Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μήνυμα νίκης και από το Αλιβέρι!

Με μια μεγάλη συγκέντρωση 600 και πλέον πολιτών, ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνα του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο Αλιβέρι. Το έναυσμα ήταν τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Αλιβέρι.
Εκεί ο Δήμαρχος χαιρέτησε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και πολίτες έδωσε το πράσινο φως να ξεκινήσει ο αγιασμός. Έπειτα πήρε τον λόγο από το βήμα και μίλησε για όλους και για όλα .
Στην ομιλία του παράθεσε τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια αλλά και τη δραματική μείωση του προϋπολογισμού κατά 80%. Αναφέρουμε επιγραμματικά κάποια από αυτά που ανέφερε :Πρόγραμμα ανακύκλωσης, μονοδρόμηση κεντρικού δρόμου Αλιβερίου, Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρύων υδάτων, υπογειοποίηση της ΔΕΗ σε συνεργασία μαζί της, ανάπλαση πλατείας στον Κάραβο, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ταμυναίων, επισκευή γέφυρας στον Άγιο Λουκά.
Στην συνέχεια μίλησε και για τον «αντίπαλο» υποψήφιο, κ. Μπουραντά αλλά και για το φαινόμενο «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ». Έκανε λόγο για τις αλλαγές-παραιτήσεις-αντικαταστάσεις των επικεφαλών του συνδυασμού και χαρακτήρισε -ειρωνικά- σωτήρα τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά. Επίσης ανάφερε: ...δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα χρόνια μας αγνόησε επιδεικτικά και δε πάτησε το πόδι του ούτε μια φορά την περιοχή μας, δεν ασχολήθηκε μαζί μας, δεν έβαλε πλάτη ούτε σε ένα θέμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Απεναντίας οι τρικλοποδιές του έδωσαν και πήραν.
Κλείνοντας την ομιλία, ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους που βοήθησαν το έργο του παρά το κόψιμο των μισθών.
Περισσότερες φωτογραφίες στο .kimanews.gr

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Ναυάρχου Ν. Παππά.

 
   
 Πραγματοποιήθηκε στην Κύμη το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου της Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ,  το ετήσιο Μνημόσυνο του Ναυάρχου Ν. Παππά.
   
 Οι Κυμαίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Άξιο Κυμαίο, που τίμησε την ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κύμη. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτριος Θωμάς, η Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα, η Σύμβουλος κ. Κατερίνα Κουιμιτζή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς, σύσσωμο το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του ΠΝ, επικεφαλής αντιπροσωπίας Αξκών, εκπρόσωποι του ΓΕΝ και του Στρατού και μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων.
     Κατά την διάρκεια του μνημοσύνου ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης κ. Αγγ. Μαργέλης,ανακοίνωσε την ονοματοθεσία οδού με το όνομα του Ναυάρχου Παππά και μετά το τέλος του μνημοσύνου, έγινε στο πατρικό σπίτι του Ναυάρχου, όπου γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια, η παρουσίαση τοποθετημένης μαρμάρινης πλάκας που αναφέρει το γεγονός.
    Αιωνία του η μνήμη.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Θωμάς :Είμαστε υπερκομματικοί εκ πεποιθήσεως και όχι εξ ανάγκης

Click to enlarge image _DSC0099.JPGClick to enlarge image _DSC0099.JPGClick to enlarge image _DSC0099.JPGClick to enlarge image _DSC0099.JPG
Μεγάλη σClick to enlarge image _DSC0099.JPGυγκέντρωση στελεχών του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε στις 7:30 το βράδυ της Πέμπτης 27 Μαρτίου στο Αυλωνάρι. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 200 στελέχη του συνδυασμού, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, μετέφερε το ενθουσιώδες κλίμα από τις πρώτες προεκλογικές συγκεντρώσεις του συνδυασμού, τονίζοντας ωστόσο ότι «βρισκόμαστε 7 εβδομάδες πριν τις εκλογές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε».
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στο βασικό χαρακτηριστικό του συνδυασμού που είναι η υπερκομματικότητα, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός αυτός ξεκίνησε και παρέμεινε υπερκομματικός επί 13 χρόνια, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται τώρα ως υπερκομματικοί, εξ ανάγκης, καθώς τα κόμματα βρίσκονται σε δυσμενή θέση.
Επίσης, ο Δ. Θωμάς ανέφερε ακόμη ότι:
1. Ο συνδυασμός βρίσκεται κοντά στον κόσμο συνεχώς και όχι μόνο πριν τις εκλογές.
2. Με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής αντιμετωπίστηκαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που «κληρονομήθηκαν» από τους πρώην Δήμους.
3. Ο Δήμος εισέπραξε τα οφειλόμενα τέλη από τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του Αλιβερίου (ΑΓΕΤ και ΔΕΗ), χρήματα τα οποία αξιοποιήθηκαν προκειμένου να παραχθεί έργο.
4. Βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών σε όλους τους τομείς, ενώ εκτελέστηκαν σημαντικά έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
5. Έγιναν προσπάθειες ώστε να κρατηθεί το μεγαλύτερο μέρος των Δημοσίων Υπηρεσιών στην περιοχή, ενώ η Δημοτική Αρχή επέδειξε αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου στην αντιπολίτευση, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας λειτούργησε μηδενιστικά και απαξιωτικά όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να καταθέσει την παραμικρή πρόταση.
Ειδικότερα, για το νέο επικεφαλής του συνδυασμού της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Θανάση Μπουραντά, ξεκαθάρισε ότι επί 12 χρόνια δεν επισκέφθηκε ποτέ την περιοχή, δεν συνεργάστηκε και δεν βοήθησε το δήμο στην επίλυση των προβλημάτων, ενώ αντιθέτως λειτούργησε ανασταλτικά στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, κάλεσε τα στελέχη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Αλιβερίου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα στο Αλιβέρι.

Τι συμβαίνει με το Δασαρχείο Αλιβερίου;

 
 Έχει κυκλοφορήσει η φήμη στην Κύμη, ότι το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, έχει πάρει ομόφωνη απόφαση με την οποία συμφωνεί με την απομάκρυνση του Δασαρχείου Αλιβερίου, που είχε έδρα την Κύμη , στο Αλιβέρι.
    Ουδέποτε το Συμβούλιο έλαβε τέτοια απόφαση.
    Το Συμβούλιο, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, η οποία είναι μαγνητοφωνημένη και στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου, έλαβε ομόφωνη απόφαση και εξέδωσε ψήφισμα το οποίο και θα παραθέσουμε στη συνέχεια αυτούσιο.
    Το "θυελλώδες" της συνεδρίασης οφείλετε στο ότι ο Πρόεδρος είχε αναρτήσει ψήφισμα, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου, εις το οποίο αναφερόταν λεπτομερώς στις ενέργειες και απαξιωτικές ενέργειες κατά της Δημοτικής Κοινότητας της κ. Δασάρχου, έχοντας την εντύπωση ότι ουδείς Κυμαίος θα είχε διαφορετική άποψη, αλλά διαψεύστηκε από την αντιπολίτευση του Συμβουλίου.    Παρά ταύτα, αν και ο Πρόεδρος είχε την πλειοψηφία του Συμβουλίου και θα μπορούσε να "περάσει" το ψήφισμα όπως το είχε αναρτήσει, επειδή ήθελε το ψήφισμα να είναι ομόφωνο, δέχθηκε και συντάχθηκε νέο που δεν περιελάμβανε τα της κ. Δασάρχου.
    Τώρα βέβαια, εκλογές έρχονται, βλέποντας τον αγώνα της Δημοτικής Αρχής για την μη φύγει καμιά υπηρεσία από τον τόπο που υπάρχει, γιατί άμα αρχίσει το ξετύλιγμα του κουβαριού δεν θα σταματήσει παρά μόνο στη Χαλκίδα, ψάχνουν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους και βέβαια να μεταφέρουν τις ευθύνες τους, σε άλλους.Είναι όμως αργά. Ο κόσμος της Κύμης ξέρει και δεν ξεχνά.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Περί Ηλικίας.


      Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν με είχε απασχολήσει το θέμα. Είτε γιατί σκέφτομαι με την καρδιά, είτε γιατί μου λένε " φτου σου ρε μπαγάσα, καθόλου δεν άλλαξες", είτε γιατί συνήθως ο καθρέφτης είναι θολός από τους ατμούς του ζεστού νερού και δεν είναι καθαρή η εικόνα μου, είτε γιατί και η όρασή μου δεν είναι και η καλύτερη. Το γεγονός όμως που δεν αλλάζει, είναι ότι με το τέλος της πενταετίας και με την ολοκλήρωση της νέας θητείας στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, λαού θέλοντος, θα κοντεύουμε τα εβδομήντα(70)!  Ζωή να έχουμε, που λέει ο λαός.

     Συζήτησα το θέμα με κάποιο  φίλο και ο οποίος είπε ότι ο μέσος όρος ζωής για τους άνδρες είναι το ογδοηκοστό πρώτο (81) έτος, άρα έχουμε καιρό.
     Βέβαια  το ότι, ο υποψήφιος σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ¨Συμπολιτείας", ο υποψήφιος σύμβουλος λοιπόν, γιατί για αρχηγό της αντιπολίτευσης δεν τον βλέπω,  θα έχει περάσει τα ογδόντα(80) και θα μετατραπεί ο Δήμος σε ένα τεράστιο ΚΑΠΗ, δεν αποτελεί  επιχείρημα για να είμαστε υποψήφιοι. Δηλαδή στη σχετική ανακοίνωση " Θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο...." θα λέει " Θα συνεδριάσουν τα ΚΑΠΉ...";
    Ας πετάξουμε λοιπόν την μπάλα σε αυτούς που θα αποφασίσουν για την σύνταξη του ψηφοδελτίου και τα ξαναλέμε.
    

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η 25η Μαρτίου στην Κύμη.


   Κάτω από ένα δυνατό ήλιο και με την παρουσία πλήθος κόσμου εορτάσθηκε στην Κύμη, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η 25η Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Θωμά, των Αντιδημάρχων κ. Βασιλείου Παππά και Αρετής Μπάτσα, συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας. 

   Η παρέλαση, λόγω έργων, πραγματοποιήθηκε στην οδό  Ε. & Δ. Γαλάνη, από το τέλος της πλατείας και μετά.
   Και του χρόνου.
 
Περισσότερες φωτογραφίες στο http://koumiotis.blogspot.com/2014/03/25.html

1821 - Λόφος Ίντζου.


Στις 5 Ιουνίου του 1821 οι Κυμαίοι συγκεντρώθηκαν στο λόφο Ίντζου και κύρηξαν την επανάσταση για την ελευθερία. 
Οι σύγχρονοί Κυμαίοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο λόφος Ίντζου. 
Ο λόφος Ίντζου είναι ο λόφος που βρίσκεται μεταξύ Καλημεριάνων και Κύμης, όπου σήμερα βρίσκεται η κεραία του ΟΤΕ. 
Η " ε π α ν ά σ τ α σ η "
 συνεχίζεται.

Η επανάσταση συνεχίζεται κατά των προδοτών του τόπου 
που για ελάχιστα αργύρια, 
ματαιοδοξία και απληστία 
προδίδουν την ιδιαιτέρα τους πατρίδα.
Ο Λαός δεν ξεχνά και ξέρει να τιμά 
τους έντιμους και  ειλικρινείς πατριώτες.

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ



Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Διαδικτυακή εφαρμογή καταχώρισης των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2014

 

 
     Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την καταχώριση των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2014: http://entitlements.opekepe.gr/ τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα, 21.03.2014.
      Πριν καταχωρίσετε την αίτησή σας, παρακαλούμε να έχουν αναγνωστεί προσεκτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στην εγκύκλιο αιτήσεων μεταβίβασης ΔΕΕ έτους 2014 καθώς και το εγχειρίδιο της εφαρμογής.
      Η καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης των αιτήσεων μεταβίβασης ΔΕΕ και αποστολής με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Πέμπτη,15 Μαΐου 2014. Αιτήσεις οι οποίες δεν έχουν αποσταλεί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ με συστημένη επιστολή ή ιδιοχείρως ως τις 15.05.2014,δε λαμβάνονται υπόψη.

ΟΠΕΚΕΠΕ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ετήσιο Μνημόσυνο στη μνήμη του Ναυάρχου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΠΑ, Κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ».

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

      Σας γνωρίζουμε ότι την 29η Μαρτίου 2014 και ώρα  9:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης , θα τελεσθεί το ετήσιο  Μνημόσυνο στη μνήμη  του Ναυάρχου  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΠΑΠΠΑ,  Κυβερνήτη  του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ».
    Θα ακολουθήσει  εκδήλωση  ονοματοδοσίας  οδού  προς τιμήν του.
    Η παρουσία σας   θα είναι  τιμή   για όλη   την τοπική κοινωνία  της Κύμης,  γενέτειρα  του Ναυάρχου. 

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Γυμναστικός Σύλλόγος Κύμης

  ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                     18-03-2014


 Θερμά   συγχαρητήρια για την άνοδο του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης στη Β’ Εθνική .
Συγχαίρω τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης για την άνοδό του στη Β’ Εθνική .                 Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, την οποία γιορτάζει   ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Κύμης, αλλά και του Δήμου μας.   Ευχή μας είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος  να καταγράψει μια ανοδική πορεία  στο νέο πρωτάθλημα. 
Η επιτυχία αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή να θέσει στέρεες βάσεις στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί μία από τις λίγες υγιείς διεξόδους. Με τη δημιουργία ισχυρών αθλητικών υποδομών, με τις πολλαπλές δράσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό  , τις διοργανώσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων και διεθνών τουρνουά Μπάσκετ που έγιναν στο Κλειστό της Κύμης. Δράσεις οι οποίες συνετέλεσαν να σηματοδοτηθεί  η  περιοχή μας ως αθλητικός προορισμός. 
Θα είμαστε κοντά στο Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης σε κάθε προσπάθεια του “ευ αγωνίζεσθαι” και της προβολής του αθλητικού γίγνεσθαι της πόλης και του Δήμου μας.

                                                           Η Αντιδήμαρχος Κύμης                                                                   και Υπεύθυνη Αθλητισμού


                                                 
                                                            Μπάτσα-Θωμά Αρετή

Ή είναι ανόητοι, που δεν είναι, ή μας θεωρούν ανόητους!

    Η ¨Συμπολιτεία" από της δημιουργίας της αποτελούσε ένα σύνολο ατόμων με εντελώς αντίθετες πολιτικές απόψεις, που δεν είναι και κακό, αλλά με καμιά κοινή άποψη ή σχέδιο για το μέλλον του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
     Ένας μόνο ήταν ο στόχος τους :
  Να ψοφήσει η γίδα του γείτονα!
    Μετά από πολλές τυμπανοκρουσίες περί δημοκρατικότητας, από λαλίστατα μέσα επικοινωνίας, που μετέδιδαν σαν από ποδοσφαιρικό αγώνα τα αποτελέσματα, εξέλεξαν τον κ. Πιλάτη, τον οποίο όμως αναβάθμισαν, χωρίς πλέον δημοκρατικές διαδικασίες, με τον κ. Αμπελιώτη, ο οποίος έστω και λίγο αργά,  κατάλαβε που είχε μπλέξει και τα παράτησε.
    Τώρα λένε αποφάσισαν να προτείνουν στον κ.Μπουραντά, συνταξιούχο πολιτικό, συνδικαλιστή, παλαιό στέλεχος κάποιου πρώην μεγάλου  κόμματος  και δεν ξέρω τι άλλο, να αναλάβει υποψήφιος. Καλά πιστεύουν ότι δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του;
        Άντε και να μην έχουν έρθει σε επικοινωνία. Και αν τους πει όχι τι θα κάνουν; Θα επαναφέρουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο; Ή μήπως μια άρνηση θα είναι αιτία για αυτοδιάλυση  ;
    Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ξέρει ότι καθυστέρησε το έργο του Στομίου κατά ένα χρόνο και όπως λέει ο κόσμος " Μια γουρούνα τσιμέντο δεν έχει στείλει από Αλιβέρι και μετά, από τότε που ήταν Νομάρχης". Πως να δεχθεί; Θα πρέπει να  έχουν μεγάλο πρόβλημα και δεν τους λυπάμαι, γιατί ότι έσπειραν θα θερίσουν.
    Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι πολύ ασχοληθήκαμε μαζί τους. 
Ας κάνουν ότι νομίζουν για να έχουμε και εμείς κάποιο κίνητρο.
    Από σήμερα γυρίζουμε σελίδα. 
Εμπρός για μια νέα θητεία με ένα μόνο σκοπό:
ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αποφασιστική κίνηση του κ. Ντόβολη.

     Τον κ. Ντόβολη δεν τον γνώριζα και τον άκουσα για πρώτη φορά σε μια προεκλογική συγκέντρωση το 2010. Από τότε γνωριστήκαμε καλύτερα, δεν γίναμε φίλοι βέβαια, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να καταλάβω ότι πρόκειται για ένα ανιδιοτελή άτομο, με σκοπό την βοήθεια και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συνδημοτών μας και μάλιστα στο πνεύμα Θωμά.   Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αθόρυβη δράση του.
    Εκφράζω δε την ικανοποίησή μου που θα συνεχίσει να   τραβά κουπί μαζί μας και έχει πολύ κουπί ακόμα, αλλά και αποθέματα δύναμης ο γιατρός.
    Καλή δύναμη γιατρέ.


                                                                                                17 Μαρτίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναντηθήκαμε πριν από 4 περίπου χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής ενός κατεστημένου στην τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε βαλτώσει την λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ταμυνέων. Η προσπάθειά μας αυτή ήταν ανιδιοτελής, με όραμα, αξιοπρέπεια, δύναμη,  ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ήταν νικηφόρα.
Θελήσαμε με ενότητα και με κοινούς στόχους να λειτουργήσουμε ενιαία για το κοινό καλό, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας.
Στο στραγγαλισμό των Δήμων (και του δικού μας) και την οικονομική αφαίμαξη που επέβαλαν τα μνημόνια και οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές, καταφέραμε να απαντήσουμε με αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο έργο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και βέβαια και στο Αλιβέρι, την έδρα του Δήμου.
Ο Καλλικράτης δημιούργησε, κόντρα στη θέληση των πολιτών, ένα Δήμο-γίγαντα, που τόσο σε θεσμικό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο έθετε συνεχώς εμπόδια και συνθήκες ασφυξίας.  Αντιπαλέψαμε πολλά από τα αρνητικά που επέφερε, με όραμα, συνεχή προγραμματισμό κι ένα εκτενές σχέδιο. Θελήσαμε να αναδείξουμε ολόκληρο τον πλούτο και τις ομορφιές του τόπου μας και σε σημαντικό βαθμό  το καταφέραμε.
Συμβάλαμε στην παραγωγή θετικού έργου στους περισσότερους τομείς, στην παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, τον εξωραϊσμό των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας. Τα έργα είναι πολλά και ορατά σε όλους, αλλά πολύ σημαντικά είναι και  εκείνα που ‘’δεν φαίνονται’’, όπως βιολογικoί καθαρισμοί, ανακύκλωση, κ.α.
Αγωνιστήκαμε να διατηρηθούν οι Δομές και οι Υπηρεσίες στο Δήμο μας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη.
Εξοικονομήσαμε χρηματοδοτήσεις για πολλά έργα πνοής. Στις προτεραιότητές μας για το μέλλον εντάσσεται το φράγμα των Μανικίων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά), η ανάδειξη του υδροβιότοπου του Δύστου, κ.α.
Θέλουμε στην πράξη να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των Δημοτών τόσο με τον εμπλουτισμό των λαϊκών συνελεύσεων που ανελλιπώς πραγματοποιούσαμε τα 3,5 χρόνια αυτής της Δημοτικής μας θητείας, όσο και με την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων καθώς και με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των κατά τόπους συλλογικοτήτων.
Θέλουμε να βαθύνουμε τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ουσιαστική συμβολή της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την μέγιστη δυνατή διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, να ενισχύσουμε την αποκέντρωση στις λειτουργίες του Δήμου πέρα ακόμα κι απ’τα θεσμοθετημένα.
Επιθυμούμε να συνεχίσουμε από κοινού τη δύσκολη προσπάθεια, με συλλογικότητα και με ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, για την ολοκλήρωση στην επόμενη 5ετία των στόχων και των οραμάτων μας.
Να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των δημοτών, βελτιώνοντας τις συνθήκες  της ζωής τους στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, μεγεθύνοντας την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Συνεχίζουμε, μαθαίνοντας από τα όποια λάθη μας, διαθέτοντας  ανιδιοτελές πάθος για τα κοινά και πολύ όρεξη για δουλειά, ενώνοντας περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου  να παράξουμε  περισσότερα πράγματα για τον Δήμο μας.

Συνεχίζουμε τη συνεργασία - Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια και στις νέες συνθήκες.


Βασίλης Ντόβολης                                                          Δημήτρης Θωμάς                                                                                            

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ενισχύσεις έτους 2014- Αιτήσεις Μέχρι τη 15η Μαΐου του 2014


   Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε με ηλεκτρονική διεύθυνση http://entitlements.opekepe.gr/ για την καταχώριση της αίτησης μεταβίβασης Δ.Ε.Ε( δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης) 2014 θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
           Οι ενδιαφερόμενοι όμως μπορούν να εγγράφονται στη διαδικτυακή εφαρμογή για τη λήψη κωδικού και τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού, προκειμένου να καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις μεταβίβασης Δ.Ε.Ε. Για τους χρήστες που είχαν λάβει κωδικό τα έτη 2012, 2013, ισχύει ο παλιός κωδικός και δεν απαιτείται η εγγραφή τους για λήψη νέου κωδικού. Αίτηση εγγραφής για δημιουργία νέου λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβάζοντες και σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι:

-Τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, που οι παραγωγοί έχουν στην κατοχή τους το 2014 λήγουν την 31.12.2014 και το 2015 θα κατανεμηθούν νέα δικαιώματα ενίσχυσης σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις κατανομής. Όλες οι λεπτομέρειες εφαρμογής των νέων κοινοτικών διατάξεων υπόκεινται σε διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

-Οι αιτήσεις μεταβιβάσεων Δ.Ε.Ε 2014 πραγματοποιούνται με ευθύνη των παραγωγών. Η απόκτηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2014 πιθανόν να μην αποτελεί προϋπόθεση κατανομής νέων δικαιωμάτων το 2015.


-Η καταληκτική ημερομηνία  τόσο της ηλεκτρονικής καταχώρισης των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης στη διαδικτυακή εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. όσο και της αποστολής τους με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι οποίες θα αποστέλλονται ανάλογα με την κατηγορία μεταβίβασης στην αντίστοιχη ταχυδρομική δ/νση είναι η 15η  Μαΐου του 2014, έπειτα από την παράταση που δίνεται μόνο για το έτος ενίσχυσης 2014. Οι αιτήσεις που θα παραλαμβάνονται χωρίς να έχει προηγηθεί καταχώριση στην ανωτέρω εφαρμογή απορρίπτονται.   
 

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Γιατί απέτυχε να διατηρηθεί στην ηγεσία της "Συμπολιτείας" ο κ. Αμπελιώτης!


      Απέτυχε να διατηρηθεί στην ηγεσία της "Συμπολιτείας" ο κ. Αμπελιώτης! Έκπληξη; Δεν νομίζω. Το περίεργο θα ήταν να να είχε διατηρηθεί.

Παραιτήθηκε οριστικά ο Αμπελιώτης!      Βασικά πιστεύω ότι παραιτήθηκε, αν και δεν έχω δει κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση, για τρεις λόγους:
      1. Δεν είχε αποφασίσει να διαθέσει το χρόνο του, στο σύνολό του, υπέρ του Δήμου.
      2. Δεν είχε εμπειρία τοπικής αυτοδιοίκησης.
      3. Δεν είχε καταλάβει ποιο ήταν το σύνολο του προσωπικού που θα ηγείτο.
   
      Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΗ Β΄ΕΘΝΙΚΗ


    
 


     

      Μ Π Ρ Α Β Ο
     Από σήμερα η ομάδα και η Κύμη ζει μεγάλες στιγμές!!!! Για πρώτη φορά ομάδα της Κύμης στη Β´Εθνική!!! Τα πανηγύρια ξεκίνησαν!!!''
        Η Καλαθοσφαίριση αποτελεί την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το 2010. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική περίοδο (2010-11) κατάφερε να προκριθεί από την Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΣΕ στη Β΄, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική περίοδο (2011-12) εξασφάλισε την πρόκριση στην Α΄ κατηγορία, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες ομάδες των Σωματείων της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Αυτό πιστοποιείται από την τρίτη διαδοχική άνοδο, με την ομάδα να βρίσκεται πλέον στην Β΄ Εθνική και μαθηματικά πλέον, και μέχρι τώρα αήτητη στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Πως  να μην  έχει βλέψεις για πολύ ψηλότερα;
 Μπράβο, λοιπόν, στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης. Η ομάδα της Κύμης, η μοναδική ομάδα μπάσκετ σε όλες τις κατηγορίες που είναι αήττητη ! Συγχαρητήρια στον κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου, στον κόουτς κ. Βασίλη Μπρατσιάκο, στην Διοίκηση, στους παίκτες και στους φιλάθλους που ακολουθούσαν παντού την ομάδα τους !΄
Τώρα βέβαια, πως μετά τόσο ποδόσφαιρο ο Γιάννης και ο Χρήστος έφτιαξαν μια τόσο καλή ομάδα μπάσκετ είναι περίεργο! Τελικά μάλλον το είχαν μέσα τους. Πιστεύω , χωρίς να θέλω να μειώσω την συμμετοχή των υπολοίπων συντελεστών της επιτυχίας, το μεγάλο μπράβο είναι δικό τους.
     Ως Κυμαίος αλλά και ως Πρόεδρος  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης τους ευχαριστώ θερμά για τη χαρά που μας έδωσαν και τους εύχομαι καλή συνέχεια και στα ποιο ψηλά. 

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, τ.Υφυπουργός Υγείας, επισκέφθηκε σήμερα την Κύμη.


       Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, τ.Υφυπουργός Υγείας, επισκέφθηκε σήμερα τηΝ Κύμη και το Αλιβέρι.



Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κύμης. Το Νοσοκομείο στερείται από βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως από Παιδίατρο, από  Γυναικολόγο και από ΩΡΛ. Επίσης όπως αναφέρθηκε εξυπηρετείται από ένα Μικροβιολογικό Εργαστήριο που κάνει 10000 μικροβιολογικές εξετάσεις το μήνα!                                                                                                                                    

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα έργα συνεχίζονται!

    Τι κούλουμα, τι αποκριές, τι εκλογές, με βροχή και λιακάδα, τα έργα συνεχίζονται. Ο  Δήμος Κύμης - Αλιβερίου είναι παντός καιρού και τα έργα συνεχίζονται.
    Παράλληλα με τις εργασίες στο "Ιστορικό Κέντρο" και ειδικά στην πλατεία, χώροι στάθμευσης μικροί που θα εξυπηρετούν αριθμό αυτοκινήτων, δημιουργούνται προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που ασφυκτικά πιέζουν.
    Διευθετήθηκε ο χώρος απέναντι από το ΚΕΠ και ολοκληρώνονται και οι εργασίες στο Γηροκομείο.
    Έχετε υπόψη σας κάποιο προσφερόμενο χώρο; Εδώ είμαστε! Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου κ. Παππάς Βασίλειος σας περιμένει.Τηλεφωνήστε του
    και ερχόμαστε. 

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία το Καρναβάλι στην Κύμη!

    Ο καιρός εξαιρετικός, δύο μέρες έβρεχε και σήμερα λιακάδα. Ο καιρός είναι με την Κύμη. ο Δήμος, οι επιχειρήσεις Θεοδώρου και η  Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κύμης και περιχώρων, πάλι έκαναν το θαύμα τους.
    Οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν τόσα παιδιά, οι περισσότεροι με αποκριάτικα εξαρτήματα, καπέλα, περούκες, μάσκες και διάφορα άλλα πρωτότυπα αλλά και καθημερινά ρούχα, έδωσαν σε όλη την εκδήλωση την ευχάριστη νότα που της αξίζει.
    Η Αντιδήμαρχος αγνώριστη!
    Και του χρόνου.






Δράση της Ομάδας Αλληλεγγύης Εθελοντικής Συμμετοχής Αλιβερίου στην Κύμη.

     Σήμερα Κυριακή και μετά την εκκλησία η Ομάδα  Αλληλεγγύης Εθελοντικής Συμμετοχής Αλιβερίου συγκέντρωσε φάρμακα έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη.
     Κάτω από ένα κατακάθαρο ουρανό και τον καυτό ήλιο του Μαρτίου, οι Κυμαίοι έδειξαν την ευαισθησία τους και στο εξαιρετικό έργο της Ομάδας Αλληλεγγύης.
    Αυτή την εποχή που οι οικονομικές δυσκολίες απαιτούν αλληλεγγύη, η ομάδα Αλιβερίου αποδεικνύει ότι πάντα θα υπάρχουν Ά
νθρωποι .

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Θεώρηση Βιβλιαρίων ΟΓΑ.


Στις 4 Μαρτίου οι συντάξεις του ΟΓΑ

 
    Όσοι εκ των ασφαλισμένων στον Ο.Γ.Α., έχουν κάνει θεώρηση βιβλιαρίων για το έτος 2014, πρέπει να επισκεφθούν εκ νέου τον αρμόδιο ανταποκριτή για να κάνουν ηλεκτρονική καταγραφή βιβλιαρίων και θεώρηση. 

Σα δεν ντρέπονται!

     Την προηγούμενη  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και στις 12.00, ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων στο κατάμεστο εντευκτήριο του Συλλόγου στην Αθήνα, Γερανίου 44,  έκοψε  την πίτα του Συλλόγου.  
     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Δκτής του Νοσοκομείου Σωτηρία Χειρουργός εκ Κύμης κ. Παπασταματίου Μιλτιάδης, ο ομότιμος Καθηγητής Κυτταρολογίας κ. Αντωνακόπουλος Γεώργιος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου  κ. Ευάγγελος Αμπελιώτης.  Τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημητρίου Θωμά και της Αντιδημάρχου κ. Αρετής Μπάτσα για μια καλύτερη χρονιά.