Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

             

         Την  Τετάρτη 27 Mαϊου 2015  και ώρα 18:30 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, συνεδρίασε το Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα και έλαβε ανάλογες αποφάσεις: 
Προ της έναρξης της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ναυάρχου Ν.ΠΑΠΠΑ και του επι χρόνια Συμβούλου του Δήμου Κύμης και της Δ.Κ.Κύμης Α. ΤΡΙΜΜΗ.

1.Αίτημα Συμβούλου κ.  Λίνου Τριανταφυλλίδη «περί αναρτήσεων σχολίων  στο BLOGSPOT από το λόφο Ιντζου».: Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τις αναρτήσεις διαφόρων " Ανωνύμων" σχολιαστών και δήλωσε ότι  δεν είναι εργολάβος αλλά μελετητής, δεν είναι έμμισθος μελετητής των έργων του Δήμου, αλλά προσφέρει εθελοντική εργασία όπως για την ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης ή άλλων θεμάτων.

2.Κατανομή από την τεχνική υπηρεσία  του Δήμου της κεντρικής πλατείας στα ενδιαφερόμενα καταστήματα καθώς και πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων  σε όλη τη πόλη της Κύμης και της Παραλίας Κύμης, εκτός των χώρων αρμοδιότητας  του ΟΛΝΕ.(θέμα Συμβούλου κ. Μαργέλη): Το Συμβούλιο αποφάσισε σε συνεργασία με την Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων, να ορισθεί μία καταληκτική ημερομηνία μέχρι της οποίας θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι για ΄παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστου χώρου να καταθέσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι τότε θα  είναι δικαιολογημένη η χρήση κάποιου κοινόχρηστου χώρου, έναντι ελέγχων από αρμόδια όργανα.

3.Περί  ονοματοθεσίας  οδών  στο όνομα  Δημητρίου Τρίμμη και Ναυάρχου Νικολάου Παππά.(θέμα Συμβούλου κ. Μαργέλη): Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης θα προχωρήσει στις ενέργειες εκείνες ώστε να αντικατασταθούν οι πινακίδες ονοματοθεσίας οδού στο όνομα του Ναυάρχου Ν.Παππά και προς το ΔΣ για την έγκριση της απόφασης από την Αντιπεριφέρεια της ονοματοθεσίας της οδού στο όνομα του Δημητρίου Τρίμμη.

4. Μέτρα προστασίας  πευκοδάσους  περιοχής  Κάβος –Σουτσίνι (θέμα Συμβούλου κ. Μαργέλη): Το Συμβούλιο αποφάσισε μετά την άρνηση του Δασαρχείου Αλιβερίου, να ενεργήσει με τα μηχανήματα του Δήμου για την λήψη μέτρων πυρασφάλειας.

Τέλος ο Σύμβουλος κ. Μαργέλης ζήτησε πληροφορίες για το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας, δεν έλαβε απάντηση λόγο μη πρόβλεψης αναλόγου ποσού, πλην 5.000 ευρώ για το Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας, ακόμα και για τις 40.000 ευρώ που ήταν να διατεθούν για τον δρόμο Κύμης - Παραλίας και τον οποίο τελικά συντήρησε η Αντιπεριφέρεια Ευβοίας. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την διάθεση του παραπάνω ποσού όχι μόνο εκτός Κύμης, αλλά και εκτός Δ.Ε.Κύμης. Η έλλειψη τεχνικού προγράμματος είναι πρωτοφανής γιατί είναι αναγκαία η σύνταξή του και είναι υποχρέωση της Δ.Κ.Κύμης αλλά και του Δήμου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν πλην των μελών του Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλ. Θεοδώρου, οι Σύμβουλοι του Δήμου κ. Μπελιάς Ευάγγελος, κ. Μπάτσα Αρετή, κ. Παππάς Βασίλειος, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Κ.Κύμης και περιχώρων κ. Λιάπη Μαρία και δημότες.

                                                

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μία φωτογραφία = Χίλιες λέξεις



   Μετά από ένα(1) χρόνο από τις τελευταίες εκλογές, καιρός είναι να αρχίσουν οι συγκρίσεις.

Έτσι το αφήσαμε



Ας δούμε πως είναι σήμερα!



Έχει άδικο ο κόσμος που γκρινιάζει;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΧΑΛΚΙΔΙ ΚΥΜΑΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΧΑΛΚΙΔΙ ΚΥΜΑΙΩΝ
Καραμουρτζούνη 1, Χαλκίδα 34100
Τηλ.: (22210) 76145, 6974827592

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων σας προσκαλεί στην διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου
κ. Θεοδόση Τάσιου
με θέμα:
«Η τεχνολογία της Ιταλιώτιδας Κύμης και της Ιταλιώτιδας Νεάπολης»

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ.
 στο Θέατρο Παπαδημητρίου
Θα ακολουθήσει διάλογος.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για εμάς ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

Η διάθεση του Θεάτρου Παπαδημητρίου είναι ευγενική προσφορά του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), του οποίου την πρόεδρο κ. Ζλακώνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούμε θερμά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                             Η Αντιπρόεδρος

Αντώνιος Αντωνίου                                                        Ασημένιου Μάτα