Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ιστορικός Αγώνας-Τόπο στα νιάτα.


         Ένας ιστορικός αγώνας!

       Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης σαν πρωτοπόρος εδώ και χρόνια στον αθλητισμό της περιοχής της Κύμης, προχώρησε την Κυριακή 27-1-13 σε έναν ιστορικό φιλικό αγώνα.
        Η νεοσύστατη ομάδα βόλεϊ κορασίδων του Α.Ο.Κύμης αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα του Αστέρα Αλιβερίου μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό. Πολύς κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Κύμης «Ν. Μαρίνος» και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των μικρών αθλητριών.
       Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των δυο ομάδων που πρόσφεραν υψηλό θέαμα για την ηλικία τους και αυτό δείχνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από τα τεχνικά επιτελεία και των δυο ομάδων.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το Αυλωνάρι υπέρ της Κύμης


Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αυλώνος,
αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει όλος ο εμπορικός κόσμος
της ευρύτερης περιοχής εάν μετακινηθεί η ΔΟΥ της Κύμης σε άλλη περιοχή
αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη θέση

Να παραμείνει η ΔΟΥ στην Κύμη και να μην μετακινηθεί σε άλλη περιοχή

με 5 ψήφους υπέρ και 1 κατά.

Η Πρόεδρος
Παναγιώτα Γκίκα

Περί ΔΟΥ Κύμης


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ


Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών και Περιχώρων ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας την Κυριακή 27/1/2013 με θέμα τη Δ.Ο.Υ. Κύμης.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ. Θωμά καθώς και τον Πρ.του Επιμελητηρίου κ. Παν.Σίμωση, τον Πρ.ΟΕΒΕ κ. Ηλ.Θαλάσση, και τους εκπροσώπους Επιμελητηρίου  κ.Νικ.Φωκίτη και κ Ελ.Ντεγιάννη, για την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρ.του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την ενημέρωση-διαβεβαίωση, μετά την επικοινωνία του με τον Υπ.Οικονομικών, ότι είναι οριστική η απόφαση παραμονής της Δ.Ο.Υ. Κύμης και  της ουδέτερης στάσης του Επιμελητηρίου στο θέμα αυτό.



Το Δ.Σ. της                                                                   Το Δ.Σ.
Ένωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-                     Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών
Εμπόρων Κύμης & Περιχώρων                                             & Περιχώρων

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης



Συνεδρίασε    Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  και έλαβε τις  παρακάτω αποφάσεις 
Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Δ.Κ.Κύμης και το τυχερό φλουρί, που αντιπροσώπευε τις θερμότερες ευχές του Συμβουλίου, έπεσε κατά το ήμισυ στην Σύμβουλο κ. Τσάλα Μαρία και στον   σύλλογο της Παραλίας Λιανή Άμμος .
Στη συνέχεια ενέκρινε παμψηφεί ψήφισμα σχετικά με την απόφαση του Υπ. Οικονομικών, για την διατήρηση της ΔΟΥ Κύμης.(Παρατίθεται στο τέλος).
Επι των θεμάτων της ημερησίας διάταξης αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
1.    Παρουσιάσθηκε το   τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Κ.Κύμης και προτάθηκαν  έργα, από τα  μελη του Συμβουλίου, που συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα.
2.   Εγκρίθηκε εισήγηση του Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την πρόληψη υπαλλήλου για την υλοποίηση του κανονισμού περί Δημοτικών Νεκροταφείων.
3.    Εγινε δεκτή εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς :
α. ΔΕΗ για ελλείψεις αρμοδιότητάς της.
β. ΔΕΥΑΚ-Α για εργασίες αρμοδιότητάς της
γ. Δασαρχείο Αλιβερίου
5.    Έγινε ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους  .
6.   Έγινε ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

   ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
        ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ
ΓΙΑ ΔΟΥ ΚΥΜΗΣ

        Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την ανιστόρητη και προκλητική πρόταση του Δημάρχου Καρύστου και οποιουδήποτε άλλου φορέα, για αλλαγή της έδρας της ΔΟΥ Κύμης.  
         
         Η ΔOY Κύμης λειτουργεί  από το 1946, με έδρα την Κύμη, η οποία ήταν και πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου. Με κριτήριο και το ύψος των εσόδων, καθώς και  την επερχόμενη αύξηση των  εσόδων αυτών με την λειτουργία του Εθνικής σημασίας  λιμανιού της Κύμης, κρίθηκε σκόπιμο από το Υπουργείο Οικονομικών να διατηρηθεί η ΔΟΥ στην Κύμη.     
        
 Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης   στηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την παραμονή της ΔΟΥ στην Κύμη, η οποία πάρθηκε με δίκαια και οικονομικά κριτήρια .

Θα τηρούμε υψηλό βαθμό επαγρύπνησης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε κακόβουλη πρόταση ή ενέργεια.



Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 19-01-2013 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ


  

 Αγαπητέ συνάδελφε,
Κατ΄ αρχάς να επισημάνω  ότι αναφερόμαστε στη ΔΟΥ Κύμης και όχι Καρύστου –Κύμης, όπως εσφαλμένα αναφέρετε.  Καθώς επίσης  ότι η μετάβαση στη Χαλκίδα  θα ήταν δεδομένη, εάν εμείς δεν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία της ΔΟY στην Κύμη. Το ’’άλλοι σπέρνουν και άλλοι θερίζουν’, δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην περίπτωση αυτή.  
Σε συνέχεια δε των ερωτημάτων που τέθηκαν, σε σχέση με τη λειτουργία της Εφορίας Κύμης, θέτω υπόψη του Δημοτικού σας Συμβουλίου και των δημοτών σας   τα  εξής στοιχεία:
  • Η ΔOY Κύμης λειτουργεί  από το 1946. Στην Κύμη υπάρχουν και υπήρχαν ανέκαθεν όλες οι κύριες Τράπεζες και οι Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, κάτι που είναι απαραίτητο και για την λειτουργία μιας ΔΟΥ.  Με κριτήριο και το ύψος των εσόδων, καθώς και  την επερχόμενη αύξηση των  εσόδων αυτών με την λειτουργία του Εθνικής σημασίας  λιμανιού της Κύμης, κρίθηκε σκόπιμο από το Υπουργείο Οικονομικών να διατηρηθεί η ΔΟΥ στην Κύμη. Στα έσοδα αυτά δεν έχουν συνυπολογιστεί τα έσοδα από το Δήμο Καρύστου όπως επίσης εσφαλμένα αναφέρετε.  Επειδή δε πολλά και περίεργα ακούγονται, να διευκρινίσουμε  με την ευκαιρία που μας δίνεται, ότι οι μεγάλες εταιρείες (ΔΕΗ, ΑΓΕΤ, ΤΕΡΝΑ κλπ) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, δεν  φορολογούνται στην ΔΟΥ  Κύμης, αλλά στην Αθήνα.  

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.




 Την       Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, για τα παρακάτω θέματα :

1.    Παρουσίαση του υποβληθέντος τεχνικού προγράμματος και εισήγηση προέδρου επί αναλύσεως των προτεινομένων έργων, τοποθέτηση μελών Συμβουλίου, υποβολή προτάσεων  και λήψη απόφασης.
2.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την πρόληψη υπαλλήλου για την υλοποίηση του κανονισμού περί Δημοτικών Νεκροταφείων.
3.    Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ώστε οι Πάγια Προκαταβολή των ετών 2011 και 2012 της Δημοτικής Κοινότητας να χαρακτηρισθεί ως οφειλή του Δήμου προς την Δημοτική Κοινότητα και να χρεωθεί στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου.
4.     Εισήγηση Προέδρου για υποβολή αιτημάτων προς :
α. ΔΕΗ για ελλείψεις αρμοδιότητάς της.
β. ΔΕΥΑΚ-Α για εργασίες αρμοδιότητάς της
5.    Ενημέρωση από φορείς του Δήμου για θέματα που αφορούν την Δ. Κ. Κύμης, της αρμοδιότητάς  τους  κατά την κρίση τους.  
6.    Ενημέρωση   από τον Πρόεδρο  για δραστηριότητες της Δ. Κ. Κύμης, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
7.    Κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.  



Της Εποχής


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Εορτή Αγίου Αθανασίου Πολιούχου Κύμης Ευβοίας


   Εορτάσθηκε στην Κύμη η εορτή του Αγίου Αθανασίου Πολιούχου της Κύμης Ευβοίας, ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και έδρα της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.
   Πλήθος πιστών και οι αρχές του Δήμου, την παραμονή αλλά και ανήμερα παρευρέθησαν  στον εσπερινό την παραμονή και ανήμερα της εορτής στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ.


   Στην συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα του εκκλησιαστικού γηροκομείου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ.Σεραφείμ, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Συμβούλων από όλο τον Δήμο και της Δημοτικής Κοινότητας  και άλλων Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Δήμου και τιμήθηκαν οι επιτυχόντες σε Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και οι αριστούχοι  μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.


    Την όλη εκδήλωση οργάνωσε η Αντιδήμαρχος κ.Αρετή Μπάτσα και την προπαρασκευή και παράθεση της δεξίωσης που ακολούθησε η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμιτζή.
    Την όλη εκδήλωση χρωμάτισε η Ευρίπειος χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ Η Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ.


  Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα τα αναλυτικά κριτήρια για την επιλογή των Δ.Ο.Υ. που παραμένουν ενεργές καθώς και τον πίνακα κατάταξης με βάση τα έσοδα του 2011 ανά Δ.Ο.Υ.(βλ. Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών)

    Από τον Πίνακα αυτόν προκύπτει ότι  η κατάταξη των Δ.Ο.Υ. της Εύβοιας έχει ως εξής:
   31        ΧΑΛΚΙΔΑΣ          181.326.000    
135         ΚΥΜΗΣ                  26.462.000           
148         ΙΣΤΙΑΙΑΣ                17.034.000         
163         ΚΑΡΥΣΤΟΥ           12.468.000                                  

     Η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας μετά την ενοποίηση με την Δ.Ο.Υ Λίμνης βρίσκεται στην 31η θέση των Δ.Ο.Υ όλης της χώρας και είναι η 30η εκ των 120 που διατηρούνται.
     Η Δ.Ο.Υ Κύμης βρίσκεται στον 135Η θέση και είναι η 116η εκ των 120 που διατηρούνται.
     Η Δ.Ο.Υ. Ιστιαίας βρίσκεται στην 148η θέση και καταργείται και η Δ.Ο.Υ Καρύστου στην 163η και καταργείται.
    Από τις 120 Δ.Ο.Υ. με το μεγαλύτερα έσοδα καταργούνται οι 15 προκειμένου να κρατηθεί συγκεκριμένος αριθμός Δ.Ο.Υ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συνεπώς οι 105 Δ.Ο.Υ από τις 120 με τα μεγαλύτερα έσοδα διατηρούνται. Σε αυτές προστίθενται οι Δ.Ο.Υ των πρωτευουσών νομών που δεν έχουν όμως τα μεγαλύτερα έσοδα. Πρόκειται  για 9  Δ.Ο.Υ . Έτσι ο αριθμός των διατηρηθέντων ανέρχεται σε 114. Σε αυτές προστίθενται άλλες έξι  που επιλέγονται με βάση τα  έσοδά τους εξαιρουμένων ενδιάμεσων που βρίσκονται σε Αττική ή Θεσσαλονίκη η σε νομούς που τα έσοδα δεν δικαιολογούν δεύτερη Δ.Ο.Υ. Για να φθάσουμε στην 135η θέση που είναι η Δ.Ο.Υ Κύμης χρειάστηκε να καταργηθούν μόλις 4 Δ.Ο.Υ (Λαυρίου, Θ’ Θεσσαλονίκης, Σαλαμίνας , Μεγάρων) εσόδων από 37 έως 27 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η Δ.Ο.Υ Κύμης έχει έσοδα 26.462.000 και εάν προστεθούν και της Καρύστου ανέρχεται σε 38.930 εκατομμύρια ευρώ. 

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΟΥ Κύμης: Επί τέλους μένει!


       


  Τελικά πάλι δικαιώθηκε  ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου. Οι μόνοι αγώνες που χάνονται είναι αυτοί για τους οποίους δεν αγωνίζεσαι!
        Με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε μεταξύ των άλλων και η αναστολή της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Κύμης λόγω της εκ νέου αξιολόγησής της σε σχέση με τα  έσοδα που εισπράττει. Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν ιδρύεται Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στην Σκύρο. 
       Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                        ΑΛΙΒΕΡΙ   10-01-2013

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ  ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ   

Μετά από κύκλο επαφών της Δημοτικής Αρχής με τα αρμόδια Υπουργεία και τους οργανισμούς , διασφαλίστηκε η  λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κύμης.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Εκλογή Οργάνων Δήμου Κύμης - Αλιβερίου


   
    Τελικά εξελέγησαν τα όργανα του Δήμου για την περίοδο 2013-2014. Τώρα βέβαια, ο κάθε γνωρίζων τα δρώμενα θα έχει την απορία πως θα κάθονται δίπλα-δίπλα ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, την στιγμή που ο κ. Μπελιάς έχει σύρει τον Δήμαρχο στα Δικαστήρια, που αθωώθηκε βέβαια,  ακόμα και για προσωπικά θέματα. Καλός άνθρωπος ο Βαγγέλης και ακόμα καλύτερος επαγγελματίας και δεν φέρει ευθύνη αυτός για τα καθήκοντα που ανέλαβε, αλλά η αντιπολίτευση δεν είχε κάποιο άλλο, χωρίς προσωπικά προβλήματα με τον Δήμαρχο για την θέση του Αντιπροέδρου; Είχα σχηματίσει κάποια εκτίμηση για την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου, αλλά τώρα έχω κάποιες αμφιβολίες για την εικόνα που είχα. Άντε να δούμε τι  αντιπολίτευση θα έχουμε.

      Έχουμε λοιπόν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Έτσι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής
Πρόεδρος ο κ. Άγγελος Ποθητάκης με 19 ΝΑΙ , 8 ΟΧΙ και 3 ΛΕΥΚΑ
Αντιπρόεδρος ο κ. Βαγγέλης Μπελιάς με 22 ΝΑΙ,  1 ΟΧΙ ΚΑΙ 6 ΛΕΥΚΑ
Γραμματέας ο κ. Νίκος Μπάνος  με 25 ΝΑΙ και 4 ΟΧΙ
Καμία δημοτική παράταξη δεν είχε απώλειες.

Οι Αντιδήμαρχοι Κύμης - Αλιβερίου


    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την νέα περίοδο είναι: Βασίλης Παππάς, Αρετή Μπάτσα, Νίκος Κιούσης, Μιχάλης Ρήγας, Μιχάλης Λαθουράς και Τάσος Βλάχος. Από τους έξι αντιδημάρχους οι δύο μόνο είναι νέοι ενώ των υπολοίπων τεσσάρων ανανεώθηκε η θητεία.
     Ο Δήμαρχος διατήρησε τον κορμό της Ομάδας με μόνο δύο αλλαγές για να δώσει και τον τόνο της ανανέωσης. Είναι γεγονός ότι και η προηγούμενη ομάδα έφερε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η ανανέωση δείχνει ότι υπάρχει πνεύμα για ακόμα καλύτερα . 
     Ειδικά για τους Αντιδημάρχους που προέρχονται από την Ενότητα Κύμης έχω να πω δυο λόγια.
     Η  Αντιδήμαρχος Ενότητας Κύμης και υπεύθυνη για τα πολιτιστικά του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή, αγωνίστρια και δυναμική για το σωστό και το δίκαιο. Προσπαθεί για το καλύτερο σε όλες τις κατευθύνσεις, είτε είναι χοροί και πανηγύρια  είτε είναι τα προβλήματα της Ηλεκτρομηχανικής, είτε είναι τα αφορώντα τις διάφορες εκδηλώσεις για το ίδρυμα Γ. Παπανικολάου, δίπλα στη χαρά και την λύπη του κάθε Δημότη. Το αποδεικνύει και η αντίδραση της Αντιπολίτευσης στο πρόσωπό της.
     Για τον Αντιδήμαρχο κ. Παππά Βασίλειο, έχω να πω ότι άμα δείτε άλλο Δήμο σε καλύτερο επίπεδο καθαριότητας από αυτό που έχει καταφέρει στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, πάρτε με τηλέφωνο. Ως δε για τα καθήκοντά του στον τομέα των έργων, εάν    είχε και κάποια καλύτερη οικονομική δυνατότητα, πιστεύω ότι και τα έργα θα ήταν πολύ περισσότερα. Τώρα πως με τα χρηματικές δυνατότητες του Δήμου να φέρνει σε πέρας, είναι άξιο απορίας  Ο άνθρωπος με το χαμόγελο που δεν τα βάζει κάτω, που έχει δουλέψει στη ζωή του, θα κάνει περισσότερα στο μέλλον.
       Και για τους δύο έχω να πω ότι είναι χαρά και ευχαρίστηση να συνεργάζεσαι μαζί τους.
       Εύχομαι σε όλους, ολόψυχα υγεία, δύναμη και τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν. 

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κρατικό Λαχείο.

 
   Το Ελληνικό κράτος, τιμώντας τον Γεώργιο Παπανικολάου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τον θάνατό του, αποτύπωσε την εικόνα του στα κρατικά λαχεία κοινωνικής αντίληψης.
   Χαλάλι σε αυτούς που τα πήραν και μακάρι να σώσει το λαχείο κάποιους, όπως έσωσε χιλιάδες γυναίκες το μικροσκόπιο του γιατρού.
   Συνεχίζει ο γιατρός να σώζει ανθρώπους ποικιλοτρόπως.