Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Κληρονομιά Γεωργικόπουλου-Συνέχεια.

 
Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μου με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά με την  Γ.Γ.Δημόσιας Περιουσίας, έλαβα την παρακάτω απάντηση μετά σχετική επιστολή από 05.03.2016, την οποία και παραθέτω αυτούσια.
   Ελπίζω οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και η Δημοτική Κοινότητα Κύμης να ασχοληθούν με το θέμα, γιατί το πέρασμα του χρόνου μειώνει τα οικόπεδα αλλά και τα έσοδα, τα οποία και θα εξυπηρετούσαν τα οικονομικά προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. Η ΚΕΔΚΕ έχει αναδείξει το θέμα και θα μπορούσε να είναι συμπαραστάτης σε κάθε ενέργεια.
     Ευχαριστούμε θερμά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ.Οικονομικών για την καλή τους διάθεση και την ανταπόκριση.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.


Συνεδρίασε  την 27η  Απριλίου  2016,  ημέρα  Τετάρτη   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης:
1.Σε αίτηση  Κριτσιμά  Μαρίας   για  την ανανέωση  της  άδειας  μουσικής  στο κατάστημά της  στη Παραλία  Κύμης.Εγκρίθηκε ομόφωνα.
2. Συζήτηση περί  των  εκδηλώσεων  προς  τιμήν του Ιωάννη Βελισσαρίου  και  των αδελφών Χαρτσά. Αποφασίσθηκε να προταθούν στο Δήμο ως ημερομηνίες υλοποίησης η 5η Ιουνίου και 12η Ιουνίου αντίστοιχα.
3. Έγινε ενημέρωση  περί  τρεχόντων θεμάτων, όπως περί των κεραιών αναλογικής τηλεόρασης, υπό του Αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου. περί της συντήρησης των παιδικών χαρών και περί της πληρωμής από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου οφειλόμενα προς ιδιώτες.
4. Υπό του Συμβούλου κ. Α. Μαργέλη τέθηκε το θέμα της δημιουργίας πρόσβασης προς τη θάλασσα για ΑΜΕΑ και από τον Σύμβουλο κ. Λ. Παππά το θέμα του χώρου στάθμευσης στο Σουτσίνι από την πλευρά της Παραλίας και το θέμα λειτουργίας της καντίνας. Επίσης είναι κοινή διαπίστωση η κακή κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας καθώς και των δασοδρόμων αρμοδιότητας Δασαρχείου Αλιβερίου. 
ΣΧΟΛΙΑ:
1. Η συνεδρίαση με την παρουσία του Αντιδημάρχου και της Προέδρου της Ε.Ε.Β.Κ.Κύμης & Περιχώρων, εξελίχθηκε σε άριστη ατμόσφαιρα μια και ο σκοπός όλων είναι κοινός.
2. Ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά θέματα και η καθυστέρηση εγκρίσεως και λειτουργίας του προϋπολογισμού λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής αυξήσεως των προβλημάτων.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.


        Σας  καλούμε  την 27η  Απριλίου  2016,  ημέρα  Τετάρτη   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης:
1.Σε αίτηση  Κριτσιμά  Μαρίας   για  την ανανέωση  της  άδειας  μουσικής  στο κατάστημά της  στη Παραλία  Κύμης.
2. Συζήτηση περί  των  εκδηλώσεων  προς  τιμήν του Ιωάννη Βελισσαρίου  και  των αδελφών Χαρτσά.
3. Ενημέρωση  περί  τρεχόντων θεμάτων   
ΣΧΟΛΙΑ:
1. Η επεξεργασία και διαχείριση των εκδηλώσεων        προς  τιμήν του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Πεζικού Ιωάννη Βελισσαρίου  και  των αδελφών Χαρτσά από την Δημοτική Κοινότητα Κύμης, υποβαθμίζει την Κύμη γιατί οι εκδηλώσεις αυτές είναι επιπέδου Δήμου και από τον Δήμο θα πρέπει να σχεδιάζονται , οργανώνονται και υλοποιούνται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. 
2.    Υπερψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία η οποία προβλέπει τη παράταση για ένα χρόνο της ΚΥΑ που αφορά στη παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού.  Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ έφερε θετικό αποτέλεσμα σε ένα θέμα το οποίο αφορά, τόσο στη λειτουργία των αιγιαλών, όσο και στα οικονομικά των δήμων.   Ο αγώνας   συνεχίζεται με τελικό στόχο και σκοπό τη θέσπιση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα  Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται για ένα έτος από τη λήξη της, η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού. Η διάταξη κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσδοκώμενα έσοδα του Δημοσίου και των Δήμων, ενόψει της επικείμενης έναρξης της θερινής περιόδου και των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους   
3. Μήπως αυτό το θέμα θα έπρεπε να τεθεί στο Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση! Τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος;   Θα συνεχίσει να ρίχνουν μπάζα στο χώρο στάθμευσης στο Σουτσίνι από την πλευρά της Παραλίας; Τι θα γίνει με την καντίνα;  

4. Ποια τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του Αντιπεριφεριάρχη; Ήταν ενημερωμένος για τα θέματα που απασχολούν την Κύμη;    

                                          
                                          

                                                 

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ενημέρωση Ελαιοπαραγωγών- Η αναλυτική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.


 

«Μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και πολυσύνθετου έργου της εξέτασης του πολύ μεγάλου αριθμού των αιτημάτων αναθεώρησης των Τίτλων των Προσωρινών Δικαιωμάτων και των αιτημάτων διόρθωσης λαθών στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2015, για το οποίο κινητοποιήθηκε το σύνολο των εργαζομένων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Οργανισμός προχώρησε στον προσδιορισμό των Οριστικών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης για την περίοδο 2015-2020 και δρομολόγησε έτσι την έναρξη της περιόδου υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2016. Επισημαίνεται ότι ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του είτε μέσω των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων ή μόνος του μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή).
Παράλληλα, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προβεί μέχρι τη Μ. Τρίτη στην καταβολή της Πράσινης Ενίσχυσης και του υπολοίπου της Βασικής Ενίσχυσης. Το συνολικό ύψος των ενισχύσεων αυτών υπολογίζεται να ανέλθει σε 600.0000.000 € περίπου. Επιπλέον, κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής του Υπ.Α.Α.Τ., εντός της επόμενης εβδομάδας θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση έτους αιτήσεων 2015 στους δικαιούχους των Νησιών Αιγαίου, ύψους περίπου 9.300.000 €».

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για τις επιδοτήσεις

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής μας  με την ελπίδα ότι θα τον στηρίξουμε γιατί στο κάτω της γραφής είναι για το συμφέρον μας. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πότε θα έρθουν από την Χαλκίδα και εάν σου λείπει κάνα χαρτί να τρέχεις στο Αλιβέρι ή και στη Χαλκίδα ακόμα.

ΑΓΡΟ.ΚΤΗ.ΜΕΛ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ  & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχή μας ότι ο Συνεταιρισμός μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας ως φορεάς Α για την υποβοήθηση των αγροτών  στη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ για τα έτη 2016 εώς το 2020.
Στόχος μας είναι  η σωστή εξυπηρέτηση των παραγωγών με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό σε  όλα τα χωριά του Δήμου μας, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των προηγούμενων χρόνων.
Η προσπάθεια μας για σωστή ενημέρωση των υποχρεώσεων αλλά και των δικαιωμάτων των παραγωγών, θα μειώσει τα λάθη και τα χαμένα χρήματα, φαινόμενο του παρελθόντος.
Στηρίξτε τον Συνεταιρισμός της περιοχής μας, στη προσπάθεια που κάνει να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς όχι μόνο να πάρουν τις επιδοτήσεις που τους παρέχει το κράτος, αλλά και για την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων.
Θα υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις   όπου θα αναγράφονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς  και οι ημερομηνίες που θα επισκεφτούμε όλα τα  χωριά της περιοχής.
Κέντρα εξυπηρέτησης Αγροτών θα λειτουργούν καθημερινά στη Κύμη ,στο Κάδι,  στο Νεοχώρι και στο Αλιβέρι.
Πληροφορίες –τηλέφωνα επικοινωνίας
Για Κύμη –Κονίστρα Καμπούρης Αθανάσιος    6977350555
                                      Μπουρίκας Δημήτρης     6977616150
Για Αυλωνάρι –Κριεζά –Αλιβέρι     Καράπας Αναστάσιος    6970124960

Διαχειριστές Ιστολογίου Συσκέπτονται!


Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Να διατηρήσεις είναι δυσκολότερο του να κατακτήσεις !

Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμός 1981    Τελικά είχα δίκαιο όταν έλεγα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ότι δεν θέλουν, θέλουν, αλλά δεν μπορούν!
    Αναφέρομαι στην σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
    Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελείται από τρεις κατηγορίες συμβούλων:
    1. Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του, άνθρωποι μιας άλλης εποχής.
    2. Αποτυχημένοι πρώην τοπικοί άρχοντες που μετά την κατάργηση του Δήμου τους είτε πάτωσαν, είτε κατάφεραν να διασωθούν γιατί δεν υπήρχαν άλλοι χειρότερο  και με την "Συμπολιτεία" επανήλθαν    και
    3. Νέοι στην ηλικία με όνειρα μεν , αλλά άπειροι.
    Ποιοι είναι χειρότεροι; Πιστεύω οι δεύτεροι γιατί παρασύρουν τους πρώτους που δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν και δεν καθοδηγούν σωστά τους τρίτους που τους οδηγούν σε λάθη.Σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες μπορεί να είναι εξαιρετικοί, αλλά είναι σε λάθος θέσεις.
    Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει "όραμα", δεν έχει προοπτική, δεν έχει μέλλον. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν παρελθόν, αλλά είναι άλλης εποχής και γι΄αυτό αποτυγχάνουν. Φίλος επαγγελματίας μου έλεγε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έστελνε τις μελέτες στην περιφέρεια με ταξί και το σχολίαζαν οι παραλαμβάνοντες υπάλληλοι. Τώρα τι  κάνουν οι σημερινοί; Αποδεικνύουν την αλήθεια του τίτλου της ανάρτησης. Ούτε να διατηρήσουν αυτά που τους άφησαν οι προηγούμενοι. Πάλι καλά που προσπαθούν να διατηρήσουν αυτά που η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε και με τη βοήθεια των τοπικών ενώσεων εμπόρων αλλά και των οικογενειών των υλοποιούν κάποια θεάματα και εποχιακά πανηγύρια. Αλλά μέχρι πότε; Στο επίπεδο του Δήμου μηδέν. Ένας Δήμος που ήταν εργοτάξιο έχει μετατραπεί σε κενοτάφιο έγραφα προ καιρού και έχουν βαλθεί να με δικαιώσουν. Τίποτε δεν γίνεται. Τόσα έργα ήταν σε εξέλιξη και τίποτε δεν προχώρησε. Φταίνε οι προηγούμενοι λένε ! Δεν τελειώνει αυτή η καραμέλα, έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα εκεί. Ότι και να ήταν οι προηγούμενοι, τώρα είστε εσείς. Κάντε κάτι! Τουλάχιστον υλοποιείστε τις μελέτες που υπάρχουν. Έλεος! Κάντε κάτι!
    Απογοήτευση!
    Τα Ευβοϊκά ιστολόγια πλέον έχουν αρχίσει να γράφουν για την πραγματικότητα του Δήμου και συνιστούν υπομονή. Υπομονή στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Άραγε όταν θα φύγουν θα είναι ανατρέψιμη η κατάσταση;

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αίτημα Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.

     Δημοσιεύουμε αίτημα της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων για  Σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                                          16-4-2016

Κοινοποίηση:  1) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Εφορεία Νεωτέρων  Μνημείων.                                      
                         2) Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας
                         3) Αντιδήμαρχο Κύμης                  
                         4) Τοπικό Συμβούλιο Κύμης    
                         5) Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  Κύμης.
                         6) Σύλλογος Διδασκόντων 1ας Εκπαιδευσης Κύμης
                         7)  ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακαλούμε όπως σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ.2 του ν.3852/10 συγκαλέσετε το συντομότερο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα :

«Σχετικά με την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης».

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από  την καταστροφική πυρκαγιά στις 4/4/2014 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
Για την αποκατάσταση του απαιτείτο πρωτίστως, πέραν της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης, η σύνταξη γεωτεχνικής  και  στατικής μελέτης επάρκειας του υφιστάμενου κτιρίου, ώστε να εκτιμηθεί ορθά η κατάσταση τόσο των προβλημάτων του εδάφους, όσο και των επιπτώσεων της πυρκαγιάς στο κτίριο, αλλά και της παρατεταμένης φθοράς που πλέον αυτό υφίσταται αφού παραμένει «απροστάτευτο»  στις καιρικές συνθήκες (βροχές, χιόνια κλπ) όλον αυτό τον καιρό. Προφανώς αυτές οι μελέτες θα οδηγούσαν και στην λήψη κάποιων πρώτων μέτρων προστασίας του απροστάτευτου τόσον καιρό κτιρίου.
Η αρχιτεκτονική, η ηλεκτρομηχανολογική καθώς και οι υπόλοιπες μελέτες, όπως επίσης και οι συντάξεις των προϋπολογισμών του έργου, έπονται των πάρα πάνω.
sxoleioΩς εκ τούτου τα όσα κατά καιρούς διαβάζουμε στο διαδίκτυο και τα οποία είναι προφανές ότι διοχετεύονται από την σημερινή δημοτική αρχή, τα θεωρούμε το λιγότερο παραπλανητικά και ανεύθυνα .
Για το λόγο αυτό αιτούμαστε άμεσα να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ Κύμης – Αλιβερίου ώστε να υπάρξει υπεύθυνη πληροφόρηση και κάποιος ουσιαστικός επιτέλους προγραμματισμός για το μέλλον.
Στην αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου εγγράφως σας είχαμε ενημερώσει ότι ήταν δεδομένη η  προθυμία  των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού  να συνδράμουν τα μέγιστα στην εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης  και εν συνεχεία να επιβλέψουν την εφαρμογή τους, δεδομένου ότι οι μελέτες που αφορούν μνημεία όπως το 1ο Δημοτικό, επιβάλλεται να  εκπονούνται σε συνεργασία  με  τις Υπηρεσίες  αυτές οι οποίες  είναι τεχνικά και επιστημονικά απόλυτα άρτιες.
Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι όλο αυτόν τον καιρό δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Κακόβουλες Ενέργειες; Ίσως !

     Είναι γνωστό στους αναγνώστες ότι από την αρχή του χρόνου έχω δεχθεί κακόβουλες ενέργειες στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή μου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τα χαθούν όλα τα αρχεία μου   καθώς και τα αρχεία του ιστολογίου που διατηρώ. Ευτυχώς με την επέμβαση ειδικών τα έσωσα αλλά δεν σώθηκαν οι υπολογιστές με το ανάλογο κόστος.
    Εχθές έλαβα ένα μήνυμα από κάποιο όνομα που κάτι μου θύμισε και με κοινό μας σημείο την ΣΣΕ, με πενήντα (50) τουλάχιστον αποδέκτες. Το απέρριψα, δλδ δεν το άνοιξα καθόλου, γιατί πίστεψα ότι ήταν από αυτά τα μηνύματα που σε βάζουν σε κάποια διαδικασία προκειμένου να κερδίσεις κάποιο τηλέφωνο και στο τέλος σου ζητάνε προσωπικά στοιχεία και κωδικούς.
    Σήμερα το πρωί, και ενώ διαβίβαζα κάποια χρήματα μέσω τραπέζης, ο φίλος Δημήτρης Γ...... από Κύμη μου "βγαίνει" και μπαίνω στο FB και βλέπω να τρέχει ένα video με σεξουαλική εμφάνιση που δεν μπορούσα ούτε να το ανοίξω, ούτε να το διαγράψω.Δεν ξέρω το περιεχόμενο. Όπως έμαθα αργότερα ήταν "ιός". Τελικά με την επέμβαση του Υιού, ο ιός διαγράφηκε.
    Ζητώ λοιπόν συγνώμη που έστω και άθελά μου ενόχλησα κάποιους.    Είναι όμως κάτι που από ότι μου λένε συμβαίνει συχνά και ίσως να μην έχει και σχέση με τις άλλες ενέργειες που οδήγησαν στην αντικατάσταση του υπολογιστή. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί , να λαμβάνουμε μέτρα ασφαλείας και να αντιμετωπίζουμε άμεσα κάθε κακόβουλη ενέργεια.
    Δεν παύει όμως να περνά από το μυαλό μου ότι είναι και μια προσπάθεια μείωσης και υποβάθμισης του ιστολογίου. Πως επέλεξαν το όνομα;Τυχαία; Δεν νομίζω!
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τα προσόντα του Δημάρχου.

 

   Άρχισε ο αγώνας  εκ μέρους της "Συμπολιτείας" για την προώθηση, αν και νωρίς αλλά λόγο μεγάλου συναγωνισμού,κάποιου   υποψηφίου, εκ των υπαρχόντων Αντιδημάρχων για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, οι οποίοι έκαναν ή κάνουν  τόσο καλά τη δουλειά τους που δεν χρειάζεται η αντικατάστασή τους και άρχισαν τα διάφορα   φερέφωνα να  γράφουν για τα έργα και τις επιδόσεις τους.
    Βέβαια οι κατακαημένοι Δημότες μένουν με ανοικτό το στόμα βλέποντας "τις επιτυχίες" των νεαρών να αναγράφονται στα διάφορα ιστολόγια με τις επεξεργασμένες φωτογραφίες. Μήπως ζουν σε άλλη χώρα;
    Αξιοσημείωτο ότι δεν προωθείτε κανείς εκ των Συμβούλων παλαιάς κοπής και τεχνολογίας.
    Εμείς πάντως για άλλη μια φορά θα αναφέρουμε ποια κατά τη γνώμη μας   πρέπει να είναι τα προσόντα του Δημάρχου.  Άριστοι όλοι στη δουλειά που κάνουν. Κάνουν όμως για Δήμαρχοι; Μήπως είναι καλύτερα να κοιτάξουν τις δουλειές τους;
    Πρέπει κατά την γνώμη μου, ο Δήμαρχος να έχει υποχρεωτικά τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
     1. Να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ώστε να έχει ζήσει τα προβλήματα και να μην είναι επισκέπτης του Σαββατοκύριακου.
     2. Να είναι τεχνοκράτης και όχι ιεροψάλτης.(και τα δύο δεκτό).
     3. Να έχει εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     4. Να είναι δραστήριος, αποφασιστικός, διορατικός και δυναμικός.
     5. Να είναι κάτω από 60 χρονών.
    Προαιρετικά μπορεί να είναι και Παναθηναϊκός .
     Αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πασχαλινή εκδήλωση των εν Αττική Κυμαίων.

   
Πραγματοποιήθηκε εχθές 10 Απριλίου 2016 η Πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων.
    Η γεν. γραμματέας του Συλλόγου κ. Γιούλη Κόκκορο-Τσαμουρά εκ μέρους του ΔΣ δήλωσε:
Φιλόξενος, ζεστός και φωτεινός ο χώρος του Δήμου Αθηναίων όπου έγινε σήμερα η Πασχαλινή μας εκδήλωση.Μια εκδήλωση που μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε, να τα πούμε, να κουτσοφάμε και να κουτσοπιούμε, να αστειευτούμε, να γνωριστούμε, να ακούσουμε προτάσεις και το κυριότερο να υποσχεθούμε πως θα τα ξαναπούμε γρήγορα με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες .
Να είστε πάντα καλά.
 

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ντροπή!

  Είχα ένα συναίσθημα και δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν!
  Χαρά ήταν, λύπη ήταν, δεν μπορούσα να καταλάβω.
  Τελικά κατάλαβα τι ήταν.
  Ήταν ντροπή!
  Ήταν ντροπή γιατί χαιρόμουν που καταδικάστηκε ένας νυν ή τέως Δήμαρχος, ήταν ντροπή γιατί λυπόμουν που αθωώθηκε ένας νυν ή τέως Δήμαρχος.
  Και ήταν ντροπή γιατί ο νυν ή ο τέως Δήμαρχος που καταδικάστηκε ή αθωώθηκε δεν είχε γίνει από μόνος του Δήμαρχος ή οτιδήποτε άλλο, αλλά είχε εκλεγεί με την δική μου ψήφο.
  Για τον εαυτό μου ντρεπόμουν!
 
  ....ΣΥΝΈΧΕΙΑ..
   Από που ορισμένοι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι στο παραπάνω σχόλιο αναφέρομαι στον τέως Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά;
   Μήπως βγήκαν τίποτε αποφάσεις δικαστικές πρόσφατα στο όνομά του;
   Μήπως εκτός από Δήμαρχος είχε εκλεγεί και Νομάρχης ή Αντιπεριφερειάρχης;
   Η ανάρτηση αναφέρεται σε άλλον άρχοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσφατα καταδικάστηκε αλλά και με άλλη απόφαση για το ίδιο αντικείμενο αλλά με διαφορετικό θέμα απαλλάχθηκε για την αυτή ΔΕΚΟ.
  Αναφέρεται σε άτομο που είχε εκλεγεί σε καθήκοντα ανώτερα του Δημάρχου.
  Να προσέχετε λοιπόν και να καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε και να μή χαίρεστε πιστεύοντας ότι ο Θωμάς έχει αποστάτες.
  Επίσης θα πρέπει να καταλάβετε ότι κοψοχέρηδες έχει η "Συμπολιτεία" και η απογοήτευση αυτών που την ψήφισαν είναι πλέον ορατή.
  Τώρα επί προσωπικού..
  Ναι, ντράπηκα που χάρηκα γιατί καταδικάστηκε ο περί ου ο λόγος  και ντράπηκα γιατί δεν χάρηκα που αθωώθηκε. Αλλά και ντράπηκα που ασχολούμαστε με αυτό το θέμα.
  Αυτά.


Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

14η Ανάβαση Κύμης 2016

     
 Έγκαιρα εφέτος άρχισαν οι προετοιμασίες για την "14η Ανάβαση Κύμης" 
       Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου  Αλέξανδρος Θεοδώρου   έχει ολοκληρώσει το πλάνο γύρω από το οποίο θα κινηθεί η φετινή Ανάβαση της  Κύμης που θα διεξαχθεί το διήμερο 14 και 15 Μαΐου στην γνωστή πλέον καταπράσινη διαδρομή Παραλία - Κύμη. 
     Ευχόμαστε καλή προετοιμασία και οργάνωση και πολλές συμμετοχές.
 

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Εκδήλωση Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων

     
Σας προσκαλούμε  στην Πασχαλινή Εκδήλωση, που διοργανώνει ο Σύλλογος μας, την Κυριακή 10 Απριλίου από τις 11 πμ ώς τις 4 μμ, στην αίθουσα του Δήμου Αθηναίων,η οποία βρίσκεται στην Λεωφ.. Αλεξάνδρας 152,στον 4ο όροφο , απέναντι από τον Άρειο Πάγο.
      Επιθυμία μας να γνωριστούμε,να ανταλλάξουμε απόψεις για τις δράσεις του Συλλόγου και να ευχηθούμε σε όλους Καλό Πάσχα.
     Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων
    

 Η Πρόεδρος  
Φρόσω Παπαδοπούλου
 

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ναύαρχος Νικόλαος Παππάς - Αντί Μνημοσύνου






ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στο πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασία για το 2016

     
Σε 51 δήμους, που επιλέχθηκαν μέσα από κριτήρια ποσοστού μακροχρόνια ανεργίας κυρίως, θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, με στόχο να προκύψουν έως 19.574 ωφελούμενοι. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, επισήμανε ότι οι 17 πρώτοι δήμοι, στους οποίους θα δοθούν 6.918 θέσεις απασχόλησης, είναι οι πιο ευάλωτοι που εντοπίστηκαν, ύστερα από ανάλυση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, του συστήματος Εργάνη και του ΟΑΕΔ.
     
    Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου περιλαμβάνεται στη Β΄φάση και ας σημειωθεί ότι στο εξής τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα είναι 8άμηνης διάρκειας και όχι 5άμηνης όπως ήταν έως τώρα. Αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων μέσα στους επόμενους 2 – 3 μήνες. Ας σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι θα αξιοποιηθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων, όπως επίσης και σε παιδικές χαρές, πάρκα και βιβλιοθήκες.

     Από τα συνολικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Αντωνοπούλου διαπιστώνεται ότι θα προκύψουν έως 172.000 ωφελούμενοι μέσω των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν εντός του 2016. Οι 59.000 από αυτούς αναμένεται να είναι νέοι, μέσω του προγράμματος youth guarantee. Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι 74.000 θέσεις εργασίας, είτε υλοποιούνται ήδη είτε βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης. Επίσης, θα προκύψουν άλλοι 38 – 39.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης που θα ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους.

www.dikaiologitika.gr
 

Panama Papers και ΔΟΥ Κύμης

     
       Τι σχέση έχουν οι 24 offshore  που είχαν βρεθεί στην ΔΟΥ Κύμης με τα οικονομικά στοιχεία που βρέθηκαν στα έγγραφα που διέρρευσαν με τίτλο "Panama Papers";
       Υπάρχουν οικόπεδα στην περιοχή "Κάβος" που αγοράσθηκαν μέσω  offshore. Το θέμα είναι ποιοι είναι πίσω από τις offshore. Η αγορά έχει γίνει από παλαιά και κάποιος φροντίζει και συντηρή τους χώρους που είναι πάνω και κάτω από τον δρόμο Κύμη - Σουτσίνι και έχουν μέσα από ένα παλαιό σπιτάκι κακοκτισμένο. Μάθαμε ότι είναι αλλοδαποί, αλλά είναι μόνο αλλοδαποί;
      Θα το ψάξουμε πάντως.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δύο(2) Θέματα - Δύο(2) Αλήθειες!

    

     1ο. Μηνύσεις κατά Δ. Θωμά.
           Είναι γνωστή η υπόθεση με την κατάθεση των μηνύσεων από τον κ. Αθ. Μπουραντά και κάποιους προέδρους τοπικών συμβουλίων κατά του κ. Δ. Θωμά, για έργα που δήθεν πληρώθηκαν αλλα δεν έγιναν.  
            Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε την μήνυση και τις κατηγορίες αβάσιμες και την έθεσε στο αρχείο.
           Το γραφείο τύπου του δήμου εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, όπου  μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι τα θέματα για τα οποία είχαν μηνύσει τον κ Θωμά και τα οποία ο εισαγγελέας τα έθεσε αρχείο ως αβάσιμα, οι μηνυτές με αίτηση τους τα μετέφεραν σε άλλη δικογραφία. 
           Τότε ποιες κατηγορίες έθεσε ως  αβάσιμες ο εισαγγελέας στο αρχείο; Και αν τις έκρινε αβάσιμες στην άλλη δικογραφία θα κριθούν βάσιμες;
           Έχουν πλέον χάσει την ψυχραιμία τους και εκτίθενται.

     2ο. Επανάληψη στην Κύμη της εκδήλωσης προς τιμήν του "Γ.Ν.Παπανικολάου".
          Η εκδήλωση που οργάνωσε το Ε.Κ.Π.Α. στην Αθήνα ήταν μια εκδήλωση όπου πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, η εκπαιδευτική και  επιστημονική κοινότητες και οι Δημότες της Κύμης την τίμησαν με εντυπωσιακή παρουσία. Η εκδήλωση ήταν άριστα προετοιμασμένη και η συμμετοχή σύσσωμη. Τιμήθηκε ο Κυμαίος ευεργέτης της ανθρωπότητας. Το ίδρυμα "ΠΑΠ" αλλά και ο Δήμος συμμετείχαν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και σε όλους όσοι συμμετείχαν αξίζει ο έπαινος.
         Η εκδήλωση όμως της Κύμης είναι άλλο θέμα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης, παρά τις έντονες ανακοινώσεις και προσπάθειες, οι Κυμαίοι κατάλαβαν ότι η εκδήλωση θα γινόταν μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και μάλιστα έχουμε την άποψη ότι οι κακοί σύμβουλοι εξέθεσαν τους αιρετούς του Δήμου, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη της αποτυχίας γιατί δεν αξιολόγησαν την επανάληψη της εκδήλωσης και το κόστος της αποτυχίας. Εκτέθηκαν, αλλά αμφιβάλω αν το έχουν καταλάβει.  

    Συμπεράσματα:
    Δύο θέματα τα οποία μας οδηγούν σε δύο συμπεράσματα δύο(2) χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου από την "Συμπολιτεία"
    1ο. Σκοπός της "Συμπολιτείας"   είναι να εξουδετερώσουν τον Δ. Θωμά, ώστε να μην τον έχουν αντίπαλο στις εκλογές του 2019 και ασχολούνται μόνο με αυτόν, αντί με τα προβλήματα του Δήμου, που από ότι φαίνεται δεν έχουν τα προσόντα να τα αντιμετωπίσουν. Τα ίδια και χειρότερα οικονομικά προβλήματα είχε ο Δήμος και πριν το 2015.
    2ο. Ας σταματήσουν να πανηγυρίζουν για τα θεάματα   και ας κοιτάξουν τα έργα. Ο Δήμος επί Θωμά  ήταν εργοτάξιο και τώρα έχει καταντήσει κενοτάφιο