Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αποκατάσταση (4) τεσσάρων ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

    Παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, που αφορά την αποκατάσταση 4 ΧΑΔΑ και μεταξύ αυτών και της Κύμης, στην οποία και μέχρι τώρα διοχετεύονταν τα απορρίμματα από Αυλωνάρι και μέχρι και της Δ.Ε.Κύμης.
        Υπάρχει ΄μια ερώτηση : Τα απορρίμματα που θα πηγαίνουν τώρα;

Ανακοίνωση του Δήμου:
        Υπογράφηκε  σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ Αθανασίου Μπουραντά και του νόμιμου  εκπρόσωπου   SIKAP S.A. Ανάργυρου Λεβέντη η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Αποκατάσταση (4) τεσσάρων  ΧΑΔΑ του Δήμου  Κύμης-Αλιβερίου »
Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.625.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και  αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Μετοχίου-Νεοχωρίου –Κύμης-Αλιβερίου.
Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπετε να έχει πραγματοποιηθεί  έως την 31 Μαΐου 2015.
Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου αποφεύγει την πληρωμή προστίμων που έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο σε όσους ενεργούς και ανενεργούς  ΧΑΔΑ και δεν έχει πραγματοποιηθεί  αποκατάσταση.
Το ύψος αυτών των προστίμων θα ήταν ιδιαίτερα δυσβάστακτο για την κακή οικονομική πραγματικότητα  του Δήμου μας δεδομένου ότι ανά εξάμηνο  θα έφταναν τις 240.000 ευρώ και για τους (4) τέσσερις ΧΑΔΑ.
                                                            Γραφείο τύπου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση για το 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης



     


Σε τρεις μήνες οι μελέτες για το σχολείο που κάηκε στην Κύμη.

Έγινε ενημέρωση στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο

         Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Κοινότητα Κύμης και υπογράφει ο Πρόεδρος Δημήτρης Πόγκας αναφέρονται τα παρακάτω σε ότι αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης που κάηκε πριν από μερικούς μήνες. 
Σε τρεις μήνες οι μελέτες για το σχολείο που κάηκε στην Κύμη- Έγινε ενημέρωση στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο       Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης στην Κύμη και για πρώτη φορά έγινε ενημέρωση δημόσια από τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και Αρχιτέκτονα Μηχανικό – Χωροτάκτη,  κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη για την πορεία των εργασιών που αφορούν στην αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Απριλίου 2014.  Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην αρχή αναφέρθηκε στην ιστορική ,αρχιτεκτονική (κτίριο Τσίλλερ) και συναισθηματική αξία που έχει το συγκεκριμένο σχολείο για την Κύμη. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο μετά την πυρκαγιά και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης σε συνεργασία με μία ομάδα μηχανικών και τον γεωλόγο Τάσο Βελισσαρίου, έκαναν λεπτομερή καταγραφή των ζημιών.
Τέλος, επεσήμανε όλες τις ενέργειες που έγιναν από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή, προκειμένου να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες και να χρηματοδοτηθεί το έργο αποκατάστασης του Σχολείου, έτσι ώστε να δοθεί και πάλι σε λειτουργία, φιλοξενώντας ακόμη περισσότερους μαθητές.
Η παρουσίαση ανέδειξε τις κύριες πτυχές του θέματος , το γεωλογικό πρόβλημα, την τοπογραφική αποτύπωση, την εκ νέου  αποτύπωση του κτιρίου, την λεπτομερή φωτογράφηση , την στατική δομή , την ερμηνεία του είδους των ζημιών  την παρουσίαση των τελικών σχεδίων αποτύπωσης, τα σχέδια των νέων όψεων ,την εκτίμηση της κατάστασης της τοιχοποιίας  και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τους παραβρεθέντες.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πάνε και τα κούλουμα!


    Θυμάμαι από την εποχή του Δημάρχου Σιδεράκη  και αφού ανακατασκευάστηκε η πλατεία της Παραλίας, μία από τις χειμερινές εκδηλώσεις που έδινε κάποια πνοή στα μαγαζιά, ήταν η εορτή της Καθαράς Δευτέρας.

    Επί Σιδεράκη υπήρχε μπουφές με διάφορα νηστίσιμα, γαρίδες, λαγάνες, ταραμάδες,  διάφορα ποτά και χορός και τραγούδια και μπόλικος χορός.
    Στη συνέχεια επί Θωμά, το πράγμα οργανώθηκε ακόμα καλύτερα, με χορευτικά, γαϊτανάκι, διαγωνισμούς χαρταετού κ.α., ίσως γιατί βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις τα κατάλληλα άτομα, όπως η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή και η δραστήρια υπάλληλος του Δήμου κ. Ελευθερία Γλυκού, η οποία και έπαιρνε τηλέφωνα προκειμένου να πάρει προσφορές από τα διάφορα καταστήματα και εταιρείες. Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια της κάναμε και πλάκα, επειδή λόγο κακοκαιρίας της έμειναν οι φασολάδες.
    Εφέτος τι έγινε; Γιατί οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται, ότι αν και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης είναι από την Παραλία, δεν οργάνωσε τίποτε, ώστε να δουλέψουν και αυτοί;
    Λένε ψέματα γιατί θέλουν να εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις;
    Εάν οι καταγγελίες που έγιναν δεν είναι αληθινές ας μας δώσει κάποιος στοιχεία, ώστε να διαψεύσουμε τους συκοφάντες.
    Θα λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές επικοινωνίες και για τα καλά και για τα κακά.
    Εύχομαι οι καταγγελίες να μην ευσταθούν και ελπίζω του χρόνου καλύτερα!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβάλι στην Κύμη: Μπράβο στην Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών Καταστηματαρχών Κύμης και Περιχώρων



















Μπράβο και στο Μάριο για τις φωτογραφίες

Επί της Διαδικασίας


   

Την Παρασκευή 13 Φεβ. 2015, παρακολούθησα το συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κριεζά.   Δεν μου έκανε εντύπωση που προς το τέλος αποχώρησε η Αντιπολίτευση, γιατί εκεί οδηγείται πάντα η συζήτηση και αφού δεν μπορεί να φύγει η Συμπολίτευση και ο Δήμαρχος, αποχωρεί η Αντιπολίτευση, ούτε που ο κ. Δήμαρχος αποκαλούσε με πατρική στοργή τον Αντιδήμαρχο κ Θεοδώρου Αλέξανδρο,λόγω και διαφοράς ηλικίας βέβαια,  λες και ήταν στο γραφείο του και όχι σε μια δημόσια συνεδρίαση, ούτε ότι ήταν εμφανές ότι για κάθε θέμα η απόφαση είχε παρθεί ήδη και οι Σύμβουλοι απλά παρακολουθούσαν την διαδικασία.
   Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Αμπελιώτες, δύο(2) φορές με την απειλή της παραιτήσεως ή αποχωρήσεως υποχρέωσε τον ταλαίπωρο Πρόεδρο του ΔΣ να προσπαθεί να βρει λύση προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες. Εδώ δεν είχαν συνεννοηθεί; Άρχισαν οι γρίνιες λόγο νέου Καλλικράτη ή παίζουν και κάνα θέατρο έτσι για τα μάτια του κόσμου; Ότι και να συμβαίνει, δεν είναι σωστό.
   Έλεος.
   Πάντως χάρηκα που συνάντησα ανθρώπους, παλαιούς αυτοδιοικητικούς όπως ο κ. Σιαγιάννης, οι οποίοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τα δρώμενα της περιοχής. Άσε που είχε και όλα τα προσόντα για Δήμαρχος!

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Επέτειος Τιμής : Ταγματάρχης Ιωάννης Βελισσαρίου εκ Κύμης Ευβοίας.

       
Ο αγώνας για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων υπήρξε η σημαντικότερη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας καιΟθωμανικής Αυτοκρατορίας στο μέτωπο της Ηπείρου, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου (5 Οκτωβρίου 1912- 18 Μαΐου 1913). 

      Η πολεμική αναμέτρηση για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ηπείρου κράτησε σχεδόν τρεις μήνες, από τις 29 Νοεμβρίου 1912 έως τις 21 Φεβρουαρίου 1913, οπότε οι οθωμανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στον διάδοχο Κωνσταντίνο, που ηγείτο των ελληνικών όπλων. 
     Καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη αυτή είχε το 9ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Ευζώνων υπό τον ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου, που υπερκέρασε τις τουρκικές δυνάμεις και βρέθηκε στα μετόπισθεν του εχθρού. Οι εύζωνες φρόντισαν να καταστρέψουν τα τηλεφωνικά δίκτυα, διακόπτοντας την επικοινωνία της τουρκικής διοίκησης με τον στρατό της, που παρέμενε αποκομμένος, αλλά άθικτος στο Μπιζάνι.
    Η παράδοση ήταν πλέον μονόδρομος για τον Εσάτ Πασά. Στις11 το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου έφθασε στις προφυλακές του9ου Τάγματος Ευζώνων ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οεπίσκοπος Δωδώνης, ο υπολοχαγός Ρεούφ και ανθυπολοχαγόςΤαλαάτ. Έφεραν μαζί τους επιστολή, που υπογραφόταν από τους προξένους στα Ιωάννινα της ΡωσίαςΑυστρο-ΟυγγαρίαςΓαλλίας και Ρουμανίας και περιείχε πρόταση του Εσάτ Πασά προς τον Κωνσταντίνο για άμεση και χωρίς όρους παράδοση των Ιωαννίνων και του Μπιζανίου.
    Στις 2 π.μ. της 21ης Φεβρουαρίου 1913 οι τρεις απεσταλμένοι, συνοδευόμενοι από τον ταγματάρχη Βελισσαρίου,έφθασαν στο στρατηγείο της 2ας Μεραρχίας. Εκεί περίμεναν την άφιξη ενός αυτοκινήτου, που τους οδήγησε στις 4:30 π.μ. στο χάνι του Εμίν Αγά, όπου έδρευε το ελληνικό στρατηγείο. Ο Κωνσταντίνος συμφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής και στις 5:30 το πρωί δόθηκε εντολή κατάπαυσης του πυρός σε όλες τις μονάδες. Στη διήμερη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο ελληνικός στρατός είχε 284 νεκρούς και τραυματίες. Οι απώλειες για τους Τούρκους ήταν 2.800 νεκροί και 8.600 αιχμάλωτοι. 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι να λένε;


Πως τα καταφέρνουν και συνεννοούνται; 
Εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ίδια γλώσσα και δεν μπορούν! 

Συνάντηση Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων με Δημοτική Αρχή.

     
 Θεωρώ πολύ επωφελή την συνάντηση που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, με σκοπό τον καθορισμό των υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων.
        Ήταν μία συνάντηση που και εμείς είχαμε προσπαθείσει να πραγματοποιήσουμε, τότε που ήταν και η αρχή της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτη, αλλά για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς ενημέρωσε τους Προέδρους ότι είναι ενημερωμένες οι υπηρεσίες του Δήμου και κάθε 10 του μήνα θα παίρνουν τα χρήματα τους, ενώ θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματα που τους οφείλονται από την αρχή της θητείας τους μέχρι και τώρα. Επίσης, υπήρξε μέριμνα από το δήμο έτσι ώστε να καταβληθούν τα χρήματα και στους Προέδρους παρελθόντων ετών που δεν τα έχουν πάρει. «Ότι χρωστάει ο δήμος και στους παλιότερους προέδρους, στην προηγούμενη θητεία θα τα πάρουν» .
         Όλες οι Τοπικές Ενότητες θα πάρουν από 1000€ και οι Δημοτικές Κοινότητες 2.000€.  Οι Πρόεδροι θα πρέπει να κάνουν κουμάντο έτσι ώστε να διαχειριστούν τα χρήματα με βάση τις 4 κατηγορίες δαπανών που τους έχουν δοθεί στο φυλλάδιο με τις οδηγίες, από το Δήμο.
         Στις αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων είναι η Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας, Πιστοποιητικά βάση δημοτολογίου και  μητρώου αρρένων, θεώρηση γνησίου υπογραφής, οποιαδήποτε βεβαίωση και εν γένει έγγραφο αναφορικά με τη λειτουργία των Κοιμητηρίων σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, βεβαίωση χορήγησης αγροτικής άδειας στρατεύσεως, βεβαιώσεις έκδοσης άδειας αγροτικών οχημάτων –ταξινόμηση, βεβαιώσεις για παραχώρηση σε κοινή χρήση λωρίδων γης σε δρόμο οικισμών πλάτους κάτω των 4αρων μέτρων με συμβολαιογραφική πράξη και αυτοψία από τη Δημοτική Υπηρεσία, βεβαιώσεις για συνδέσεις με ΔΕΗ, πιστοποιητικό οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης για απόρους, δικαιολογητικά για λήψεις επιδοτήσεων ή παροχή υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
         Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπουραντάς, ο δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο εκχώρησης και άλλων αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια στα οποία δήλωσε για ακόμη μία φορά δημόσια ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα είναι δίπλα τους ότι και αν χρειαστούν προκειμένου να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον τόπο.
         Η συνάντηση αυτή ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και σωστά έγινε και θέλω να πιστεύω ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθούν και οι πάγιες προκαταβολές και των προηγουμένων ετών που δεν έχουν δοθεί, γιατί είναι χρήματα που οφείλει το κράτος στις τοπικές κοινωνίες.
Πληροφορίες από eyiakosmos

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αντί Μνημοσύνου για την επέτειο θανάτου του Γ.Ν.Παπανικολάου.


     Ποτέ ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει τον Γεώργιο Ν. Παπανικολάου, από την Κύμη, γιατί είναι ο αξεπέραστος ιατρός της ανθρωπότητας. Αντί μνημοσύνου παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του.  Ο διάσημος γιατρός-ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στην Κύμη και μεγάλωσε εδώ. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Το 1913 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου του δόθηκε η δυνατότητα να αφοσιωθεί στην ιατρική και εργαστηριακή έρευνα. Είναι παγκόσμια γνωστός από την μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που επινόησε (PAP TEST) η οποία αποδείχθηκε και αποδεικνύεται σωτήρια για εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Το πατρικό του σπίτι σώζεται στην Κύμη και πρόσφατα ανακαινίσθηκε κατά την Δημαρχεία του Δ. Θωμά, και χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Παπανικολάου . 

     

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Περί σήματος Τηλεόρασης και Digea

engel axil antenna uhf panel 14db photo     Την Δευτέρα   29  Δεκεμβρίου   2014 και κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ο υποφαινόμενος, ως Σύμβουλος της Δ.Κ.Κύμης, έθεσα το ερώτημα για το θέμα του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή και όχι μόνο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεν ψηφιακό σήμα δεν καλύπτει πλήρως την περιοχή αλλά και γιατί υπάρχουν διακοπές εκπομπής, αλλά και γιατί το αναλογικό σήμα εκτός του ότι θα διακοπεί, έχει πάρα πολλά προβλήματα.
     Για το  θέμα των κεραιών της ψηφιακής τηλεόρασης ο Αντιδήμαρχος,κ. Θεοδώρου που παρ ευρίσκετο, ανέφερε ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον Δήμο και περιμένει την απόφασή του.
     Αυτή τη στιγμή η κατάσταση συνεχίζεται στο ίδιο πλαίσιο. Οι μισοί βλέπουν και οι μισοί δεν βλέπουν, αλλά όλοι πληρώνουν και η ΝΕΡΙΤ εκπέμπει τρία κανάλια, ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ-ΣΠΟΡΤ και ΝΕΡΙΤ HD, χώρια τα μικρά  ιδιωτικά που εκπέμπουν μέσω ΝΕΡΙΤ
     Τι συμβαίνει; 
     Η υπουργική απόφαση 27217/14-7-2013, για την εγκατάσταση κεραιών καθορίζει ότι την  δυνατότητα τοποθέτησης χαμηλής ισχύος αναμεταδοτών  (gap fillers) για την ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς άδεια από το κράτος, αλλά από τον πάροχο δικτύου, δλδ την Digea,   με λεφτά όμως  των Δήμων.
     Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 13.02.2015, ο Σύμβουλος του Δήμου κ. Βλάχος Αναστάσιος, έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, αναφερόμενος σε προβλήματα λήψεως του σήματος στην περιοχή της Δ.Ε. Κονιστρών. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Κύμης.
      Παρά την προσπάθεια του κ. Θεοδώρου, Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κύμης να καταθέσει κάποιο έγγραφο που προφανώς θα έδειχνε κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει και προφανώς για να μη συζητηθεί,  το θέμα τέθηκε  σε ψηφοφορία και αποφάσισε η πλειοψηφία να μη συζητηθεί. 
      Γιατί; Εγώ πάντως που παρευρισκόμουν δεν κατάλαβα. Όποιος κατάλαβε παρακαλείται να μας ενημερώσει.
      Πληρώνουμε όμως κανονικά. Και τα λεφτά για τους αναμεταδότες δεν είναι και λίγα.
      Θα βρεθεί κάποιος να μας ενημερώσει;

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός είναι για επικοδομητική αντιπολίτευση.

       
Στις αρχές Αυγούστου του 2014 και κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης που βασικό σκοπό είχε την ενημέρωση των νικητών των εκλογών και μελλοντικών τοπικών αρχών για τα τρέχοντα θέματα που αφορούσαν τον τόπο και με την έναρξη της συνεδρίασης ο παραλαμβάνων Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Πόγκας Δημήτριος, κατέθεσε γραπτή διαμαρτυρία γιατί δεν   προσκλήθηκε έγκαιρα και την οποία υπέγραφαν και τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου της Συμπολιτείας        Τέλος πάντων, έτσι νόμιζαν έτσι έπραξαν.
       Στο έγγραφο που κατέθεσαν και υπάρχει στο αρχείο της Δ.Κ. Κύμης, μεταξύ των άλλων είχαν θέσει και το ερώτημα της ποιότητας του νερού και τις εξετάσεις που έχουν γίνει. Μετά την παρέλευση 6 μηνών και επειδή δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το θέμα θέτουμε το ερώτημα:
       Έχει πραγματοποιηθεί εξέταση του νερού όλων των πηγών, όπως κεντρικό δίκτυο, πηγή χωνευτικού,  καθώς και των οικισμών και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα;

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός είναι για συγκρίσεις!

    Μετά την παρέλευση μισού χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής αρχής και λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαν και και τρεις μήνες προετοιμασίας από τις εκλογές, καιρός είναι να αρχίσουμε τον έλεγχο από πλευράς αντιπολίτευσης, σε διάφορα θέματα που βασικά αφορούσαν την Δημοτική Κοινότητα Κύμης αλλά και μερικά που έχουν επιπτώσεις και στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Μεταξύ αυτών υπάρχουν και θέματα τα οποία το προηγούμενο Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης, είχε προτείνει στην τότε δημοτική αρχή και δεν υλοποιήθηκαν και τα οποία έχουμε ζητήσει να προωθηθούν εκ νέου, πιστεύοντας ότι έτσι εκπροσωπούμε καλύτερα τους Δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
    Για αρχή σήμερα θα θέσουμε το ερώτημα :
     Είναι αλήθεια ότι  το φορτηγό που μία φορά την εβδομάδα διερχόμενο από διάφορα σημεία της Δ.Κ.Κύμης πραγματοποιούσε περισυλλογή αντικειμένων, όχι σκουπιδιών, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας, σταμάτησε να πραγματοποιεί αυτή την υπηρεσία;
    Η καταγγελία την οποία και προσωπικά έχω διαπιστώσει για την ακρίβειά της, ισχύει και για περιοχές και εκτός της Δ.Κ.Κύμης, όπως πχ. Οξύλιθος.
    Μάλιστα σε σημεία που κάποιοι εγκαταλείπουν άχρηστα αντικείμενα, στρώματα, παπλώματα κλπ και υπηρεσίες του Δήμου, όπως η ΔΕΥΑΚΑ παραθέτει υπόλοιπα υλικά των εργασιών της.
    Παραθέτω συγκεκριμένες φωτογραφίες από την διασταύρωση-τρίστρατο στο Μισόκαμπο προς Κάβο, όπου η διαπίστωση έγινε αυτοπροσώπως και η ενημέρωση της υπηρεσίας καθαριότητας από περίοικους έχει γίνει από τον Δεκέμβριο 2014!
.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!



     Όταν δεν υπάρχουν τοποθετημένοι δημοτικοί υπάλληλοι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κύμης, αλλά το γυμναστήριο λειτουργεί, όταν υπάρχουν κενές ώρες στο γυμναστήριο, όταν υπάρχουν παιδικά τμήματα που δεν τους διατίθεται το γυμναστήριο, όταν σύμβουλος της συμπολίτευσης ψηφίζει έτσι, ώστε να μη διατεθεί στο παιδί του το γυμναστήριο, γιατί αυτό είναι η εισήγηση του συνδυασμού του, τότε υπάρχει αδιέξοδο.
     Έχουμε δημοκρατία;
     Ούτε Δημοκρατία έχουμε, αλλά ούτε λογική.
     Η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής είναι λανθασμένη, όχι μόνο γιατί αδικεί μικρά παιδιά, αλλά και γιατί δημιουργεί και φθορά στην ίδια, με μελλοντικές δυσάρεστες επιπτώσεις.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι Δήμοι της Εύβοιας!

Από lala-to.blogspot.com

      Τα σενάρια που "παίζουν" για τους νέους Δήμους στην θέση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.


Στην Εύβοια θα προκύψουν πάνω από δέκα Δήμοι με τον νέο σχεδιασμό. Υπάρχουν ασφαλώς και οι πιο «αισιόδοξοι» που περιμένουν την επάνοδο στους Δήμους του «Καποδίστρια». Δεν φαίνεται προς το παρόν ότι θα πέσουν μέσα. Ο μόνος σίγουρος Δήμος που θα σπάσει είναι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Έχει ήδη αρχίσει το «χρηματιστήριο» των σεναρίων. Η περιορισμένη διάσπαση του Καλλικράτη θα οδηγήσει σίγουρα σε δύο Δήμους. Στον Δήμο Κύμης και στον Δήμο Αλιβερίου. Σίγουρη η ένταξη των Κονιστρών στην Κύμη και του Δυστίων στο Αλιβέρι. Πολύφερνη νύφη το Αυλωνάρι. Θα παλαίψουν Αλιβέρι και Κύμη ποιος θα το πάρει για να είναι μεγαλύτερος από τον άλλον. Κερδίζει έδαφος και η λύση της διάσπασης της δημοτικής ενότητας Αυλώνος. Το Αυλωνάρι το ίδιο όμως όπως φαίνεται θα έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο.
Εάν ο Καλλικράτης ξεράψει πιο πολύ τότε παίζει και το σενάριο των τριών Δήμων. Ο πρώην Δήμος Ταμυναίων μόνος του πλησιάζει τις 10.000 κατοίκους, η Κύμη και τις Κονίστρες πλησιάζουν λίγο πιο κάτω και στο ίδιο πληθυσμιακό ύψος ο Δήμος Δυστίων με έδρα το Αυλωνάρι ή ο Δήμος Αυλώνος με έδρα τα Κριεζά που έχουν  έτοιμο και Δημαρχείο.
Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές και τα κουστούμια των υποψηφίων ετοιμάζονται. Τώρα πια τον πρώτο λόγο τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βγαίνει κερδισμένος και με τα δύο σενάρια. Και τους δύο Δήμους μπορεί να τους κερδίσει!!! Αλλά και τους τρεις, μοιράζοντας καλύτερα στελέχη που δεν θα ήθελαν να μαζευτούν στο Αλιβέρι.
Το βέβαιο πάντως είναι ένα. Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή δεν φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες διαχείρισης αυτού του μεγάλου και δύσκολου Δήμου. Δεν χρειάζεται να περάσει και άλλο εξάμηνο για να το καταλάβουμε αυτό.
Η διάσπαση σε δύο ή τρεις Δήμους είναι ίσως μονόδρομος για να μην την πληρώνει η κάθε τοπική κοινωνία. Τώρα θα πουν ότι φταίει ο Δήμος και ο Καλλικράτης και όχι αυτοί!!! Και όμως κυρίως και πιο πολύ φταίει η ανικανότητα να προσαρμόσουν τις "πρακτικές τους" στις ανάγκες του μεγάλου Δήμου αλλά αντιθέτως προσάρμοσαν τον Δήμο στις περιβόητες "πρακτικές". Αλλά έτσι και αλλιώς αυτός βαδίζει στο παρελθόν αφού περνά νωχελικά μέσα από την απαξίωσή του.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Μπορείς να το κάνεις;

64566786

Έχω και εγώ τις απορίες μου!

       Αυτή την εβδομάδα κοινοποιήθηκαν διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με έργα και ημέρες στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

       Πρώτα βγήκε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το χρέος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου σήμερα, ανέρχεται συνολικά σε 2.360.000€  , με την παρούσα δημοτική αρχή να έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με  κατασχέσεις, διαταγές πληρωμών κλπ από οφειλές του δήμου προς τρίτους."
     Απορία 1η: Δηλαδή   ο τέως Δήμαρχος κ. Θωμάς, ο οποίος παρέλαβε πέντε Δήμους, εκ των οποίων οι δύο σε κακή οικονομική κατάσταση και μάλιστα ο Ταμυναίων ,με χρέος 8.000.000ε., κατά δήλωσή του που δεν αμφισβητήθηκε,  το μείωσε για όλο το Δήμο στα 2.360.000ε; Που είναι η αλήθεια;Με τι χρέος συνολικά των Δήμων παρέλαβε ο κ. Θωμάς;
      Μετά ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Κύμης κ. Αλ. Θεοδώρου, απαντώντας σε δήλωση του κ. Δ. Θωμά, κοινοποίησε κατάσταση με χρηματικά ποσά προς τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. 
      Απορία 2η: Μπορούμε να έχουμε τα τυπικά στοιχεία της κατάστασης που κοινοποιήθηκε, δλδ αριθμό απόφασης ΔΣ ή ΑΔΑ Δι@γειας ή απόφασης οικονομικής επιτροπής; Μήπως κάποιο αθλητικό σωματείο που πήρε τα χρήματα μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά;
     Όλες οι ανακοινώσεις   πρέπει να συνοδεύονται με  στοιχεία και όχι του τύπου των προεκλογικών δηλώσεων

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η Φύση λέει πάντα την αλήθεια!


Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης,

   


    Συνεδριάζει  την Παρασκευή  6 Φεβρουαρίου    2015  και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, το Συμβούλιο προκειμένου  να   αποφασίσει  για τα παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:
1.Ενημέρωση  των  μέχρι  σήμερα ενεργειών για  το 1ο  Δημ.Σχολείο Κύμης
  ( Εισηγητής κ. Λίνος Τριανταφυλλίδης )
2. Πρόταση  στη ΔΕΥΑΚΑ για Ενιαίο    τιμολόγιο   ύδρευσης   με   τις   άλλες   
     Δημοτικές ενότητες  Δήμου Κύμης-  Αλιβερίου (όπως ο συνημμένος  πίνακας)
3. Εγκριση  για παράταση  άδειας μουσικής  κ. Μπαξεβάνη  Ιωάννη «Καφέ Θέα»
    στη Παραλία
4. Εγκριση για παράταση  άδειας μουσικής  του κ. Κουτουλουγένη Ιωάννη  Καφέ         
   «Πέτρινο» στη Παραλία
5. Σε  αίτηση Ελένης Αμέρισας για προέγκριση ίδρυσης  καταστήματος  «Ψιλικών-
    Τσιγάρα»  στη Κύμη.   
6. Απολογισμός πεπραγμένων  από 1/9/2014 έως τέλος  του έτους , όσον αφορά                        
    τη λαϊκή αγορά   και  κοιμητήριο Κύμης.
                                       

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Δημήτρης Θωμάς: Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/2/2015 στο κέντρο "Φίλερι" στο Αυλωνάρι, η κοπή της βασιλόπιτας των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Θωμάς, έδωσε στην ομιλία του το στίγμα της νέας προσπάθειας του συνδυασμού, τόσο για την διατήρηση των επιτευγμάτων των προηγούμενων χρόνων, όσο και για την προσπάθεια της αντιπολίτευσης πλέον του Δήμου ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. 
"Χάσαμε στα σημεία τον προεκλογικό αγώνα" είπε ο Δημήτρης Θωμάς και ..
συμπλήρωσε: "Έχουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε να παλεύουμε, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση".

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι εν Αττική Κυμαίοι έκοψαν την πίτα τους.

     





Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015, στο εντευκτήριο του συλλόγου στις 11.30ω, Γερανίου 44, στην Ομόνοια, οι εν Αττική Κυμαίοι έκοψαν την βασιλόπιτα του 2015.
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου και από την Αντιπολίτευση ο Σύμβουλος της Δ.Κ. Κύμης κ. Μαργέλης Αγγελής.
      Μετά από σύντομη παρουσίαση από τον κ. Μαργέλη, που είναι και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου,  περί της κατάστασης του Συλλόγου, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Ελευθερίου Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία εν είδη απολογισμού στις δραστηριότητες του Συλλόγου το 2014 και στη σχεδίαση για το 2015.
      Πριν της κοπής της πίτας, κάλεσε τον αντιδήμαρχο κ Θεοδώρου, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό
      Ακολούθησε το κόψιμο της πίτας και η αξιολόγηση των εδεσμάτων.
      Και του χρόνου.