Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν ξέρουμε που ζούμε!

     
       Δεν έχουμε καταλάβει πόση αδυναμία μας έχει ο Θεός και μας έβαλε να ζούμε σε αυτό το μέρος της γης, στην ανατολική Εύβοια, στην περιοχή της Κύμης.
      Όταν ήμουν μικρός, τότε, κάποιος Κυμαίος του εξωτερικού έβαλε να παίξει μια ταινία στον τοίχο του κεντρικού καφενείου της πλατείας και άρχισε να δείχνει καταπράσινα βουνά, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και πεύκα που έφθαναν μέχρι την θάλασσα.



Ενας από τους παρευρισκόμενους απευθυνόμενος στον Κυμαίο του εξωτερικού του λέει:
   - Μπράβο ρε Πατιέ (Σταμάτη) που ζεις σε τέτοια μέρη, σε ξηλεύω.
   Πολλοί συμφώνησαν μαζί του μέχρι που τελειώνοντας η ταινία έδειξε πλάνα που περιελάμβαναν τον χαρακτηριστικό βράχο στον "Καλόγηρο" και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι.







  Τότε όλοι κατάλαβα ποιες περιοχές ήταν αυτά που έβλεπαν στον τοίχο του καφενείου.
  Έχουμε καταλάβει που ζούμε;
   Αμφιβάλω.

Κύμη - Λιμάνι


Στην τελική ευθεία η κατασκευή του έργου :  
Λιμάνι της Κύμης.
Υπογράφηκε η σύμβαση προϋπολογισμού: 8.979.000€


«Σάρκα και οστά» παίρνει πλέον το έργο  «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ  ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ». Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης».
Όπως  προβλέπεται  από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, ο λιμένας της Κύμης ως Διεθνούς ενδιαφέροντος –Εθνικής Σημασίας αναμένεται να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης, όχι μόνο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, αλλά και ολόκληρο το Νομό.  
 «Μια σημαντική στιγμή για τον τόπο αλλά και για εμένα προσωπικά», χαρακτήρισε την συμβασιοποίηση του έργου ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, για να προσθέσει: «Είναι ένα όραμα για το οποίο προσπαθήσαμε πολύΠροβήκαμε  σε πληθώρα ενεργειών τα τελευταία  χρόνια για την ωρίμανσή του, όπως και για την προώθηση του νέου οδικού άξονα Χαλκίδα –Κύμη ( η μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται από το ΥΠΕΚΑ με  προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ). Ίσως είναι και η πρώτη φορά που η  Εύβοια εξασφαλίζει συνολικά  δέκα  εκατομμύρια ευρώ για την  υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού  αναπτυξιακού άξονα.  Ευχαριστούμε και πάλι όσους βοήθησαν. Τώρα όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε την πορεία για τον νέο οδικό άξονα Χαλκίδα –Κύμη,   με στόχο να ωριμάσει και να προχωρήσει και αυτό το έργο το δυνατόν ταχύτερα».

                           
                                                                   

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛOΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ…..(Οπως γράφει και το ΛΑΛΑ ΤΟ)




   

ΚΥΜΗ
Υπάρχουν ακόμα θεϊκές παραλίες, που ξέφυγαν από την μανία
καταστροφής του ανθρώπου.
                                                      Σύντομα θα είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους πιστούς οπαδούς της μη επεξεργασμένης φύσης.
    Μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, με ωραία ξενοδοχεία, φρέσκο ψάρι και φιλόξενους ανθρώπους.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κύμη - Μπάσκετ: Α.Ο.ΚΥΜΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ


     
      
     Μετά από μία δύσκολη χρονιά, ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ελάτε να τον ξεμπλέξομε για να οδηγηθεί η ομάδα μας στη Γ' Εθνική. Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και 18.00 στο κλειστό μας, στην Κύμη.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου - Η Παρέλαση στην Κύμη.


 


 


   

 Όπως πάντα οι Κυμαίοι τίμησαν την 25η Μαρτίου και τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.


Φώτο από koumiotis.blogspot.com

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αντί επετειακού λόγου!


"Καταραμένε Έλληνα!
Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου,
όπου και να στρέψω την ψυχή μου,
μπροστά μου σε βλέπω, εσένα βρίσκω...
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά πρώτος και αξεπέραστος!
Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος εσύ και ανυπέρβλητος!
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου ασυναγώνιστος και ανεπισκίαστος!
Καταραμένε Ελληνα, καταραμένη γνώση.
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;"

Φρίντριχ Σίλερ (1759-1805)
Γερμανός συγγραφέας και ποιητής

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κύμη - Εύβοια : Σύλλογος Εν Αττική Κυμαίων - Πίτα - Ημερολόγιο 2012




 
   Στο εντευκτήριο του συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συγκέντρωση των μελών του συλλόγου, όπου και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ημερολογίου του συλλόγου του έτους 2012, που είναι αφιερωμένο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κύμης.
   Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Υποστράτηγος ε.α.Μαργέλης Άγγελος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη για τις δυσκολίες εν μέσω κρίσης, που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και παρουσίασε με συντομία το ημερολόγιο του έτους 2012, που έγινε με την επιμέλεια της κ. Ματούλας Βότση - Σοφού και οικονομική ενίσχυση της Προέδρου κ. Μαρίας Βότση - Παπαδοπούλου, εις μνήμη του συζύγου της Βασίλη, που ήταν και από τους πρώτους σπουδαστές της Σχολής.
 
    Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης κ. Μπάτσα Αρετή, η οποία αφού μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμά Δημητρίου, ενημέρωσε τα μέλη για τις προσπάθειες του Δήμου, για τα παρακάτω θέματα:
  • Νοικοκύρεμα  και οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Ενοποίηση νομικών προσώπων,  διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης
  • Παραμονή του Ινστιτούτου Παπανικολάου, ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στο Μυλωνοπούλειο.
  • Βελτίωση στα θέματα ύδρευσης και στις υπηρεσίας καθαριότητας και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Πολιτιστικές δραστηριότητες
  • Έναρξη εργασιών στο λιμάνι Κύμης και στις εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στο δρόμο Παραλίας-Πλατάνας-Στομίου, στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κύμης.

 Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές κ. Κεδίκογλου Συμεών   και κ. Μαρκόπουλος Κώστας, οι οποίοι  ευχήθηκαν καλή επιτυχία και συνέχεια στο έργο του συλλόγου και τόνισαν την υποστήριξή και την παρουσία τους στις προσπάθειες των Κυμαίων για κάτι καλύτερο και ανακοινώθηκε και μήνυμα της Βουλευτού κ. Περλεπέ Κατερίνας, η οποία έστελνε τις ευχές της για το έργο του συλλόγου και την λύπη της που λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί.
 

Τέλος την εκδήλωση  έκλεισε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρία Βότση - Παπαδοπούλου, η οποία αφού απότισε φόρο τιμής στον πρόσφατα αποθανόντα πρώην Πρόεδρο του συλλόγου Πλειώνη Λεωνίδα, ευχήθηκε τα καλύτερα για τα μέλη του συλλόγου και έκοψε την πίτα, το φλουρί της οποίας ήταν και εφέτος προσφορά της κ. Σοφίας Τσίγκρη, μέλος του ΔΣ του συλλόγου.
    Ημερολόγιο διατίθενται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία  στα τηλέφωνα 6936954137 και 6937446652.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΜΠΑΣΚΕΤ Α΄ΕΣΚΑΣΕ. Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ Α.Ο.ΚΥΜΗΣ 55 - 70


 ΑΣ ΛΟΚΡΟΣ - Α.Ο.ΚΥΜΗΣ 57-77 130.jpg
    Με νίκη μέσα στην ΙΤΕΑ Φωκίδας ολοκλήρωσε τις αγωνιστηκές της υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, της Α΄ΕΣΚΑΣΕ, η ΚΥΜΗ που την κατατάσσουν δεύτερη στη βαθμολογία.
   Ιστορική για τον Α.Ο.ΚΥΜΗΣ μπορεί να χαρακτηρησθεί η πορεία του, αφού μόλις τη δεύτερη χρονιά παρουσίας του, στην Α΄ΕΣΚΑΣΕ, βγήκε  δεύτερος και μπήκε με πλεονέκτημα έδρας στα PLAY OFF (πέντε νομών) που οδηγούν στη Γ. Εθνική. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ από επαρχιακή ομάδα της ΕΥΒΟΙΑΣ (δηλ. εκτός Χαλκίδας). 
  Στο παιχνίδι με την Ιτέα, παρουσία δεκάδων φιλάθλων, η Κύμη μπήκε από την αρχή του αγώνα δυνατά.Mε πιεστική άμυνα και καλές επιλογες στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 14-21.
  Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ιτέα ισορρόπησε τον αγώνα, έπαιζε την σωτηρία της στην κατηγορία και με τη παρότρηνση των φιλάθλων της κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 27-33.
  Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου "κύλισε" στους ίδιους ρυθμούς και το σκορ έγινε 45-50.
  Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Α.Ο.ΚΥΜΗΣ μπήκε δυνατά, αποφασισμένος να πάρει τη νίκη, πίεσε, "έκλεψε" μπάλες και ανέβασε το δείκτη του σκορ. Τελικό  55 - 70.
  Διετητές. Σπυρόπουλος-Χουγιάζος.
  Γ.Σ.ΙΤΕΑΣ.(προπονητης Χ.Μωραιτης) Λεοντίου, Χ.Μωραίτης 19(2),Κ.Μπατελάς 8,Α.Ντινόπουλος 7,Θ.Παπαδημητρίου 2,Χ"κωνσταντινου 8(1),Χ.Ζαργάνης 3(1),Ι.Αδαόπουλος,Ν.Βαρελάκης,Η.Οικονομου,Ι.Γεωργαντάς 8,Θ.Ζερέλης.
   Α.Ο.ΚΥΜΗΣ.(προπονητής.Γιαν.Πανούσης) Γ.Θωμάς,Ι.Μητρόπουλος 10(1),Σ.Σπανός 6,Ι.Καψούλης 6,Ι.Χαρατσής 15(1),Σ.Τσιριμώκος 3,Ι.Τσίτσης 12(1),Γ.Βασιλείου 9(1),Ε.Νασάκης 9.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Δήμους Κύμης – Αλιβερίου - Απογραφή.



Παραδόθηκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την απογραφή   του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. 
Διαπιστώθηκαν ‘’σημεία και τέρατα’’ στην διαχείριση των οικονομικών ιδιαίτερα στο Δήμο Ταμυναίων.
  Αποφασίστηκε ομόφωνα η όχληση του εισαγγελέα για την επίσπευση της προανάκρισης.
 ‘’Ουδέν σχόλιον’’ όμως για όλα αυτά από την κατά τα άλλα λαλίστατη   αντιπολίτευση των κ.κ. Μπενάκη και Σιαγιάννη.

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/3/2012, συζητήθηκε η απογραφή της έναρξης του Καλλικρατικού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.  Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισε η επιτροπή της απογραφής, όταν κατά τον έλεγχο «ανέκυψε» ανύπαρκτη πυρκαγιά στον πρώην Δήμο Ταμυναίων, αλλά  και από τον τ. Δήμο Κονιστρών, που διατηρούσε μη νόμιμους τραπεζικούς λογαριασμούς, ήταν η αιτία της καθυστέρησης. 

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης 13.3.2012


 
Συνεδρίασε σήμερα    Τρίτη  13 Μαρτίου  2012  και ώρα    11.00, το Συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης,και αποφάσισε  τα παρακάτω   :
  1. Να επαναλάβει τη συζήτηση επί των  προτάσεων  που κατέθεσε η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κύμης και περιχώρων επί του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς και υπαιθρίου εμπορίου και να υποβάλει εκ νέου τις απόψεις του στην Δημοτική Ενότητα Κύμης.
  2. Να  υποβάλει προτάσεις για συντήρησης των δασικών  δρόμων και αυτών που απαιτούν προέκταση προς το Δασαρχείο Αλιβερίου, της περιοχής από Κάβο μέχρι Σουτσίνι, προκειμένου να ενταχθούν στο ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης δασικών δρόμων.
  3. Να εγκρίνει και να υποβάλει προς την Δημοτική Ενότητα Κύμης  και Λιμενικό Ταμείο Κύμης, την μελέτη με τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας ακτών  περιοχής Δ. Κ. Κύμης για λουόμενους (Παρατίθεται στο τέλος)
  4. Να προεγκρίνει την λειτουργία - μεταφορά καταστήματος, καθώς και την έγκριση μετά από σχετικό αίτημα και την σύμφωνο γνώμη της ΕΛ.ΑΣ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, την τοποθέτηση προστατευτικών "π", έμπροσθεν του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Κύμη.               
Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από 
-τον Αντιδήμαρχο κ. Παππά Βασίλειο σχετικά με :
     -με την ανάγκη συμμετοχής εθελοντών στις εργασίες του Δήμου
     - την έναρξη εφαρμογής της ανακύκλωσης απορριμμάτων
- την Σύμβουλο κ Κουεμιτζή Κατερίνα σχετικά με :
    - το χαριστικό περίπτερο
    - άλλες κοινονικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Στη συνέχει παρατίθεται η πρόταση με τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας ακτών για λουόμενους

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» - Ηλεκτρομηχανική


       
     Πριν από λίγο, στις 12.40 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Σπηλιώπουλος απάντησε στην Βουλή στον Ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Κώστα Μαρκόπουλο στην ερώτησή του η συζήτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά προς το παρόν αναφερόμαστε στην απάντηση του Υφυπουργού ο οποίος είπε: «Συμμεριζόμαστε την αγωνία για τη λειτουργία του εργοστασίου της Κύμης. Σας διαβεβαιώνω ότι βούλησή μας είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τα ΕΑΣ και συνεπώς την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Ότι αφορά τον ελληνικό στρατό θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Οι παραγγελίες όμως που μπορούν να δοθούν στα ΕΑΣ δεν φθάνουν για να σώσουν την επιχείρηση. Πρέπει να υπάρξει εξωστρέφεια. Ανασυγκρότηση μείωση κόστους, εξωστρέφεια, άλλη λογική. Τα ΕΑΣ να είναι ισχυρά, να καλύπτουν τις ανάγκες και να μην δανείζονται. 
     Όσον αφορά την συγκεκριμένη παραγγελία από το 2009, τότε κατατέθηκε μελέτη για την κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών για λογαριασμό της Ηλεκτρομηχανικής της Κύμης. Το θέμα μπλέχθηκε στην επιλογή συνεργαζόμενης εταιρίας για παραγωγή των τμημάτων που δεν μπορεί να παράγει η Ηλεκτρομηχανική, διότι απαιτείται γιαυτό η συμπαραγωγή. Όμως υπάρχει έκτοτε δικαστική εμπλοκή και πιθανόν να σταματήσει ο διαγωνισμός. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 12.440.000 ευρώ».
     Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η περίφημη δέσμευση του κ. Αβραμόπουλου δεν αφορούσε νέα παραγγελία αλλά μία υπόθεση που έχει βαλτώσει από το 2009 και το τέλος της οποίας δεν εξαρτάται από την πολιτική βούληση αλλά από την εξέλιξη μίας δικαστικής υπόθεσης. Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τρυφύλι».
                                                                                                    Από το Λάλα-το 

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ   ΚΟΙΝ.   ΚΥΜΗΣ
Σας   καλώ την       Τρίτη  13 Μαρτίου  2012  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, προκειμένου συνεδριάσουμε για τα παρακάτω θέματα :
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για υποβολή προτάσεων επί του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς και υπαιθρίου εμπορίου
  2.  Υποβολή προτάσεων για συντήρηση αγροτικών δρόμων, καθαριότητας ακτών και εξοπλισμού παραλιών  και  χώρων θαλασσίου λουτρού.
  3. Τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων   επί του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς και υπαιθρίου εμπορίου
  4. Λοιπά θέματα τρεχούσης φύσεως.              
  5. Ενημέρωση
            α.         Από τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς .
β.         Από φορείς του Δήμου κατά την κρίση τους.    

 Ο
                                                                                                     Πρόεδρος
                                                                                    Δημοτικής  Κοινότητας Κύμης

                                                                        Αγγελής  Γ. Μαργέλης
                                                                                           Υποστράτηγος ε.α.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πίτα συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων



   Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 18 Μαρτίου και  στις 11.00, στα γραφεία του Συλλόγου Γερανίου 44, 8ος όροφος, ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων θα κόψει την πίτα και θα παρουσιάσει το ημερολόγιο του Συλλόγου του 2012, που εφέτος είναι αφιερωμένο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Κύμης.
   Μπουφές κλπ όπως πάντα.
   
   Ευχαριστώ

   Υποστράτηγος ε.α.
   Α. Γ. Μαργέλης
   Α' Αντιπρόεδρος

Έτσι Είναι;


   
  Δεν είναι απίθανο να οδηγείται «διατεταγμένα», υποθηκευμένη πια η Ελλάδα, μετά τη διεθνή τρομοκρατία και τη συνθηκολόγηση κάποιων κομμάτων, στη λεηλασία του δημοσίου και του ιδιωτικού πλούτου της – ερήμην των Πολιτών της δε, στη χρεοκοπία και στη δραχμή
   “Κοινοβουλευτική δικτατορία θεωρείται εκείνο το πολίτευμα στο οποίο, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής δηλαδή, συνεργάζονται μεταξύ τους, συναποφασίζουν και ψηφίζουν μαζί νόμους, ενάντια στην κοινή Βούληση”  
  Ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται   όχι φυσικά γραμμικά, αλλά ούτε και με την ίδια μορφή. Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα είναι ξανά αντιμέτωπη με τη Γερμανία – ενώ η κυρία Merkelφαίνεται πως εγκυμονεί το νέο Hitler, εφαρμόζοντας τις μεθόδους του 3ου Ράιχ”, κατά τις κατηγορίες του πρίγκιπα του Λιχτενστάιν (άρθρο).
   Τα «μέσα» δε που έχει σήμερα στη διάθεση της, στη θέση των παλαιοτέρων (SS, Gestapo κλπ.), δεν είναι άλλα από την πανίσχυρη οικονομική της αστυνομία (ΣΔΟΕ), καθώς επίσης την ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία (άρθρο) –«όπλα» με τα οποία επεκτείνεται στο εξωτερικό, εγκαθιστώντας κάποιες βασικές δομές τους στις χώρες που καταλαμβάνει”.
(Εξ Αντιγραφής)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Δεσμεύσεις του υπουργού υγείας για λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου Κύμης


Η  συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ανδρέας Λοβέρδος , ο υφυπουργός κ. Τοροσίδης, ο Γενικός Γραμματέας, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, ο Δήμαρχος   Δημήτρης Θωμάς,  ο ιατρός – Δημοτικός σύμβουλος    κ. Ντόβολης, αντιπροσωπεία του Δήμου Καρύστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Μανώλη πραγματοποιήθηκε χθες 5-3-2012 και διήρκησε μιάμιση ώρα σε  θετικό κλίμα. Ο  Υπουργός  δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα  για την αναβάθμιση του  Γενικού  Νοσοκομείου της Κύμης Γ.Ν. Παπανικολάου.
 
Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Υπουργό το κυρίαρχο πρόβλημα ότι οι γιατροί συνταξιοδοτούνται , μετατίθενται – αποσπώνται και δεν αντικαθίστανται γεγονός το οποίο αποδυναμώνει το Νοσοκομείο και στην πράξη το υποβαθμίζει καθημερινά όλο και περισσότερο.
Ο Υπουργός  κ.  Λοβέρδος,  από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τις σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες – διοικήσεις των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου για να προχωρήσει η ικανοποίηση των αιτημάτων, διευκρινίζοντας ότι:   Η συνδιοίκηση των νοσοκομείων αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα κλείσουν μονάδες, αν στο μέλλον, υπό το δημοσιονομικό βάρος, χρειαστεί να κλείσουν μονάδες υγείας ανά τη χώρα.  

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η Πίεση έφερε αποτέλεσμα - Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας




Πλήθος κόσμου έξω από το Νοσοκομείο Κύμης

     Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, Δημοτικοί σύμβουλοι, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντούρου, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, ο Σύλλογος Επαγγ.Βιοτ.& Εμπόρων περ. Κύμης, εκπρόσωποι φορέων και οι μαθητές των σχολείων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν την αυτονομία του και την αναβάθμιση του.  
   Η πίεση που είχε ασκηθεί το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς  και τους κατοίκους και η προγραμματισμένη από την Παρέμβαση Πολιτών Ν/Α Εύβοιας, σημερινή διαμαρτυρία είχε σαν αποτέλεσμα στην σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ανδρέα Λοβέρδου και αντιπροσωπείας από το Δήμο Καρύστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νίκο Μανώλη, να κληθεί και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ούτως ώστε να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα της περιοχής.
   Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν το παρακάτω δελτίο τύπου.



Σχετικά με τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με τους δημάρχους Καρύστου &Κύμης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ και των Δημάρχων Καρύστου και Κύμης, ο Υπουργός ΥΚΑ κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους, πως τα δύο νοσοκομεία  σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν.
Οσον αφορά δε, στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού λόγω των μετακινήσεων γιατρών προς τη Χαλκίδα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι  θα προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου  αυτές να είναι αμφίδρομες και με τάση ενίσχυσης των δύο αυτών νοσοκομείων.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου" Κύμης.




Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η προγραμματισμένη για σήμερα πάνδημη συγκέντρωση,   για την διοικητική αυτοτέλεια του Γενικού  Νοσοκομείου της Κύμης Γ.Ν. Παπανικολάου. Πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος, Δημοτικοί σύμβουλοι, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντούρου,   εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, ο Σύλλογος Επαγγ.Βιοτ.& Εμπόρων περ. Κύμης, εκπρόσωποι φορέων και οι μαθητές των σχολείων,  συγκεντρώθηκαν από το πρωί δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν καμία υποβάθμιση του  Νοσοκομείου Κύμης και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο  να διεκδικήσουν την αυτονομία του και την αναβάθμιση του.
  Η πίεση που είχε ασκηθεί το προηγούμενο διάστημα από τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς  και τους κατοίκους και η προγραμματισμένη από την Παρέμβαση Πολιτών Ν/Α Εύβοιας,  σημερινή διαμαρτυρία είχε σαν αποτέλεσμα στην σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Ανδρέα Λοβέρδου και αντιπροσωπείας από το Δήμο Καρύστου με επικεφαλής  τον Δήμαρχο  κ. Νίκο  Μανώλη,   να κληθεί και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ούτως ώστε να δοθεί συνολική λύση στο πρόβλημα της περιοχής.
Οι συγκεντρωμένοι εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο ανέλαβε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου να επιδώσει στον Υπουργό κατά την σημερινή συνάντηση. 
                                                                        Κύμη, 5/3/12
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Πλήθος κόσμου συγκεντρωθήκαμε σήμερα  στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμισή του.
   Το Νοσοκομείο Κύμης ιδρύθηκε το 1964 και το 1980 εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο. Εξυπηρετεί επί σειρά ετών, τους κατοίκους των πρώην Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος (κατά ένα μέρος), αλλά και της Νήσου Σκύρου. Στο Νοσοκομείο της Κύμης υπάγονται και τα Αγροτικά Ιατρεία Μετοχίου, Βιτάλου, Οξυλίθου, Κονιστρών, Μακρυχωρίου, Βρύσης και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Και έξω καλά πάμε......στο Μπάσκετ!


   
    Μεγάλη και ιστορική νίκη της Κύμης μέσα στην απόρθητη και αφιλόξενη έδρα της Μαλεσίνας, με σκορ 70-79, εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα PLAY OFF της Α' ΕΣΚΑΣΕ (πέντε νομοί !) για πρώτη φορά στην ιστορία της.
     Από την αρχή του αγώνα ο Α.Ο.ΚΥΜΗΣ μπήκε δυνατά και αποφασιστικκά στο παιχνίδι παίζοντας σπουδαίο μπασκετ με στόχο μόνο τη νίκη.
     Στο πρώτο δεκάλεπτο έπαιξε φανταστικά, κυρίως στην επίθεση, βομβαρδίζοντας¨΄τη Μαλεσίνα μέσα και έξω από τα καλάθι και ανέβασε το σκoρ στο 23-27.
    Το δεύτερο δεκάλπτο κύλησε στον ίδιο ρυθμό με την Κύμη να μη σταματά να τρέχει και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ.To ημίχρονο έκλεισε  με 39-52.
     Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Γιάννη Πανούση, θέλοντας να "κλειδώσει" το ματς, έπαιξε έξυπνα, έριξε τους ρυθμούς του αγώνα και έδωσε μεγαλύτερη βάση στην άμυνα, ώστε να κρατήσει τη διαφορά και να διασφαλίσει τη νίκη. Σκορ τρίτου δκαλέπτου 55-69. Τελικό σκορ 70-79!!!
   'Ολοι οι παίκτες της ομάδας του Α.Ο.ΚΥΜΗΣ ήταν πολύ καλοί. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    Διαιτητές¨Ζαχαρόπουλος-Μασλαντζιδης.
    Πολλά παράπονα έχει η ομάδα της Κύμης από το Χαλκιδαίο διαιτητή Μασλατζίδη ο οποίος αποδείχθηκε για άλλη μίά φορά ανεπαρκής κα επικίνδυνος για το παιχνίδι δείχνοντας αδικαιολόγητη εμπάθεια σε μια "ακριτικη" ομάδα που τιμά με την παρουσία της την ΕΥΒΟΙΑ!!
   Δεκάλεπτα. 23-27,16-25,16-17,15-10. Τελικο σκορ 70-79.
   Α.Ο.ΚΥΜΗΣ. (Γιάννης Πανούσης) Γ.Θωμάς,Γ.Παρασκευάς,Ι.Μητρόπουλος 21(4),Σ.Σπανός 7(1),Ι.Χαρατσής 13(1), Σ.Τσιριμώκος 10(2), Ι.Τσιτσης 9,Γ.Βασιλείου 4, Θ.Νασάκης 10.
   ΑΝΑΓ.ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ.(Α.Δαδίτσος).Ι.Βίγγος 16.Χ.Κανακάρης 5,Σ.Νίκας, Δ.Σκούρας 6,Κ.Ιωακείμ 14,Γ.Κατσαγιάννης 7,Γ.Ζουμπόπουλος,Ι.Κονδύλης 16,Π.Κλούρας 6,Δ.Δαλαμάρας.

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.



Όπως ήταν αναμενόμενο οι Καρυστινοί δείχνουν τον δρόμο και στους Κυμαίους. Έτσι η αυριανή αντιμνημονιακή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Ανατολικής Εύβοιας «αγκαλιάστηκε» από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και γίνεται  συγκέντρωση πάνδημη για την διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Κύμης. Στην σημερινή συγκέντρωση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος στην Κύμη εκφράστηκε η κοινή απόφαση των τοπικών παραγόντων, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Επαγγελματιών της Κύμης για την οργάνωση κινητοποιήσεων αύριο στις 7.30 το πρωί στο Νοσοκομείο Κύμης. Μάλιστα ο Δήμος θα βάλει και λεωφορεία το πρωί σε όλα τα σχολεία. Όσο για εκείνο που ειπώθηκε για την συμμετοχή και του Δημάρχου Κύμης στη συνάντηση με τον Λοβέρδο αύριο στην Αθήνα μαζί με τους Καρυστινούς ίσως πρέπει να το ξανασκεφθούν γιατί έτσι ίσως αδυνατήσουν τον έως τώρα αγώνα των Καρυστινών. Χρειάζεται παράλληλη αλλά συντονισμένη παρουσία και διεκδίκηση.
Ακούστηκαν από τον Δήμαρχο και την πρόεδρο των εργαζομένων και αιχμές για τους Βουλευτές. Ο Δήμαρχος μάλιστα είπε ότι κάποιοι Βουλευτές παίζουν πολιτικά παιχνίδια.  Αυτό είναι αλήθεια. Αυτή είναι όμως και η αχίλλειος πτέρνα της διεκδίκησης. Η εμπειρία τέτοιων αγώνων και της Καρύστου δείχνει ότι οι Βουλευτές πρέπει να είναι σε απόσταση. Εξάλλου εάν ήταν ικανοί θα είχαν λύσει και αυτό και άλλα προβλήματα.
            Από το lala_to.blogspot.com

Τελικά τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο- Κ.Υ. "Γ. Παπανικολάου" της Κύμης;


       

          Το περασμένο καλοκαίρι έγινε η αναδιοργάνωση σε θέματα υγείας στην Εύβοια και το Νοσοκομείο " Γ. Παπανικολάου" της Κύμης, μαζί με το Νοσοκομείο Καρύστου, υπήχθησαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας υπό ενιαία διοίκηση. Κατά τα λοιπά υποσχέθηκαν να ενισχυθεί σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατό στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γ. Παπανικολάου, που κάθε χρόνο την επισκέπτονται ιατροί από όλο τον κόσμο, να μην υπάρχει νοσοκομείο!
       Τι έγινε από τότε; Μήπως από ένα κάρο με έξη άλογα, δεν πειράζουν το κάρο, αλλά παίρνουν τα άλογα; Μήπως μας αφήσουν μόνο το κάρο; Οι δηλώσεις περί διατήρησης του προϋπάρχοντος καθεστώτος περί λειτουργίας του Νοσοκομείου, είναι αξιόπιστες; Αυτοί που κάνουν τις  δηλώσεις είναι αξιόπιστοι; Τόσο γρήγορα ξεχάσαμε το  "Λεφτά υπάρχουν";
    Και κάτι άλλο. Αυτή "Η κίνηση πολιτών ανατολικής Εύβοιας ", τι εκπροσωπεί; Από ποίους αποτελείται; Ποίους εκπροσωπεί; Πως εκλέχθηκαν αυτοί που ηγούνται; Μήπως, λέω μήπως, μας αποπροσανατολίζει; Γιατί δεν αναφέρει πουθενά στην ανακοίνωσή της το όνομα του Γ. Παπανικολάου;
       Εάν ο αγώνας τους είναι έντιμος θα τους υποστηρίξουμε. Αλλά πρέπει να αποδείξουν την εντιμότητά τους.
     Εάν όμως δεν είναι, τότε θα μας αντιμετωπίσουν, γιατί η Κύμη δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Ανατολικής Εύβοιας για το Νοσοκομείο Κύμης, με την οποία απαιτούν να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του.





   Νοσοκομείο Κύμης Γεώργιος Παπανικολάου
Η Κυβέρνηση με πρόφαση την οικονομική κρίση θέλει να διαλύσει και την τελευταία μορφή κοινωνικών παροχών. Για τον σκοπό αυτό καταργεί την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία σε μια περίοδο που, οι ληστρικές επιδρομές στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα , κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση σε κοινωνικά.αγαθά.  
 Στο τομέα της υγείας, η πολιτική της κυβέρνησης προωθεί την απαξίωση των υπηρεσιών κάνοντας νέες περικοπές των ήδη υποβαθμισμένων παροχών κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος για τον λαό και κυρίως τους ηλικιωμένους, ανασφάλιστους, τους άνεργους και τους μετανάστες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε , πως η υγεία δεν είναι πολυτέλεια που ανήκει σε λίγους ή είδος από όπου το κράτος ή οι ιδιώτες θα θησαυρίσουν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί πηγή κέρδους για οποιονδήποτε. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα του καθενός, δεν μπορεί να συνυπάρξει με ιδιωτικά συμφέροντα και γι αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλισθεί και να παρέχεται σε όλους δωρεάν. Δεν δεχόμαστε στα πλαίσια συγχωνεύσεων και καταργήσεων Νοσοκομειακών μονάδων υγείας καμία μείωση. Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο υγείας, κάθε είδους πληρωμή των ασθενών για περίθαλψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και Κέντρα υγείας. Για τον λόγο αυτό προβαίνουμε στην κατάληψη του ταμείου των εξωτ. Ιατρείων του Νοσοκομείου Κύμης τη Δευτέρα 05/03 και απαιτούμε :