Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε στις θεϊκές παραλίες της Κύμης-Σουτσίνι.

                              Μια επίσκεψη σας, στο Σουτσίνι της Κύμης,θα με δικαιώσει.



Μόνο δύο (2) ώρες από την Αθήνα και με τον δρόμο του Στομίου ανοικτό από αρχές Ιουλίου, μπορείτε να απολαύσετε μια παραλία που ο άνθρωπος ξέχασε να καταστρέψει.

Μάλλον κάποιος σκέπασε με την μαγική μπέρτα του Χ. Πότερ την περιοχή
και σώθηκε.

Ελάτε, οι τέσσερις χοντρές, η ευρηματική ονομασία της καντίνας σας περιμένει να σας δροσίσει με παγωτά, τσίπουρο, παγωμένες μπύρες και αναψυκτικά.


Αγία Μαρίνα - Συνέχεια.

 
    Εδραιώθηκε η βάση στο πρώτο επίπεδο του χώρου όπου θα επανακατασκευασθεί  ο Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, στο Σουτσίνι της Κύμης.
     Το πρόγραμμα όπως είχε σχεδιασθεί από την αρχή συνεχίζεται κανονικά και η Δημοτική Αρχή υλοποιεί τις υποσχέσεις της, ώστε να παραδώσει τον χώρο στην Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου ασφαλή, προκειμένου στη συνέχεια και με βάση τα προβλεπόμενα από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας να επανακατασκευασθεί ο Ιερός Ναός, με την φροντίδα και την επίβλεψη της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
 Διευκρινίζεται, γιατί υπάρχει κάποια λάθος ενημέρωση, ότι η κατασκευή εκ νέου του Ιερού Ναού θα είναι έργο αποκλειστικά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Βίρα τις άγκυρες! Το καράβι των "Νέων Οριζόντων" ξεκίνησε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. Δ. ΘΩΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. 


 
       Σε μια συγκέντρωση την Κυριακή 23-06-13, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς, ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο συνδυασμός του θα κατέβει στις εκλογές. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Κύμη και συγκεκριμένα στο κέντρο Αγνάντι, όπου και πριν αρκετά χρόνια είχε γίνει η ιδρυτική συνάντηση του συνδυασμού.   Συμμετείχαν 150 καλεσμένοι δημότες που είναι πιο κοντά στον συνδυασμό από τον Δήμο Κύμης και Δήμο Κονιστρών.

      Ο Δήμαρχος πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους του, αλλά και συμβούλους και 
προέδρους της περιοχής, ανέλυσε τα πεπραγμένα του αλλά και τα έργα που είναι σε 
εξέλιξη. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι εάν δεν ήταν ο Δ.Θωμάς Δήμαρχος, όλα αυτά 
τα χρόνια, που με την διορατικότητά του και την αποφασιστικότητά του, σχεδίασε το μέλλον της 
περιοχής, αυτή τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα του τόπου είναι τεράστια, δεν θα
 γινόταν τίποτε. Ούτε λιμάνια, ούτε δρόμοι και ούτε πλατείες!
     Click to enlarge image P6224887.JPG Αποκάλυψε ότι από πρώτη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου 
τηςΚύμης. Ένα έργο αξίας ενός εκατομμυρίου, που θα αναβαθμίσει την γενέτειρα πόλη του
 Γ. Παπανικολάου.
 Μίλησε για την αντιπολίτευση που το μόνο που την απασχολεί είναι να μηδενίζει τα πάντα και 
να κοιτά μικροπολιτικά τον τόπο.
    Click to enlarge image P6224887.JPG  Click to enlarge image P6224887.JPGΤην συγκέντρωση έκλεισε μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα όταν ανακοίνωσε ότι οι Νέοι 
Ορίζοντες θα είναι παρόντες στις επόμενες εκλογές. Το Καράβι των Νέων Οριζόντων, ξεκινά 
από σήμερα και επίσημα την προεκλογική του προσπάθεια, βάζοντας ως στόχο την επόμενη 
πενταετία. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έτσι για να ξέρουμε ποιους στηρίζουμε!

Απολαυστικός Αντώνης Πανούτσος

    
"Ηταν το βράδυ της 1ης Ιουλίου του 2004. Στην ΕΡΤ κάναμε το «Πάμε Euro» με τον Αντώνη Καρπετόπουλο. Στην παράταση οΤραϊανός Δέλλας είχε σκοράρει στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό. Τα στιγμιότυπα από το ματς έπρεπε να μονταριστούν και σε 20 λεπτά από το γκολ να έχουμε βγει αέρα για τη σύνδεση με την Πορτογαλία.
     Περίμενα στο κοντρόλ όταν ο Κάρπετ ήρθε από το μοντάζ.
 «Δεν προλαβαίνουμε. Από τους τρεις μοντέρ έχει μείνει ο ένας».
 «Γιατί;».
 «Ο ένας από τους τρεις είπε ότι είναι μόνιμος, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει υπερωρίες και σχολάει στις 11, ο δεύτερος ότι είναι συμβασιούχος και δεν πληρώνεται τις υπερωρίες και έμεινε μόνο ο τρίτος».
 «Καλά, αν δεν είναι μόνιμος και δεν είναι συμβασιούχος αυτός τι είναι;».
    Είχα όρεξη και για πλάκα, αλλά ο Κάρπετ δεν είχε.
«Δεν ξέρω τι είναι αλλά με έναν δεν βγαίνει το μοντάζ. Υπάρχει ένας ακόμα, που είναι ο μοντέρ βάρδιας. Αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο τον πρόεδρο».
     Ο «πρόεδρος» ήταν ο Αγγελος Στάγκος, που το 2004 ήταν ο επικεφαλής της κρατικής τηλεόρασης.
«Πρέπει να τον πάρεις γιατί, όπως λέει, πρέπει να του πάμε το υλικό στον όροφο όπου κάνει βάρδια και η σύμβαση δεν τον υποχρεώνει να κατέβει στο μοντάζ».
    Πήρα τον πρόεδρο, που πήρε τον μοντέρ βάρδιας, που του έκανε το χατίρι. Μπήκε στο ασανσέρ, κατέβηκε τους δύο ορόφους, κάναμε το μοντάζ και η εκπομπή βγήκε στον αέρα. Το πρόβλημα ήταν ότι ο μοντέρ βάρδιας βαριότανε; Οχι. Το ζητούμενο ήταν να φανεί ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί, το «Αμα θέλω, δεν το κάνω και αν το κάνω, χάρη σάς κάνω».    Και δεν ήταν μόνο ομοντέρ βάρδιας.
    Ηταν ο ψυκτικός που για να ανάψει το κλιματιστικό του στούντιο έπρεπε να ανεβάσει τον διακόπτη, αλλά μετά τις 11 έφευγε και κανένας δεν είχε δικαίωμα να τον πειράξει, ήταν οι διάδρομοι των χαμένων παρουσιαστών όπου έβλεπες πρόσωπα που η τελευταία τους εκπομπή ήταν το ’89 να περιφέρονται σαν φαντάσματα, ήταν οι ρουφιανιές όχι επειδή μισούσε ο ένας τον άλλον αλλά επειδή δεν είχε δουλειά και κάτι έπρεπε να κάνει να περάσει η ώρα.
    Φυσικά δεν ήταν όλοι έτσι. Υπήρχαν και εργαζόμενοι με επαγγελματικό εγωισμό. Ενας αθλητικός συντάκτης επειδή του είπαν ότι τον έβαλε ο πατέρας του που ήταν τεχνικός παραιτήθηκε και βγήκε στα ιδιωτικά κανάλια, όπου απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καριέρα.
    Ο οργανισμός όμως ήταν βαθύ Δημόσιο. Κανένας δεν μπόρεσε να τον αλλάξει. Και αν υπήρχαν πρόεδροι και διευθυντές που προσπάθησαν, τους κατάπιε η κινούμενη άμμος της Μεσογείων.
    Τίποτα στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει με συζητήσεις και οι συζητήσεις υπάρχουν για να μη γίνεται τίποτα. Αν μπορεί η κυβέρνηση να αλλάξει ακόμα και το κτίριο για να φανεί ότι γίνεται μια νέα αρχή, ας το κάνει.
Η Ελλάδα πρέπει να έχει δημόσια τηλεόραση. Οχι όμως τηλεόραση του Δημοσίου."...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ και Μπλε, Πράσινα, Κόκκινα και πολύχρωμα άλογα.



   

   Εγώ πολιτικός δεν είμαι, δεν γίνεται να γίνω  και ούτε σκέφτομαι σαν πολιτικός. Αλλά τώρα με την ΕΡΤ έχω κάποια σχόλια.
   Κατ΄ αρχή το μαύρο στην οθόνη δεν μου άρεσε. Τώρα θα μου πεις έβλεπα τόσο πολύ ΕΡΤ; Έβλεπα, βασικά ΕΤ3 και αθλητικές εκπομπές, άντε και καμιά ταινία, όταν δεν είχαν απεργία, αλλά το μαύρο, με ενόχλησε.
    Μαύρο στα κρατικά κανάλια, αλλά μια δημοκρατική μαυρίλα και στα άλλα, αφού μετέδιδαν αυτά που επέτρεπε αυτός ο ανεκδιήγητος  συνδικαλιστής της λεγόμενης ΕΣΗΕΑ. Ο δε άλλος, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, μου έφερε στο μυαλό τον Μ.Μπράντο στο Νονό και όχι μόνο λόγο της φωνής.
    Δεν άκουσα κανέναν να λέει ότι η ΕΡΤ δεν ήταν μικρομάγαζο ή μεγαλομάγαζο κάποιων εποχιακά αρχόντων.  Όλους τους διόρισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά τα συνδικαλιστικά όργανα είναι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.  Όλοι συμφωνούσαν ότι μια επισκευή την ήθελε. Στον τρόπο διαφωνούσαν. Σιγά μήπως τους ενδιέφεραν οι απολυόμενοι.Άλλοι απολυθέντες της ενημέρωσης δεν υπήρχαν; Πως αντέδρασαν στο θέμα των εργαζομένων στο ΑΛΤΕΡ ή της Ελευθεροτυπίας;  Ποίοι θα αναλάβουν στη νέα ΕΡΤ τους ενδιαφέρει, ώστε να μη χάσουν τα όργανα.
     Και η Κυβέρνηση λέει ότι αυτοί που διόρισε παίρνουν πολλά! Μα αυτοί δεν τους τα έδωσε; Και αυτοί η δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, εργάζονται μόνο στην ΕΡΤ; Γιατί εγώ βλέπω τα ονόματά τους σε εφημερίδες, περιοδικά, γραφεία τύπου και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και η κομμώτρια έχει και δικό της κομμωτήριο.
    Τέλος πάντων. Θα την βρουν την λύση γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Καλοκαίρι έρχεται, που να τρέχεις τώρα για ψήφους.
    Αντέ καλά μπάνια. 

Κάτι συμπτώσεις: Σήμερα είναι η εορτή του Αγίου Μνημονίου!


     


   Ὁ Ἅγιος Μνημόνιος, Ἐπίσκοπος Ἀμαθοῦντος τῆς Κύπρου, εἶναι γνωστὸς σὲ ἐμᾶς ἀπὸ ὑπόμνημα στὸ διάδοχό του, Ἅγιο Τύχωνα.      Ὁ ὑπομνηματιστὴς ὀνομάζει τὸν Μνημόνιο «ἁγιώτατο». Διετέλεσε Ἐπίσκοπος κατὰ τὸ πρῶτο ἥμισυ τοῦ 4ουαἰῶνος μ.Χ., ὡς δυνάμεθα νὰ συμπεράνουμε ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ διάδοχός του Τύχων ἐχειροτονήθηκε ὑπὸ τοῦ Ἐπιφανίου Κύπρου.,

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανέβα-Κατέβα, Τόσο Χαρτί για το Στόμιο;


    

    Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν λαμβάνω δελτία τύπου που σκοπό έχουν την ενημέρωση του κοινού, των πολιτών γενικά, γιατί πιστεύω ότι ο σωστά ενημερωμένος πολίτης, είναι ένας σωστός κριτής και ένας σωστός εν δυνάμει εκλέκτορας.
    Λυπάμαι γιατί αν και παρέλαβα και το εξώδικο της κατασκευάστριας εταιρείας, για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να το ανεβάσω. Βλέπετε μόνος μου τα διαβάζω, μόνος μου τα γράφω. Έχω, λοιπόν φτιάξει ένα μικρό blog, στο οποίο ανεβάζω διάφορες ανακοινώσεις, σκέψεις και απόψεις, χωρίς διαφημίσεις και δεσμεύσεις, αλλά με αυστηρή κριτική διάθεση.

    Η ιδιότητά μου και τα αιρετά μου καθήκοντα είναι σαφώς διατυπωμένα στο blog που προανέφερα. Όπως είναι σαφές λοιπόν ανεβάζω ότι αφορά την Κύμη και μετά τον Καλλικράτη και τις αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, χωρίς προκαταλήψεις και πολιτικές προδιαγραφές και με βάση την φράση ότι όλοι κρίνονται, όλοι μπορούν να λένε τις απόψεις τους και όλοι μπορούν να διαμαρτύρονται. Ποιοι έχουν δίκαιο; Θα το δείξει ο χρόνος! Δεν κρίνεις τον διαμαρτυρόμενο, πρέπει να κρίνεις την διαμαρτυρία του. Αυτά για σύνδεση με τα προηγούμενα.
    Στη συνέχεια θα παραθέσω αυτούσιο το  δελτίο τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου     αλλά για την ενημέρωση όλων μας, θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
    1. Ποία η σχέση του ΤΕΕ Ευβοίας με  τον Πρόεδρο  του Περιφερειακού Συμβουλίου    και χρησιμοποιούν στα δελτία τύπου που εξέδωσαν για το θέμα του δρόμου του Στομίου, ολόκληρες φράσεις αυτούσιες  ; Αντιγράφονται ή τα έγραψε η ίδια ομάδα εργασίας;
    2.  Πόσες φορές οι καταγγέλλοντες αυτοπροσώπως έχουν επισκεφθεί την περιοχή των έργων;
    3.  Ποιος εμπόδισε την  Περιφέρεια   να κλείσει αποτελεσματικά τον δρόμο, όπως τελικά έκανε και άρχισαν τα έργα, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες;
    4.  Γιατί αφήνουν ίχνη ότι εάν υπάρχει  καθυστέρηση στην παράδοση του έργου θα φταίει ο Δήμαρχος; Έχουν καμιά αμφιβολία;
    5. Τι σχέσει έχουν τα έργα στο Λιμάνι και στο Μυλωνοπούλειο με το έργο του Στομίου; Τρία σε ένα και ότι πιάσουμε;
    Τέλος, μια φορά μας ξεγέλασε ο Θωμάς, όπως αφήνει να εννοηθεί στο δελτίο τύπου ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου    και εκλέχθηκε σύμβουλος στο Δήμο Κύμης, μας ξεγέλασε ξανά και εκλέχθηκε Δήμαρχος μία φορά! Δύο φορές! Τρεις φορές! Ε, καλά να πάθουμε γιατί έτσι που τον πιέζουν θα μας ξεγελάσει πάλι και θα εκλεγεί τέταρτη φορά. Να το εμπεδώσουμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(του  Προέδρου  του Περιφερειακού Συμβουλίου)   
Για τον δρόμο του Στομίου και τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Παίρνοντας αφορμή από κάποιες συγκεντρώσεις πολιτών που γίνονται από τον Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου και από δελτία τύπου με απειλές για κινητοποιήσεις και άλλα, που στρέφονται κατά της υπηρεσίας που κατασκευάζει το έργο του Στομίου και αντικειμενικά κατά της Περιφέρειας που έχει την ευθύνη, θέλω να ενημερώσω για τα εξής:

Τα καλά της απεργίας, λόγω ΕΡΤ!

    


     Σήμερα, 13 Ιουνίου 2013, κάτσαμε σαν οικογένεια να φάμε το μεσημέρι. Σπάνια συμβαίνει αυτό μια και ο ένας είναι στην Αθήνα, ο άλλος στην Κύμη, καμιά φορά και στην Κρήτη και πάλι καλά να λέμε.
    Ανοίξαμε την τηλεόραση, όπως κάθε μέρα. Το ένα κανάλι μαύρο, το έκλεισε η Κυβέρνηση, το άλλο επαναλήψεις, η γυναίκα μου δεν ήθελε αθλητικά, τελικά την κλείσαμε την τηλεόραση.
    Η σαλάτα, όπως όλοι συμφωνήσαμε με ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδια, μαϊντανό και άνηθο, όλα παραγωγής μου, ήταν εξαιρετική. Τα γιουβαρλάκια της κ. Γεωργίας, άριστα από πλευράς μαγειρικής και με άριστο κιμά από την κ. Στέλλα ή δε τηγανιτές πατάτες εξαιρετικές, χωρίς να είναι καμένες. Και η ρίγανη της κ. Μαρίας, παρά του ότι περυσινή, εξαιρετική!
    Έμαθα τα νέα του υιού μου με την επιστράτευση των καθηγητών, για τα μικρόφωνα του υπολογιστή που δεν δουλεύουν σωστά και για τις κρέμες για τον ήλιο από την κ.Γεωργία.
    Τελικά το φαγητό ήταν πολύ καλό. Και σαν οικογένεια έχουμε ακόμα θέματα να συζητάμε!
    Ας είναι καλά οι συνδικαλιστές και οι άλλοι αρμόδιοι που μου έδωσαν χρόνο και τέτοια ικανοποίηση.
    Τους ευχαριστώ θερμά.
    Άντε, να με ενημερώσουν έγκαιρα για την επόμενη απεργία, να φτιάξω καμιά σαλάτα σπέσιαλ.
    Παραγωγής μου, ε;

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Κώστα Μαρκόπουλου, για το δρόμο του Στομίου!

 Από τον     


Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,
Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη
Θέμα: «2008 ατύχημα και ακρωτηριασμός - 2013 το έργο στο Στόμιο καρκινοβατεί»
Το οδικό δίκτυο της Εύβοιας είναι σε άθλια κατάσταση, επικίνδυνο στη χρήση του και δυστυχώς κάθε χρόνο, θρηνούμε πλήθος συνανθρώπων μας. Ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του είναι η θέση Στόμιο, στον επαρχιακό παραλιακό δρόμο Γέφυρα Οξυλίθου – Στόμιο – Πλατάνα – Παραλία Κύμης. Στο σημείο αυτό, τον Αύγουστο του 2008, μια νέα κοπέλα ακρωτηριάστηκε όταν το αυτοκίνητο της καταπλακώθηκε από βράχους. Έκτοτε οι βράχοι συνέχισαν να κατολισθένουν και το Ελληνικό Κράτος προχώρησε με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, τις διαδικασίες για έργα αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού δρόμου. Παράλληλα ο δρόμος παρέμενε ανοικτός σε κυκλοφορία μόνο κατά το πλάτος του ενός ρεύματος, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την ασφαλή διέλευση οχημάτων.
Μετά από τέσσερα χρόνια παλινωδιών, στις 12-09-2012, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και της αναδόχου εργολήπτριας εταιρείας για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο συμβατικού αντικειμένου 1.455.351 € είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).
Από τον Δεκέμβριο του 2012, ο δρόμος παραμένει κλειστός, διότι, με εισαγγελική παραγγελία έχει απαγορευτεί η διέλευση, λόγω επικινδυνότητας των εργασιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά τον αποκλεισμό για μήνες, των παραλιακών οικισμών της Κύμης, αλλά και της νήσου Σκύρου που προσεγγίζεται από τον λιμένα της Κύμης. Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους.
Λόγω της σπουδαιότητας του έργου για την περιοχή, ο Δήμος, φορείς και κάτοικοι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα οργάνωναν συγκεντρώσεις, με θέμα την παρακολούθηση της εξέλιξης της κατασκευής του έργου. Η ανησυχία των κατοίκων αύξανε όσο πλησίαζε το καλοκαίρι και έβλεπαν ότι το έργο δεν ολοκληρωνόταν. Η περιοχή είναι και τουριστική και οι επαγγελματίες αναμένουν εναγωνίως να αρθεί τους καλοκαιρινούς μήνες ο οδικός αποκλεισμός της, ώστε να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος τους.
Από την Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2013, το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωτικά εγκαταλειφθεί και φαντάζει αδύνατον, αν δεν συνεχιστούν τα έργα άμεσα, να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιουλίου 2013, όπως είναι η συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας. Ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτριος Θωμάς κατέθεσε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς την ανάδοχο εταιρεία του έργου, με σκοπό την λήψη μέτρων για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου αντιστήριξης, προστασίας και απόδοσης στο κοινό, του Επαρχιακού παραλιακού δρόμου Γέφυρας Οξυλίθου-Στομίου-Πλατάνας-Παραλίας Κύμης, στη θέση Στόμιο.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτούνται οι κ. κ. Υπουργοί
1) Γιατί έχουν σταματήσει οι εργασίες στο έργο αντιμετώπισης καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα); Σε ποιό ποσοστό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες;
2) Προτίθεστε να διερευνήσετε και να αποδώσετε τυχόν ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία για την εγκληματική καθυστέρηση;
3) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να αποπερατωθεί εντός της συμβατικής προθεσμίας το έργο, και να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία, ενόψει και της τουριστικής περιόδου;
Αθήνα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Στομίου Ανάβαση ή Κατάβαση, από όπου το βλέπεις!


Ορισμένα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.

Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την έγκαιρη αποπεράτωση ενός έργου;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την ασφαλή μετακίνηση των Δημοτών του;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την δυνατότητα άφιξης επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές του Δήμου του;
Όλο τον χειμώνα ο ίδιος Δήμαρχος δεν έτρεχε για να χρηματοδοτηθεί το έργο;
Όλο τον χειμώνα ο ίδιος Δήμαρχος δεν έτρεχε για να δουλεύει το εργοτάξιο;
Ποιος είχε οργανώσει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις; Το ΤΕΕ Ευβοίας; 
Γιατί τώρα ενοχλεί κάποιους που τους γνώριζαν μόνο οι συγγενείς τους, άντε και κάνα δυο γείτονες ακόμα;
Και είναι και αυστηροί!
Και κάνουν και συστάσεις! Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα του κριτικού και του επικριτικού; 
Ποιος τους υποχρέωσε να απαντήσουν άμεσα;
Μήπως τους ενδιαφέρει να γίνουν γνωστοί στην περιοχή;
Άντε να τους δούμε και στις εκλογές, του Μαΐου του 2014. Γι' αυτές δεν δουλεύουν; Για τον εαυτό τους ή για άλλους;
Όχι όμως για τον δρόμο.

Παραθέτω αυτούσια την απάντηση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, όπως έκανα και με την ανακοίνωση του ΤΕΕ Ευβοίας και ο καθένας που ανεβοκατεβαίνει την παράκαμψη, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αλλά ορισμένα πράγματα δεν τα αντέχω.

Δρόμος Στομίου

Με αφορμή δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα 11/6/13 από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας κ. Μπουραντά και αφορά στην εξώδικη διαμαρτυρία μας για το έργο στο Στόμιο, διευκρινίζουμε τα εξής:

Σε απάντηση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου για την εξώδικη διαμαρτυρία για το έργο του δρόμου στο Στόμιο



    Το ΤΕΕ π.τ. Εύβοιας αφού έλαβε την  εξώδικη διαμαρτυρία και το ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα της Κύμης, με σκοπό την  ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο του Στομίου, που κατασκευάζει η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», με υπεύθυνη υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου. 
    Από την απάντηση του ΤΕΕ Ευβοίας, την οποία παραθέτω αυτούσια,  συγκρατώ  και επισημαίνω την ακόλουθη παράγραφο. Εδώ θα είμαστε να δούμε κατά πόσον θα τηρηθεί η άτυπη συμφωνία.

" Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αρμόδια υπηρεσία και ο ανάδοχος, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι διερχόμενοι και ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, οι επιχειρήσεις της περιοχής πρέπει να διευκολυνθούν κατά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν άτυπα συμφωνήσει, να δωθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία στις 10 Ιουλίου και έχετε ενημερωθεί τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος Σκύρου για αυτό. "

ΚΥΜΗ –BACCOLI 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Επίσκεψη στην Cuma της Ιταλίας


IMG_20130607_120708.jpg 

Στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία η αναθέρμανση της αδελφοποίησης των δύο δήμων

   Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ.Δημήτρης Θωμάς, με επιτελείο συνεργατών του πραγματοποίησε επίσκεψη στις 6-8 Ιουνίου στο BACOLI της Ιταλίας, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια, (1983 – 2013), που οι δύο πόλεις Κύμη και Bacoli, συναισθανόμενες την ευθύνη της πολιτιστικής τους και ιστορικής τους διαδρομής, πραγματοποίησαν την μεταξύ τους αδελφοποίηση.
   Η Cuma, είναι η πρώτη Ελληνική αποικία (770 π.χ. περίπου) που δημιουργήθηκε στη δύση από τους Κυμαίους, περιοχή που ανήκει στο σημερινό BACOLI της Ιταλίας.
Στόχος της επίσκεψης, η άμεση ανταλλαγή πολιτιστικών δρώμενων και συνεργασιών, ώστε να μεταλαμπαδευθεί στην επόμενη γενιά η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.
  Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του παρευρέθηκαν σε γεύμα που προσέφερε ο πρ.Δήμαρχος 
Giacomino di Stefano   και ο πρ,Αντιδήμαρχος και μετέπειτα Βουλευτής Ιταλίας, Giuseppe Scotto, που ήταν η δημοτική αρχή του Bacoli το 1983 και πρωτεργάτες της αδερφοποίησης. Παρών ήταν και ο δημ. Σύμβουλος υπ.πολιτισμού του Δήμου Pozzuoli, Frachesco Fumo. Με ιδιαίτερη ζέση υποδέχτηκαν την ελληνική αντιπροσωπεία, έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών και δώρων και τραγούδησαν όλοι μαζί σε ελληνικούς και ιταλικούς σκοπούς.
IMG_20130607_182852.jpgΤη δεύτερη ημέρα, ο Δήμαρχος του Bacoli Ermanno Schiano  σε συνεργασία με την υπεύθυνη Πολιτισμού Flavia Guardascione και την  καθηγήτρια Adelaide di Meo ετοίμασαν εκδήλωση υποδοχής με ομιλίες και παρουσίαση σχετικών εργασιών από τα σχολεία της περιοχής.  Οι δύο Δήμαρχοι ανανέωσαν τη σχέση των δύο πόλεων με την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας των δύο δήμων σε επίπεδο πολιτιστικό, κοινωνικό, ιστορικό, ενώ υπήρξε ένθερμη ανταπόκριση στην πρόταση αδερφοποίησης των τριών πόλεων  δηλ. της Ευβοϊκής Κύμης, της Κύμης της Ιταλίας και της Αιολικής Κύμης στην Ασία, η οποία έγινε ένθερμα αποδεκτή. Ακολούθησε εκδήλωση παρουσίασης εργασιών με θέμα την αρχαία Cuma από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Bacoli και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση
Του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Γ. Θωμά, δι’ εαυτόν ατομικά ως Δημάρχου, αλλά και ως εκπροσώπου των συλλογικών φορέων και των  πολιτών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που συγκεντρώθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Πλατάνας την Τετάρτη 5-6-2013 με σκοπό την λήψη μέτρων για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου αντιστήριξης, προστασίας και απόδοσης στο κοινό, του Επαρχιακού παραλιακού δρόμου Γέφυρας Οξυλίθου-Στομίου – Πλατάνας- Παραλίας Κύμης, στη θέση Στόμιο.  
ΠΡΟΣ
Την Ανάδοχο του Έργου εταιρεία με την επωνυμία « ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», που εδρεύει στη Χαλκίδα και νόμιμα εκπροσωπείται
Κοινοποιούμενη και προς:
1. Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά, στη Λαμία.
2. Αντιπεριφερειάρχη κ.  Αθ. Μπουραντά, στη Χαλκίδα,
3. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
4. Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου,
5. Βουλευτές του Νομού Ευβοίας
6. Επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος
7. Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η συγκέντρωση της 5 Ιουνίου 2013 στην Πλατάνα είναι η τελευταία από μια σειρά παρόμοιων συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, από τους κατοίκους και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου γενικότερα.
Το έργο της αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού επαρχιακού δρόμου στο Στόμιο  σύμφωνα με την Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Αναδόχου του έργου, έχει οριστεί να παραδοθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013. Σύμφωνα με την σύμβαση λοιπόν ο δρόμος οφείλει να αποδοθεί ελεύθερος σε χρήση την ημερομηνία αυτή. Όμως από την Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2013 το έργο ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί, σχεδόν ολοκληρωτικά, στην τύχη του από τον ανάδοχο και φυσικά είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013, αν δεν συνεχιστούν τα έργα άμεσα, από αύριο το πρωί,  και με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Είμαστε πλέον αγανακτισμένοι από την όλη κατάσταση. Το όλο γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία και θυμό στους κατοίκους του Δήμου μας, ιδίως σε εκείνους που διαμένουν στις άγρια πληττόμενες και ουσιαστικά αποκλεισμένες εδώ και μήνες περιοχές του Στομίου, της Πλατάνας, της Παραλίας της Κύμης, της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, αλλά και της νήσου Σκύρου που προσεγγίζεται από τον λιμένα της Κύμης.
Δεδομένου μάλιστα ότι βασικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν ολόκληρο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, όπως το Νοσοκομείο και η Οικονομική Εφορία, βρίσκονται στην αποκλεισμένη περιοχή της Κύμης, το πρόβλημα αφορά και το σύνολο των Δημοτών μας. Η αποκλεισμένη περιοχή είναι και τουριστική και οι επαγγελματίες αναμένουν τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες να αρθεί ο οδικός αποκλεισμός της, ώστε να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος τους. Μέσα στη δίνη της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας της περιοχής μας από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης στην κυκλοφορία αυτού του τόσο σημαντικού  δρόμου. Η περιοχή κυριολεκτικά πλέον καταστρέφεται. Μέχρι σήμερα έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή, ανοχή και μακροθυμία. Όμως όλα αυτά πλέον εξαντλήθηκαν. Εδώ δεν πρόκειται για το συμφέρον μόνο μιας μικρής κοινότητας αλλά  για το γενικότερο συμφέρον του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται για την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, όχι μόνο για να μην στερηθεί δημοτικά τέλη και εισφορές που του αναλογούν από τους επαγγελματίες της αποκλεισμένης περιοχής, αλλά το κυριότερο γιατί επιθυμεί να δει την περιοχή να επανέρχεται άμεσα και χωρίς εμπόδια σε ρυθμούς εύρυθμης λειτουργίας.
Εχουμε συνεπώς όλοι κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι και βεβαίως να είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε με κάθε δυνατό κοινωνικό, πολιτικό  και νόμιμο τρόπο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, την ζωή μας, την περιουσία μας και το συμφέρον του τόπου μας. Δεν είμαστε με κανένα τρόπο διατεθειμένοι να γίνουμε έρμαιο στις διαθέσεις εκείνων που ευθύνονται γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ενδεχομένως κερδοσκοπούν από αυτήν.
Απαιτούμε να αποπερατωθεί άμεσα και δίχως καμία καθυστέρηση ή αναβολή αυτό το έργο και να αποδοθεί ελεύθερος σε χρήση από 1-7-2013 ο Εθνικός Επαρχιακός Παραλιακός Δρόμος Στομίου – Πλατάνας – Λιμένος Κύμης, ώστε να μπορέσει επιτέλους να επανέλθει ο αποκλεισμένος σήμερα τόπος μας στους φυσιολογικούς του ρυθμούς, να σταματήσει η ολέθρια καταστροφή που υφίσταται και να δουλέψουν οι επαγγελματίες του καλοκαιρινούς μήνες.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παράταση επιχειρηθεί να δοθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στον ανάδοχο σε σχέση με την εκτέλεση του έργου.
Δηλώνουμε, επιπρόσθετα, ότι θα μετέλθουμε κάθε νομίμου μέσου για να αποκαταστήσουμε κάθε ζημιά θετική και αποθετική που υφιστάμεθα αλλά και μέλλει να υποστούμε από την πάρα πέρα καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου και της παράδοσης του δρόμου στην ελεύθερη χρήση  των πολιτών.
Θα επιδιώξουμε  την αποζημίωση μας από τους αναδόχους, αλλά  και την εφαρμογή των νομίμων κυρώσεων εναντίον όλων των υπηρεσιακών παραγόντων (περιφέρειας και αρμοδίων υπηρεσιών), που με τις  πράξεις ή παραλείψεις τους,  τροχοπεδούν το έργο,  είτε γιατί δεν αποδεσμεύουν τους απαραίτητους πόρους και κονδύλια για την πληρωμή του, είτε γιατί δεν εξαναγκάζουν τους εργολήπτες να περαιώσουν το έργο και έτσι ανέχονται ή συμβάλλουν στην καθυστέρηση.
Με την επιφύλαξη κάθε εν γένει νομίμου δικαιώματός μας ο Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να κοινοποιήσει την παρούσα προς εκείνους εναντίον των οποίων απευθύνεται και προς απόδειξη να την αντιγράψει αυτούσια στην οικεία Έκθεση Επιδόσεως.
Αλιβέρι, 5 Ιουνίου 2013
Ο Δήμαρχος Κύμης -Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς

Τιμητική Εκδήλωση για τον Ναύαρχο Παππά.

 
    Την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.30ω, στην Χαλκίδα και στο συνεδριακό κέντρο Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα τιμήσει τον Κουμιώτη Ναύαρχο Νίκο Παππά.
   Από την Κύμη και από το ΚΤΕΛ, στις 09.00ω, θα αναχωρήσουν λεωφορεία με προορισμό την Χαλκίδα, για να μεταφέρουν δωρεάν αυτούς που θα παραστούν στην εκδήλωση.
    

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.



Συνεδρίασε  σήμερα   Τετάρτη  5  Μαΐου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, και έλαβε αποφάσεις  για τα παρακάτω θέματα :

1.    Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα, για διευθέτηση  των τραπεζοκαθισμάτων κατά κατάστημα στο χώρο της Πλατείας "Γ. Παπανικολάου", της κεντρικής πλατείας της Κύμης, με βάση τον Ν1080/20-22.10.80, ΄όπως αυτά απεικονίζονται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
2.      Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα,     για παραχώρηση χώρου 35,00 τμ, της ακτής «Αγίας Μαρίνας – Σουτσίνι», προς εκμετάλλευση από επιχείρηση με θαλάσσια ποδήλατα κλπ., στον Αλέξανδρο Γιαννάκη του Χαραλάμπους με  τιμή ετησίως πέντε(5) ευρώ ανά τμ. Ο ακριβής παραχωρούμενος χώρος θα προσδιορισθεί σε συνεργασία με το Υπολιμεναρχείο Κύμης, η δε τελική έγκριση, το τέλος και ο  χρόνος παραχώρησης, μετά την σχετική εισήγηση,  θα αποφασισθεί από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου
3.    Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα, για την υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Γ. Αναγνώστου από το τμήμα που κατέλαβε από ιδιοκτησία του Δήμου στον πρώην Κινηματογράφο «ΚΑΡΜΕΝ».
4.      Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση επί ενεργειών Προέδρου για :
α.  Εργασιών σχετικά με Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
β.  Αγροτική οδοποιία.
γ.  Δημοτικά Νεκροταφεία και σχετικό κανονισμό.

5.         Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο κ. Μπάτσα Αρετή για την συνέχιση των εργασιών στο δρόμο του Στομίου και για την προσεχή συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Μπάκολι της Ιταλίας, πρώτη αποικία της Ευβοϊκής Κύμης.
6.           Έκανε δεκτή εισήγηση του Προέδρου και απεφάσισε ομόφωνα, προ εγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια χρήσεως μουσικής.


Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Καλό Ταξίδι Αντώνη.

Παραθέτω, με ιδιαίτερη συγκίνηση,  αυτούσιο τον επικήδειο λόγο προς τον αγαπητό συνάδελφο και φίλο, Κυμαίο Έλληνα Αξκό Αντώνη Φραγκή.
Αλησμόνητε  Φίλε και Συμμαθητή Αντώνη
    Η Τάξη του 1973,είναι σήμερα συγκλονισμένη, γιατί εντός μικρού χρονικού διαστήματος 
 μετά την απώλεια του Νίκου του Βουλώνη, είναι παρούσα προκειμένου να σε αποχαιρετήσει, 
να αποχαιρετήσει, έναν αγαπητό συμμαθητή, έναν εκλεκτό και άριστο συνάδελφο και έναν 
αξιαγάπητο φίλο, τον Γεν Γραμ. του Συνδέσμου μας ,εσένα Αντώνη.
Αντώνη
    Η Σεβαστή σου Μητέρα, ο Αγαπημένος σου αδελφός, η αξιολάτρευτη οικογένειά σου, 
η λατρευτή σου σύζυγος η Λίτσα συνοδοιπόρος της ζωής σου, τα παιδιά σου, εμείς οι 
συμμαθητές σου, που την 24 Σεπ 1969, εμφορούμενοι με τα υψηλά ιδανικά της φυλής μας 
περάσαμε το κατώφλι της Σ.Σ.Ε με ένα μόνο όνειρο να γίνουμε αξιωματικοί και να υπηρετήσουμε
 την Πατρίδα και εσύ Αντώνη , ένας από εμάς, το όνειρο το έζησες και το πραγμάτωσες σε όλη
 σου την ζωή. Εδώ  εκτός από την οικογένειά σου και μας είναι φίλοι σου και πλήθος κόσμου 
που σε αγάπησαν και που δεν μπορούν να πιστέψουν στο θάνατό σου όπως και εμείς. 
Είμαστε εδώ παρόντες όλοι φίλε μου για να σου αποδώσουμε τον ύστατο πονεμένο χαιρετισμό , 
να σε προπέμψουμε προς Κύριο προς τον οποίο προσευχόμαστε  για να εντάξει την καλοκάγαθη
 ψυχή σου στους κόλπους της αιώνιας Βασιλείας του.
Αντώνη
    Είχες την ευτυχή συγκυρία να ζήσεις τα σχολικά σου χρόνια με Πατέρα Εκπαιδευτικό ,τα χρόνια
 εκείνα που οι δάσκαλοι διαμόρφωναν πρώτα Ελληνόπουλα και μετά καλούς μαθητές.
Εσύ Αντώνη μου τα πέτυχες και τα δύο.
    Αντώνη, μετα την αποφοίτησή μας από την Σχολή την  26 Ιουλ.1973 ονομάστηκες 
Ανθυπολοχαγός  Ε.Μ, διακρίθηκες στο Σώμα και ευτύχισες να το διοικήσεις επί μία 2ετία ,
από την Θέση του Δντή Ε.Μ/ΓΕΣ. Στις θέσεις που υπηρέτησες τις τίμησες ,με το ήθος σου, 
τον χαρακτήρα σου και τον επαγγελματισμό σου, παντού ήσουν άριστος, παντού είχες την 
αναγνώριση και γι’ αυτό εθεωρείσο απαραίτητος από τους προισταμένους σου. Μετά δε την 
αποστρατεία σου λόγω των προσόντων σου, ανακλήθηκες στην ενεργό υπηρεσία και 
υπηρέτησες στη νευραλγική θέση του Δντή του ΤΕΘΑ.
    Πέραν όμως όλων αυτών Αντώνη μου, ευτύχισες και στην προσωπική σου ζωή, παντρεύτηκες
 την αγαπημένη σου και αγαπητή μας Λίτσα , που στάθηκε δίπλα σου άξια σύζυγος  στις σκληρές
 συνθήκες του επαγγέλματος , αλλά και της ζωής. Η Λίτσα σου χάρισε τα δυό εξαίρετα παιδιά  
την θυγατέρα σου , την Μαριλένα  την οποία ευτύχισες να την οδηγήσεις νύφη  στην εκκλησία και 
να  σου χαρίζει το εγγονάκι σου και τον γιό σου τον Βαγγέλη, οι οποίοι όπως και όλοι οι 
παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να πιστέψουν το θάνατό σου.
    Αντώνη, θα έλεγα ότι η ζωή , σου χάρισε και αρκετές χαρές και το σπουδαιότερο ότι αφήνεις 
πίσω σου άξιους απογόνους ενός άξιου ονόματος. Η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου 
θα έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται, ότι ο άντρας, ο πατέρας, ο παππούς τους, ήταν 
 Έλληνας Αξιωματικός, ήταν ο Στρατηγός του Σ.Ε.Μ Αντώνης Φραγκής που ανάλωσε πάνω από 
35 χρόνια στην υπηρεσία της Πατρίδας, αυτός αγαπητέ μας Αντώνη είναι ο μεγαλύτερος τίτλος
 τιμής που αφήνεις στην λατρευτή σου οικογένεια.
    Αξέχαστε  φίλε και συμμαθητή Αντώνη
Σε λίγο το χώμα της Αττικής γής , θα σε δεχθεί στην ψυχρή του αγκαλιά στοργικά. Κοιμήσου εκεί 
τον αιώνιο ύπνο σου, μαζί με τους αγαπητούς μας συμμαθητάς Θόδωρο, Βασίλη και Νίκο, ήσυχα
 και ξέγνοιαστα.
Ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Τάξεως επίλεκτο μέλος του οποίου αποτελούσες, ερμηνεύοντας και τα 
συναισθήματα όλων ανεξαιρέτως των συμμαθητών , που αποφοιτήσαμε την 26 Ιουλ.1973  από
 την Σ.Σ.Ε, αλλά και ως ένας από τους καλούς σου φίλους ,που μοιραστήκαμε πράγματα κατά 
την μακρόχρονη υπηρεσία μας από τη Σάμο , το Γ.Ε.ΕΘ.Α και το Γ.Ε.Σ, σου εύχομαι καλό ταξίδι 
και να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γής, που θα σε σκεπάσει.
Στους οικείους σου εύχομαι την εξ’ ύψους παρηγορία.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ
Και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.
Υπτγος Ευάγγελος Ν Δανιάς
Πρόεδρος Δ.Σ Τάξεως 1973

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ιωάννης Βελισσαρίου - 100 Χρόνια από τον Θάνατό του.

    

      Η Κύμη, σήμερα  Κυριακή 2 Ιουνίου τίμησε τον Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου, 100 χρόνια από τον ηρωικό του θάνατο.

      Σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Λόφο του Προφήτη Ηλία, όπου και το άγαλμα του Ηρωικού Κυμαίου Αξιωματικού, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και ακολούθησε ομιλία του Αντιστρατήγου ε.α. κ.Ρήγα Ευαγγέλου, Προέδρου  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας.        Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους η χορωδία "Ένωσης παλαιών προσκόπων Χαλκίδας"  και η χορωδία  "Ηχοχρωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την όλη οργάνωση επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή, βοηθούμενη από την Σύμβουλο κ. Κατερίνα Κουιμιτζή την δε άριστη παρουσίαση η φιλόλογος. Ελένη Γιάνναρη. 

     Ξεχωριστή παρουσία του καθηγητού μουσικής κ.Παναγιώτη Θεοδώρου.

     Στην τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου,παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ.Θωμάς Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπάτσα Αρετή και Παππάς Βασίλειος, οι Σύμβουλοι κ. Μπότης, κ. Κουιμιτζή,κ. Καραγιάννη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος κ. Μαυρομανωλάκης  Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, προσφορά του οποίου είναι και το άγαλμα του Ήρωα, ο Διοικητής της 180ΜΚΒ, Ανχης(ΠΒ) κ. Κιοσές Ιωάννης, αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της οποίας το ένα Τάγμα φέρει το όνομα του " Ι. Βελισσαρίου" , η Ένωση Αποστράτων Αξκών Ευβοίας, οι Ενώσεις Εφέδρων Αξκών Ευβοίας, οι τοπικές αρχές, τα Δημοτικά σχολεία και πολλοί Κυμαίοι.
    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφορά αναμνηστικών και παράθεση τοπικών γλυκισμάτων.