Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σχετικά με Νοσοκομείο Κύμης "Γ. Παπανικολάου"



Μετά από σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναγνωστάκης Δημήτριος, σχετικά με το Νοσοκομείο Κύμης, το αντίστοιχο Υπουργείο έδωσε τις απαντήσεις που αναφέρονται στη έγγραφο απάντηση που κατέθεσε στη βουλή και για τις οποίες μας κοινοποιήθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.
nky1

Εμφάνιση 868af655925dd95ab88af7418414f044_L.jpg
                                                                                    Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας     
                                                                                        Χαλκίδα, 22/11/2013
                                                                                                                        
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Νοσοκομεία  Κύμης και Καρύστου»
Ο Υπουργός Υγείας απάντησε, στην 274/22.08.2013 αναφορά του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την προοπτική εξέλιξης των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου.
Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Κύμης,  έκανε αναφορά στις ειδικότητες που λειτουργούν, στα εργαστήρια που διαθέτει, στις νοσηλείες, στις χειρουργικές επεμβάσεις, στην αναμόρφωση των χειρουργείων και επεσήμανε την αύξηση παροχών υγείας προς τους πολίτες, με την προϋπόθεση της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού, αφού το νοσοκομείο διαθέτει την κατάλληλη τεχνολογική και επιστημονική υποδομή. 
Κατά το Υπουργείο Υγείας υπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης των κτιριακών δομών του, για τη στέγαση νέων νοσηλευτικών και εργαστηριακών τμημάτων, με στόχο την αναβάθμιση του και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με την προσάρτηση δύο όμορων οικοπέδων η οποία έχει ολοκληρωθεί.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου απαντά γενικόλογα πως λειτουργεί υπό ενιαία διοίκηση, έχει διακριτό προϋπολογισμό ενώ τα έσοδα του είναι οι επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τα νοσήλια, τα εξέταστρα και τις λοιπές αμοιβές.  
Αναφορικά με την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, ισχυρίζεται ότι με την υπουργική απόφαση του 2012, εγκρίθηκε η διαδικασία πρόσληψης 777 ατόμων, ως επικουρικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 έως 12 μήνες και πως η κατανομή των θέσεων ανά κλάδο, ειδικότητα και νοσοκομείο θα γίνει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.



Δεν θέλω σχόλια!

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κοινωνικό Παντοπωλείο.

    
       Με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, πρόκειται να συσταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Κοινωνικά Παντοπωλεία για την διευκόλυνση των ευρισκομένων σε δύσκολή κατάσταση  Δημοτών .

     Ο θεσμός μέχρι τώρα λειτουργούσε σε άλλη μορφή υπό την Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου και τώρα θα λειτουργήσει υπό τον Δήμο. 
     Λεπτομέρειες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ιστορικό Κέντρο. Προχωράνε τα έργα.

   
 Άρχισαν πλέον από την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, οι εργασίες στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλεως της Κύμης και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.
      Μετά από τρεις συγκεντρώσεις του Δημάρχου κ. Δημητρίου Θωμά, όπου αναλυτικά αρχικά ενημερώθηκαν φορείς της πόλεως γενικά, στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι καταστηματάρχες και η Ε.Ε.Κ.Β Κύμης και περιχώρων και τέλος οι οδηγοί των ΤΑΧΙ, άρχισαν οι εργασίες στο χώρο των πεζοδρομίων εμπρός από τα καταστήματα και τις Τράπεζες.

       Χωρίς να σπάσεις τα αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις, οπότε και οι γρίνιες απαραίτητες. Που θα παρκάρω, δεν μπορώ να περάσω κλπ. Εδώ οι γκρινιάρηδες μουρμούριζαν χωρίς τα έργα, τώρα θα σταματήσουν;
      Υπομονή. Σύντομα θα έχουμε μια καλύτερη πλατεία. 

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγές στο intzou!


   

     Λόγω ενάρξεως της εκλογικής περιόδου αλλά και προκειμένου να ελαφρύνουμε την κατάσταση, ".. να ευθυμήσουμε.." θα αντικαταστήσουμε την στήλη " Το μήνυμα της εβδομάδας" με την στήλη "Παραπολιτικά και άλλα...".
    Δεχόμαστε και προτάσεις, θέματα ή τρελά και περίεργα, ανώνυμα και επώνυμα  με διάθεση
(Το σκίτσο από το ΛΑΛΑ-ΤΟ )

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης γιορτάζει τον προστάτη Άγιο του!



          Σήμερα, 9 Νοεμβρίου, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά και εορτάζει έναν σύγχρονο Άγιο, τον Άγιο Νεκτάριο. Το κατά κόσμον όνομα του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1846 στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης σε μια φτωχή και πολύτεκνη οικογένεια. Υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός, ενώ συνδέθηκε άμεσα με τον αθλητισμό αφού προέτρεπε τους νέους να ασχοληθούν με την άθληση. Ως συνέπεια του πλούσιου έργου του, ανακηρύχτηκε Άγιος στις 20 Απριλίου 1961, 40 σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατο του, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενώ το 2006 ανακηρύχτηκε προστάτης της Φυσικής Αγωγής.
          Στις 15 Φεβρουαρίου 1891 κατόπιν προτάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Άγιος Νεκτάριος διορίστηκε ιεροκήρυκας της Εύβοιας. Η αμοιβαία αγάπη του με τον κόσμο της Κύμης υπήρξε πολύ μεγάλη και από εκεί ξεκινά και η σχέση του με τον Γυμναστικό Σύλλογο. Στα εγκαίνια του Συλλόγου, την 21η Αυγούστου 1893, ο Άγιος Νεκτάριος έδωσε το παρών, ευλόγησε την τελετή και εκφώνησε ένα υπέροχο λόγο «Περί Γυμναστικής», στον οποίο ανέφερε την αξία και τον σκοπό της γυμναστικής άθλησης. Γι αυτόν τον λόγο θεωρείται ο προστάτης Άγιος του Συλλόγου μας, και τιμούμε πάντα την μνήμη του με μεγάλη κατάνυξη.
(Από την ιστοσελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης) 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τχης Ιωάννης Βελισσαρίου - Συντήρηση.

       



Μετά από εργασία τεσσάρων εβδομάδων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του ανδριάντα του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη(ΠΖ) Ιωάννη Βελισσαρίου, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, στην Κύμη.
     Η συντήρηση του ανδριάντα, προσφορά του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, έγινε μετά από διαταγή του Στρατηγού κ. Κωσταράκου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, την οποία προκάλεσε το μέλος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων, Σμήναρχος ε.α. κ Ξενοφώντας Καράπας .
     Η εργασία εκτελέσθηκε από προσωπικό του Πολεμικού Μουσείου και μάλιστα από τον κ.Μαργιολόπουλο Αθανάσιο, βοηθούμενο από των Στρατιώτη Σούλτσο Κων/νο.
    Τους ευχαριστούμε θερμά.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τρισάγιο στη μνήμη των χειριστών του Apache.

      

     Στο χώρο του μνημείου όπου στις 5 Νοεμβρίου 2008 προσέκρουσε και συνετρίβη το ελικόπτερο Apache στις 20.11 το βράδυ της Τετάρτης  , 3 χιλιόμετρα από τη βάση των αντιαεροπορικών πυραύλων ΧΩΚ στην Εύβοια,   μέσα σε χαράδρα, νοτιοδυτικά της Κύμης, τελέσθηκε  τρισάγιο για τους φονευθέντες  χειριστές, Ταγματάρχη Σκούρα Δημήτριο και Λοχαγό Κακαμπάνη Αθανάσιο, οργανωμένο από την Γ' Πυροβολαρχία της 180 ΜΚΒ ΧΩΚ και με μέριμνα της Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού, που χρόνια τώρα φροντίζει και συντηρεί το μνημείο. 
       
Το ίχνος του ελικοπτέρου τύπου Apache είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 20:11, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη- εκπαιδευτική πτήση μαζί με δεύτερο ελικόπτερου ιδίου τύπου. Τα δύο ελικόπτερα είχαν μετασταθμεύσει από το Στεφανοβίκειο στην Τανάγρα προκειμένου να εκτελέσουν επιχείρηση αξιολόγησης πυροβολαρχίας ΧΩΚ.  Ήταν για το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Apache AH 64-A που χάνει η Αεροπορία Στρατού από τα συνολικά 20 που είχε παραλάβει το 1995.
            Το τρισάγιο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος της Ι.Μ. Σωτήρα Χριστού και παρευρέθηκαν από πλευράς Δήμου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Υποστράτηγος ε.α. Μαργέλης Άγγελος, η Ηγουμένη της Ι.Μ.Σωτήρα Χριστού, ο Διοικητής της Γ' Πυροβολαρχίας Λοχαγός(ΠΒ) Νίκας Νικόλαος, επικεφαλής Αξιωματικών της Πυροβολαρχίας και κάτοικοι της Κύμης.
          Αιωνία τους η μνήμη.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου

     Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, κ. Μαργέλης Άγγελος μεταφέροντας και  την απόλυτη ικανοποίησή των κατοίκων της περιοχής, από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση των  παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου ,  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Βουλευτή κ. Αναγνωστάκη, που προκάλεσε αυτή την απάντηση.

    Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, μετά την προφορική έγκριση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμά, είχε αναδείξει το θέμα της καταστροφής της παραγωγής και είχε υποβάλει απευθείας έγγραφη διαμαρτυρία προς όλους τους αιρετούς και τον ΕΛΓΑ, από όπου και είχε πάρει και άμεση ενημέρωση . Το θέμα είχε προωθηθεί από τους Βουλευτές κ. Αναγνωστάκη και κ. Αποστόλου, στη Βουλή με αποτέλεσμα την σημερινή εξέλιξη. 
     Ευχαριστούμε θερμά.

Στη συνέχεια παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του κ. Αναγνωστάκη.



 Αναγνωστάκης Δημήτρης
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ.JPG                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας     
                                                                                       Χαλκίδα, 01/11/2013
  
Θέμα: «Αποζημίωση παραγωγών ελαιοκάρπου περιοχής Κύμης - Αλιβερίου».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε στην υπ’ αριθμό 876/3-10-2013 αναφορά του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τις δυνατότητες αναπλήρωσης εισοδήματος, λόγω καταστροφής της παραγωγής ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Στην απάντησή του, το Υπουργείο επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αν πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
·          Η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
·         Να τεκμηριώνεται επιστημονικά από επιτροπή, η οποία ορίζεται από το ΥΠΑΑΤ, ότι η απώλεια της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας δυσμενούς καιρικής συνθήκης.
·         Τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως δυσμενών και
·         Να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των ελαιοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου Π.Ε. Εύβοιας, μέχρι να διαμορφωθεί η τελική εικόνα για το μέγεθος των ζημιών.