Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση Δημοτών.

       
Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και για την ενημέρωση των αναγνωστών   παραθέτω τα παρακάτω σχόλια προς άρση κάθε απορίας. Στη συνέχεια παραθέτω το δελτίο τύπου, με τον ανάλογο σχεδιασμό σε διαφορετικό χρώμα γραμμάτων, για την πλήρη ενημέρωση των Δημοτών και για δυνατότητα σύγκρισης. 
      Ο κ. Πρόεδρος, ενώ υπάρχουν διάφορα θέματα για τα οποία θα έπρεπε να εκδώσει δελτίο τύπου, έκρινε σκόπιμο να απαντήσει επί προσωπικού και όχι να  ενημερώσει τους Δημότες, με την ευκαιρία του αιτήματος να  συζητηθούν  κάποια θέματα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου. 
     Του ζητάμε να συζητήσουμε για την αγροτική οδοποιία και αυτός θέτει στην ημερησία διάταξη θέμα για την αλλαγή της ονοματοθεσίας δρόμων της Κύμης!
      Επίσης του διαφεύγει ότι όταν εγώ παραιτήθηκα από Πρόεδρος, παραιτήθηκε και ο Σύμβουλος με τον οποίο είχε δημιουργηθεί θέμα και ο Δήμαρχος δεν έκανε δεκτή την παραίτησή μου. Αλλά το αναφέρει προφανώς για να με μειώσει. Έτσι νομίζει. Αυτά.
     Τέλος θα πρέπει να εμπεδώσει ότι:
      1ον. Το 2014 ο κόσμος τους έδωσε την ψήφο του και πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και τις απαιτήσεις των Δημοτών. Τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν και πριν υπάρχουν και τώρα, αλλά τώρα έχουν ένα Δήμο και όχι ένα συνονθύλευμα πέντε Δήμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι με πολλά προβλήματα. 
      2ον. Οι ορκωτοί λογιστές, οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια θα καταλήξουν κάποτε σε κάποιες αποφάσεις. Ας τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους και όσοι έχουν ευθύνες να ελεγχθούν ανάλογα.
      3ον. Να μάθει ο κ. Πρόεδρος, ότι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και να ελέγχει την Συμπολίτευση.  Να δέχεται και να συζητά τις προτάσεις και να αποφασίζει το Συμβούλιο, όπου και καταγράφονται τα πάντα.
      4ον. Γνωρίζει καλά ο κ. Πρόεδρος, ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης δεν έχει καμία σχέση με την διαχείριση, τα τέλη, τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου και προφανώς για κάποιο δικό του λόγο συνεχίζει και αυτός αλλά και τα όργανά του να ρωτούν εάν πλήρωνε ο Α ή ο Β και που πήγαν τα λεφτά. Ας κοιτάξει τα βιβλία του Δήμου να μάθει και ας μας απαντήσει κάποια στιγμή αφού εισπράττουν κανονικά γιατί χρωστούν;  

    Στη συνέχεια παραθέτω το "Δελτίο Τύπου" του κ. Προέδρου με τον σχετικό σχολιασμό.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μπράβο τους! Καθάρισαν το Χωνευτικό.

 
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία για να δείτε τι χάλια ήταν το Χωνευτικό μετά τις καταρακτώδεις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας.
   Ένιωσα όμως μεγάλη ικανοποίηση εχθές όταν στην καθηερομένη εβδομαδιαία υδροληψία στην πηγή, είδα ότι είχε γίνει ολοκληρωτική εργασία καθαριότητας και αξήζουν συχγαρητήρια και ο Πρόεδρος κ. Πόγκας, ο οποίος ξέρω ότι ενδιαφέρεται προσωπικά αλλά και στο συνεργείο που έκανε την καθαριότητα.
   Η γρίνια, γρίνια αλλά και η αλήθεια να λέγεται! 

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η Παρέλαση στην Κύμη για την Εθνική Εορτή της 28 Οκτωβρίου.


    Πραγματοποιήθηκε στην Κύμη η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, δίνοντας την ευκαιρία στους Κυμαίους να ξεφύγουν από την καθημερινή πραγματικότητα. 

    Προηγήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ακολούθησε τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια η παρέλαση.

   Σχόλια: 1. Να επισημάνουμε την παρουσία της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου , η οποία τιμά με την παρουσία της την Κύμη.
                2. Να επισημάνουμε την απουσία του Δημάρχου, ο οποίος οφείλει να είναι στην Κύμη τις Εθνικές εορτές, επειδή η Κύμη είναι η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου.
                3. Η εκφωνήτρια κατά την κατάθεση στεφάνων ανέφερε ότι αντι του Δημάρχου την κατάθεση θα κάνει ο Αντιδήμαρχος. Ο Αντιδήμαρχος κάνει την κατάθεση εκ μέρους του Δήμου εκπροσωπόντας τους Δημότες και όχι τον Δήμαρχο. Το ερώτημα είναι αν τους εκπροσωπεί.
                4. Ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων, ως κατασκευαστής του Ηρώου, καταθέτει στεφάνι τιμής ένεκεν, αμέσως μετά τις πολιτικές αρχές. Εχθές κατέθεσε πολύ ποιο πίσω αν και στην ανακοίνωση του Δήμου ήταν στην προβλεπόμενη σειρά. Ποιος άλλαξε την σειρά; Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη;

     Και του χρόνου.
     

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Ως Έλληνας, ως Κυμαίος και ελεύθερος άνθρωπος, θέλω να συγχαρώ και  να ευχαριστήσω όλους όσους προετοίμασαν οργάνωσαν και συμμετείχαν στην "Λαμπαδηδρομία" τώρα ( 20.05ω Τρίτη 27 Οκτ. 2015). Στην Κύμη.
Ιδιαίτερα η εκπαιδευτικός που συμμετείχε και είδα, συγνώμη αν ήταν και άλλη, κρατώντας ψηλά μια μικρή Ελληνική Σημαία και όλοι οι συμμετέχοντες με το πάθος και τον ενθουσιασμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, προσέφεραν μια άλλη αίσθηση στην όλη εκδήλωση.
Τους ευχαριστώ θερμά. 
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940.

Δεν ενδιαφέρονται, πάει τελείωσε!

   Πριν παραδώσουμε την Προεδρία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, τους δώσαμε μία κατάσταση με τις εργασίες που πρέπει να γίνονται κατά μήνα. Μία από τις εργασίες του μήνα Σεπτεμβρίου είναι και η : "Συγκέντρωση Υλικών από Ακτές Θαλασσίου Λουτρού".
  Η παρακάτω φωτογραφία είναι απόδειξη του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής για τα "εργαλεία"  του Δήμου.

Σουτσίνι 26 Οκτωβρίου 2015.

Δ Ο Ξ Α Σ Τ Ε    ΤΟΥΣ!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κουβέντες Καφενείου!

   - Πριν από τις εκλογές περνούσατε πόρτα - πόρτα και μας υποσχεθήκατε τον ουρανό με τα άστρα. Τι θέσεις εργασίας, τι δουλειές, να φύγουν οι κλέφτες να αναλάβουν οι τίμιοι. Και ποιο το αποτέλεσμα; Κάθε χρόνο και χειρότερα! 
   - Τι να σου κάνουν δεν υπάρχουν λεφτά.
   - Πως δεν υπάρχουν λεφτά; Εκατομμύρια, κότερα κουρσάρες. Λεφτά υπάρχουν αλλά για αυτούς και όχι για τον κόσμο. Και άμα βρέξει το νερό παίρνει τους δρόμους. Γεμίσαμε κοψοχέριδες!
   - Οι προηγούμενοι τα έφαγαν όλα, δεν άφησαν πίσω τίποτε και μας χρέωσαν και από πάνω.
   -Ναι αλλά έκαναν και κάνα έργο, έφτιαχναν και κάνα δρόμο. Τώρα; Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ! Ούτε τούνελ δεν υπάρχει!
    Η συζήτηση αυθεντική σε καφενείο στην Κύμη. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν μιλούσαν για την Κυβέρνηση ή για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Μια από τα ίδια!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Θέματα για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Παρατίθεται αυτούσιο το έγγραφο με το οποίο προτείνονται θέματα για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.
Όλοι οι δημότες μπορούν να προτείνουν θέματα προκειμένου να τα θέσουμε υπόψη του Συμβουλίου.Τα θέματα έχουν επιλεχθεί, ανάλογα με τις χρονικές απαιτήσεις, από αυτά που υπέβαλαν δημότες και σιγά-σιγά θα τα τοποθετήσουμε όλα προς συζήτηση

Κύμη 23 Οκτωβρίου  2015
          
                                        
Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή σας καλώ στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμη να θέσετε στην ημερησία διάταξη τα παρακάτω θέματα, τα οποία και δεν θέσατε στην συνεδρίαση του Οκτωβρίου 2015:
1ο. Ενημέρωση για την αιτηθείσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με μοναδικό θέμα την σχεδίαση για το μέλλον της ακτής λουομένων στο Σουτσίνι και ειδικά τις συνθήκες λειτουργίας καντίνας.
2ο. Περί αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης ορεινών δρομολογίων(δασοδρόμων)
3ο. Περί εσόδων δημοτικού νεκροταφείου Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης.
4ο. Ενημέρωση περί του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Κ.Κύμης έτους 2015.

Επίσης θα παρακαλούσαμε να συμπεριλάβετε και τα παρακάτω:
1ο. Περί της ποιότητας του νερού με το οποίο υδρεύεται η Δημοτική Κοινότητα Κύμης καθώς και για την ποιότητα του νερού της πηγής του Χωνευτικού.
2ο. Ενημέρωση για την πρόοδο των έργων ή μελετών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
3ο. Λειτουργία Βρεφονηπιακού/παιδικού σταθμού Κύμης.

Επί των παραπάνω θεμάτων και ειδικά της πρώτης παραγράφου, όταν τα συμπεριλάβετε στα θέματα ημερησίας διάταξης όποτε εσείς αποφασίσετε, όπως δηλώσατε στην τελευταία συνεδρίαση, είδη σας έχω καταθέσει τις εισηγήσεις μου και θα πρέπει και επί αυτών να τοποθετηθείτε. Επίσης θα πρέπει να μας ενημερώσετε και μέσω ημών τους Δημότες, για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τα θέματα αυτά, καθώς και για το τι σχεδιάζετε.


Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Έμμισθοι Προστάτες Εισαγωγής.

           Πως γνωρίσαμε την κ. Ντίνη; Ως ένα ωραίο πρόσωπο και ως ένα άτομο που ακολουθούσε τους υποψηφίους της Συμπολιτείας, ιδιαίτερα στην Κύμη, έβγαζε κάποιες φωτογραφίες και έγραφε κάτι αστεία κείμενα ανάλογα των σπουδών της .  Διαθέτει και ραδιοφωνικό σταθμό η κ. Ντίνη, από τον οποίο έχει περάσει κάθε πικραμένος υποψήφιος ή υποστηρικτής της Συμπολιτείας.     Άρα η κ. Ντίνη, που γνώρισε πρόσφατα την Κύμη, είναι ένα κατάλληλο άτομο για να υποστηριχθεί και σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη υποστήριξη είναι η χρηματική ενίσχυση. Διαφημίσεις. Και καλά κάνει γιατί επιχείρηση έχει, λεφτά χρειάζεται γιατί έχει και έξοδα, αλλά με βάση τις προσωπικές της πικρίες για την κριτική που δέχεται, ξεπερνά τα όρια και ψεύδεται σε βαθμό ποινικού αδικήματος.  
     Ποιος στην Κύμη γνώριζε την κ. Έφη Ντίνη πριν από την προεκλογική περίοδο των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών; Κανένας!
    Θα απαντήσω στην κ. Ντίνη, όχι γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ, αλλά για να μάθουν οι εργοδότες της και οι αναγνώστες της το χαρακτήρα της εν λόγο κυρίας.     Ας τα πάρουμε ένα-ένα:
     Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο τοπικό συμβούλιο είναι ο κ. Παππάς Λουκάς που πήρε περισσότερους ψήφους από εμένα. και μάλιστα σχεδόν όσους πήραν και οι 3 υποψήφιοι της  Συμπολιτείας στη Δ.Κ.Κύμης Ούτε αυτό δεν ξέρετε. Χωρίς να έχετε λόγο ασχολείσθε με προσωπικές συνομιλίες προκειμένου να γράψετε κάτι και διαγράφετε και το όνομα του κ. Αντωνίου, δήθεν για να μην το εκθέτεται, αν και είναι από τους ελάχιστους που σχολιάζουν με το όνομά τους και δεν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα ΄την ανωνυμία. Τι σας νοιάζει εσάς πως επικοινωνώ εγώ με τους Δημότες της Κύμης; Σας έχει διορίσει κανένας ως προστάτη; Εκτός αν τους θεωρείται ανόητους και αδύνατους να εκφράσουν τις απόψεις τους. Σας πληροφορώ ότι μόνο ένας ανόητος θα θεωρούσε τους Κυμαίους ανόητους.
      Πάμε τώρα στο ποινικά κολάσιμα. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας δεν έχει πόρους και δεν διαχειρίζεται δημοτικά τέλη.Την Πάγια Προκαταβολή που θα δημιουργούσε κάποιες προϋποθέσεις δεν την πήραμε ποτέ, όπως και τώρα. Γιατί λοιπόν μου απευθύνετε βλακωδώς κατ' επανάληψη που πήγαν τα χρήματα της Λαϊκής της Κύμης; Τι υπονοείτε; Με κατηγορείτε για κάτι; Γράψτε το  ευθέως για να μπορώ να σας στείλω αρμοδίως. Εσείς δεν γράφατε προ καιρού ότι ο μόνος που δεν έπαιρνε λεφτά από την Λαϊκή είναι ο Μαργέλης; Τα τέλη της Λαϊκής τα διαχειρίζεται Αντιδήμαρχος και κατά την περίοδο Θωμά, η Λαϊκή δεν χρωστούσε! Τώρα με την χρηστή διοίκηση της Συμπολιτείας δεν έχει πληρώσει από την 1η Ιανουαρίου 2015, δέκα(10) μήνες. 
     Περί ΑΟΚ. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Κύμης ήταν μία προσωπική υπόθεση του τέως Δημάρχου κ. Θωμά και της οικογένειάς του. Πάνω από 25 χρόνια ασχολήθηκε ο κ. Θωμάς με την ομάδα και την έφερε εκεί που ποτέ άλλη ομάδα της Κύμης δεν είχε φθάσει. Οι ακαδημίες των παιδικών τμημάτων όλων των αθλημάτων είχαν πάνω από διακόσια(200) παιδιά. Πως τα πέτυχε αυτά μέσα στα 25 χρόνια είναι δικό του θέμα και είναι ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, που ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση το 2010, θα γνώριζε τι γινόταν στην ομάδα είκοσι χρόνια πριν. 
   Επίσης, εάν έγιναν παράνομες προσλήψεις στο Δήμο θα τα βρουν οι ελεγκτές.
   Τέλος  τα προβλήματα της Κύμης τα ξέρουν οι Κυμαίοι και τα λύνουν μεταξύ τους και δεν χρειάζονται ενισχύσεις άσχετων και άγνωστων κακόψυχων υποστηρικτών, αλλά αυτή η προσπάθεια λογοκρισίας που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό να μη γράφει κανείς τίποτε κακό για το Δήμο δεν θα περάσει γιατί γιατί πλέον το ποτήρι ξεχείλισε.
   Ο Δήμος χρωστάει εκτός των άλλων:
   Δέκα(10) μηνών ενοίκια στο οικόπεδο της λαϊκής αγοράς.
   Δέκα οκτώ(18) μηνών ενοίκια για το βρεφονηπιακό σταθμό.
   Χρωστάει στους προμηθευτές του   βρεφονηπιακού σταθμού.
   Και χρωστάει σε όποιον περνά έξω από τον Δήμο.   Και μαθαίνω ότι άρχισαν και οι κατασχέσεις!
   ( Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα θέματα , όπως η προσφώνηση " Ένας Υποστράτηγος ε.α., αλλά το ξεπερνάω γιατί τι να πεις σε έναν .....)
    Παραθέτω αυτούσια από το ιστολόγιο της κ. Ντίνη την ανάρτησή της για να μπορούν οι αναγνώστες μου να καταλάβουν σε τι αναφέρομαι.
Ένας Υποστράτηγος ε.α., ο κ. Άγγελος Μαργέλης, πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, άφησε για λίγο στην άκρη τα θέματα της Κύμης και ξεκίνησε τη σύνδεση με …Κάιρο όπως γράφει σε αναρτήσεις του στο fbμε δημότες του δήμου Κύμης –Αλιβερίου.
Και αναρωτιέται κανείς… Αυτά έκανε και όταν ήταν Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας; Μονίμως τους είχε συνδέσει όπως ο ίδιος λέει με ….Κάιρο; Γι αυτό όταν στα τοπικά συμβούλια του ζητάνε να τους ενημερώσει για παράδειγμα, που πήγαιναν επί θητείας του τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης, αν κάποιοι πληρώνονταν με μαύρα, αν είχαν γίνει προσλήψεις ατόμων στην καθαριότητα, όπως για παράδειγμα ατόμων που σήμερα είναι ακόμη δίπλα του στα συμβούλια και ασκούν κριτική στους άλλους, όπως και παιχτών της τότε ομάδας του ΑΟΚ; Και σημειωτέον ότι σύμφωνα με πληροφορίες πληρώνονταν από το δήμο! Χωρίς να έχουν πιάσει σκούπα και φαράσι ποτέ στη ζωή τους!! Αληθεύει κ. Μαργέλη ή μήπως είστε ακόμη συνδεδεμένος με ….Κάιρο, οπότε τζάμπα ο κόπος;
Μήπως ο κ. Μαργέλης θα πρέπει να διακόψει τη σύνδεση με Κάιρο…. και να κάνει σύνδεση με την Κύμη αυτή τη φορά, προκειμένου να απαντήσει και στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής που θέλουν να μάθουν που πήγαινε το χρήμα του δήμου όλα αυτά τα χρόνια που «ηγείτο» στην Κοινότητα. Ή μήπως αποφάσισε εκ νέου να παραιτηθεί και δεν το πήραμε είδηση; Γιατί μας έχει μπερδέψει τελευταία… Φταίει η κακή σύνδεση τελικά!
Και για του λόγου το αληθές...

Στο Υπουργείο οι Δήμαρχοι για το αδιέξοδο στον ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας .

Από lala-to 
Στις 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας –Ελάτειας.
Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία
των έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.
Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής
μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και
λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.
Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.
Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια
υγεία και το περιβάλλον.
Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αναπάντητα Ερωτήματα από την Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης.

   
Μεταξύ των άλλων και προς το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης, τέθηκαν και τα παρακάτω ερωτήματα:
     - Ανανεώθηκε η μίσθωση του κτηρίου που στεγάζεται το Γραφείο Δόμησης του Δήμου στην Κύμη;
     -Είναι αλήθεια ότι το Νομικό Πρόσωπο που διοικεί τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Κύμη, χρωστάει σχεδόν 2 ετών ενοίκια;
     - Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος αύξησε το ενοίκιο  στο χώρο όπου λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά της Κύμης, αλλά χρωστάει τα ενοίκια από την αρχή του έτους;

     Απάντηση δεν πήραμε, λόγο έλλειψης αρμοδιότητας των παρόντων εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αν και έπρεπε να γνωρίζουν γιατί οφείλουν να παρακολουθούν τα προβλήματα και να μεριμνούν για την επίλυσή τους. Δεν φέρουν ευθύνη για την ανικανότητα του Δήμου που αδιαφορεί για την περιοχή της Κύμης, αλλά μια απάντηση με βάση κάποια ενέργεια που έκαναν θα ήταν απόδειξη της προσπάθειάς τους. Και οι ενέργειες πρέπει να γίνονται γραπτά για να μπορούν και να τις επικαλεσθούν. Εάν έκαναν κάποια προσπάθεια βέβαια!

     Θα υποβάλουμε και γραπτά τα ερωτήματα, μήπως και πάρουμε απάντηση.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Σήμερα Παρασκευή 16 Οκτ. 2015 και ώρα 10.00 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις   για τα θέματα:
      1ο. Πρόταση ονομασίας και μετονομασίας οδών Δ.Κ. Κύμης.
            Το θέμα, μετά από εισήγηση του Συμβούλου κ. Μαργέλη, με τις προτάσεις του Προέδρου θα σταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να γνωματεύσει επί των προτάσεων και θα υποβληθεί εκ νέου στο Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση.
      2ο. Κατατέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης τα θέματα που είχε ζητήσει ο Σύμβουλος κ. Μαργέλης.(Έχει γίνει προηγούμενη ανάρτηση με όλα τα στοιχεία για τα θέματα, τις ερωτήσεις και τις προτάσεις/εισηγήσεις της αντιπολίτευσης του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης).
           
Τα θέματα θα τεθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Ειδικά για το θέμα της ακτής στο Σουτσίνι και γενικά όλης της περιοχής, το θέμα θα εξετασθεί σε΄άλλη συνεδρίαση που θα το έχει ως μοναδικό θέμα.Πάντως διαπιστώθηκε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία προεργασία.
       Για τα άλλα θέματα, για τα νεκροταφεία δεν δόθηκε απάντηση και για το τεχνικό τεχνικό πρόγραμμα η θέση του Προέδρου δήλωσε ότι αυτό του έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία. Τι έχει γίνει ή τι θα γίνει δεν μάθαμε.
       Όλοι οι συμμετέχοντες και εκ του ακροατηρίου συμφώνησαν ότι τα θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και επείγοντα και απαιτούνται ενέργειες.
       3ο. Ο Σύμβουλος κ. Λουκάς Παππάς έθεσε θέματα για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κύμης και της λειτουργικότητας του γηπέδου.
       Ο Σύμβουλος κ. Τριανταφυλλίδης έκανε μία σύντομη ενημέρωση για την αξιοποίηση του  "Λιμανιού της Κύμης"
       Ο πρώην σύμβουλος της Δ.Κ. Κύμης κ. Γεωργίου, έθεσε θέματα για την περιοχή "Φαλάριο".
       Τέλος η Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων έθεσε θέματα της αρμοδιότητάς της και έθεσε και το θέμα της άθλιας  κατάστασης που βρίσκεται και το κτήριο της Εργατικής Εστίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία τη Ένωσης, άποψη που υποστηρίχθηκε και από την κ. Κατερίνα  Γκέγκε, ως εκπροσώπου του συλλόγου "Αξάνεμες," που χρησιμοποιούν τον χώρο για τις ανάγκες του χορευτικού συλλόγου.
       
       Για όλα τα θέματα ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ Πόγκας υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει για το καλύτερο κατά το δυνατόν αποτέλεσμα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο Πρόεδρος κ. Πόγκας, προσπαθεί αλλά τα παράπονα αυξάνονται.Αναφέρθηκε ως παράδειγμα ότι ενώ καθημερινά αλλάζονται λάμπες στο δημοτικό φωτισμό, η Κύμη είναι στο σκοτάδι. Επίσης διαπιστώθηκε εκ των λεχθέντων ότι η Δ.Κ. Κύμης πρέπει να εντείνει την πίεσή της προς τον Δήμο μέσω της Δ.Ε.Κυμης προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα. 
       Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρώην  Δήμαρχος κ Σιδεράκης Γ., ο Σύμβουλος κ. Παππάς Β, πρώην Αντιδήμαρχος , οι οποίοι με τις πολύτιμες επεμβάσεις τους στα διάφορα θέματα έδωσαν καλύτερη εικόνα στα θέματα, ώστε να γίνουν πλέον σαφή και κατανοητά.  Επίσης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος και ο Ταμίας της Έ. Ε. Β. Κ . Κύμης και περιχώρων κ Λιάπη Μ. και Μπουρίκας Δ. εκπρόσωπος του συλλόγου ΄'Αξάνεμες' κ. Κατερίνα Γκέγκε και δημότες.
       Δεν παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας για τους οποίους υπήρχαν και προσωπικές ερωτήσεις. Όπως τι γίνεται με τις κεραίες της τηλεόρασης; Το 80% της Κύμης έχει ψηφιακό σήμα, αλλά το 20% βλέπει την παλαιά τηλεόραση, η οποία συνήθως δεν βλέπεται. Τι θα γίνει; Και άλλα πολλά! 

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ερωτήματα & Εισηγήσεις για τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης της 16 Οκτ. 2015.

                       
Λαμβάνοντας υπόψη ότι παρά την παραίνεση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, όπως υποβάλουμε έγκαιρα τα θέματα που επιθυμούμε να συζητηθούν κατά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, προκειμένου να τεθούν στα θέματα ημερησίας διάταξης ώστε να μην αιτείται η συζήτησή τους εκτός των προγραμματισμένων, καταθέτω το παρόν, προκειμένου να ενσωματωθεί, μετά την ανάγνωσή του, στο πρακτικό της συνεδρίασης του Συμβουλίου της 16 Οκτωβρίου 2015.
                        Τα παρακάτω ερωτήματα και εισηγήσεις αποτελούνται από τα θέματα που εγγράφως ζητήθηκε να τεθούν στα θέματα ημερησίας διάταξης και έλαβε αρ.πρ.: 19153 της 1ης Οκτ. 2015 και τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στα θέματα ημερησίας διάταξης.  Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τα θέσουμε προ ημερησία διάταξης και να συμπεριληφθεί το παρόν στο πρακτικό.        

 
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1ο Θέμα: Ενημέρωση για την αιτηθείσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με μοναδικό θέμα την σχεδίαση για το μέλλον της ακτής λουομένων στο Σουτσίνι και ειδικά τις συνθήκες λειτουργίας καντίνας.

Το θέμα αφορά τρία θέματα:
     α.         Καντίνα.: Ποία η θέση εγκατάστασης, πότε θα γίνει ο διαγωνισμός πλειοδότη, τι διάρκεια θα έχει η ενοικίαση
 Εισήγηση: Να διευθετηθεί κατάλληλα ο σημερινός χώρος και να επιτραπεί κατ΄ εξαίρεση η χρήση του, να γίνει ο διαγωνισμός εντός του 2015 και η διάρκεια μίσθωσης να είναι για τέσσερα χρόνια.
β.     Αγία Μαρίνα: Ποία η σχεδίαση για την αποκατάσταση της βάσης εδραίωσης προκειμένου σε δεδομένη στιγμή να ανακατασκευασθεί ο Ι. Ναός;
Εισήγηση: Να συνεχισθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βάσης, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κα να σημανθεί ο χώρος που ανήκει στον Ιερό Ναό.     
               γ.         Ακτή Σουτσίνι: Υπάρχει κάποια σχεδίαση για εργασίες αξιοποίησης της περιοχής ειδικά για το Σουτσίνι και όχι μόνο αυτής, αλλά και των άλλων όπως «Καλόγηρου» και «Λένωση», όπως οδικό δίκτυο και άλλες διευκολύνσεις         
                           Εισήγηση: Να διευθετηθεί το οδικό δίκτυο για πεζούς,  από τον κεντρικό δρόμο του ορεινού δρομολογίου, μέχρι τη θάλασσα, να τοποθετηθούν καμπίνες και νερό, σε όλες τις ακτές και να συμπεριληφθούν στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, για να γίνει μια αρχή. ‘Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός’ και αν δεν ξεκινήσει κάτι ποτέ δεν θα γίνει.

2οΘέμα:. Περί αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης ορεινών δρομολογίων(δασοδρόμων)
                 Το οδικό δίκτυο, ορεινό και πεδινό, δεν συντηρήθηκε με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να είναι αδιάβατο. Εκτελέσθηκαν εργασίες κατόπιν πίεσης σε ελάχιστα σημεία και βασικά σε τουριστικές ή εκκλησιαστικές περιοχές όπως Χωνευτικό ή Μοναστήρι  και σε κάποιες άλλες με προσωπική εργασία ή έξοδα αιρετών της περιοχής. Το ορεινό οδικό δίκτυο  και ειδικά των δασοδρόμων η κατάσταση είναι άθλια και αναδεικνύει την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος του Δασαρχείου για την περιοχή.
                 Εισήγηση: Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αλλά και τα αιτήματα των Δημοτών σε συνδυασμό και με την επερχόμενη περίοδο συλλογής της ελιάς, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όσες εργασίες απαιτούνται για την διευκόλυνση των εργασιών και την πρόσβαση. Ως για το ορεινό οδικό δίκτυο  και ειδικά των δασοδρόμων η κατάσταση είναι άθλια και απαιτούνται άμεσα εργασίες αποκατάστασης γιατί σε περίπτωση ατυχήματος οι ευθύνες θα βαρύνουν και τον Δήμο αλλά και το Δασαρχείο.
3οΘέμα:. Περί εσόδων δημοτικού νεκροταφείου Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης.
                 Η υπενθύμιση των ιδιοκτητών οικογενειακών τάφων περί της υποχρεώσεώς τους για την καταβολή των ετησίων τελών, είναι υποχρέωση της Δ.Κ.Κύμης και η παράληψη αυτή αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Το ίδιο ισχύει και για τα τέλη φύλαξης των οστών. Τα έσοδα από τα τέλη αυτά αποτελούν την δυνατότητα συντήρησης των Δημοτικών             Νεκροταφείων.
                 Εισήγηση: Άμεσα θα πρέπει να αποσταλούν οι ειδοποιήσεις για να υπάρχουν οι δυνατότητες εργασιών και συντήρησης.

 
4οΘέμα:ο. Ενημέρωση περί του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Κ. Κύμης έτους 2015.
                 Προ διμήνου ζητήσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δ.Κ. Κύμης για το 2015. Μας δόθηκε μια απάντηση, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και κανένας χαρακτηρισμός δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Θεωρούμε δε απαράδεκτο, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διά της διευθύντριάς της, εις την οποία είχε αποσταλεί προσωπική επιστολή για την ενημέρωσή μας, ανεξάρτητα προς το αίτημα που είχε κατατεθεί στην Δημοτική Κοινότητα, δεν υπέβαλε καμία απάντηση, αλλά και αν υπέβαλε αλληλογραφία προς την Δ.Κ.Κύμης, ήταν υποχρεωμένη να την κοινοποιήσει και σε μας. Η αδιαφορία της υπαλλήλου του Δήμου, προς αιρετά μέλη του συμβουλίου είναι ιδιαίτερα προσβλητική και επιφυλασσόμενα για οποιαδήποτε δίωξη.
                  Εισήγηση: Απαιτούμαι να ενημερωθούμε άμεσα για το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Κ. Κύμης του 2015, με λεπτομέρειες έργων και κόστους που έγιναν και υπολείπονται.

Παρακαλώ για την καταχώρηση .


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δεν έχουν επαφή με την Πραγματικότητα!

     
Την 1η Οκτωβρίου 2015 κατέθεσα ένα έγγραφο με τα παρακάτω θέματα προκειμένου να συμπεριληφθούν στα θέματα της ημερησίας διάταξης της επόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, με βάση δική τους παραίνεση όπως τα θέματα που επιθυμώ να συζητηθούν να τα υποβάλω έγκαιρα, ώστε να μην υπάρχει λόγος να ζητώ να συζητηθούν εκτός ημερησίας διάταξης. Παραθέτω παρακάτω το αίτημα που κατέθεσα και έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου της Δημοτικής Ενότητας Κύμης : 19153/01.10.2015

                   Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή σας καλώ στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμη να θέσετε στην ημερησία διάταξη τα παρακάτω θέματα:
1ο. Ενημέρωση για την προετοιμασία της αιτηθείσης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με μοναδικό θέμα την σχεδίαση για το μέλλον της ακτής λουομένων στο Σουτσίνι και ειδικά τις συνθήκες λειτουργίας καντίνας.
2ο. Περί αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης ορεινών δρομολογίων(δασοδρόμων)
3ο. Περί εσόδων δημοτικού νεκροταφείου Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης.
4ο. Ενημέρωση περί του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Κ.Κύμης έτους 2015.

Την 12η Οκτ. 2015 έλαβα πρόσκληση για συνεδρίαση του Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:
 
Την 16η Οκτ. 2015 και ώρα 10.00, ημέρα Παρασκευή στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
                   1. Πρόταση ονομασίας και μετονομασίας οδών Δ.Κ. Κύμης.
                   2. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του.
                   3. Τρέχοντα Θέματα.

        Η πρόσκληση συνοδεύεται από μία εισήγηση με θέμα " Πρόταση Ονομασίας και Μετονομασίας Οδών της Δ.Κ. Κύμης", γενική και ανυπόγραφη που συνοδεύεται από κάποια σχόλια και καταστάσεις με ονομασίες οδών και με σχόλια και με άλλα με προτάσεις με ονόματα για μελλοντική χρήση.

      Ερωτώ λοιπόν ; Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης δεν αντιλαμβάνεται ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους Κυμαίους; Βέβαια αυτός αποφασίζει για τα θέματα της ημερησίας διάταξης, αλλά τότε γιατί ζήτησαν να ζητάμε τα θέματα που θέλουμε να συζητηθούν σαν θέματα της ημερησίας διάταξης; Δεν τα τοποθετούν για να τα αποφύγουν;
      Εδώ δεν αποφασίζουν να τοποθετήσουν ΜΙΑ πινακίδα που να προσδιορίζει τους δρόμους που έχουν εγκριθεί, όπως η μετονομασία τους προς τιμή του Ναυάρχου Νικολάου Παππά και του εκπαιδευτικού Δημητρίου Τρίμη και συζητούν για νέες οναματοθεσίες;
     Προφανώς μας δουλεύουν.
     Προφανώς αδιαφορούν για τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών.
     Προφανώς είναι κατώτεροι των απαιτήσεων σε μια τόσο δύσκολη για όλους κατάσταση, όπως και άλλη φορά έχω αιτιολογημένα αναφέρει.

     Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου να τοποθετηθούμε.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

    Την 16η Οκτ. 2015 και ώρα 10.00, ημέρα Παρασκευή στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
    1. Πρόταση ονομασίας και μετονομασίας οδών Δ.Κ. Κύμης.
    2. Ενημέρωση από τον Πρόεδρο για θέματα της αρμοδιότητάς του.
    3. Τρέχοντα Θέματα.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ο Αγώνας συνεχίζεται και η ενημέρωση μαζί!


Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης       Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης συμπλήρωσε σήμερα 5 χρόνια από την επανίδρυση του, 5 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και ανόδους, ενώ ταυτόχρονα έκανε το εντός έδρας ντεμπούτο του στην Α2 υποδεχόμενος τον Φίλιππο Βέροιας για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι έγινε μέσα σε εορταστικό κλίμα και οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου φρόντισαν να μην χαλάσει αυτή η γιορτή, παίρνοντας την νίκη με σκορ 81-53. 
      Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε διοίκηση, προπονητές και παίκτες του Γυμναστικού να πανηγυρίζουν μαζί με τους φιλάθλους, οι οποίοι κατέκλεισαν το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Μαρίνος». Μάλιστα, για να ευχαριστήσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας για την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου πραγματοποίησε στο ημίχρονο κλήρωση με 6 τυχερούς να κερδίζουν πλούσια δώρα.

       Παρά του ότι ορισμένοι ανόητοι, ένας δηλαδή, θεωρεί ότι η ενημέρωση για τις επιτυχίες του Γ. Σ. Κύμης κρύβει χολή και ειρωνική διάθεση, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας γιατί είναι Κυμαίοι. Οι άλλοι ας ενοχλούνται!.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Α.Σ. Μαχητές Δόξας Πεύκων- Γ.Σ.Κύμης 54-69

Καλή αρχή και καλή χρονιά.

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης
Η ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου πήγε στη Θεσσαλονίκη και  αντιμετώπισε στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος τον Α.Σ. Μαχητές Δόξας Πεύκων τον οποίο και νίκησε 69-54.
Καλή συνέχεια

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Υπάρχει αποτέλεσμα έργου;


Πήγε ο κ. Αντιδήμαρχος στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, πήγε στον Περιφερειάρχη για την προώθηση του έργου της αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης και μπράβο του. έβγαλαν και ένα δελτίο τύπου σαν Δήμος για να ενημερώνουν τους Δημότες και μας αναφέρουν την καλή διάθεση του Περιφερειάρχη να βοηθήσει για την αποκατάσταση, κάτι για το οποίο κανείς δεν αμφέβαλε.  
Τι κρύβεται πίσω από αυτές τις κινήσεις; Ήταν αποτυχημένες και δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα πλην της βοήθειας; Υπάρχει χρονικός πίνακας προόδου ενεργειών; Υπάρχει δυνατότητα από κάποιον υπεύθυνο να ενημερωθούμε γραπτώς για το τι έχει γίνει χρονικά και όχι γιατί πρέπει να γίνει; Και λέμε γραπτώς, ώστε να μην λένε μετά ότι παραποιήθηκαν οι κάποιες δηλώσεις κάποιων αρμοδίων. Ή μήπως αργούμε γιατί είναι μακρυά οι επόμενες δημοτικές εκλογές; Μήπως όμως σχεδιάζουμε να είναι έτοιμο πριν της επόμενες εκλογές;
Περιμένουμε να δούμε για ποιον δουλεύει ο Δήμος, για τους Δημότες ή για τις ψήφους των επόμενων εκλογών;