Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Γιατί παραιτήθηκα;

      Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν είχα την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης. Όταν για δεύτερη φορά σε θέμα που εισηγούμαι δεν ψηφίζεται, όταν οι σύμβουλοι δεν προσέρχονται για να μην ψηφίσουν, τότε ποίος ο ρόλος μου; Να υπογράφω σαν Πρόεδρος τις αποφάσεις και να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αλιβέρι;
     Η άποψη δε ότι δεν έλαβα υπόψη μου την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπατριωτών μου δεν ευσταθεί, γιατί δεν παραιτούμαι από σύμβουλος της Δ. Κ. Κύμης,  αλλά μόνο από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου. Με εξέλεξαν ως σύμβουλο και το συμβούλιο, του οποίου δεν έχω την πλειοψηφία, με εξέλεξε ως Πρόεδρο. Πως θα είμαι Πρόεδρος σε συμβούλιο που δεν με ψηφίζουν οι σύμβουλοι;
     Στο σημείο όμως αυτό πρέπει να τονίσω ότι, η όλη υπόθεση δεν είχε καμία σχέση με τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμά Δημήτριο, τον οποίο στηρίζω και υποστηρίζω και θα είμαι μαζί του όποια εξέλιξη και να έχει το θέμα και από οποιαδήποτε θέση. Είναι δε κρίμα γιατί πολλά ακούσθηκαν εις βάρος του, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή και καμία σχέση. Άλλωστε η παραίτηση υποβλήθηκε κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου και οι αποφάσεις ήταν αστραπιαίες.     
      Τώρα  ποια ήταν η αφορμή της παραίτησης;  Λοιπόν θα γράψω όλη την ιστορία με λεπτομέρειες για την ενημέρωση όλων και για να υπάρχει και κάπου γραμμένη η αλήθεια.
     

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δεν νομιμοποιώ μία παράνομη απόφαση και παραιτούμαι.

   

       Σήμερα 29.08.2011, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης και μετά από έντονη συζήτηση, δεν δέχτηκα την παράνομη άρνηση αποδοχής του νόμου και της τάξης και υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης.
      Τριανταπέντε(35) χρόνια  στις Ένοπλες Δυνάμεις έμαθα να λειτουργώ με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς και δεν πρόκειται τώρα να δεχθώ παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές. Πάνω από όλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ισχύει ο νόμος και το δίκαιο του πολίτη, ανεξάρτητα εάν είναι οργανωμένο μέλος  ή όχι κάποιου πολιτικού φορέα. Ότι ισχύει για έναν ισχύει για όλους.
      Όλοι ζούμε στην ίδια πόλη και γνωριζόμαστε καλά, αλλά και ο κόσμος μας γνωρίζει ακόμα καλύτερα. Το μέλλον θα δείξει ότι ο Νόμος και το δίκαιο θα υπερισχύσουν. Ο Θωμάς είναι ένας εξαιρετικά ικανός και αποτελεσματικός άνθρωπος, ο καταλληλότερος για την συγκεκριμένη θέση και όχι μόνο. Δύσκολα η Κύμη θα βρει αντάξιό του αντικαταστάτη, όταν κάποτε ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το πρόβλημα είναι μέσα στο Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης που δύο(2) φορές άτομο που εκλέχθηκε μαζί μας ψήφιζε με την αντιπολίτευση. Να είχε τουλάχιστον δίκαιο.
     Ευχαριστώ όλους που με στήριξαν και με στηρίζουν.
      Υποστράτηγος ε.α. Αγγελος Γ. Μαργέλης.
      Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Από Αύγουστο χειμώνα ........

 Σουτσίνι
                                                  
                                                              26 Αυγούστου  2011              

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Διοικητές Νοσοκομείων


       Τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων μετά την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ, ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου 2011   το υπουργείο Υγείας. Έτσι μετά
την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ , διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου είναι ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Σεπέτης, με αναπληρωτές του τον Ηλία Πετσή και τον Νίκο Γουρνή.
      Προφανώς ο κ. Νίκος Γουρνής θα συνεχίσει να διευθύνει το Νοσοκομείο Κύμης.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Εθελοντισμός – Μεράκι και αγάπη για τον τόπο ήταν η βάση της επιτυχίας του πολιτιστικού 10ήμερου Παραλίας Κύμης


   Πραγματική ανάσα δροσιάς ήταν  οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποίησε η Δημοτική κοινότητα Κύμης   με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αγγελή Μαργέλητου αντιπροέδρου Ηρακλή Γεωργίου και του Σταμάτη Σιδεράκη.
     Η οργάνωση έγινε από την Αντιδήμαρχο Αρετή  Μπάτσα  και η επιμέλεια από την Αντέλα Μπίλιου, που μαζί με ανθρώπους  που αγαπούν την Κύμη  επεξεργάστηκαν θέματα που υπήρχαν για τον τέως Δήμο Κύμης τα εμπλούτισαν με  αφηγήσεις και μουσικά αφιερώματα,εργάστηκαν  διακριτικά  και μεθοδικά   προσφέροντας  μια ολοκληρωμένη πολιτιστική διοργάνωση που σκοπό είχε να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να μάθει στους νεότερους .
     Κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου, στην πλατεία της Παραλίας, με θέα το λιμάνι, με την απλή  χρήση ενός υπολογιστή και ενός προβολέα σε μια οθόνη, προβλήθηκαν για την Κύμη :  τα Σπήλαια, τα έθιμα, τα πρόσωπα, η ιστορία του αποικισμού της , τα λιγνιτωρυχεία, ο Γεώργιος Παπανικολάου, το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ιωάννου : Πράσινο – Βαθύ Γαλάζιο και ο Κουμιώτικος Γάμος εμπλουτισμένα με μουσικά αφιερώματα σε διάφορα είδη μουσικής.
      Επιστέγασμα των εκδηλώσεων υπήρξε η συναυλία με τους  ΟΝΙΡΑΜΑ στο λιμάνι που διοργανώθηκε από τον ΑθλητικόΌμιλο Κύμης. Το αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα των ONIRAMA  τη Δευτέρα 8 Αυγούστου χάρισε ένα μοναδικό θέαμα στην νεολαία -και όχι μόνο- της περιοχής.Η συνδρομή του Δήμου και η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά
αποτέλεσε  την βάση για την επιτυχία   του  Πολιτιστικού  10ήμερου Παραλίας Κύμης. Ένα ανοιχτό πολιτιστικό  γεγονός που γοήτευσε τους κατοίκους, ενθουσίασε τους επισκέπτες  και φίλους της Κύμης, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ να είναι αθρόα η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου. Εντυπωσιακή η συνεχής παρουσία νέων παιδιών.Ξεχωριστή η βραδιά με το αφιέρωμα στα λιγνιτωρυχεία της περιοχής όπου οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν για πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Όλοι μαζί μια παρέα, γνώριζαν ή θυμόντουσαν και τέλος σιγοτραγουδούσαν Κουμιώτικα και άλλα τραγούδια.
    Γνωρίζουμε – μαθαίνουμε – διασκεδάζουμε. Παράδοση- Πολιτισμός -μουσική από το χθες στο σήμερα, αυτό ήταν το κάλεσμα   και αυτό έζησαν μικροί και μεγάλοι, όταν ο εθελοντισμός και το μεράκι  προσέφεραν ένα πλούσιο και χωρίς 
κανένα κόστος θέαμα.
.
    Όλοι Μαζί Μπορούμε τα καλύτερα κι αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε ως Δημοτική Αρχή επικροτώντας και επιβραβεύοντας τέτοιες προσπάθειες. Mε σεβασμό, αγάπη και μεράκι για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Πολιτισμού μας. Γιατί όταν το χθες ανταμώνει το σήμερα… γίνεται   ελπίδα για το αύριο!

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Λαϊκή Συνέλευση στην Κύμη.

          Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 και ώρα 21.00, Λαϊκή Συνέλευση στην Κύμη, στο παλαιό Δημαρχείο.
          Ελάτε να ενημερωθείτε για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
          Να ακούσετε τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας.
          Ελάτε και θα σας ακούσουν και αυτοί.
          Ελάτε όλοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε. 

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Νέα επιτυχία του Δημάρχου


Διατηρούνται, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών

      Τη διατήρηση 70 αυτοτελών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη δραστηριότητά τους, το εξειδικευμένο αντικείμενό τους, τη μακροχρόνια απόδοση έργου και την γενικότερη καταξίωση της προσφοράς τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου:

1. «Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» του Δήμου Κατερίνης

2. «Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Ερευνας του Καρκίνου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
................................................................................................................................................................
     Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν ένας στόχος του Δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου και ο οποίος επετεύχθη.
    Μπράβο κ. Δήμαρχε και καλή συνέχεια.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εκδήλωση για Ι.Βελισσαρίου στη Κύμη.

 
 Ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου με την ευκαιρία των 150 χρόνων από την γέννησή του.
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης το Σάββατο 13.8.2011 και ώρα 21.15,  με ομιλητή τον
Ξεν. Ν. Καράπα.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

      Πολλοί έχουν εξοχικά σπίτια. Άλλοι τα περιποιούνται και άλλοι αδιαφορούν. Όλους τους ψάχνουν από τον Δήμο και από την Δημοτική Κοινότητα Κύμης.
     Ο Πρόεδρος συνάντησε τον γιατρό τυχαία την ημέρα που ήρθε και του  είπε για τα δένδρα και τα κλαδιά που σκέπαζαν τον τοίχο και εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Μετά από δύο μέρες δείτε το αποτέλεσμα. Έργο τέχνης. Ομορφιά μέσα στην όμορφη φύση.
     Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Μπράβο γιατρέ και σε ευχαριστούμε.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις Παραλίας Κύμης. - ONIRAMA

            Τεράστια επιτυχία!
       Δεν έχει ξαναγίνει! ONIRAMA σου λέω.
       Τα τελευταίο αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε μήκος οκτώ (8), ναι ΟΚΤΏ χιλιομέτρων. Από το Σουτσίνι μέχρι σχεδόν την Πλατάνα. Περπατούσαν μια(1) ώρα για να φθάσουν στο λιμάνι που ήταν η εκδήλωση. Καλό το μέρος και το λιμενικό σε φόρμα.
       Μέγα πλήθος, μέγα πάθος, ενθουσιασμός και συμμετοχή. Και τα μαγαζιά γεμάτα.
       Μπράβο σε όλους.
       Και καλή συνέχεια.      

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πολιτιστικό 10ήμερο Παραλίας Κύμης.


hspace=2


        Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία το Πολιτιστικό 10ήμερο στην Παραλία της  Κύμης, με πρώτο θέμα τα σπήλαια της περιοχής στο πρώτο μέρος και σύγχρονη μουσική και τραγούδια στο δεύτερο μέρος.
        Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η Κύμη δεν έχει μόνο τον Παπανικολάου και τον Βελισσαρίου, το  λιμάνι και τις παραλίες αλλά και εξαιρετικές περιοχές για ορειβασία, περπάτημα και μια παρθένα φύση ακόμα.
        Άλλη μια δικαιολογία για να πάρουμε τα βουνά.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ε ρε σαρδέλα!


Custom image

     Μεγάλη επιτυχία είχε η γιορτή της σαρδέλας στην Παραλία Κύμης που πραγματοποιήθηκε από τον Προοδευτικό & Επιμορφωτικό  σύλλογο της Παραλίας Κύμης " Η Λιανή Άμμος".
      Η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών δημιούργησε πρόβλημα στους διοργανωτές οι οποίοι όμως με τις κατάλληλες ενέργειες δεν άφησαν κανένα παραπονεμένο. Την Εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτρης Θωμάς, η αντιδήμαρχος Κ. Αρετή Μπάτσα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. Το συγκρότημα της ζωντανής μουσικές υπερέβαλε των προσδοκιών, η δε τσίκνα από τις σαρδέλες στη σχάρα ήταν ορατή από μεγάλη απόσταση.
    Και του χρόνου. 

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Παραλία Κύμης - Πολιτιστικό 10ήμερο



        Για πρώτη φορά οργανώνεται στην Παραλία της Κύμης, την Λιανή Άμμο, ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων, με ενδιαφέροντα θέματα διάρκειας περίπου μιας(1) ώρας κάθε μέρα και στην κεντρική
πλατεία της Παραλίας.
        Οι συνθήκες  (ώρα , χόρος, στάθμευση αυτοκινήτου και μεζέδες για ούζο), είναι κατάλληλες για μια βόλτα στη Λιανή Άμμο.
        Καλή διασκέδαση.
   

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Μόρφωση δεν έχει όρια!

      Κύμη Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.
      Μεταφορά για εκδήλωση Συλλόγου εν Αττική Κυμαίων υπερηλίκων, λόγω και της απεργίας των Ταξί.
     Ο δρόμος περνά εμπρός από Προφήτη Ηλία, όπου ο σύλλογος " Πολιτιστικοί Δεσμοί" πραγματοποιεί εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
     Διάλογος μέσα στο αυτοκίνητο:
     - Τι γίνεται απόψε στον Πρ. Ηλία;
     - Έχουν μια εκδήλωση για το Παπαδιαμάντη.
     - Πάλι για Παπάδες θα μιλάνε;

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εκδήλωση Συλλόγου εν Αττική Κυμαίων

  
      Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κύμη και στο εξοχικό κέντρο Αγνάντι, η θερινή εκδήλωση του συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων.
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χριστόπουλος Βασίλειος , ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κύμης κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης και πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
     Την εκδήλωση κόσμησε το χορευτικό συγκρότημα της Δημοτικής Ενότητας Κύμης με άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση και οι συμμετέχοντες διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.



     Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε η πρώτη μαθήτρια του Γυμνασίου Κύμης  Α. Μπίτσικα, κόρη του εφημερίου της εκκλησίας Των Ταξιαρχών της Κύμης  στην οποία και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βότση Μαρία, της προσέφερε βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας με ένα συμβολικό ποσό και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Κύμης κ. Παναγιώτης Θωμάς για την προσφορά στην νεολαία της περιοχής και για την άνοδο της ομάδας του ομίλου στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου.




 
 Και του χρόνου.