Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γ. Ν. Παπανικολάου».


  
Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικές παρουσίες  πραγματοποιήθηκε στην Κύμη  το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γ. Ν.
Παπανικολάου».  
Στην γενέτειρα του κορυφαίου επιστήμονα την Κύμη, διεξήχθη με μεγάλη  επιτυχία από 21-23 Σεπτεμβρίου   το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γ. Ν. Παπανικολάου» με θέμα την πρόληψη του καρκίνου.
Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στα πενήντα χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Κυμαίου ιατρού, ερευνητή και ιδρυτή της επιστήμης της Κυτταρολογίας. Διακεκριμένοι επιστήμονες στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν αναλυτικά στη ζωή και το επιστημονικό έργο του Γ. Ν. Παπανικολάου, την αφοσίωση και την επιμονή του στην έρευνα για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
IMG_4500.jpg
IMG_4596.jpg
Ο αριθμός των συνέδρων ήταν εντυπωσιακά μεγάλος - περισσότερες από 200 συμμετοχές - ενώ πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου δέκα στρογγυλές τράπεζες, τέσσερις διαλέξεις,  μία ειδική και μία ενημερωτική ομιλία.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου , το Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου και τελούσε  υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Νικολιάς: Καλή Αρχή στην Ά Εθνική.


     

   Καλή αρχή στην Α΄ Εθνική και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Όχι βέβαια ότι η Α΄ Εθνική είναι κάποιο υψηλής απόδοσης πρωτάθλημα, αλλά είναι ένας θεσμός.
   Και πως θα είναι πρωτάθλημα επιπέδου όταν παίκτες σαν τον Νικολιά μένουν στον πάγκο. Έχει κάποιον καλύτερο η ΑΕΚ και δεν παίζει ο Νικολιάς; Μπήκε για 15΄λεπτά και έδωσε ταχύτητα στην ομάδα, ήξερε που πρέπει να είναι και που να πάει, ήξερε να δώσει μια μπαλιά βρε αδερφέ.
     Ήξερε να χειρισθεί την μπάλα.
     Άντε να δούμε θα τον βάλει την άλλη Κυριακή;
     Να του ευχηθούμε καλή τύχη, υγεία και υπομονή. Εμείς που αγαπάμε το καλό ποδόσφαιρο θα περιμένουμε, γιατί έχουμε υπομονή, γιατί βλέπουμε το ταλέντο του νεαρού Αλέξανδρου.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζομε κι' εμείς.


     Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
     Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".
"    - Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
      - Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.
      - Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
     Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
     - Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...
     -Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
     - Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
   Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
   - Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...
   - Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
   Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
  - Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;
   - Όχι δεν νομίζω...
  -  Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
    Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση Υπάρχει;


      Πολλαπλά κύματα μειώσεων μισθών, παροχών και συντάξεων στην Ελλάδα με το επιχείρημα των σχεδιαστών του προγράμματος “βοήθειας” -στην πραγματικότητα δανεισμού και όχι βοήθειας- ότι η Ελλάδα καθώς ανήκει σε μια νομισματική ένωση χρειάζεται μια εσωτερική υποτίμηση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της και το ισοζύγιο πληρωμών της μέσω του μειωμένου κόστους παραγωγής. 
   
     Ας δεχτούμε ότι το παραπάνω έχει κάποια λογική.  Όμως ποιος “υπεύθυνος” των κυβερνήσεων που περάσανε έως και την σημερινή μετά τα μνημόνια μπορεί να μας δώσει απαντήσεις στα παρακάτω;
1.   Γιατί έχουμε τόσο τεράστια εμμονή στην μείωση των μισθών – και μόνο;
 
2.   Πόσο θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας εφόσον ακόμα και δωρεάν να δουλεύουμε όλοι το εργασιακό κόστος αντιπροσωπεύει στην χειρότερη  περίπτωση το 8-10% της τελικής τιμής του προϊόντος;

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΜΗ: 21-23 Σεπτεμβρίου 2012, 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεώργιος N. Παπανικολάου»


 
- Πενήντα χρόνια από το θάνατό του.

Στον ερευνητή γιατρό, «που χάρισε ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου»,  Γεώργιο Παπανικολάου, είναι αφιερωμένο το 1o  Πανελλήνιο Συνέδριο, που πρόκειται να λάβει χώρα, στη γενέτειρά του πόλη, τη Κύμη Ευβοίας.
Το Συνέδριο  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τη Παρασκευή 21 έως και τη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Kymi Palace, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας, της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου και το Ινστιτούτο «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου» (Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης Πληροφόρησης και ΄Ερευνας  του καρκίνου).

Το συνέδριο έχει το γενικό τίτλο «Πρόληψη Καρκίνου».  Οι επιστήμονες σύνεδροι έχουν προγραμματίσει να εισηγηθούν για θέματα όπως «Η αξία του τεστ Παπανικολάου στη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου
της μήτρας», «Βιογραφία και αποτίμηση του έργου του Γεωργίου Παπανικολάου», «Η εξέλιξη της κυτταρολογίας στη διάγνωση του καρκίνου: ο ρόλος της παρακέντησης οργάνων δια λεπτής βελόνης (FNAC)», «Πρόοδοι στην πρόληψη του καρκίνου», «Νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του τραχήλου της μήτρας (ΚΤΜ)», «Πρόληψη των HPV σχετιζομένων καρκίνων», «Η πρόληψη γυναικολογικών και άλλων καρκίνων στην Ελλάδα του 21ου  αιώνα», «Ο ρόλος των εμβολίων στην προληπτική Ιατρική».    

www. Kimis-aliveriou.gr/synedrio

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ.



Η Κύμη, πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεοσύστατου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, απειλείται με «εξαφάνιση».

Μετά την απομάκρυνση των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ, του γραφείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπ.Γεωργικής Ανάπτυξης, την ενδεχόμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου, η πόλη οδηγείται αναπόφευκτα σε μαρασμό.
Επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης θα αποτελέσει η επαπειλούμενη διακοπή (έπειτααπό 25 χρόνια) της λειτουργίας της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ αποτελεί για την αποβιομηχανοποιημένη περιοχή της Κύμης και την ευρύτερη περιοχή, έναν κυρίαρχο οικονομικό πνεύμονα.  Η απαξίωση των τελευταίων ετών φέρνει την εταιρεία στη σημερινή άμεση απειλή κλεισίματος και οδηγεί 65 εργαζόμενους στην ανεργία.
 Η Κύμη  με πεπαλαιωμένο και άκρως επικίνδυνο οδικό δίκτυο,  είναι μια απομακρυσμένη περιοχή με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο  και βάσει νόμου, έχει χαρακτηριστεί άγονη και μειονεκτική. 

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, η Δημοτική Κοινότητα Κύμης και οι φορείς της περιοχής, με επανειλημμένες αποφάσεις και ψηφίσματα, στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων για διατήρηση της ύπαρξής της, αλλά και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων .της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ.

Δέσμευσή μας ότι θα είμαστε συμπαραστάτες και θα αγωνιστούμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να μην μπουν «τίτλοι τέλους» και για την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, αφού  η δυναμική της εταιρείας και των εργαζομένων μπορούν να οδηγήσουν αυτή την αμυντική βιομηχανία στη θέση που της αξίζει.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βαρβάτη Οικογένεια !



Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής
- Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς.
Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνεις;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει τρελαθεί!
- Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;
- Ε, 125 τον άλλο μήνα.
- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;
- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.
Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λε ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!
Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο πρεβάζι και είναι έτοιμος να φουντάρει.
- Και...γιατί παντρεύεται;
-Μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του! 

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προς τους εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά.

Ας το διαβάσουμε όλοι, ίσως νοιώσουμε άνθρωποι.
  

Η δασκάλα είπε στα παιδιά ένα ψέμα...

"Καθώς στεκόταν...
μπρος στην τάξη της την Ε' δημοτικού, την πρώτη ημέρα του σχολείου η κυρία Τζοβάνα είπε στα παιδιά ένα ψέμα. Όπως οι περισσότερες δασκάλες, κοίταξε τους μαθητές της και είπε ότι τους αγαπούσε όλους το ίδιο.
    Αλλά αυτό ήταν αδύνατον, διότι εκεί στην μπροστινή σειρά, βυθισμένο στο κάθισμά του ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος Μανούσας.
    Η κυρία Τζοβάνα είχε παρακολουθήσει τον Μάνο την προηγούμενη χρονιά και είχε προσέξει ότι ο Μάνος δεν έπαιζε καλά με τα άλλα παιδιά. Τα ρούχα του ήταν τσαλακωμένα. Πάντα φαινόταν ότι χρειαζόταν μπάνιο. Και ο Μάνος μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος.

    Στο σχολείο που δούλευε η κυρία Τζοβάνα έπρεπε να επιθεωρήσει του κάθε μαθητού το ιστορικό. Άφησε του Μάνου το ιστορικό να το διαβάσει τελευταίο. Όταν όμως διάβασε το ιστορικό που έγραφαν οι προηγούμενες δασκάλες έμεινε έκπληκτη!

    Η δασκάλα της Α' δημοτικού έγραφε: «Ο Μάνος είναι ένα φωτεινό παιδί με έτοιμο πάντα το χαμόγελο. Κάνει τις εργασίες του σωστά και προσεγμένα, και έχει καλούς τρόπους. είναι χαρά να τον έχουμε κοντά μας».

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ας χαλαρώσουμε λίγο!


 

Σάββατο μεσημέρι φτάνουν στην πύλη του παράδεισου για «συνέντευξη» δύο τύποι. Ο ένας καλοντυμένος καθαρός, στην τρίχα και ο άλλος με τζηνάκι, t-shirt, αξύριστος, με γυαλιά ηλίου και το τσιγάρο στα χείλη.

Εμφανίζεται ο Άγιος Πέτρος και τους φωνάζει.

Πάει πρώτος ο τυπάκος με τα γυαλιά και λέει στον Άγιο Πέτρο:

- Εγώ στη γη ήμουν ταξιτζής. Δούλευα κάθε μέρα μέσα στην κίνηση στην Αθήνα, χαμός, έτρεχα για να προλάβουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους,…. μπλα μπλα μπλα….

– Εντάξει, λέει ο Άγιος Πέτρος. Περνάς! Και του δίνει μεταξωτό χιτώνα και ένα ολόχρυσο μπαστούνι.

Φωνάζει ο Άγιος Πέτρος:

- Ο επόμενος….

Πηγαίνει ο καθώς πρέπει κύριος και λέει:

- Εγώ στην γη ήμουν ιερέας. Δημιούργησα μια εκκλησία από το μηδέν και κάθε Κυριακή ερχόταν και υμνούσαν τον κύριο εκατοντάδες πιστοί και προσευχόμασταν μαζί…. μπλα μπλα μπλα…..και δίδασκα την πίστη και… μπλα μπλα μπλα και ….. μπλα μπλα μπλα…

- Εντάξει, λέει ο Άγιος Πέτρος. Περνάς…

Και του δίνει βαμβακερό χιτώνα και ένα ξύλινο μπαστούνι. Τα ‘χασε ο Ιερέας.

- Μα Άγιε Πέτρο είναι δυνατόν; Ο Ταρίφας πήρε μεταξωτό χιτώνα κι εγώ που διέδωσα το λόγο του θεού βαμβακερό; Κι όχι μόνο αυτό, σ’ εκείνον έδωσες χρυσή ράβδο και σε μένα ξύλινη μαγκούρα; μα γιατί;

Και απαντά ο Άγιος Πέτρος:

- Όταν εσύ λειτουργούσες στην εκκλησία όλοι κοιμόνταν, ενώ όταν εκείνος οδηγούσε στο ταξί όλοι προσεύχονταν!

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης


 

Την       Παρασκευή  7  Σεπτεμβρίου  2012  και ώρα    12.00   στο χώρο συνεδριάσεων   της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ. Κύμης και έλαβε αποφάσεις  για τα παρακάτω θέματα :

1.     Μετά την εισήγηση του Προέδρου για την  κοστολόγηση  χρήσης πεζοδρομίων και πλατειών της πόλεως της Κύμης και της Παραλίας Κύμης, εκτός ορίων Λιμενικού Ταμείου, και επί ετησίας βάσεως, με καταβολή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και για το επόμενο έτος και την συζήτηση και τις προτάσεις των μελών του Συμβουλίου και εκπροσώπων του Ε.Ε.Β.Ε. Κύμης και περιχώρων και με βάση τον Ν1080/80, "Περί εσόδων ΟΤΑ κλπ.", αποφασίσθηκε:
          α. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, από την διασταύρωση Βάμβα και Δημ. Χιλής ( κατάστημα Γερμανός) μέχρι Βάμβα και Αθηνάς (πρώην υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας)   πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ., για καφεζαχαροπλαστεία και δέκα(10)  ευρώ για λοιπές χρήσεις.
           β. Για τα πεζοδρόμια και κεντρική πλατεία Κύμης σε όλο το μήκος και το πλάτος, εμπρός πίσω και στο πλάι της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου και από τις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου και από οδό Βάμβα και Αθηνάς(πρώην υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας) και μέχρι αρχή Ε. & Δ. Γαλάνη( κατάστημα Τριανταφύλλου),  δέκα πέντε (15) ευρώ.
      γ. Για το πεζοδρόμιο   από Βάμβα και Γ. Βογιατζή (κατάστημα Δ. Δημά) μέχρι και Μ. Στεφανίδη 4 (κατάστημα Αφών Σιδεράκη)       πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ.
      δ. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, επί της οδού Μ. Στεφανίδη και από και Μ. Στεφανίδη 4 (και κατάστημα Αφών Σιδεράκη) και συνέχεια επί της Ν. Βογιατζή μέχρι   Γ. Παπανικολάου  πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ και δέκα(10)  ευρώ για λοιπές χρήσεις.
      ε.  Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, από  αρχή Ε. & Δ. Γαλάνη (κατάστημα Τριανταφύλλου), Ταξιαρχών και μέχρι Πολυτεχνείου (κατάστημα Κ. Καλούδη)   πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ και δέκα(10)  ευρώ για λοιπές χρήσεις.
            στ. Από αρχής Πολυτεχνείου και μέχρι Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Ζέρβα από τις δύο πλευρές του  δρόμου,    πέντε ( 5) ευρώ.
            ζ. Για οποιονδήποτε άλλη οδό εντός της πόλεως πέντε(5) ευρώ ανά τ.μ.
            η. Για οποιονδήποτε   οδό εντός της Παραλίας Κύμης και εκτός ορίων Λιμενικού Ταμείου δέκα(10) ευρώ ανά τ.μ.
            θ. Για οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εντός και επί άλλων δρόμων της πόλεως της Κύμης και της Παραλίας Κύμης, που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα και προϊόντα τους εκτός καταστήματος, ανεξάρτητα του χρόνου χρήσης, δέκα (10) ευρώ ανά τ.μ.

2.      Αποφασίσθηκε η  τοποθέτηση πινακίδων που θα απαγορεύει την στάθμευση, αλλά και την στάση φορτηγών, άνω του ενός (1) τόνου, επί της οδού Δημ. Βάχλα, από οδό Πολυτεχνείου μέχρι οδό Στ. Οικονόμου, πλην εκείνων που ανεφοδιάζουν το Σ. Μάρκετ “ PROTON” .

3.     Αποφασίσθηκε  η υποβολή  « Ψηφίσματος», για την σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης.  

4.   Επίσης αποφασίσθηκε:
      α. Η υποβολή πρότασης στο Δήμο για καθαρισμό και συντήρηση αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε ελαιοπαραγωγικές περιοχές
      β. Η υποβολή πρότασης στο Δήμο για καθαρισμό και συντήρηση ρεμάτων και φρεατίων.
      γ. Η υποβολή πρότασης στο Δήμο για καθαρισμό και αποκατάσταση των σημείων συγκέντρωσης αχρήστων υλικών, πλην απορριμμάτων.
      δ. Η συμμετοχή στην προσπάθεια του    Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Υπολιμεναρχείου Κύμης για την καθαριότητα ακτών κλπ.  
                  
5. Τέλος ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου και για άλλα θέματα.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης.


         
      Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των πολιτών που εξυπηρετεί.
         
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα της ΔΟΥ   της περιοχής .  Λειτουργεί και εξυπηρετεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής της Βορειοανατολικής  Εύβοιας, το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου με 111 οικισμούς και 35.000 κατοίκους τον χειμώνα και 110.000 το καλοκαίρι και της Νήσου Σκύρου, η οποία απέχει 24 νμ.
         
Η Κύμη, μετά την απομάκρυνση από την περιοχή της έδρας του Δήμου, των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ,    του γραφείου της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, την αμφισβητούμενη διατήρηση του Εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής, μεταφορά των γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θυμίζει   σκηνικό ταινίας χωρίς πρωταγωνιστές.
          Οι κάτοικοι της Ν. Σκύρου, μέσα στην ίδια ημέρα επιλύουν τα προβλήματά τους, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία, κόπο και κόστος. Το δε δρομολόγιο από Κύμη προς Χαλκίδα, άθλιο και επικίνδυνο. Είναι ντροπή να οδηγείται μία ιστορική πόλη στο μαρασμό, με την δικαιολογία τη μείωση του κόστους του κράτους. Υπολόγισε κανείς το κόστος του κράτους από την μετακίνηση των κατοίκων της Κύμης και της Σκύρου προς την Χαλκίδα;
         
Και ο παράγοντας άνθρωπος; Κανένας δεν λαμβάνει υπόψη του τον  «άνθρωπο» που θα ξεκινά από την Σκύρο, θα διανυκτερεύει στην Χαλκίδα και θα επιστρέφει την επομένη, γιατί δεν θα προλαβαίνει το καράβι;        
 Καταργούν την ιστορία του τόπου και καταργούν το μέλλον μας.
         
Βοηθείστε όλοι να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Κύμης, βοηθείστε όλοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ    ΚΥΜΗΣ

Βροντερό ΟΧΙ στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης.



Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα 7/9/12, στο Δημαρχείο Κύμης, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, φορείς και πολίτες της Κύμης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κύμης –Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κύμης.
·        Ζητούμε, την εξαίρεση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας  (Δ.Ο.Υ) Κύμης από την επικείμενη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών περί αναστολής λειτουργίας ορισμένων Δ.Ο.Υ ώστε να ληφθούν  υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας που επιβάλλουν την ύπαρξη της μιας ισχυρής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, αρωγού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.
·        Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της περιοχής του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου. Εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ανάπτυξής της, υποδαυλίζει την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου που προήλθε από τον Καλλικράτη, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες και στραγγαλίζει την τοπική οικονομία.
Η περιοχή ευθύνης και εξυπηρέτησης των πολιτών από τη Δ.Ο.Υ. Κύμης είναι ουσιώδης μια και περιλαμβάνει πάρα πολλούς  οικισμούς, εξυπηρετεί 36.300 άτομα, όχι μόνο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου αλλά και τη Νήσο Σκύρο. Πρόκειται για μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου και την 2ωρη ακτοπλοϊκή της σύνδεση), με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που κάνει δυσχερέστατες τις μεταφορές για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας, ότι   πρόκειται και για τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους ξεπερνά τις 110.000.
 Η Δ.Ο.Υ. Κύμης, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.  Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, είναι αδύνατον οι πολίτες του Δήμου μας να αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους και την απώλεια εργατοωρών.
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια τάση συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, πράγμα αντίθετο στο πνεύμα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
Επίσης μας βρίσκει αντίθετους η   φημολογούμενη κατάργηση των: Ειρηνοδικείων που λειτουργούν στη περιφέρεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου (Κύμης – Αυλωναρίου- Αλιβερίου), σε ιδιόκτητα κτίρια από εκατό και πλέον χρόνια. Του ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης, του ΟΑΕΕ Αλιβερίου, της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και του Νοσοκομείου Κύμης.
Απαιτούμε να παραμείνουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες στο Δήμο μας. Να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως γινόταν μέχρι σήμερα προς όφελος των δημοτών μας. Η ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν επιτυγχάνεται με το κλείσιμο υπηρεσιών, αλλά με την αποκέντρωση και την ουσιαστική στήριξη των Υπηρεσιών, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ειδικά  τώρα που η οικονομική κρίση στρέφει τον πληθυσμό σε επιστροφή στην επαρχία.
 Εκφράζουμε την ισχυρή βούληση μας για συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ)  στην Κύμη, για όλους τους παραπάνω λόγους, καθώς και όλων των δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου μας.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Κύμης



Την       Παρασκευή  7  Σεπτεμβρίου  2012  και ώρα    12.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ. Κ. Κύμης,προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις  για τα παρακάτω θέματα :

1.     Εισήγηση Προέδρου για την  κοστολόγηση  χρήσης πεζοδρομίων και πλατειών της πόλεως της Κύμης και της Παραλίας Κύμης εκτός ορίων Λιμενικού Ταμείου και επί ετησίας βάσεως, με καταβολή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και για το επόμενο έτος:
          α. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, από την διασταύρωση Βάμβα και Δημ. Χιλής ( κατάστημα Γερμανός) μέχρι Βάμβα και Αθηνάς (πρώην υποκατάστημα Εμπορικής Τράπεζας)   πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ
           β. Για τα πεζοδρόμια και πλατεία σε όλο το μήκος και το πλάτος, εμπρός πίσω και στο πλάι της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, από Βάμβα και Αθηνάς μέχρι αρχή Ε. & Δ. Γαλάνη (κατάστημα Τριανταφύλλου) και από τις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου,  δέκα πέντε (15) ευρώ.
      γ. Για το πεζοδρόμιο   από Βάμβα και Γ. Βογιατζή (κατάστημα Δ. Δημά) μέχρι και Μ. Στεφανίδη 4 (κατάστημα Αφών Σιδεράκη)       δέκα (10) ευρώ ανά τ.μ.
      δ. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, επί της οδού Μ. Στεφανίδη και από και Μ. Στεφανίδη 4 (κατάστημα Αφών Σιδεράκη) και συνέχεια επί της Ν. Βογιατζή μέχρι   Γ. Παπανικολάου  πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ
      ε. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, επί της οδού Μ. Στεφανίδη και από και Μ. Στεφανίδη 4 (κατάστημα Αφών Σιδεράκη) και συνέχεια επί της Ν. Βογιατζή μέχρι   Γ. Παπανικολάου,  πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ
            στ. Για τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές του δρόμου, από  αρχή Ε. & Δ. Γαλάνη (κατάστημα Τριανταφύλλου), Ταξιαρχών και μέχρι Πολυτεχνείου (κατάστημα Κ. Καλούδη)   πέντε (5) ευρώ ανά τ.μ
            ζ. Από αρχής Πολυτεχνείου και μέχρι Μητροπολίτου Ανανία από τις δύο πλευρές του  δρόμου,    πέντε ( 5) ευρώ.
            η. Για οποιονδήποτε άλλη οδό εντός της πόλεως πέντε(5) ευρώ ανά τ.μ.
            θ. Για οποιονδήποτε   οδό εντός της Παραλίας Κύμης και εκτός ορίων Λιμενικού Ταμείου δέκα(10) ευρώ ανά τ.μ.
2.     Πρόταση για τοποθέτηση πινακίδων που θα απαγορεύει την στάθμευση, αλλά και την στάση φορτηγών, άνω του ενός (1) τόνου, επί της οδού Δημ. Βάχλα, από οδό Πολυτεχνείου μέχρι οδό Στ. Οικονόμου, πλην εκείνων που ανεφοδιάζουν το Σ. Μάρκετ “ PROTON” .
3.     Πρόταση υποβολής « Ψηφίσματος», για την σχεδιαζόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κύμης. 
4.     Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους  κατά την κρίση τους.  
5.    Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου και άλλα θέματα.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΥΜΗΣ





Με προεδρικό διάταγμα που βρίσκεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για επεξεργασία ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης κλείνει τα Ειρηνοδικείο  Αυλωναρίου και Αλιβερίου και τα ενοποιεί με το Ειρηνοδικείο Κύμης το οποίο διατηρείται. Επίσης κλείνει και το Ειρηνοδικείο Σκύρου.
Η επιλογή να κρατηθεί το Ειρηνοδικείο Κύμης  τυπικά μπορεί να δικαιολογηθεί με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύρου. Στην ουσία πάντως πρόκειται για ενέργεια που χρεώνεται στους Κυβερνητικούς Βουλευτές και κυρίως στον Σίμο Κεδίκογλου. Έτσι 100.000 Ευρώ που δαπανήθηκαν για την επισκευή του Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου πάνε χαμένα παρότι αυτή την στιγμή έχει το καλύτερο κτίριο και το Αλιβέρι, η δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Χαλκίδα Πόλη της κεντρικής Εύβοιας θα μείνει χωρίς Ειρηνοδίκη.
Διατηρείται πάντως και το Ειρηνοδικείο Καρύστου. Ενώ στην Βόρεια Εύβοια μένει το Ειρηνοδικείο Ιστιαίας.

Άντε και καλή χρονιά με καλό μπάσκετ!

Ο Μίλαν Γέρεμιτς στον ΑΟ Κύμης

Ο Μίλαν Γέρεμιτς στον ΑΟ Κύμης

Χωρίς τυμπανοκρουσίες η διοίκηση του Α.Ο.Κύμης «έκλεισε» στις αρχές Ιουλίου, μια τεραστίων και πολλαπλών διαστάσεων μεταγραφή. Ο 2.10 Σέρβος μπασκετμπολίστας, είναι το καλύτερο σέντερ που πέρασε ποτέ από το Ευβοϊκό μπάσκετ. Έχει στο παλμαρέ του πολλές επιτυχίες ατομικές και πάρα πολλές ανόδους με τις ομάδες που αγωνίστηκε.
Ο πολύπειρος μπασκετμπολίστας έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Α1 και Α2 του μπάσκετ στη χώρα μας. Φόρεσε για αρκετά χρόνια την φανέλα της ΑΓΕΧ και ήταν από τους παίκτες που συνέβαλαν να παίξει η ομάδα σπουδαίο μπάσκετ και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2.
Ο 34 χρόνος Μίλαν Γερεμιτς ήρθε στην Ελλάδα το 1995 για λογαριασμό του Ηρακλή και αγωνίστηκε στην Θεσσαλονίκη για 3 χρόνια. Στην συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε στις Οκάπι, Μιλάνο,Ταρνόβ, ΑΓΕΧ, Βαροντίνα, ΑΓΕΧ, ΜΕΝΤ, Ιωνικό Λαμίας, Τρίκαλα, ΑΓΕΧ, ΑΕΚ, Γυμναστικό Σύλλογο Χαλκίδας και πλέον θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Α.Ο.Κύμης.
Η μεταγραφή μεγατόνων αλλάζει προφανώς τις ισορροπίες και καθιστά τον Α.Ο.Κύμης κυρίαρχο στο Ευβοϊκό μπάσκετ και πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Γ΄Εθνικής κατηγορία. Με την εμπειρία και την επιμέλεια του Ζαχαρία Θωμά αλλά και ολόκληρης της διοίκησης του Α.Ο.Κύμης, η επόμενη χρονιά προμηνύει μεγάλες αγωνίστηκες εκπλήξεις για τον φίλαθλο κόσμο της…