Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σε δικό του χώρο προτίθεται να στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Κύμης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Από eviaportal.gr
Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης απέστειλε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς με βασικό θέμα την ενημέρωση του Υπουργού αναφορικά με τη συγκέντρωση των κατοίκων της Κύμης για τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.
Θανάσης Μπουραντάς
Θανάσης Μπουραντάς
Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμαρχος ενημερώνει τον Υπουργό ότι ο Δήμος προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε δικό του χώρο χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο

Κύριε Υπουργέ

Μετά την ενημέρωσή μας στην Λαμία, την Τετάρτη 18/11/2015, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου, να υποβαθμίσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης σε Αστυνομικό Σταθμό, σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου για την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών της Κύμης την Παρασκευή 20/11/2015, που διαδήλωσαν την έντονη αντίδρασή τους σε μία τέτοια απόφαση και την πρόθεση όλων για συνεχείς κινητοποιήσεις κάθε μορφής, γιατί δεν δόθηκε καμία πειστική εξήγηση για τον σχεδιασμό της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

Την ίδια στιγμή σε άλλους Δήμους με το 1/3 του πληθυσμού του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, διατηρούνται δύο τμήματα, χωρίς κάποιους σοβαρότερους λόγους από την δική μας περίπτωση.

Όλα αυτά προκαλούν πικρία και απογοήτευση, αφού οι πολίτες περίμεναν διαφορετική πολιτική από την σημερινή κυβέρνηση.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα, όπως και το γεγονός ότι ο Δήμος δήλωσε στην συγκέντρωση της Κύμης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε δικό του χώρο χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Θανάσης Μπουραντάς

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

     Σήμερα    30η Νοεμβρίου   2015,  ημέρα Δευτέρα  και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε έκτακτη συνεδρίαση, συνεδριάζει με τα παρακάτω θέματα:


1.Σε αίτηση Σπανού Χαράλαμπου «Εστιατόριο- ψαροταβέρνα» για χορήγηση άδειας  μουσικών οργάνων

2.Σε αίτηση  ΑΕΞΤΕΕ Χαράλαμπος Σπανός «ΚYMI PALACE  A.E» για χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων 

3.   Συζήτηση – απόψεις - προτάσεις  περί του κανονισμού  λειτουργίας  της λαϊκής αγοράς.                                  
4. Απαντήσεις  σε ερωτήματα  του  συμβούλου κ. Μαργέλη Αγγελου

 Ενημέρωση  για θέματα  αρμοδιότητας  Δ.Κ. Κύμης 

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Η μάγισσα Ταραντούλα προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα»



 Για ακόμα μία χρονιά η μάγισσα Ταραντούλα, προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα ώστε κανένα παιδάκι να μην πάρει ποτέ ξανά δώρο από τον Άγιο Βασίλη! Θα καταφέρει ο καλόκαρδος Ξωτικούλης να την εμποδίσει και να σώσει τα Χριστούγεννα; Με ποιού το μέρος είναι τελικά η Καλικατζαρένια ; Θα βοηθήσει η γλυκιά γιαγιά το καλοκάγαθο ξωτικό; Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και μόνο τα μικρά παιδάκια μπορούν να βοηθήσουν στην διάσωση τους, για αυτό μη χάνετε στιγμή μικροί μας φίλοι!
Ελάτε να μας βοηθήσετε να σώσουμε τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε όσο ποτέ!


Συντελεστές

Ερμηνεύουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας Στρατής Τσοπανέλης (Α/Σ):
Μαρία Ζαφείρη, Τζένη Κοσμίδου, Μαρία Φάλαρη, Πάνος Χαρίλας

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κάτια Πόγκα, Βέρα – Νίκη Αγγελοπούλου
Χορογραφίες: Βέρα – Νίκη Αγγελοπούλου
Σκηνικά: Μαρία Φάλαρη
Κοστούμια: Ελένη Ψωμαδάκη, Μαρία Φάλαρη
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης & Σταμάτης Ελένης
Graphic Design: Μαρία Φάλαρη

Οι παραστάσεις δίδονται σε σχολεία κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972014849



Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει!

 
 Στα διάφορα ιστολόγια έχουν αρχίσει και αναρτούνται διάφορα σχόλια για τον σκληρό και ανελέητο αγώνα για την μη υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης. Μούσκεμα στον ιδρώτα από τον μπάρμα Γιάννη μέχρι τον μπάρμπα Θανάση. Αγόρασαν και ιδικές πετσέτες για τον ιδρώτα.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαπετ σοουΒέβαια έχουν κάποια προβλήματα λόγο ηλικίας αλλά και κάποιας απειρίας μια και ποτέ τους δεν ασχολήθηκαν με αγώνα κόντρα στην Κρατική Αρχή γιατί πάντα ήταν μισθοσυντήρητοι.Ο καιρός των Δημογερόντων πέρασε!
   Τώρα λοιπόν ρίχνουν το βάρος στον συμπατριώτη Αναγνωστάκη, ο οποίος τι να  κοιτάξει; Να κοιτάξει τα Ψαχνά ή την Αρτάκη, την Αιδηψό που έκαναν και Βουλευτές επερώτηση στη Βουλή ή την Κύμη που εκτός από τις "κλέουσες" επιστολές δεν έχει καμιά άλλη υποστήριξη;
   Ο κ. Υπουργός εξ Ευβοίας και οι Βουλευτές, καθώς και οι παραλίγο Βουλευτές από την Δ.Ε.Κύμης γιατί δεν ακούγονται; Τους ενέπλεξε κανείς;
   Όλα αυτά είναι παράπλευρες απώλειες των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2014 και του προγράμματος "Καλλικράτη" και φοβάμαι ότι δεν έχουμε δει ακόμα τίποτε.  
    Θέλει υπομονή που δεν έχουν χρόνο, επιμονή που δεν διαθέτουν και πίστη σε αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά δεν πιστεύουν!
    Κρατούν βέβαια μία θέση (πισινή) σε περίπτωση που παραμείνει το Αστ. Τμήμα όπως είναι, όχι από τις δικές τους προσπάθειες αλλά από άλλους που ασχολούνται με το θέμα, αλλά  είδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν το έδαφος σε περίπτωση  αποτυχίας και ρίχνουν το βάρος στην τρόϊκα, λες και δεν υπήρχε όταν δώσαμε τον αγώνα για τα Ειρηνοδικεία κ.α.
   Άντε να δούμε που θα φθάσουμε. Τα λάθη πληρώνονται.
   Κουμιώτες κουράγιο!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή Δ. Θωμά προς αρμοδίους για το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης.

     
Αφού ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου δεν είχε την ευαισθησία και την ευθύνη να θέση το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015, αν και είχε ενημερωθεί για την δρομολόγηση του θέματος, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα με ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών παρατάξεων, ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος επέτυχε να διατηρηθούν στην Κύμη το Ειρηνοδικείο, η Εφορία, το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο και το ΚΥ Αλιβερίου, παρά τις αποφάσεις που είχαν πάρει τα διάφορα κέντρα, υποβάλει επιστολή προς τους αρμοδίους στα πλαίσια της διαβούλευσης, προκειμένου να καταστεί ομόφωνη η τοποθέτηση των Δημοτών.
       Στη συνέχεια, παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Θωμά.

Δημήτρης Γ. Θωμάς                                                          22 Νοεμβρίου 2015
πρώην Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου
και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.                                                         

ΠΡΟΣ:   
Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη   κ.Νικόλαο Τόσκα

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης : κ. Αποστόλου Ευάγγελο

Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης: κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη

Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης: κ. Στουπή Νικόλαο

Βουλευτές Ν.Εύβοιας : κ.Γιώργο Ακριώτη, κ. Αναστάσιο Πρατσόλη, κα Ζωή Λιβανίου, κ. Σίμο Κεδίκογλου  και κ. Νίκο Μίχο 

Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: κ Ηλία Τσέλιγκα

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: κ. Κώστα Μπακογιάννη

Θέμα: «Διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης»

Αξιότιμοι κυρία και κύριοι, στο Δήμο μας λειτουργούν δύο Αστυνομικά Τμήματα, αυτά της Κύμης και του Αλιβερίου. Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης και την διατήρηση μόνο αυτού του Αλιβερίου, που απέχει από την Κύμη 45 km!  
Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου προήλθε μετά  την εφαρμογή του Καλλικράτη, από την συνένωση πέντε (5) Δήμων.
Αποτελείται από 47 Τοπικά Διαμερίσματα, από τα 156 που έχει ολόκληρη η Εύβοια!  Έχει 111 οικισμούς από τους 406 που έχει ολόκληρος ο Νομός!  
Έχει έκταση 805.000 στρεμμάτων, πληθυσμό 35.000 κατοίκους, ενώ τα δύο πιο απομακρυσμένα άκρα του, απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 100 χιλιόμετρα!  Πρόκειται λοιπόν για μια απομακρυσμένη περιοχή, εκτεταμένη γεωγραφικά, με  εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο.
Πρόκειται επίσης για ένα Δήμο με πολλές τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του ξεπερνά τους 110.000 κατοίκους.
Η νυν  Δημοτική Ενότητα Κύμης, ( πρώην Δήμος Κύμης), υπήρξε διαχρονικά  ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος  στην ευρύτερη περιοχή από την απογραφή του 1879 έως σήμερα.
Η Κύμη είναι η γενέτειρα του μεγάλου γιατρού Γεωργίου  Παπανικολάου και με το Ινστιτούτο, το υπό ίδρυση Μουσείο και Συνεδριακό Κέντρο «Γ.Ν. Παπανικολάου», τείνει να χαρακτηριστεί ως  «πόλη υγείας» με Παγκόσμιο ιατρικό και όχι μόνο  ενδιαφέρον.  
Η Κύμη τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για Πανελλήνιες και Διεθνείς, Πολιτιστικές - Αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά, προβάλλοντας και διατηρώντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον πολιτισμό της, τις παραδόσεις και το φυσικό της περιβάλλον.
Ο εκσυγχρονισμός του λιμένα της και η προσδοκώμενη λειτουργία του ως ανατολική πύλη της χώρας στο άμεσο μέλλον, το υπό ανέγερση και δημιουργία  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Ανώτατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης προδιαγράφουν την ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη για την περεταίρω διαφύλαξη της ασφάλειας της .
Από την επανίδρυσή του Ελληνικού Κράτους, από το 1835, έως σήμερα, η Κύμη αποτελεί έδρα Δημόσιων Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και το Ειρηνοδικείο της Κύμης.   Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, (Νοσοκομείο, Τράπεζες, ΔΟΥ, Πολεοδομία, ΙΚΑ,   Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο κλπ), προσφέροντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δημοτών της Κύμης, των όμορων Δήμων, αλλά  και της νήσου Σκύρου.
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης (πρώην Δήμος Κύμης)  είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους.  Είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου από το 1835. Είναι έδρα της μιας εκ των δυο Μητροπόλεων του Νομού, της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.
Παρά τις πολλαπλές συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών, η πολιτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια σεβόμενη την ιστορία αυτής της περιοχής και την εκφρασμένη μεγάλη προσπάθεια και αγωνία του Δήμου, των κατοίκων και των φορέων του, διατήρησε τα δύο  ειρηνοδικεία, (Κύμη και Αλιβέρι), τα δύο  ΙΚΑ, (Κύμη και Αλιβέρι), το Νοσοκομείο Κύμης και το Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου, καθώς και  την Εφορεία, (ΔΟΥ) , στην Κύμη. 
Συνεπώς, η συνέχιση της αυτοτελούς λειτουργίας, των δύο αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, είναι επιβεβλημένη εκ των αντικειμενικών συνθηκών που υπάρχουν.
Σε πρόσφατη συγκέντρωση οι κάτοικοι και οι φορείς, ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεση τους, αλλά και την ετοιμότητα τους για κινητοποιήσεις .
Αιτούμεθα λοιπόν την παρέμβασή σας ώστε να ανακληθεί η άδικη αυτή απόφαση και να διατηρηθεί το ΑΤ Κύμης. Ευελπιστούμε στην καθοριστική σας συμβολή για την επίλυση του πάνδημου και δίκαιου αυτού αιτήματός μας.
                                                            Με εκτίμηση                                                               Ο πρώην  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  

                                                       Δημήτρης Γ. Θωμάς

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Υποδειγμα οργάνωσης με στόχο την επιτυχία .

Παραθέτω αυτούσια το δελτίο τύπου της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού, προς μελέτη από τους αρμοδίους του Δήμου Κύμης - Αλιβεριου. Οι εξετάσεις και τα αποτελέσματα για το αν το  το εμπέδωσαν θα κριθούν εκ των αποτελεσμάτων.

"Μετά την διατύπωση των τεκμηριωμένων ενστάσεων μου, σχετικά με την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, που υπέβαλα προφορικά κατά την παρουσία μου στην ενημερωτική συνάντηση της Λαμίας, θα ακολουθήσουν οι παρακάτω ενέργειες με σκοπό τη διατήρηση του εν λόγω Τμήματος:

α) Καλώ, την Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ομόφωνη απόφαση, εκφράζουσα τη διαφωνία και την αγανάκτηση της Τοπικής Κοινωνίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, χωρίς καν να έχουν αξιολογηθεί οι ιδιαιτερότητες του τόπου μας, οι πραγματικές του ανάγκες και οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει σε σχέση με την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Μία ανάπτυξη άμεσα συνδεδεμένη με την παροχή ασφάλειας, τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες του τόπου μας.

β) Με την ειλημμένη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. καλώ τους Φορείς του τόπου και όλοι μαζί επισκεπτόμαστε το Υπουργείο του Πολίτη και τον κ. Αναγνωστάκη και του υποβάλουμε ιδιοχείρως τις ενστάσεις μας και τις προτάσεις μας, τεκμηριώνοντας πρακτικά τις επιπτώσεις που θα έχει στην Εθνική μας Οικονομία η εφαρμογή μιας τέτοιας βιαστικής και επιπόλαιας απόφασης.

Ελένη Ευσταθίου
Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού"

ΌΧΙ στην υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος.

Μετά τα σχόλια, αναρτήσεις και έντονες διαμαρτυρίες προς τις τοπικές Δημοτικές Αρχές, χθες,  20 Νοε. 2015, το απόγευμα διοργανώθηκε   συγκέντρωση στην Κύμη ενάντια στην υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος σε Σταθμό. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις κινήσεις του Δήμου και τις απαντήσεις των αρμοδίων. Κοινή απόφαση όλων ήταν η συνέχιση της διεκδίκησης για να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης.  

Να επισημάνουμε εδώ ότι ΔΕΝ παρευρέθει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείφ, ο οποίος σε όλους τους αγώνες της Κύμης συνέβαλε δυναμικά, λόγο του ότι η εκδήλωση συνέπιπτε με εκκλησιαστικές υποχρεώσεις, δεν παρευρέθηκαν Βουλευτές του Νομού, ανώ για άλλες περιοχές μέχρι διαβήματα στη Βουλή έκαναν, δεν παρευρέθει εκπρόσωπος της Περιφέρειας και η συμμετοχή των Κυμαίων ήταν περιορισμένη. Εάν δεν συμμετείχαν και οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι του τέως Δημάρχου κ. Θωμά, η συγκέντρωση θα είχε πλήρη αποτυχία. Προγραμματίσθηκε σε λάθος χρόνο και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις αυτών που θα έπρεπε να κληθούν και θα μπορούσαν ασκήσουν κάποια πίεση στα κέντρα αποφάσεων.

Γιατί; Γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης, αλλά απλά να καλυφθεί κάποιο κενό στην υπάρχουσα κατάσταση.
Η διάθεση και η αισιοδοξία είναι εμφανής στα πρόσωπα των Συμβούλων της Συμπολιτείας!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Εύβοια αντιστέκεται και λέει ΟΧΙ στα διόδια!




Έντονη η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου  Κύμης - Αλιβερίου στη διαμαρτυρία για την εγκατάσταση διοδίων από Αθήνα για Χαλκίδα - Εύβοια.
Η ίδια ομάδα με την αυτή σύνθεση συμμετείχε και στην ενημέρωση για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης στη Λαμία.
Μπορούμε να πληροφορηθούμε ποίοι εκ τοπικών Αρχών εκπροσώπησαν την Κύμη;



Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Κουτοπονηριές και άλλα τινά


♣
επιχειρήματα.

Την Παρασκευή και 13 του Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου, με διάφορα θέματα. Ο Δήμος και οι λοιποί έμμισθοι σύμβουλοι γνώριζαν τις προθέσεις του Υπουργείου περί μειώσεως των Αστυνομικών Τμημάτων στην Στερεά και βασικά αυτό που ενδιέφερε την Κύμη, η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος.Ποια θα ήταν η λογική ενέργεια στης Συμπολίτευσης; Η παρουσίαση του θέματος, η τοποθέτηση των δημοτικών παρατάξεων και έκδοση ψηφίσματος, που σίγουρα θα ήταν ομόφωνο, για την μή υλοποίηση των προθέσεων του Υπουργείου. Ομόφωνα και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητούσε το προφανές.
Αντί αυτού το θέμα δεν παρουσιάστηκε, αλλά εκ των υστέρων ο Δήμαρχος , ο οποίος βέβαια εκπροσωπεί τον Δήμο, αλλά άλλο το βάρος του Δημάρχου και άλλο του Δημοτικού Συμβουλίου που δείχνει την σύσσωμη θέληση και θέση των Δημοτών, απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό, με κάποια στοιχεία και επιχειρήματα.
Την Δευτέρα  και 16 του Νοεμβρίου συνήλθε εκτάκτως και καλά έκανε, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης,  στο οποίο ενημερώθηκαν όλοι προκειμένου να παραστούν, πριν των Συμβούλων του Δήμου των Δ.Ε.Κύμης και Κονιστρών, που έχουν και άμεσο ενδιαφέρον
Γιατί;
Η απάντηση είναι προφανείς και για τους δύο χειρισμούς. Προκειμένου να μην τοποθετηθεί ο τέως Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος και είχε ασχοληθεί σκληρά και ανελέητα, σε αντίστοιχο θέμα για τα Ειρηνοδικεία και είχε επιτύχει την παραμονή και των δύο, και Κύμης και Αλιβερίου.
Είναι προφανές ότι η επόμενη προεκλογική περίοδος για τη Δημοτική Αρχή, θα είναι μακρά.   

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου προς Υπουργό για Αστυνομικά Τμήματα.

Με ικανοποίηση διαβάσαμε την επιστολή του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, κ. Μπουραντα προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα.
Στη συνέχεια παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή.

Κύριε Υπουργέ,
Ενημερωθήκαμε, ότι εξετάζετε την περίπτωση επαναφοράς παλαιότερης πρότασης, προηγουμένων κυβερνήσεων, για κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων, ώστε να παραμείνει ένα τμήμα για κάθε Δήμο.
Για την περίπτωση του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού τα δυο βασικά κέντρα του Δήμου, Κύμη και Αλιβέρι, στα οποία λειτουργούν αστυνομικά τμήματα, απέχουν μεταξύ τους 45 χιλιόμετρα όσο και η Χαλκίδα από το Αλιβέρι ενώ η έκταση είναι 804 τετρ. χιλιόμ.
Είναι τελείως αδύνατη η αστυνόμευση, αφού εκτός της μεγάλης έκτασης, ο Δήμος έχει 47 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και συνολικά (111) εκατόν έντεκα οικισμούς.
Ο συνολικός πληθυσμός που ήταν γραμμένος στα δημοτολόγια στην απογραφή 2011, ανέρχεται στους 34.284, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διπλασιάζεται , όπως άλλωστε και όλα τα Σαββατοκύριακα.
Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Εύβοιας μετά τη Χαλκίδα.
Το Αλιβέρι, που είναι η έδρα του Δήμου, είναι επίσης το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο μετά τη Χαλκίδα, αφού  λειτουργούν μεγάλες βιομηχανίες & βιοτεχνίες ( ΔΕΗ – ΑΓΕΤ κ.λ.π. ), ενώ η Κύμη είναι η ιστορική έδρα του Δήμου με παράδοση στον Πολιτισμό.
Το λιμάνι της Κύμης είναι το μεγαλύτερο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το πλέον ολοκληρωμένο.
 Ο άξονας Σχηματάρι – Χαλκίδα – Αλιβέρι – Κύμη, στο Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο 2003, που ισχύει, έχει χαρακτηριστεί πρωτεύον Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην τροποποίηση του, που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Λιμάνι της Κύμης προτείνεται να χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό, αφού έχει την μοναδική δυνατότητα σύνδεσης της περιοχής της Αττικής με τα Τουρκικά παράλια, τον Εύξεινο Πόντο, το Βόρειο Αιγαίο κλπ.
Επίσης το λιμάνι της Κύμης προτείνεται ως λιμάνι Κρουαζιέρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή της Κύμης και την ευρύτερη περιοχή.
Να θέσουμε επίσης υπόψη σας ότι στις αρχές του ερχόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι επισκέψιμο το μουσείο Παπανικολάου, η επισκεψιμότητα του οποίου προβλέπεται ιδιαίτερα μεγάλη με επισκέπτες  από το εξωτερικό αλλά και από Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει νέα διάσταση στην κίνηση και στην οικονομία της περιοχής.
Να προστεθεί ακόμα ότι τον επόμενο χρόνο ολοκληρώνεται και πρόκειται να λειτουργήσει το κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης, στο εξαιρετικό, ανακαινισμένο κτίριο του "Μυλωνοπούλειο", στο οποίο  προβλέπεται ότι θα έρχονται για εκπαίδευση μαθητές από άλλες περιοχές, και αυτό σημαίνει ότι θα μένουν κάποιες ημέρες στην Κύμη, ενώ προβλέπεται να συνοδεύονται και από γονείς.
Σας ενημερώνουμε για όσα έχουν σχεδιαστεί και έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή της Κύμης και είναι φανερό ότι δεν πρέπει να υπάρχει σκέψη για κατάργηση του αστυνομικού τμήματος, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί και η ενίσχυσή του.
Εχουμε επίσης την γνώμη ότι πρέπει να ξεφύγουμε, κατά κάποιο τρόπο, από το άγχος που υπάρχει γενικότερα, για μειώσεις εξόδων, που είναι επιβεβλημένη, αλλά σε περιοχές με αναπτυξιακή προοπτική, τα οφέλη για την οικονομία θα είναι πολλαπλάσια, αν οι επενδυτές και οι πολίτες γνωρίζουν ότι δίπλα τους υπάρχει η αστυνομία και εξασφαλισμένη η αστυνόμευση.Γνωρίζουν οτι διπλα τους υπάρχει η αστυνομία και εξασφαλισμένη αστυνόμευση.

Ψήφισμα των κατοίκων της Κύμης για το Αστυνομικό Τμήμα.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Επειδή πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ’ αυτή την πρόθεση για λόγους ιστορικούς  αλλά και δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
1.     Η Κύμη, από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, υπήρξε έδρα της Επαρχίας Καρυστίας, καθώς και ομώνυμου Δήμου, σήμερα δε είναι ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ακόμα είναι έδρα της Ιεράς  Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού . Λειτουργούν δύο τράπεζες, Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΤΑ (Ταχ/κό Ταμ/ριο), που διενεργούν συχνά χρηματαποστολές. Λειτουργούν ακόμα Γυμνάσιο, Λύκειο, δύο Δημοτικά Σχολεία, 2 Νηπιαγωγεία κλπ. Επίσης διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο αγωνίζεται η τοπική ομάδα μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, εκτός των 4 άλλων ερασιτεχνικών ομάδων (δύο μπάσκετ, μιας ποδοσφαίρου και μιας βόλεϊ).
2.     Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης καλύπτει όχι μόνο την πόλη μας, αλλά ολόκληρο τον πρώην Δήμο Κύμης καθώς και τον όμορο πρώην Δήμο Κονιστρών, δηλαδή όλη την έκταση της κεντρικής-ανατολικής Εύβοιας (Βόρειας Καρυστίας). Συγκεκριμένα την Κύμη (πρώην Δήμο Κύμης) και 11 τοπικές Κοινότητες με σημερινό πληθυσμό 7,5 χιλιάδων κατοίκων και τις Κονίστρες  (πρώην Δήμο Κονιστρών) και 10 τοπικές Κοινότητες με σημερινό πληθυσμό 3,5 χιλιάδων κατοίκων. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής είναι ορεινό και δύσβατο και θα είναι αδύνατη η αστυνόμευσή του από κάποιο άλλο Τμήμα της Εύβοιας. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την Τοπική Κοινότητα Μετοχίου Διρφύων η οποία απέχει από την Κύμη 25 χιλιόμετρα και από την έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, το Αλιβέρι, περίπου 80 χιλιόμετρα.
3.     Στην πόλη μας λειτουργούν δύο ευαίσθητες στρατιωτικές υπηρεσίες: η μονάδα και η βάση του πυροβολικού (βάση πυραύλων)  και το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων.
4.     Από το λιμάνι της Κύμης, μοναδικό στο κεντρικό Αιγαίο, διακινούνται χιλιάδες επιβάτες προς Σκύρο και Βόρειες Σποράδες καθώς και αυτοκίνητα και εμπορεύματα. Η κίνηση του λιμανιού αναμένεται να αυξηθεί πολύ, μετά την επέκτασή του και τον χαρακτηρισμό του ως εθνικής σημασίας.
5.     Στη θαλάσσια περιοχή μας έχουν συμβεί ναυάγια πλοίων (π.χ. Δύστος), αλλά και μικρών σκαφών με λαθρομετανάστες.
6.     Στην περιοχή έχουν πρόσφατα συμβεί ληστείες σε δύο τράπεζες καθώς και δεκάδες διαρρήξεις σπιτιών, οι οποίες διαλευκάνθηκαν σε ελάχιστο χρόνο από το Αστυνομικό Τμήμα και συνελήφθησαν οι δράστες. Έχουν επίσης εντοπιστεί (κατά καιρούς) φυτείες ινδικής κάνναβης και έχουν συλληφθεί οι καλλιεργητές.
7.     Υπάρχουν δύο Μουσεία, ένα στην Κύμη - Λαογραφικό (από τα αξιολογότερα στην Ελλάδα) , στον Πύργο (Παλαιοντολογικό και Λαογραφικό) και στην Άνω Ποταμία αρχαιολογική συλλογή.
8.     Για όλα τα παραπάνω και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών υπάρχει αγαστή συνεργασία του αστυνομικού τμήματος με τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ειδικά με την Πυροσβεστική (Κλιμάκιο Κύμης), Δασαρχείο, Πολεοδομία, Λιμεναρχείο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε αυτονόητη και απαραίτητη τη λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην πόλη μας και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια κατάργησής του, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

ΠΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ 
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Κ.ΚΥΜΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  ΛΙΝΟΣ- ΔΡΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΠΑΠΠΑΣ  ΛΟΥΚΑΣ- ΜΑΡΓΕΛΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΛΙΑΠΗ ΜΑΡΙΑ -  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΑΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΕΠΠΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΜΥΡΚΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΥΜΗΣ
ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ- ΕΝΩΣΗ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΜΗΣ
ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-  Δ/ΝΤΡΙΑ ΕΤΕ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ – Δ/ΝΤΡΙΑ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ  ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τι κάναμε, τι δεν κάναμε!

   
  Όταν συμμετέχεις σε ένα συμβούλιο, έστω και σαν Αντιπολίτευση, φέρεις την ευθύνη για ότι έγινε ή έπρεπε να γίνει και δεν έγινε. Βέβαια κυρίως υπεύθυνη είναι η Συμπολίτευση που έχει την πλειοψηφία και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, αλλά κανένας από τα μέλη του Συμβουλίου δεν είναι ανεύθυνος.
      Τον Αύγουστο του 2014, παραμονές της παράδοσης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, παρέδωσα στον νέο Πρόεδρο την παρακάτω κατάσταση υπό μορφή πίνακα με τις εργασίες, ενέργειες και πράξεις που υλοποιούσα εγώ και το Συμβούλιο από το 2011, με σκοπό την καλύτερη εργασία εκ μέρους τους. Για όλα υπάρχει   ολόκληρη η αλληλογραφία στα αρχεία της Δ.Κ. Κύμης, που αποδεικνύει ότι  είναι γραμμένο στην κατάσταση έχει και την αντίστοιχη ενέργεια.
    Δεν αναφερόμαστε σε θέματα αρμοδιότητας Δήμου, όπως η καθαριότητα ή οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, και θέματα αρμοδιότητας ΔΕΥΑΚΑ.
     Με το τέλος λοιπόν του χρόνου και προκειμένου αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας, ζητάμε με την ευκαιρία του απολογισμού που προφανώς θα συνταχθεί, να ενημερωθούμε για να ενεργήσουμε ανάλογα.  
     Ακολουθεί ο πίνακας που προανέφερα, στα θέματα του οποίου μπορούν να αναφέρονται και οι αναγνώστες στα σχόλιά τους.
     Δεν περιλαμβάνονται οι καθημερινές πράξεις και ενέργειες, διοικητικές εργασίες, συμβόυλια και αποφάσεις, ενέργειες προς άλλες τοπικές αρχές κ.α.

ΜΗΝΑΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΙΑΝ.
1.Απολογισμός Δ.Κ. Κύμης Παρουσίαση του Αγίου Αθανασίου

2. Εορτή Αγίου Αθανασίου.
1.Παρουσιάζεται σε συνεδρίαση του Δεκεμβρίου και αποφασίζει το Συμβούλιο.
2.Συνεργασία με Αντ/ρχο  Δ.Ε.Κύμης
ΦΕΒ.
Αλληλογραφία για τέλη Νεκροταφείων
Διαβιβάζονται στους ενδιαφερόμενους .
ΜΑΡ.
1.Συντήρηση Νεκροταφείων λόγω Πάσχα.
2.Έγγραφο προς Δασαρχείο για δασόδρομους.
3.Ανάβαση Κύμης
1. Πρόταση προς Δήμο


3. Συνεργασία με Αντ/ρχο  Δ.Ε.Κύμης
ΑΠΡ.
1.Ενημέρωση Δημοτών για αποψιλώσεις και καθαριότητα αυλών και αγροτεμαχίων-οικοπέδων
2. Αγροτική οδοποιία
1.Διαβιβάζονται στους ενδιαφερόμενους .

2. Πρόταση προς Δήμο
ΜΑΪ.
1.Καθαριότητα ακτών
2.Προετοιμασία ακτών για τα θαλάσσια λουτρά.
3. Προετοιμασία εορτής «Βελισσαρίου»

2.Πρόταση προς Δήμο.
3. Συνεργασία με Αντ/ρχο  Δ.Ε.Κύμης
ΙΟΥΝ.
1.    Καθαρισμός ρεμάτων.
2.    Συντήρηση χώρων στάθμευσης στο Σουτσίνι  και Ν.Λιμανάκι.
1.Πρόταση προς Δήμο
2. Πρόταση προς Δήμο
ΙΟΥΛ.
Αποστολή ενημέρωσης για θέματα καθαριότητας προς Δημότες.

ΑΥΓ.
Λαϊκή Συγκέντρωση.
Συνεργασία με Αντ/ρχο  Δ.Ε.Κύμης
ΣΕΠ.
1.  Συγκέντρωση Υλικών από ακτές θαλασσίου λουτρού
2. Τεχνικό Πρόγραμμα Δ.Κ.Κύμης-Προετοιμασία
1. Πρόταση προς Δήμο
2.Παρουσιάζεται σε συνεδρίαση   και αποφασίζει το Συμβούλιο
ΟΚΤ.
1. Τεχνικό Πρόγραμμα Δ.Κ.Κύμης
1.  Υποβολή
ΝΟΕ
Προετοιμασία χειμώνα (Αλάτι-φρεάτια)
Πρόταση προς Δήμο
ΔΕΚ.
Απολογισμός Δ.Κ. Κύμης
Παρουσιάζεται σε συνεδρίαση     και αποφασίζει το Συμβούλιο