Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Προεκλογικό Βήμα.

     Επειδή κάποιοι ίσως θέλουν να σχολιάσουν διάφορα προεκλογικά θέματα και ιδιαίτερα αυτά που αναφέρονται στη στήλη " Παραπολιτικά και άλλα... ", μέσω αυτής της στήλης μπορούν να ανεβάσουν και θα τα παρουσιάζω σαν θέματα. Μοναδική Υποχρέωση να είναι επώνυμα. Τα ανώνυμα θα διαγράφονται άμεσα.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Λιμάνι Κύμης.

   
Προχωράνε τα έργα στο λιμάνι της Κύμης. Ένα έργο που οραματίστηκε  ο σημερινός Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς και που κανένας τότε δεν φανταζόταν ότι κάποτε θα υλοποιηθεί, γίνεται πραγματικότητα. Χαρακτηρίσθηκε Εθνικής σημασίας και πύλη προς Ανατολή και άρχισε η υλοποίησή του.
      Οι σημερινοί πολιτικοί πρέπει να βλέπουν πολύ μακριά για να πούμε ότι θα είναι ωφέλιμοι για τον τόπο τους. Πρέπει να έχουν όραμα και να τολμούν. Πρέπει να έχουν ζήσει στην περιοχή για να την εκπροσωπούν επάξια και να φροντίζουν για το μέλλον του τόπου που έζησαν και ζουν.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δικαστηρίων ........ συνέχεια.

     Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Δημήτριος, εχθές, εκτός από την δίκη με τον κ. Μπελιά, είχε και άλλη δίκη οικοπεδικής φύσεως ως εκπρόσωπος του Δήμου, με τον κ. Ταμβάκη, τον οποίο εκπροσωπούσε λόγω απουσίας του, είναι ναυτικός, η σύζυγός του κ. Τσάλα Μαρία, η οποία είναι και σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.


     Οι δύο δίκες δεν γνωρίζω πως ορίσθηκαν την ίδια ημέρα, γιατί τυπικά δεν έχουν καμία σχέση, αλλά ουσιαστικά έχουν άμεση σχέση γιατί εργολάβος του κ. Ταμβάκη ήταν ο κ.Μπελιάς και το θέμα που ανέβασε την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ποτήρι, ήταν το οικοπεδικό του κ.Ταμβάκη κατά του τότε Δήμου Κύμης.
     Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς στη δίκη με τον κ. Ταμβάκη αθωώθηκε.
     Όταν άρχισε η δίκη με τον κ. Μπελιά, ο Δήμαρχος κατέθεσε δήλωση με την οποία εξέφραζε την λύπη του και ανεγνώριζε το λάθος του, λόγω αγανάκτησης, άρα και την καταδίκη του, μετά δε, σε κάποια στιγμή η κ.Πρόεδρος έκανε μία διακοπή, προκειμένου να μιλήσουν οι συνήγοροι των αντιδίκων, μήπως  βρουν κοινά σημεία.
    Δεν βρήκαν κοινά σημεία γιατί είχαν ανάγκη περισσότερου χρόνου. Τότε η κ.Πρόεδρος πρότεινε αναβολή. Δεν έγινε δεκτή. Ξέρετε γιατί; Η μεν πλευρά του Δημάρχου πρότεινε μετά τις εκλογές, η δε πλευρά του κ. Μπελιά,  πριν της εκλογές, προφανώς για το εκμεταλλευτούν κατάλληλα. Βέβαια περίμεναν μεγαλύτερη ποινή για τον Δήμαρχο και αθώωση του κ. Μπελιά, αλλά δεν τους έκατσε.
    Παραδικαστικό: Εκεί που επικρατούσε απόλυτη ησυχία και εκδικαζόταν κάποια υπόθεση, οι περισσότεροι δε είχαμε τα κινητά τηλέφωνα στο αθόρυβο, κτυπά το τηλέφωνο Προέδρου Τοπικού. Ηχος : " Ο ΑΕΤΌΣ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΈΡΑ......". Έγινε χαμός!
      

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Το Ποτήριο έφερε καμπάνες

     Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δίκη του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά στο Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο που συνεδρίασε στην Κύμη, για την γνωστή υπόθεση της εκτόξευσης του ποτηριού κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μπελιά το 2009 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης,και του κ. Μπελιά για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου,  . Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση όπου εξετάστηκαν δέκα έξι μάρτυρες το Δικαστήριο καταδίκασε αμφότερους την ποινή των 7 μηνών φυλάκιση. Κατά της Απόφασης ασκήθηκε Έφεση.  Η συγκεκριμένη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν επιφέρει περαιτέρω συνέπειες για τον Δήμαρχο, δηλαδή την ποινή της αργίας. 

     Παρακολούθησα όλη τη διαδικασία και μου έκαναν εντύπωση τα παρακάτω:
1. Υπάρχουν "υπερασπιστές" που θα μπορούσαν με άριστα αποτελέσματα να κάνουν και άλλα επαγγέλματα, όπως του "τραμπούκου".
2. Πάντα θα υπάρχουν άτομα που κάποιοι τα εκμεταλλεύονται.
3. Όλα έχουν τα όριά τους. Πρέπει όχι να μην τα ξεπερνάς, αλλά να μη τα φτάνεις.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014





Σας καλούμε στην κοπή της πίτας του συνδυασμού μας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου» 
την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014
και ώρα 11:00 πμ στο κέντρο ΛΑΜΠΟΥΣΑ.
Με κέφι , αισιοδοξία και μεζεδάκι υποδεχόμαστε το 2014
 

......και τα έργα στην πλατεία συνεχίζονται!

    Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τις καθυστερήσεις λόγω των εορτών, οι εργασίες για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης, της Ιστορικής έδρας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, συνεχίζονται και πλέον αρχίζει να φαίνεται η διαφορά.
    Υπομονή και το σύνολο των εργασιών θα αναβαθμίσει το κέντρο της Κύμης, κάτι που τώρα φαίνεται πόσο αναγκαίο ήταν.



 Για τη σύγκριση της προόδου

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ.

ΑΠΟ ΛΑΛΑ-ΤΟ

Γύρω στις 10.30 π.μ. πρώην εργαζόμενος του ΟΤΕ ο οποίος είχε βγει σε σύνταξη μπήκε στο υπόγειο του κτίριου του ΟΤΕ στην Κύμη και έβαλε φωτιά ενώ και ο ίδιος αυτοπυρπολήθηκε. Το  υπόγειο κατακάηκε. Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έσβησε την φωτιά. Η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και αναμένεται η σήμανση.
Ο τραγικός αυτόχειρας  διαμαρτυρόταν γιατί αργούσε να του καταβληθεί η σύνταξη και προφανώς αντιμετώπιζε πέραν των άλλων προβλημάτων και οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στην σημερινή τραγική πράξη. Δυστυχώς ένα ακόμη θύμα της φονικής κρίσης. Η σκέψη όλων μας στην οικογένειά του. Η ευχή να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της λαίλαπας. Δεν πάει άλλο.

Πυρκαγιά στο κτίριο του ΟΤΕ στην Κύμη.


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΟΤΕ για το τραγικό περιστατικό στην Κύμη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: "Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, γύρω στις 10 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Αστικό Κέντρο (ΑΚ) Κύμης Ευβοίας του ΟΤΕ, κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό. 
Η Πυροσβεστική κατέφθασε στο σημείο και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας, αγνώστου ταυτότητας.  

Στο εν λόγω κτίριο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ούτε προγραμματισμένη υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, και η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου στο κτίριο δεν αιτιολογείται.   
Ο OTE υποστηρίζει τις Αρχές στο έργο τους για τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος και αναμένει το πόρισμά τους για την ταυτότητα του θύματος.
Επί τόπου μετέβησαν αμέσως ο Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Αττικής & Εύβοιας  και άλλα στελέχη του ΟΤΕ που βοηθούν τις αρχές στο έργο τους.

Στο εν λόγω κτίριο φιλοξενείται εξοπλισμός που καλύπτει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σε τηλεφωνία και ευρυζωνικότητα της περιοχής  της Κύμης. Εξαιτίας της φωτιάς σημειώθηκε μικρής έκτασης βλάβη σε συνδέσεις τηλεφωνίας και ADSL που αφορούν στην πόλη της Κύμης και τη γύρω περιοχή. Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου θα ξεκινήσουν μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική η είσοδος στο κτίριο." 


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Γκολ ο Νικολιάς!

Με το ιδανικότερο ντεμπούτο ξεκίνησε η καριέρα του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Νικολιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Συμμετείχε στην αρχική εντεκάδα της νέας του ομάδας, αναδείχτηκε MVP του ματς και στο 21΄λεπτό πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Αστέρα Μαγούλας και τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα του Νικολιά επικράτησε με 1-2 και πέρασε στον επόμενο γύρο που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.Γκολ ο Νικολιάς!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Έτσι για την ιστορία και για να μη ξεχνάμε!

  Η Επιτροπή της Δημοτικής παράταξης,<ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ> αποτελούμενη από 1.Αποστόλου Μαρία 2.Αναγνώστου Παναγιώτης 3.Σιδεράκη Γεωργ.4.Τζάρα Κων.5.Λάμπρου Παν. 6.Δημά  Κων.7.Χαραρά Χρ.8.Μούντριχα Δημ.9.Μπενάκη Ιωαν.10.Μπάνο Νικ. 11.Λύκο Στεφ.12.Κότσαρη Γεωργ. και με την παρουσία των Προέδρων των  20  Κοινοτήτων,  γνωστοποιεί ότι:

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.


   Ανέκαθεν εκτιμούσα τον κ. Αμπελιώτη, τον οποίο γνώρισα και προσωπικά κατά την ομιλία του κ. Δ. Θωμά στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, το 2010. Του εύχομαι να κάνει μια καλή προσπάθεια και να αντέξει μέχρι τέλος και να μην βρεθεί άλλος  ώστε να υποχρεωθεί, "κάνοντας την υπέρβαση για  την ενότητα και τη νίκη,", να παραιτηθεί. Είναι μακρύς ο δρόμος.




Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εορτή Αγίου Αθανασίου στην Κύμη.



 
Πραγματοποιήθηκαν  στην Κύμη οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης της Κύμης, οι οποίες άρχισαν στις 17 Ιανουαρίου 2014 με τον εσπερινό και την αρτοκλασία και συνεχίσθηκαν την επομένη με την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια με την καθιερωμένη από χρόνια κοπή της πίτας  στο Γηροκομείο της Κύμης.    Σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.  Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δήμου στο Γηροκομείο, την οποία είχε οργανώσει και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του Δήμου κ. Μπάτσα Αρετή, με την ενεργό συμμετοχή της Συμβούλου κ. Κατερίνας Κουιμιτζή, εννοείται κατά τρόπο άριστο, απεύθηναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ.Θωμάς και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης.
Ακολούθησε η επίδοση τιμητικής διάκρισης στο ΚΤΕΛ Ευβοίας για την συμμετοχή του σε εθελοντικές δράσεις για την καθαριότητα των ακτών, η βράβευση μαθητού προς τιμή του Ναυάρχου Νικολάου Παππά από τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων και η βράβευση από τον Δήμο μαθητών που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
  Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις, ειδικά δε στην κοπή της πίτας στο Γηροκομείο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Σε όλες τις  εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος κ Θωμάς Δημήτριος, ειδικά δε την 18 Ιανουαρίου 2014 στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν όλοι  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης, τιμώντας την εορτή αλλά και την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, καθώς και μεγάλος αριθμός συμβούλων του Δήμου Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
  Τέλος την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Συλλόγου Εμπόρων, Βιοτεχνών, Καταστηματαρχών Κύμης και περιχώρων και κυριών της Κύμης. Η σοπράνος Κωνσταντίνα Θανοπούλου και ο πιανίστας Ανδρέας Πριόνας, υπό την αφανή καθοδήγηση του πιστού φίλου της Κύμης κ. Κοκκίνη, διάνθισαν μουσικά την όλη εκδήλωση.
   Ο Δήμος ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και προσφορά τους και για άλλη μια φορά εύχεται μια καλύτερη χρονιά με υγεία και υπομονή.
   Και του Χρόνου.! 

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πίτα ΚΑΠΗ Κύμης.

 
     Με την παρουσία του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημητρίου Θωμά, της Αντιδημάρχου κ. Αρετής Μπάτσα και του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης τα ΚΑΠΗ Κύμης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.
    Την όλη εκδήλωση προετοίμασε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου όπου υπάγονται τα ΚΑΠΗ και Σύμβουλος του Δήμου κ. Κουιμιτζή Κατερίνα, με την γνωστή επιμονή της στη λεπτομέρεια.

Το πολυπληθές κοινό ψυχαγώγησε ο Παναγιώτης Θεοδώρου με τα τραγούδια του.
    Και του χρόνου.





Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς στον Ολυμπιακό Β.

Ο Νικολιάς στον Ολυμπιακό Β.
     Ο Αλέξανδρος Νικολιάς, υιός του γνωστού ιατρού κ. Νικολάου Νικολιά συμφώνησε και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν  τον νεαρό μέσο Αλέξανδρο Νικολιά. ένα 19χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στη Γλυφάδα και πριν από λίγες μέρες αποχώρησε από την ομάδα των νοτίων προαστίων.
    Ο Νικολιάς πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕΚ και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να έρθει στο Βόλο για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα. Φέτος με την φανέλα της Γλυφάδας ο Νικολιάς έπαιξε σε 10 παιχνίδια στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ σημείωσε και ένα γκολ.
   Καλή επιτυχία με υγεία και τύχη.

Τιμητική Διάκριση για το ΚΤΕΛ Ευβοίας.

    Τηλέφωνα
Εκμεταλλευτείτε τα τηλέφωνά μας και καλέστε για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια αλλά και τυχόν αποστολές δεμάτων που αναμένετε.
     Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, κατά την διάρκεια της εορτής του πολιούχου της Κύμης, ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, θα τιμήσει το ΚΤΕΛ Ευβοίας για την ανιδιοτελή προσφορά του στην καθιερωμένη πλέον εθελοντική καθαριότητα ακτών.
    Από το 2011, που εφαρμόσθηκε αυτή εθελοντική δράση, που βασικά σκοπεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή και την καθαριότητα των ακτών και των θαλασσών, το ΚΤΕΛ Ευβοίας μετέφερε από 300 έως 600 μαθητές κατά έτος ανάλογα με την περίοδο εξετάσεων των Λυκείου και Γυμνασίου Κύμης, στις ακτές του Δήμου  με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα, με ασφάλεια  και με οδηγούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
    Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί θερμά το προεδρείο, το διοικητικό προσωπικό και τους οδηγούς του ΚΤΕΛ Ευβοίας.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μάχη του Μπιζανίου - Προς τιμή του Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου εκ Κύμης.



    Η Μάχη του Μπιζανίου (4-6 Μαρτίου, παλ. ημ. 19-21 Φεβρουαρίου 1913), υπήρξε η σημαντικότερη σύγκρουση κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου. Η τοποθεσία Μπιζάνι με τις γειτονικές τοποθεσίες νότια των Ιωαννίνων, αποτέλεσε σημαντικό φυσικό σημείο άμυνας και το επέλεξαν οι Τούρκοι για να καθηλώσουν τον ελληνικό στρατό. Με τον κυκλωτικό ελιγμό όμως, που τελικά κατάφεραν οι Έλληνες, ανάγκασαν τον αντίπαλο σε άμεση παράδοση. Η νίκη στο Μπιζάνι αποτέλεσε το κλειδί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, καθώς και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.
    Το υψίπεδο νοτίως των Ιωαννίνων είναι πεταλοειδές και από τη φύση του οχυρό: σχηματίζεται από βραχώδη και δυσπρόσιτα υψώματα που το περιβάλλουν. Στην τοποθεσία είχαν κατασκευασθεί μόνιμα οχυρωματικά έργα με την επίβλεψη Γερμανών αξιωματικών, που είχαν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Εορτή Αγίου Αθανασίου στην Κύμη.


Σας  προσκαλούμε  το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κύμης, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του πολιούχου της Κύμης, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :
·       Μουσικό Αναλόγιο με τη soprano Κωνσταντίνα Θανοπούλου
(στο πιάνο ο Ανδρέας Πριόνας)
·       Βράβευση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης και  επιτυχόντων 2013 στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
·       Βράβευση μαθητή Γυμνασίου προς τιμήν του Ναύαρχου Νικ.Παππά από το Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων
·       Κοπή βασιλόπιτας
·       Μικρή δεξίωση.

Αγγελής Μαργέλης                              Δημήτρης Γ. Θωμάς
Πρόεδρος Δ.Κ.Κύμης                            Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πίτα του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κύμης.

   
      Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Κύμης η κοπή της πίτας του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Κύμης.
     Η μεγάλη προσέλευση των Κυμαίων απέδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη των Κυμαίων προς τον Σύλλογο.
     Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια της χορωδίας του Συλλόγου και κοπή της πίτας.
     Κατά την παρουσίαση του προγράμματος το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Μίρκος Νικόλαος αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου κατά το έτος 2013 και στο ημερολόγιο του συλλόγου που εφέτος είναι αφιερωμένο στην Εκκλησιαστική τέχνη της Κύμης.
     Παρευρέθεισαν η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ. Αγγ. Μαργέλης, οι σύμβουλοι κ. Χριστόπουλος και Κουιμιτζή, ο Πατήρ Ελευθέριος Σταμπέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος   και πλήθος κόσμου.
     Και του χρόνου.

Ευλογημένη Ελλάδα!


    Βρε τι γίνεται αλλού! 

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οδηγίες για τα μεθεόρτια!

cid:1.1592188818@web172501.mail.ir2.yahoo.com
Ανέβηκα στη ζυγαριά και μου έβγαλε μήνυμα:
Ένας - Ένας.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΩΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....!!!!!

  
"Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2014 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! Κοινοποιήστε το!!!"

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Γιατί οι αρχές "ανακάλυψαν" τώρα τις μίζες;



    Να λοιπόν που ήρθε ο καιρός και γίνονται πλέον ανοιχτά συζητήσεις, εισαγγελικές έρευνες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ για... μίζες!!!Συγκεκριμένα, για... μίζες που αφορούν στρατιωτικές προμήθειες...!
    Και γιατί μιλάμε μόνο γι αυτές τις μίζες;
    Μήπως επειδή μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για μία κάθετη μείωση των στρατιωτικών δαπανών - προμηθειών;
    Αν όχι, γιατί δεν ανοίγουμε κουβέντα για τις άλλες μίζες; Για παράδειγμα, 
γιατί δε συζητάμε για τις μίζες που αφορούν στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες πολλαπλασίασαν το κόστος των έργων μέχρι και ως 1.800 (ναι, σωστά διαβάσατε) τοις εκατό!!!
    
Γιατί δεν μιλάμε για τις μίζες των υπόλοιπων κατασκευαστικών έργων (π.χ. Εγνατία Οδός ή Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης);
    Γιατί δεχόμαστε τόσο εύκολα αυτή την μονομερή προσέγγιση που γίνεται για τις μίζες;
    Γιατί γινόμαστε αδιαμαρτύρητοι συμπρωταγωνιστές των σχεδίων που υλοποιεί μία εγκληματική συμμορία που υποτίθεται ότι κυβερνά τη χώρα και δίνουμε άλλοθι στην απόκρυψη τεραστίων σκανδάλων και συναινούμε στην επικείμενη εθνική καταστροφή που ετοιμάζουν για λόγους... οικονομίας;
    Μήπως η συζήτηση για μίζες του χθες είναι προτιμότερη από το να ασχολούμαστε με τα χάλια της πολιτικής και τις πιθανές μίζες του σήμερα;
    Αν -ας κάνουμε μία υπόθεση- δόθηκαν τόσαν λεφτά για μίζες για τις στρατιωτικές προμήθειες, πόσα λεφτά δίνονται σήμερα σε μίζες για υποθέσεις που αφορούν ενεργειακά οικόπεδα στην αυριανή ελληνική ΑΟΖ;
    Μήπως, το μεγάλο πάρτι γίνεται σήμερα κι εμείς έχουμε γίνει πρόθυμοι θεατές μόνο του χθες;
    Πότε θα μάθουμε, σαν λαός, να πάψουμε να κοιτάζουμε εκεί που κάποιο δάχτυλο που μας δείχνει, χωρίς να σκεφτόμαστε τίνος είναι το δάχτυλο, γιατί μας δείχνει αυτό που μας δείχνει, τι άλλο υπάρχει εκτός από εκείνο που το "δάχτυλο" θέλει να δούμε;

(Από Ρουκουμουκου εκ συμπαθείας)