Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Συνεδρίασε   την       Δευτέρα 30  Δεκεμβρίου  2013  και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, το Συμβούλιο για τα παρακάτω θέματα   :
1.            Απολογισμός Δημοτικής Κοινότητας Κύμης για το έτος 2013.
         Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου παρουσίασε τον απολογισμό της Δ.Κ.Κύμης για το έτος 2013, ο οποίος και εκγρίθεικε ομόφωνα από το Συμβούλιο. (Παρατίθεται αυτούσιος στη συνέχεια)
2.            Οι  Αντιδήμαρχοι κ. Παππάς Βασίλειος και η κ. Μπάτσα Αρετή, αφού ευχαρίστησαν τα μέλη του Συμβουλίου για συνεργασία τους και το προσωπικό του Δήμου που εργάζεται  για τις υποχρεώσεις της Δ.Κ. Κύμης, ενημέρωσαν το Συμβούλιο για θέματα    της αρμοδιότητάς  τους  .     
3.      Τέλος άπαντες ευχήθηκαν για μια καλύτερη χρονιά.
















 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ  
                       2013

                       

     

  Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης κατάφερε να επιβιώσει και το 2013, μέσα σε ένα κλίμα δικαιολογημένης γρίνιας και ανέχειας. Είναι αποδεδειγμένο ποια ότι   ο νόμος 3892/2010, που αφορά την Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης, με την ονομασία  Πρόγραµµα Καλλικράτης απέτυχε και στην πράξη .Το λέγαμε αλλά για λόγους έξω από την κοινή λογική δεν εισακουσθήκαμε. Συνεχίζουμε και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Της εποχής!

Ο τελευταίος νεκρός από μονομαχία στην Ελλάδα ήταν βουλευτής και τον σκότωσε υπουργός

    Μονομαχία αλά ελληνικά. Στην Ελλάδα οι μονομαχίες γίνονταν για «ψύλλου πήδημα». Αρκούσε ένα προσβλητικό σχόλιο, για να υπάρξει πρόσκληση σε μάχη.
    Πολλές φορές μεσολαβούσαν συγγενείς, φίλοι ή συνεργάτες και την τελευταία στιγμή άλλαζαν γνώμη στον ένα από τους δύο μονομάχους. Εντυπωσιακό είναι, ότισε μονομαχίες συνήθως δεν κατέφευγαν οι απλοί πολίτες, αλλά αξιωματικοί του στρατού, δικηγόροι, ακόμα και βουλευτές.
    Το 1914, ακόμα και ο πρωθυπουργός Γ. Θεοτόκης παρολίγον να πάρει μέρος σε μονομαχία, με τον βουλευτή Κ. Ζαβιτσιάνο. Ο λόγος ήταν, ότι οι δύο τους είχαν αλλεπάλληλες προσωπικές αντεγκλήσεις.
Όλα είχαν συμφωνηθεί, αλλά την τελευταία στιγμή κανείς από τους υποψήφιους δεν εμφανίστηκε στον τόπο, που είχε οριστεί για τη μονομαχία.  Κλασική περίπτωση κοκορομαχίας.
Η τελευταία αιματηρή μονομαχία στην Ελλάδα
    Η μονομαχία έγινε  το 1904 και ήταν αιματηρή. O βουλευτής Τρικάλων Κοκός Χατζηπέτρος, με αφορμή κάποια αγόρευση στη Βουλή, έβρισε τον υπουργό Σπύρο Στάη, προσβάλωντας την οικογένειά του.
    Αιτία της διαφωνίας ήταν, ότι ο φίλος του Χατζηπέτρου, Μελησινός, δεν έγινε καθηγητής ανατομίας.
    Τα αίματα άναψαν και οι δυο βουλευτές αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, πριν μιλήσουν τα όπλα.
Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γ. Θεοτόκης, προσπάθησε να τους αποτρέψει, αλλά μάταια.
    Οι δύο μονομάχοι όρισαν ως σημείο της αναμέτρησης τον Ποδονίφτη, στη σημερινή Νέα Χαλκηδόνα, πάνω από τηνοδό Αχαρνών, σ’ ένα χωράφι.
    Ο Στάης υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Θεοτόκη και έσπευσε στον Ποδονίφτη, όπως είχε κάνει και ο Χατζηπέτρος, που έπασχε από μυωπία.
    Μετά από λίγο, δόθηκε από τους μάρτυρες το σύνθημα. Ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και η σφαίρα του υπουργού βρήκε κατάστηθα τον βουλευτή Κοκό Χατζηπέτρο.
    Το σοκ στην αθηναϊκή κοινωνία ήταν μεγάλο, αποτέλεσε όμως παράδειγμα προς αποφυγή και έκτοτε δεν ξανάγινε φονική μονομαχία. Σήμερα, έχει μείνει μόνο η φράση «αν είσαι άντρας, έλα να μετρηθούμε», σαν ανάμνηση της βάρβαρης τακτικής της μονομαχίας.
    Οι μονομαχίες στη δυτική Ευρώπη ξεκίνησαν τον 17ο αιώνα. Στην Ελλάδα ήταν λίγο πιο παλιές, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Αχιλλέας κάλεσε σε μονομαχία τον Έκτορα. Οι μονομαχίες γίνονταν για θέματα τιμής. Ο θιγμένος «καλούσε» σε μονομαχία, εκείνον που τον είχε προσβάλει. Ο αγώνας ήταν συναινετικός και για να πραγματοποιηθεί, ακολουθούνταν μια συγκεκριμένη διαδικασία.
Το κάλεσμα του θανάτου
    Ο πρώτος μονομάχος, έπρεπε να στείλει γραπτώς το «κάλεσμα» στο σπίτι του αντιπάλου, με έναν απεσταλμένο της απολύτου εμπιστοσύνης του.
    Όταν ο δεύτερος μονομάχος αποδεχόταν την πρόκληση, έπρεπε να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία και τόπος για τη μονομαχία. Οι δύο μονομάχοι αποφάσιζαν, ποια όπλα θα χρησιμοποιούσαν.
    Μέχρι τον 18ο αιώνα, χρησιμοποιούνταν κυρίως σπαθιά και αργότερα πιστόλια.

    Παρόντες έπρεπε να είναι μάρτυρες, που διασφάλιζαν ότι η διαδικασία θα γίνει αξιοπρεπώς, γιατί η καλή κοινωνία επινόησε και τους αξιοπρεπείς φόνους.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια Πολλά



Ευχόμαστε
12
μήνες υγείας
365
ημέρες  τύχης
8.760
ώρες επιμονής 
525.600
λεπτά ευαισθησίας
 31.536.000
   δευτερόλεπτα  αποφασιστικότητας

       Χρόνια Πολλά.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΥΜΗΣ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τίτλοι Τέλους για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε ότι, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα μείνουν 500 εργαζόμενοι εκ των 818 στα πέντε εργοστάσια των Ε.Α.Σ., ενώ θα δοθεί ένα μικρό μπόνους εν είδη εθελουσίας εξόδου σε όσους αποχωρήσουν. 


Για τις θυγατρικές εταιρείες, ωστόσο, που κάνουν πολιτική παραγωγή επισήμανε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια.
«Έχουμε δυο θυγατρικές, οι δυο θυγατρικές απασχολούν 115 άτομα, η μια είναι στα Γιάννενα και η άλλη στην Κύμη, δυστυχώς επειδή αυτές είναι ο πολιτικός τομέας που θα διασπαστεί και σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν έχουμε πια το δικαίωμα για πολιτική παραγωγή και αυτές πρέπει να κλείσουν, εκεί δεν έχουμε άλλα περιθώρια, θα μπουν για εκκαθάριση, τον Μάιο περίπου και μέχρι τον Αύγουστο ή θα πρέπει να έχουν αγοραστεί από κάποιον αυτές οι επιχειρήσεις μαζί με τους εργαζόμενους ή δυστυχώς οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν τον Αύγουστο του 2014», είπε χαρακτηριστικά.”
( Από το ΛΑΛΑ-ΤΟ)

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα προσόντα του Δημάρχου.

     Λοιπόν, όλοι οι επιθυμούντες υποψηφιότητα ή οι προωθούντες κάποιον υποψήφιο, γράφουν ποια πρέπει να είναι τα προσόντα του Δημάρχου και ο καθένας αναφέρει τα δικά του προσόντα ή αυτού που θέλει να προωθείσει.
     Μη αντέχοντας τις διάφορες αρλούμπες του τύπου, ο Α είναι καλός άνθρωπος, ο Β είναι καλός φοροτεχνικός, ο Γ είναι καλός ψάλτης και ο Δ είναι καλός νεκροθάφτης, θέλω να γράψω δυο λόγια.        Άριστοι όλοι στη δουλειά που κάνουν. Κάνουν όμως για Δήμαρχοι; Μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξουν τις δουλειές τους;
     Ο Δήμαρχος, μετά την εφαρμογή του προγράμματος " Καλλικράτη " πρέπει κατά την γνώμη μου, να έχει υποχρεωτικά τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
     1. Να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ώστε να έχει ζήσει τα προβλήματα και να μην είναι επισκέπτης του Σαββατοκύριακου.
     2. Να είναι τεχνοκράτης και όχι ιεροψάλτης.(και τα δύο δεκτό).
     3. Να έχει εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     4. Να είναι δραστήριος, αποφασιστικός, διορατικός και δυναμικός.
     5. Να είναι κάτω από 60 χρονών.
    Προαιρετικά μπορεί να είναι και Παναθηναϊκός .
     Αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου.
( Η φωτογραφία, άσχετη με το θέμα, είναι από το Κάστρο της Κύμης.)