Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Χαιρετίσματα στη ΔΟΥ!

     Τέρμα η ΔΟΥ, τώρα θα έχουμε ΓΕΠ, Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών, (προσοχή όχι ΓΑΠ)
     
  " Στα πλαίσια αυτά, προβλέπεται να διατηρηθεί μία Δ.Ο.Υ στην πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες να αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών."


    ......και τα είχε πει ο Σίμος.
(ΠΡΟΣΟΧΗ : ΓΑΠ = Γραφείο Αγανακτισμένων Πολιτών ή Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. Διαλέξτε.)


    

Μα είναι δυνατό να είναι αλήθεια;

       Μπορεί να υπάρχουν Κυμαίοι που θέλουν το Νοσοκομείο Κύμης Γ. Παπανικολάου να υποβαθμισθεί σε Κέντρο Υγείας;
       Ο γιατρός ξέρει αλλά δεν μιλά, γιατί πάλεψε για το Νοσοκομείο, γιατί ξέρει τι σημαίνει το Νοσοκομείο για τους ανθρώπους της Κύμης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γιατί πονάει για την Κύμη. Αλλά μέχρι ενός ορίου. Προ ημερών τον άκουσε όλο το Νοσοκομείο, όταν μιλούσε στο τηλέφωνο.
       Θα μάθω λεπτομέρειες και όλα θα ανέβουν στις οθόνες για να γνωρίζουμε όλοι τις κινήσεις όλων.Και του ΔΣ του Νοσοκομείου. Γιατί δεν τοποθετούνται; Γιατί δεν λένε τις απόψεις τους και αν δεν συμφωνούν, γιατί δεν παραιτούνται; Πως θα ζουν με την ταμπέλα του εφιάλτη; Θάρρος, αποφασιστικότητα, τιμιότητα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
      Ο παράδεισος και η κόλαση είναι εδώ.
      Εδώ τελειώνουν οι συνθέσεις και αρχίζουν οι αναλύσεις.
     Από τώρα και στο εξής θα εξηγούμε γιατί ο Υφυπουργός δέχτηκε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, αλλά ο Υπουργός δεν δέχεται τον Δήμαρχο.
     Γιατί το ένα και γιατί το άλλο.
     Πλέον θα τα λέμε ωμά.
     Ίσως έτσι να είναι καλύτερα.
   

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η απελευθέρωση της Εύβοιας θα εορτασθεί στην Κύμη.

            Η επανάσταση του 1821 είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να συλλάβει εύκολα η φαντασία του ανθρώπου. Η Διεθνής κοινότητα της εποχής έμεινε έκπληκτη με το ξεκίνημα της επανάστασης. Πώς δηλαδή είναι δυνατό μερικές χιλιάδες φτωχών, ρακένδυτων και ελαφρά οπλισμένων ραγιάδων, να τα βάλουν με μια πανίσχυρη Αυτοκρατορία, όπως ήταν τότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Δεν γνώριζαν όμως την ελληνική ψυχή και την απόφαση των επαναστατημένων ή να ζήσουν ελεύθεροι ή να πεθάνουν, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ».
           Η κατάσταση που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες από τον Τούρκο δυνάστη ήταν φρικτή και ασύλληπτη. Ο ‘Ελληνας δεν όριζε περιουσία, έδινε κεφαλικό φόρο και  ό,τι ζητούσε ο δυνάστης έπρεπε πρόθυμα να το προσφέρει. Οι βασανισμοί οι βιασμοί και σκοτωμοί ήταν σε ημερησία διάταξη. Στην περίοδο δε της επανάστασης ήταν μεγάλες οι εκατόμβες των αγωνιστών και του άμαχου πληθυσμού στην υπόθεση της λευτεριάς.

Ιωάννης Βελισσαρίου : Ο Ήρωας των Ηρώων εκ Κύμης Ευβοίας

       Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στο Λόφο του Προφήτη Ηλία Κύμης, στη  μνήμη του Ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου.


Αρχική σταδιοδρομία

Ο πατέρας του ήταν εύπορος κτηματίας. Στις 11 Μαρτίου 1881, έχοντας τελειώσει τις γυμνασιακές σπουδές του, ο Βελισσαρίου κατετάγη στον Στρατό ως κληρωτός, προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του προήχθη, ως εθελοντής, στον βαθμό του δεκανέα. Το 1884, και ενώ είχε ήδη προαχθεί στον βαθμό του λοχία ή του επιλοχία, κατατάχθηκε κατόπιν εξετάσεων στη δεύτερη εκπαιδευτική σειρά της Στρατιωτικής Σχολής Υπαξιωματικών (ΣΣΥ), από την οποία αποφοίτησε στις 7 Οκτωβρίου 1887 ως ανθυπολοχαγός πεζικού.

Αναβολή των Κινητοποιήσεων της 29ης Μαίου και 1η Ιουνίου


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                27-05-2011


ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ –
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ-
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

   Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου εκφράζει την ικανοποίηση  του για την αποσαφήνιση από πλευράς  του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη, της αδιατάραχτης συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κύμης.   Με την εγρήγορση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και την εξαγγελία των κινητοποιήσεων, την δυναμική παρουσία του Δήμου Καρύστου και την συνδρομή βουλευτών του Νομού, προφανώς διαπιστώθηκε η ασάφεια που υπήρχε στην προηγούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου.
 
  Σύμφωνα με τα όσα διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Νοσοκομείου,  ο Υφυπουργός αλλά και την χθεσινή έγγραφη  ανακοίνωση που εκδόθηκε : «τα Γενικά Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου συνεχίζουν ως έχουν την λειτουργία τους και την προσφορά τους στους κατοίκους του Νομού Εύβοιας».

   Μετά από όλα αυτά η ανησυχία όλων - Δημοτικής αρχής, εργαζομένων στο Νοσοκομείο, φορέων και  κατοίκων της περιοχής, προς το παρών  κατευνάζεται.  

  Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου,  αναβάλλει τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της Κυριακής 29 Μαΐου και της Τετάρτης 1 Ιουνίου , παραμένοντας όμως σε επιφυλακή μέχρι την  ψήφιση του νομοσχεδίου και την καταστολή όλων των ανησυχιών.

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου 
Δημήτρης Γ. Θωμάς

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ενωμένοι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την σωτηρία του Νοσοκομείου Κύμης.


 



Είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει κανένας συνδημότης μας που να μην αγωνιά τον τελευταίο καιρό, για την πορεία και την τύχη του Νοσοκομείου μας. 
        Το Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» περνά την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Το χθεσινό δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Υγείας είναι ενδεχομένως καθησυχαστικό, δεν είναι όμως ξεκάθαρο και δεν μειώνει τις εύλογες ανησυχίες μας.
Η υποβάθμισή του Νοσοκομείου, παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος.
 
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε  χθες έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κύμης στις 7.00 μ.μ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου Δημητρίου Θωμά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων  και πλήθος κόσμου, όπου αποφασίσθηκαν τα εξής :  
·  Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου ως κοινωνικό εφόδιο για τη περιοχή μας .
·        Στηρίζουμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία του.
·        Δεν θα ανεχτούμε τη συρρίκνωση του.
Διεκδικούμε την αναβάθμιση και αρνούμαστε την υποβάθμιση του.

Προγραμματίστηκαν επίσης και οι εξής κινητοποιήσεις :
1.    Συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Γηροκομείου Κύμης, όλων των κατοίκων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, των Βουλευτών και Περιφερειακών Συμβούλων του Νομού και όλων των εμπλεκομένων φορέων για την υπεράσπιση της διοικητικής αυτοτέλειας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο μας.
2.    Συμβολική κινητοποίηση   την Τετάρτη 1 Ιουνίου εμπρός από το άγαλμα του Γ.  Παπανικολάου, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας  και αποκλεισμός της γέφυρας
Το Νοσοκομείο Κύμης εξυπηρετεί μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου), με κακό οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο, που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές  εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση.
Εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο το  Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο  Σκύρο!! Που εκτός των άλλων είναι και τουριστικές περιοχές, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τα 110.000 άτομα.
        Εξασφαλίζει τη νοσηλεία ασθενών χωρίς την ανάγκη μετάβασής τους σε Νοσοκομεία μεγαλύτερων αστικών κέντρων, με τον όποιο κίνδυνο μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους, αλλά και  με την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά  και των οικογενειών  τους.
Προσφέρει θέσεις εργασίας και δίνει ζωή στον τόπο.

Η Κύμη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Γεωργίου Παπανικολάου και αποτελεί σημείο αναφοράς της παγκόσμιας Ιατρικής κοινότητας.
Από το 2006 λειτουργεί στην Κύμη το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου». Δημιουργήθηκε από το Δήμο   σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του  Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και στόχο έχει την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο.  Η λειτουργία του και η διεύρυνση του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Νοσοκομείο Κύμης, του οποίου ο εκάστοτε διοικητής είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου. 

Το Νοσοκομείο Κύμης «Γεώργιος Παπανικολάου» δε πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί και στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται αγώνας από όλους, με ξεκάθαρες απόψεις και με κατάθεση όλων μας των δυνάμεων. 

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από το αρμόδιο Υπουργείο, ότι το Νοσοκομείο Κύμης θα παραμείνει ως έχει και   ότι θα γίνει προσπάθεια αναβάθμισης του.

                           Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου


                             Δημήτρης Γ. Θωμάς

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νοσοκομείο Κύμης " Γ. Παπανικολάου "


  

      Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συμβουλίου του πρώην Δήμου Κύμης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημητρίου Θωμά, αντιδημάρχων,δημοτικών και τοπικών συμβούλων  και πλήθος κόσμου αποφασίσθηκε:   

      1. Να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου συγκέντρωση εμπρός από το άγαλμα του Γ.  Παπανικολάου, στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας 
και αποκλεισμός της γέφυρας. 
      2. Συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μαίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα του γηροκομείου Κύμης για συντονισμό και ενημέρωση όλων των κατοίκων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, των Βουλευτών του Νομού και όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με την διατήρηση του Νοσοκομείου Κύμης σαν Νοσοκομείο και τον μη υποβιβασμό του, αλλά την αναβάθμισή του.
     3. Ενεργοποίση από τώρα όσων μπορούν να προσφέρουν στην προσπάθεια.

    Παρακαλούνται όσοι διαβάσουν αυτό το μήνυμα, να μετατραπούν σε πολλαπλασιαστές ισχύος και να αναμεταδώσουν το  δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, αλλά και των κατοίκων της Σκύρου, για διατήρηση του Νοσοκομείου Κύμης, τιμώντας ταυτόχρονα και τον μεγάλο ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιο Παπανικολάου.

     Όλοι την Κυριακή στο γηροκομείο Κύμης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Όχι φούμαρα αλλά κούμαρα.

Επιστροφή στο "Μέλλον" στο γάϊδαρο καβάλα ;                                                                        Λοιπόν                                                                                     ...  τη φωτογραφία την παίρνω από το Koumara.blogspot.com και ξέρω και το  γαϊδαράκι αλλά και τον ιδιοκτήτη του. Ο άνθρωπος κάνει χρόνια αιμοκάθαρση και το γαϊδουράκι είναι το μεταφορικό του μέσον. Άλλοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο της γραμμής και άλλη με το γαϊδουράκι.
       Όταν λοιπόν το Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" θα γίνει Κέντρο Υγείας", θα κλείσει και ο τεχνικός νεφρός, γιατί πρέπει να απέχει 20 χιλιόμετρα από νοσοκομείο, οπότε το γαϊδουράκι της φωτογραφίας θα αντικατασταθεί από ΤΑΧΙ και ο ιδιοκτήτης   θα πηγαίνει στην Αθήνα για αιμοκάθαρση, όπως πήγαινε και παλιά. 30.000 ευρώ το χρόνο εις βάρος του Δημοσίου, 300.000 και για τις δέκα θέσεις που λειτουργούν σήμερα έναντι των 900.000 εάν γινόταν πλήρης αξιοποίηση, δηλαδή 30 θέσεις.
     Τελικά θα μείνουν και τα γαιδουράκια χωρίς δουλειά! 

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Άλλα χρόνια, άλλα ήθη.


«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση



ΓΙΑΥΤΟ   ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ευχαριστούμε θερμά.

     










ΘΕΜΑ: Καθαριότητα ακτών
          1.  Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης σας ευχαριστεί  για την συμμετοχή 
σας κατά οποιονδήποτε τρόπο, στην καθαριότητα των ακτών της ζώνης 
ευθύνης της καθώς και της Πλατάνας, που πραγματοποιήθηκε την 
Παρασκευή 13 Μαίου 2011                                                                                                                         
         
          2.  Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα είναι :
                   α. της Παραλίας , Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου και παλαιό και νέο Λιμανάκι με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
                   β. της Πλατάνας με μέριμνα 2ου Δημοτικού Σχολείου.

3.                 Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ.

4.                 Σας ευχαριστούμε όλους  θερμα.

                                                                            Η
                                                          Δημοτική Κοινότητα Κύμης



                                                             

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένας μήνας.


                   Σήμερα συμπληρώνουμε ένα μήνα από τότε που              
              βγήκαμε   στον αέρα και συνεχίζουμε και θα 
              βελτιωνόμαστε με τη  δική σας βοήθεια. 
              Σας ευχαριστούμε.
              Μας διάβασαν:
              Ελλάδα
674
              Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
34
              Ολλανδία
10
              Γερμανία
4
             Σιγκαπούρη
1