Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

".Ο γαρ εάν σπείρη άνθρωπος, τούτο και θερίσει"


Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή έναν από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. "Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας".

Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

24 OFFSHORE Κύμης


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 24 OFFSHORE


      Να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τις 24 offshore εταιρίες που 
δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κύμης, ζητά με ερώτησή του, ο 
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ 
ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.
Όπως τονίζει αναπτύσσοντας την ερώτησή 
του ο βουλευτής Ευβοίας, «Ένα χρόνο περίπου 
μετά την αρχική μου ερώτηση για τις offshore 
εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή 
της Κύμης, δεν έχει ανακοινωθεί κανένα 
αποτέλεσμα σχετικά με τις έρευνες που 
διενεργούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου
 Οικονομικών, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν
 τον κίνδυνο παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων με τις εν λόγω εταιρείες.
Για δε την Δ.Ο.Υ. Κύμης έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πρόκειται να συγχωνευτεί
 στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, αντί της ενίσχυσής της με προσωπικό κατηγορίας ΠΕ, 
όπως ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός προ ενός έτους σε απάντηση σχετικής 
μου ερώτησης.
Αποτελεί πρόκληση προς ένα λαό που πλήττεται από την φορολογική λαίλαπα 
των μνημονίων να παρακολουθεί τον κρατικό μηχανισμό να αδιαφορεί και να 
αδυνατεί να εισπράξει από εκείνους τους προνομιούχους που κρύβονται 
πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει μια offshore εταιρία ενώ 
ταυτόχρονα εξαφανίζεται η μεσαία τάξη στην πατρίδα μας με συνεχή αύξηση 
φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων».
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ο κ. Μαρκόπουλος ρωτά:

• Ποια είναι τα ονόματα των 24 offshore εταιριών που είχαν 
εντοπιστεί να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της αρμοδιότητας 
της Δ.Ο.Υ. Κύμης Ευβοίας πριν από περίπου ένα χρόνο; Έχουν 
εντοπιστεί και άλλες; Πόσες και ποιες είναι αυτές;

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ω Παραπληροφόρηση !


ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

     Με αφορμή τα ανεύθυνα δημοσιεύματα και σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και την εγκατάσταση κινητής μονάδας ανάκτησης ανακυκλώσιμων – κομποστοποίησης,  είναι σκόπιμο να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.
     Αντιλαμβανόμενοι  πλήρως την αγωνία των κατοίκων, μετά την συνεχή άκρατη  παραπληροφόρηση και κινδυνολογία για την δημιουργία χωματερής (!) και την απόπειρα δαιμονοποίησης της ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλώνουμε ακόμη μια φορά ξεκάθαρα, ότι καμία χωματερή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στο Δήμο μας. Ούτε ένα κιλό σκουπίδια δεν θα μένει και δεν θα θάβεται  στο Δήμο μας.  Κάτι τέτοιο εξάλλου θα ήταν ανεπίτρεπτο από την νομοθεσία αλλά και τις αρμόδιες για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος υπηρεσίες της Περιφέρειας οι οποίες ελέγχουν, εγκρίνουν και χρηματοδοτούν το έργο. Τα «παπαγαλάκια» της παραπληροφόρησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το έργο ελέγχεται από ειδικούς και υπόκειται σε ελέγχους σύμφωνα με την περιβαλλοντική νομοθεσία, αλλά παρόλαυτά συνεχίζουν ανέξοδα να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που δικαίως ανησυχούν για τον τόπο τους. Ας σταματήσουν επιτέλους να μπερδεύουν τον κόσμο με πομπώδεις αναφορές και σχολιασμούς όπως π.χ. για τα διερχόμενα οχήματα. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διαθέτει 15 απορριμματοφόρα, τα μισά εκ των οποίων  εξυπηρετούν την περιοχή Δυστίων και Ταμυνέων. Μέρος τους εξυπηρετεί την Δημ. Ενότητα των Κονιστρών (Κρεμαστός, Μακρυχώρι κλπ), επομένως αν χρησιμοποιηθεί ο παραποτάμιος δρόμος του Χόνδρου, ο οποίος σημειωτέον περνά 600 μέτρα νότια του Αγίου Γεωργίου, από αυτόν θα διέρχονται 5 με 6 το πολύ οχήματα την ημέρα και μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρομηχανική


ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ  Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον   Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο  Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου κ. Θωμάς, η Αντιδήμαρχος Κύμης, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ και ο Διαχειριστής της ΗΜΚ, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου και τη μεσολάβηση του Υπουργού Τύπου κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος και  παρευρέθηκε στη συνάντηση στα γραφεία του Υπουργείου στην Αθήνα.
  Ο Δήμαρχος τόνισε ότι κοινός σκοπός είναι  η εξεύρεση λύσης για τη διάσωση του εργοστασίου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η άμεση αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων σε σχέση  με την  μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και η οριστική επίλυση της χρόνιας εμπλοκής της υπόθεσης με τα κράνη.
Οι εργαζόμενοι επιπρόσθετα αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΗΜΚ και την αναγκαιότητα να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός, ενώ ο Διαχειριστής αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εταιρείας και στις μέχρι τώρα ενέργειες της διοίκησης.
  Ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, αξιολογώντας θετικά τις δυνατότητες της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, ενημερωμένος για την εν γένει κατάσταση της εταιρείας και καυτηριάζοντας την ανεπάρκεια των εκάστοτε διοικήσεων που οδήγησαν την εταιρεία στη σημερινή απαξιωμένη μορφή της, διαβεβαίωσε για την άμεση προώθηση των  αιτημάτων με τις θετικές, προσωπικές του παρεμβάσεις.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνάντηση όπως επίσης και  τον συμπολίτη μας Υπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου, για την  έμπρακτη και συνεχή στήριξή του στα προβλήματα της περιοχής.



Ειρηνιδικείο: Χάνονται μόνο οι μάχες που δεν δίνονται-Δ.Θώμάς


   Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το Προεδρικό Διάταγμα 110/2012  (ΦΕΚ 193/10-10-2012) με το οποίο συγχωνεύονται τα Ειρηνοδικεία.  Τελικά στην Νότια Εύβοια καταργούνται μόνο τα Ειρηνοδικεία Αυλωναρίου και Σκύρου ενώ διατηρούνται τα Ειρηνοδικεία Αλιβερίου, Κύμης και Καρύστου. Το Ειρηνοδικείο Σκύρου εντάσσεται στην Κύμη και του Αυλωναρίου στο Αλιβέρι.
   Η εξέλιξη αυτή προς το παρόν διατηρεί τις ισορροπίες και τελικά την «πλήρωσαν» τα Ειρηνοδικεία που δεν είχαν υπέρ τους ούτε τους Βουλευτές, ιδίως τους Κυβερνητικούς, ούτε και τον τοπικό νομικό κόσμο. Βέβαια το Ειρηνοδικείο της Κύμης διατηρήθηκε με νύχια και δόντια και ιδίως λόγω Σκύρου αλλά δεν φαίνεται να αντέξει την επόμενη συγχώνευση δεδομένης της κακής υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και της δυσκολίας τους νομικού κόσμου να έχει άμεση πρόσβαση λόγω απόστασης, γεγονός που θα επιβαρύνει τελικά τους διάδικους.
    Το Ειρηνοδικείο του Αυλωναρίου έπαιζε περισσότερο ως ενδιάμεση και λύση ισορροπίας ενώ έχει την προοπτική κτιριακής επέκτασης.   Το Αυλωνάρι  λόγω κτιριακής υποδομής και λόγω μικρής απόστασης από το Αλιβέρι μπορεί να «παίξει επικουρικά» ιδίως λόγω της ανεπαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής του Αλιβερίου. Προς το παρόν όμως έχασε.