Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ερωτήσεις.....


Τι θα ψηφίσω;

Θα ψηφίσω :  ΝΑΙ      

Να γιατί :   

       Βλέπω στο βλέμμα του,  τον ηττημένο, που δεν πέρασε η επιθυμία του, αλλά  δεν μπορεί να   παραδεχθεί  την ήττα του.
      Την ήττα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε τις ουρές στα βενζινάδικα.
      Την ήττα που τους έκανε να λένε ψέματα όλη την χθεσινή ημέρα, για να τους διαψεύσουν τα γεγονότα.
       Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί πρώτη φορά έχουμε αριστερή Κυβέρνηση. 
       Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι χειρότερη από την κατάσταση που υπήρχε την 24 Ιανουαρίου 2015.
       Πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανακαλέσει ο Πρωθυπουργός την απόφασή του. Θα το πάει μέχρι το τέλος. Να βγάλει την Ελλάδα από το Ευρώ και την Ευρώπη.
       Περαστικά μας. Καλό κουράγιο.



ΘΑ   ΨΗΦΙΣΩ   ΝΑΙ   ΓΙΑ   ΜΙΑ   ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ   ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Περί Τεχνικού Προγράμματος Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

   
 Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δευτέρας 22.06.2015 του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, αποφασίσθηκε το τεχνικό πρόγραμμα που θα υποβληθεί στο Δήμο για έγκριση.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  έργα που αναφέρονται σε προηγούμενη ανάρτηση.
     Αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι τα προτεινόμενα έργα είναι τα ελάχιστα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή της Δ.Κ.Κύμης και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και πολλά άλλα. Υπάρχουν όμως κάποιες απορίες:
- Το πρόγραμμα συντάσσεται μετά από την κατανομή των χρημάτων που διατίθενται στο Δήμο, κατόπιν κατανομής με βάση το ανθρώπινο δυναμικό. Πόσα χρήματα διέθεσε ο Δήμος στη Δ.Κ.Κύμης, ώστε ο Πρόεδρος να εισηγηθεί αυτό το πρόγραμμα; Πόσο έχει κοστολογηθεί κάθε έργο; Εκ πείρας υπολογίζω ότι το συνολικό κόστος υπερβαίνει τα ποσά που διατέθηκαν στην Δ.Κ.Κύμης συνολικά όλα τα χρόνια από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Θα πάρει τόσα χρήματα εφέτος η Κύμη, που υπάρχει και σχετική στενότητα; Μακάρι.
- Το είδος των έργων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κατασκευαστικά έργα. Αυτό δεν οδηγεί σε σκέψεις;
- Τα κληροδοτήματα  είναι πλέον του Δήμου; Θα γίνει κάποια ενημέρωση;
- Η παιδική χαρά, το Νεκροταφείο δεν χρειάζονται συντήρηση;
   Εύλογα ερωτήματα προς κάθε νοήμονα Κυμαίο.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

                                              Στη Κύμη    την 22  Ιουνίου 2015, ημέρα  Δευτέρα και ώρα  11:00 στα γραφεία του Δήμου Κύμης  - Αλιβερίου  στη Κύμη, συνήλθε  σε  δημόσια  τακτική συνεδρίαση  το Συμβούλιο  της Δημοτικής  Κοινότητας Κύμης  και αποφάσισε ομόφωνα την 
σύνταξη του παρακάτω Τεχνικού Προγράμματος τυο 2016, προκειμένου να υποβληθεί στο Δήμο : 
                   
1.-Επισκευή  των κληροδοτημάτων   «ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ» ΚΑΙ  «ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΥ » στη Κύμη και στη Παραλία για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου. 
2.-Βελτίωση –Διάνοιξη   δρόμου   στη   θέση   «Λιθαρή» και   από   το   Ξενοδοχείο    «Κοράλι»έως  νταμάρι. Τσιμεντόστρωση  περίπου  400 μέτρων  και 200 μέτρων  έως  κεντρικό δρόμο  Παραλίας. 
3.-Τσιμεντόστρωση- Βελτίωση αγροτ. δρόμου  από «Κατάρτι»  (Στέρνα) έως κάτω δρόμο Αγίου Γεωργίου  Παραλίας περίπου  400 μέτρα ( εμπρός από το Δ.Σ. Παραλίας) 
4.-Βελτιώσεις- Ασφαλτοστρώσεις δρόμων της Δ.Κ. Κύμης 2.000 μέτρων, όπου κρίνεται αναγκαίο. 
5.-Διάνοιξη αγροτικών δρόμων περιοχής Κύμης  όπου  είναι  απαραίτητο 
6.-Κατασκευή  τοιχίου  στη θέση  «Φαλάριο» (γέφυρα) προς  αποφυγή κατολισθήσεων και ατυχημάτων. Πρόσφατα ενημερώθηκε  η Τεχνική Υπηρεσία. 
7.-Διαπλάτυνση πεζοδρομίων  εκατέρωθεν της οδού  Κωσταρού Βάμβα από κατάστημα Μαργωμένου έως την πλατεία 
8.- Κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αθηνάς. 
9.- Κατασκευή  πεζοδρομίου  επί της μιας πλευράς της οδού Παραλίας -  από το 1ο Δημ. Σχολείο Κύμης έως το Μυλωνοπούλειο- προς εξυπηρέτηση των  κατοίκων και των επισκεπτών. 
10.- Κατασκευή κόμβου στην είσοδο της Κύμης από Καλημεριάνους, προς διευκόλυνση των οχημάτων και παρουσίασης μιας καλύτερης εικόνας στο σημείο αυτό.
11. Κατασκευή πεζοδρομίου  στην οδό Μητροπολίτη Ανανία από διασταύρωση με την οδό Προφήτη Ηλία προς Μητρόπολη.

Προτεινόμενα έργα προς τη ΔΕΥΑΚΑ:

1.-Τεχνικό έργο (φρεάτιο ) από ψηλά  στη Φαλάριο  προς ρέμα καθώς  και από «Κοράλι» προς  δρόμο  Παραλίας. 
2.-Κατασκευή τεχνικών:   α) Επί της οδού Χιλής  2.Επί της οδού  Αθηνάς και 3. Επί της οδού Νικ. Βογιατζή.
Επίσης στην αυτή συνεδρίαση το Συμβούλιο χορηγεί στον Χρήστου Μιχαήλ του Αχιλλέα προέγκριση ίδρυσης καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος «Ψιλικά»  στη Παραλία Κύμης ,
 

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

    Την  Δευτέρα  22 Ιουνίου 2015  και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο προκειμένου  να παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης: 
1.Τεχνικό  Πρόγραμμα  2016 
2. Διάφορα θέματα
       Στη συνέχεια παραθέτουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δ.Κ.Κύμης, το οποίο προτείνει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί από τα μέλη και ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      Kύμη  17/06/2015
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                           
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ  ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ                           
  
ΘΕΜΑ:   Προτεινόμενα τεχνικά  έργα έτους 2016 Δ.Κ. Κύμης
                           
                        ΤΕΧΝΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  2016

Αλλαγή των  αμιαντοσωλήνων ύδρευσης  με πλαστικές στο δίκτυο  που έχει απομείνει στη Δ.Κ. Κύμης περίπου  5.000 μέτρων. 
Βελτίωση –Διάνοιξη  δρόμου στη θέση «Λιθαρή» και από  το  Ξενοδοχείο «Κοράλι»
έως  νταμάρι. Τσιμεντόστρωση  περίπου  400 μέτρων  και 200 μέτρων  έως  κεντρικό δρόμο  Παραλίας. 
Τσιμεντόστρωση- Βελτίωση αγροτ. Δρόμου  από « Κατάρτι  (Στέρνα) έως κάτω δρόμο Αγίου Γεωργίοιυ  Παραλίας περίπου  400 μέτρα ( εμπρός από το Δ.Σ. Παραλίας) 
Διάνοιξη αγροτικών δρόμων περιοχής Κύμης  από Κεραίες Κατσαρόλα-Κάβου-Αγ. Δημήτριος προς Χηλή – Μισόκαμπος- Στέρνα- Αγία  Κυριακή Παραλίας-Χωνευτικό-Αγ
Παρασκευή και σε κάθε άλλο σημείο  που κρίνεται απαραίτητο. 
Επισκευή  των κληροδοτημάτων  του Δήμου  για  εγκατάσταση  Υπηρεσιών του Δήμου ή  και χρήση τους  ως   Γραφείο  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης αυτά είναι:«ΚΑΡΑΜΆΝΟ» ΚΑΙ  «ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΥ» καθώς  και στη Παραλία  του «ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΥ». 
Κατασκευή  τοιχίου  στη θέση  «Φαλάριο» (γέφυρα) προς  αποφυγή κατολισθήσεων και ατυχημάτων. Πρόσφατα ενημερώθηκε  η Τεχνική Υπηρεσία. 
Τεχνικό έργο (φρεάτιο ) από ψηλά  στη Φαλάριο  προς ρέμα καθώς  και από «Κοράλι» προς  δρόμο  Παραλίας. 
Βελτιώσεις –Ασφαλτοστρώσεις  Δ.Κ. Κύμης ήτοι Εριτσία- Λάκκα- Ταξιάρχες – Αγ. Τριάδα- περιοχή Χωνευτικού  περίπου  2.000  μέτρα. 
Κατασκευή τεχνικών:   1. από  Ταχυδρομείο  προς  ιατρείο  Αγγελόπουλου
2.Ζαχαροπλαστείο Αθανασίου  «Διεθνές» προς  κεντρικό δρόμο «Πολυτεχνείου» και
3. Από ΟΤΕ  προς Πολεοδομία.

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ 


                                              


Μελέτες και Αναθέσεις


Η Πραγματικότητα δεν αλλάζει: "Ανήκουμε στη Δύση."




Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Χ...Λ...


Η Μελέτη, της Μελέτης, ω Μελέτη! Που είναι η Μελέτη;

     
Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Έχουν γίνει οι μελέτες; Δεν έχουν γίνει; Ποίοι τεχνοκράτες υπέβαλαν αφιλοκερδώς τις μελέτες για το 1ο Δημοτικό σχολείο Κύμης; Ας εκδώσει ένα δελτίο τύπου ο Δήμος να τους ευχαριστεί για την προσφορά τους. Ούτε οι δημότες γνωρίζουν ποίοι εργάζονται ανιδιοτελώς, αλλά και άτομα που ανέφεραν ότι προσφέρουν εθελοντικά εργασία εκθέτονται. Θα γράψει κανένας κανένα σχόλιο και θα μας ψάχνουν πάλι. Έλεος, κάντε κάτι ενημερώστε τον κόσμο.
     Γράφει  ο επί 12ετία Δήμαρχος κ. Θωμάς:
"1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας....... 
Ένα χρόνο μετά και οι μελέτες που απαιτούνται προκειμένου να εγκριθούν και υποβληθούν, ώστε μετέπειτα να εξευρεθεί η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 
Μας διαβεβαίωναν ότι τέλος Μαΐου θα ΄τις είχαν έτοιμες, αφού αφιλοκερδώς εργαζόντουσαν γι αυτό κάποιοι επιστήμονες σύμβουλοι και άλλοι φίλα προσκείμενοι στη Δημοτική Αρχή.
Και χθες ο Μπουραντάς ζήτησε με επιστολή του την χρηματοδότηση των μελετών από τον Υπουργό!!!!
Άρα! Ή δεν έχουν κάνει τίποτα, ή οι κολλητοί που θα τις έκαναν τζάμπα άλλαξαν γνώμη και θέλουν να πληρωθούν και μετά να τις ολοκληρώσουν και να τις παραδώσουν.
Ε ρε βούρδουλας και βρεγμένο σχοινί που τους χρειάζεται!
Αιδώς Αργείοι........"

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οι 40 μετανάστες της Σκύρου φιλοξενούνται πλέον στο Δημοτικό Σχολείο Ενορίας

Από το lala-to.blogspot.com

Με συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, της Μητρόπολης και του Νοσοκομείου Κύμης μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται στο Δημοτικό Σχολείο Ενορίας οι 40 μετανάστες που είχαν βγει στην Σκύρο πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για 36 ενήλικες και 4 παιδιά. Σήμερα το πρωί έφθασαν στην Κύμη και με λεωφορείο του Δήμου μεταφέρθηκαν στην Ενορία.  Η μητρόπολη φρόντισε για την σίτισή τους και στα μαγειρεία του Νοσοκομείου ετοιμάστηκαν τα φαγητά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προώθησή τους στην Αθήνα. Μετά την Σκύρο και η τοπική κοινωνία και οι Αρχές της Κύμης έδειξαν αισθήματα ανθρωπιάς, φιλοξενίας και αλληλεγγύης.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ημέρα Τιμής για τον Ήρωα των Ηρώων Τχη Ιωάννη Βελισσαρίου.

     
 Εορτάσθηκε με τον αρμόζοντα τρόπο η  Ημέρα Τιμής για τον Κυμαίο Ήρωα των Ηρώων Τχη Ιωάννη Βελισσαρίου. Σε μια σεμνή τελετή, αντάξια του Ήρωα, ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, τίμησε άλλο ένα τέκνο την Κυμαϊκής γης.
      Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο Ταξίαρχος κ. Οικονόμου, Διοικητής της Σχολής Πεζικού, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, οι πρώην Δήμαρχοι κκ Σιδεράκης και Θωμάς,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκης, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Κύμης και οι Σύμβουλοι της Δ.Κ.Κύμης, όλες οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.
      Ήταν η πρώτη εκδήλωση της Δ.Ε.Κύμης που η οργάνωση και η εκτέλεση πλησίασε το άριστο και ουδεμία σύγκριση υπάρχει με άλλες ανάλογες εκδηλώσεις του παρελθόντος της νέας Δημοτικής Αρχής. Επίσης να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άπαντα τα αιρετά μέλη της αντιπολίτευσης της Κύμης.





Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οικονομικά και άλλα !


   Είναι γεγονός ότι σαν χώρα περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές από οικονομικής πλευράς και φυσικό όμως είναι αυτό να επηρεάζει και την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δήμους και βέβαια και τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Είδαμε την προηγούμενη δημοτική περίοδο να μειώνονται τα έσοδα των Δήμων από την κρατική επιχορήγηση σε ποσοστό 80%  και επίσης η αδυναμία πληρωμής από τους Δημότες των λογαριασμών ΔΕΗ και ύδρευσης, επιβάρυνε και επιβαρύνει ακόμα τα έσοδα των Δήμων.

  Συγκεκριμένα όμως τελευταία στην Κύμη είδαμε να εισέρχονται κάποια έσοδα,  τα οποία  αποτελούν κατά μία έκφραση "δώρα της τύχης".
Ολοκληρώθηκε η Ανάβαση Κύμης 2015: Όλα τα αποτελέσματα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
  Ο Δήμος ενέκρινε την διάθεση 40.000,00 ευρώ για την συντήρηση του δρόμου Παραλίας - Κύμης, λόγο του αγώνα ανάβασης αυτοκινήτων, αλλά τελικά τον δρόμο τον έφτιαξε η περιφέρεια, οπότε τα ευρώ έμεινα στην Κύμη. Ο δε κ. Αντιδήμαρχος κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης υποσχέθηκε ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στην Δημοτική Ενότητα Κύμης για την συντήρηση οδών. Με απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: 7ΤΑΨΩΛΡ-3ΣΜ) εγκρίθηκε η διάθεση 20.251,00 ευρώ για την συνέχιση τσιμεντοστρώσεων -ασφαλτοστρώσεων της Δ.Κ.Κύμης συνεχιζόμενων έργων του 2013. (Λίγο περίεργο;). Είναι από τις 40.000,00; Και να ναι, τα υπόλοιπα τι έγιναν; Είδη έχουμε ζητήσει τον προγραμματισμό των έργων, για τις 40.000,00 ευρώ.
  Επίσης είδαμε ότι η καντίνα στο Σουτσίνι νοικιάστηκε με ετήσιο τέλος 15.300,00 ευρώ, ποσόν βέβαια που θεωρούμε ότι θα διατεθεί αποκλειστικά για την βελτίωση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία έχει πολλά προβλήματα και ουσιαστικά είναι και η μοναδική αξιόλογη ακτή για θαλάσσιο λουτρό της Κύμης. Τώρα βέβαια, μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω το γεγονός. Πολλοί πανηγυρίζουν για το μεγάλο ποσό που επέτυχε ο Δήμος στον διαγωνισμό που έγινε. Επειδή όμως
προσωπικά είμαι θαμώνας του συγκεκριμένου χώρου, πιστεύω ότι ο αγαπητός κ. Ποντίκης έχει πάρει μεγάλο ρίσκο, γιατί βασικά το ετήσιο κόστος μαζί με το τέλος προς τον Δήμο, λειτουργικά έξοδα, προετοιμασία χώρου, άμμο, ομπρέλες, ξαπλώστρες, έξοδα προσωπικού κλπ, το τελικό ποσό πρέπει να ξεπερνά τις 20.000,00 ευρώ το χρόνο. Τώρα μέσα σε δύο μήνες που ουσιαστικά δουλεύει και με τον περιορισμό στα έξοδα των πελατών λόγο κρίσης, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. Βέβαια  έχει διαχειριστή την επιχείρηση για χρόνια αρκετά και έχει εμπειρία αλλά πάλι είναι πολλά τα λεφτά. Και οι άλλοι οι διεκδικητές; Δεν ξέρω ποιοι ήταν, που ανέβασαν με τις προσφορές τους το ποσόν, θα είχαν κάποια σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής και βέβαια θα είχαν και την σχετική γνώση αλλά και την  εμπειρία της δουλειάς;
      Μήπως ο Δήμος θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα με το βλέμμα στην επιβίωση της επιχείρησης και να εξασφαλίσει κάποιο ποσό, έστω και μικρότερο; Ίσως αυτό να είναι το καλύτερο για όλους.  

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Σουτσίνι! Η πραγματικότητα.

Το θέμα "Σουτσίνι"   μας έχει απασχολήσει   και άλλες φορές στο παρελθόν και βασικά τα θέματα που περιλαμβάνονται στο "πακέτο" είναι τα παρακάτω:
1ον. Η προσέγγιση στην περιοχή. Υπάρχουν δύο δρομολόγια, το παραθαλάσσιο από παραλία και το ορεινό από Μισόκαμπο. Και τα δύο έχουν προβλήματα που δημιουργούνται κατά την διάρκεια του χειμώνα, το παραθαλάσσιο από τη θάλασσα και το ορεινό από τις βροχές και κάθε χρόνο απαιτούν συντήρηση. Επίσης το ορεινό έχει και σοβαρά προβλήματα λόγο της άναρχης βλάστησης που μειώνει αισθητά την ορατότητα σε οδηγούς και απαιτεί κάθε χρόνο κάποιες εργασίες.
2ον. Οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων και από κάτω και από πάνω κάθε χρόνο απαιτούν συντήρηση. Το 2012, μετά από την ευγενή διάθεση των οικογενειών Μώρου και Κωτσόπουλου, γιατί τα ιδιοκτησιακά όρια είναι ασαφή λόγο δρόμου και με συνεργείο του Δήμου διαμορφώσαμε το χώρο για στάθμευση οχημάτων και το 2013 κάναμε συντήρηση με την εθελοντική εργασία δημοτών, με όλη τη σημασία της λέξεως,    Ι. Τζανής κ.α. 
3ον. Η βρύση. Λόγο της βλάστησης και των κατασκευών που έγιναν στην αρχή της χαράδρας, ψηλά, σκεπάστηκε η βρύση και η περιοχή έγινε σκουπιδότοπος. Το 2013, τότε που συντηρούσαμε τους χώρους στάθμευσης, κάναμε μια προσπάθεια να καθαρίσουμε και την βρύση, αλλά για τεχνικούς λόγους, δεν τα καταφέραμε και έμεινε κληρονομιά για τους επόμενους. 
4ον. Η Αγία Μαρίνα. Δυστυχώς το εκκλησάκι πήρε κλίση και με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Πολεοδομίας, έπρεπε να κατεδαφιστεί, γιατί εγκυμονούσε κινδύνους. Τότε όμως ήταν στην δικαιοδοσία της Ναοδομίας, η οποία δεν εξέδιδε απόφαση κατεδάφισης, όταν όμως η αρμοδιότητα πέρασε στην πολεοδομία, τότε κατεδαφίστηκε. Τότε σε επιτόπια συνάντηση κατά την κατεδάφιση ο Δήμαρχος κ. Θωμάς με
τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, αποφάσισαν ο Δήμος να να κατασκευάσει την βάση εδρεώσεως και η Μητρόπολη να ανακατασκευάσει την Εκκλησία και για τον σκοπό αυτό ο Μητροπολίτης, όπως ορίζουν οι ιεροί κανόνες, συγκρότησε σχετική επιτροπή. Υπάρχει και σχετικός λογαριασμός στη Εθνική Τράπεζα.
     Ο Δήμος έφτιαξε τη βάση και θα έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα με βροχές και καταιγίδες προκειμένου να διαπιστωθεί  η δυνατότητα της βάσης να δεχθεί την εκκλησία. Εκεί έχουμε μείνει.
5ον. Καντίνα. Από την διαχείριση της καντίνας έχουν περάσει πολλά άτομα, αλλά είναι κοινή παραδοχή ότι ο τελευταίος διαχειριστής φρόντιζε αποτελεσματικά τον περιβάλλοντα χώρο, την  καθαριότητα, τα σκιάδια και την προσφορά των διαφόρων
προϊόντων. Γνωρίζω ότι υπήρχε συμβόλαιο και το οποίο είχε ανανεωθεί για δύο(2) χρόνια το 2012. Η πρόσφατη δημοπρασία ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής του νόμου για τις παραλίες που ήταν για εκμετάλλευση. Παλιά την έγκριση την έδινε η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία και εισέπραττε το 20% του τέλους που είχε καθορισθεί.
6ον. Παραλία-Θαλάσσια Παιχνίδια. Για πρώτη φορά το 2012, κάτοικος της περιοχής ζήτησε από την Δ. Κ. Κύμης την άδεια να δημιουργήσει επιχείρηση με θαλάσσια παιχνίδια και αφού έγινε η προβλεπόμενη διαδικασία, το Υπολιμεναρχείο καθόρισε στον ενδιαφερόμενο τον ακριβή χώρο για την εγκατάσταση της δράσεως και επιθεώρησε και τα παιχνίδια, λόγο αρμοδιότητας. 
       Σχετικά με την γενική διαμόρφωση του χώρου δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια μελέτη, παρά μόνο ότι μηχανικός που έχει γραφείο στην Κύμη είχε προσφερθεί εθελοντικά να συντάξει τοπογραφικό όλης της περιοχής, το οποίο και είναι σε εξέλιξη.
      Τα ονόματα όλων που δεν αναφέρονται, είναι στην διάθεσή κάθε ενδιαφερομένου, κατόπιν αιτήματος.

Ιστορική Αναδρομή     
                  
 Το Σουτσίνι, 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Κύμης, ήταν σχεδόν τεχνητή και δημιουργήθηκε από τη σαβούρα των πλοίων. Τα κουμιώτικα καΐκια, όταν ερχόντουσαν άδεια για φόρτωση στην Κόμη, μόλις ξεπερνούσαν τον Κάβο, ανοιχτά του Σουτσινιού άδειαζαν τα σακιά άμμου που είχαν στο αμπάρι τους για την σταθεροποίηση του πλοίου πριν την μηχανοκίνηση και για να πιάνει η προπέλα μετά την μηχανοκίνηση. Έτσι δημιουργήθηκε αυτή η όμορφη πλαζ του Σουτσινιού.
Για την ονομασία της υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Σύμφωνα με μια απ' αυτές το όνομα Σουτσίνι προέρχεται από το δέντρο συκιά (σουτσία) που πρωτοφυτεύτηκε στην περιοχή αυτή όταν μεταφέρθηκε από τη Σμύρνη της Μ.Ασίας (ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ Γιάγκου Τσαούση 1990).

Δημοπρατήθηκε η καντίνα στο Σουτσίνι.

  Έγινε   η δημοπράτηση των καντινών και των χώρων  για ξαπλώστρες στις παραλίες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου επί της διαδικασίας. 
  Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός μίας το τελικό ποσόν είναι αρκετά πιο πάνω από την τιμή εκκίνησης. Με αποτέλεσμα έκπληξη στο Σουτσίνι όπου η τελική τιμή εκτοξεύτηκε 68 φορές πάνω από την τιμή εκκίνησης.
   Στους παραπάνω χώρους οι νικητές των δημοπρασιών μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο κινητές τροχήλατες καντίνες. Απαγορεύεται κάθε άλλη περίπτωση όπως σταθερές και με ρεύμα, οι οποίες είναι παράνομες και εάν παραμείνουν θα έχουν παραβιαστεί οι όροι της δημοπράτησης.
   Η μεγάλη έκπληξη είναι στο Σουτσίνι όπου ο Δήμος θα εισπράξει 15.300 ευρώ και ελπίζουμε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τα έργα συντήρησης του δρόμου, ορεινού και παραθαλάσσιου, των χώρων στάθμευσης, καθώς και άλλων έργων που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παλαιά βρύση κλπ και πρέπει να ολοκληρωθούν
    Η μάχη για το Σουτσίνι ήταν σκληρή με πλειοδότη τον ιδιοκτήτη της επί 12 ετίας σταθερής και μόνιμης καντίνας στην παραλία αυτή.  

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Καταγγελίες και θεάματα!

 
 Έχω προβληματισθεί με τα συμβαίνοντα στην Κύμη ή για να ακριβολογούμε για τα μη συμβαίνοντα. Οι καταγγελίες που λαμβάνω καθημερινά είναι τόσες πολλές που μου δημιουργούν μία δύσκολη κατάσταση και οι διαμαρτυρόμενοι στην αρχή ήταν σαφώς ψηφοφόροι του Θωμά, αλλά πλέον τώρα και οι ψηφοφόροι της Συμπολιτείας διαμαρτύρονται για διάφορα θέματα.
   Στέλνουν και φωτογραφίες με αυτά που καταγγέλλουν και μερικές τις έχω δημοσιεύσει, αλλά οι φωτογραφίες φωτογραφίζουν και τους καταγγέλλοντες,  οπότε σκόπιμο είναι να μην τους εκθέσουμε.
   Διαμαρτύρονται λοιπόν γιατί τα βυτιοφόρα με τα απόβλητα δεν τα αδειάζουν στα προβλεπόμενα σημεία υποδοχής, αλλά μολύνουν την γύρο περιοχή, διαμαρτύρονται γιατί η συλλογή των απορριμμάτων δεν γίνεται όταν είναι προγραμματισμένο να γίνει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δίπλα σε κάθε κάδο μικρές χωματερές που εγκυμονούν κινδύνους ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού που έρχεται. Διαμαρτύρονται γιατί ο Δήμος λένε τους χρωστάει πολλά χρήματα. Διαμαρτύρονται για το δημοτικό φωτισμό, για τις φθορές στους δρόμους, για τα σταθμευμένα οχήματα στην πλατεία, για την λειτουργία του Δήμου και για άλλα θέματα.
   Βασικά πιστεύω ότι για πολλά από τα θέματα αυτά έχουν δίκαιο, ίσως μερικά  να δικαιολογούνται λόγο της δύσκολης  οικονομικής κατάστασης που επικρατεί γενικά, αλλά όταν το αναφέρεις στους διαμαρτυρόμενους σου λένε ότι " και επί Θωμά υπήρχε κρίση αλλά τους αγροτικούς δρόμους τους καθάριζαν". Δύσκολα τα πράγματα.
   Ακόμα και οι συχνές εμφανίσεις των αρμοδίων σε διάφορες ανέξοδες εκδηλώσεις-πανηγύρια ενοχλεί. Βέβαια κάποιες παρουσίες είναι υποχρεωτικές αλλά αναφέρονται αρνητικά έναντι των προβλημάτων που υπάρχουν.
   Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα αυξάνονται τα προβλήματα και οι διαμαρτυρίες και δεν βλέπω να λαμβάνονται και τα ανάλογα μέτρα. Μεταξύ των άλλων θα πρέπει να ενισχυθεί και ο Δήμος με προσωπικό, μήπως και καταφέρει να ανέβει κατηγορία.
     

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αναβολή εκδήλωσης Ημέρας Τιμής Τχου Ι. Βελισσαρίου.

     Λόγο προβλεπομένων κακών καιρικών συνθηκών αναβάλετε η εκδήλωση προς τιμήν του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου στην Κύμη.
    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ταγματάρχης Ι. Βελισσαρίου-Ημέρα Τιμής.

Λαμπρό συλλείτουργο στην Κύμη.

kimi-1Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κύμης.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νίκανδρου.
kimi-7Στην Ιερα ακολουθία συμμετείχαν πλήθος ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως και την ελαμπρυνε χορός ιεροψαλτών, οι οποίοι είχαν έρθει στην Κύμη από όλη την Ελλάδα.
Πλήθος πιστών, από νωρίς είχε προσέλθει και με κατάνυξη παρακολούθησε την θεία Λειτουργία αλλά και τον θείο λόγο τον οποίο έκυρηξε ο οικείος τους ποιμενάρχης.