Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης - Προτάσεις προς Δήμο Κύμης


                                                                                                                           Κύμη, 17 Ιουνίου 2016  


 Προς: τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Κύμης

Κύριο Δημήτριο Πόγκα
      Κύριε Πρόεδρε, Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης στην 39χρονη συνεχή λειτουργία του έχει να επιδείξει πλούσιο και σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και γενικότερα στο νομό μας, όπως: Η ίδρυση και λειτουργία το 1981 του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύ- τερα στο είδος του περιφερειακά μουσεία της χώρας. Επιπλέον έχει το χαρακτήρα του μουσείου της πόλης και στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του τέλους του 19ου αιώνα, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Η συλλογή του Μουσείου, που αριθμεί περί τα 1800 αντικείμενα της περιόδου 1800 - 1930, επο- χής που η Κύμη γνώρισε ακμή στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, λόγω του δια- μετακομιστικού εμπορίου του φημισμένου μαύρου κρασιού της στα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου και της Γαλλίας. Απαρτίσθηκε δε από δωρεές των κατοίκων, οι οποίοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά την όλη προσπάθεια της ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εισήγηση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κοινότητας του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το επιχειρησιακό πρόγραμμα

   
Παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  
 του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα

 

 

Αριθ.Αποφ 20/2016
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 9/2016 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης  του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

     

Στη  Κύμη σήμερα, την 17η  Ιουνίου , ημέρα  Παρασκευή  και ώρα  11:00 στα γραφεία του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, Δημαρχείο Κύμης, συνήλθε  σε  δημόσια  τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ύστερα από την αριθ.930/08/10681/13-06-2016 πρόσκληση  του Προέδρου  για τη συζήτηση  και λήψη απόφασης  στο παρακάτω  θέμα.
Αφού  διαπιστώθηκε   ότι υπάρχει  νόμιμη  απαρτία  καθόσον  σε σύνολο  πέντε (5) μελών βρέθηκαν παρόντες  πέντε (5).  

    Παρόντες                                                            Απόντες
Πόγκας  Δημήτριος  (Πρόεδρος)                         Κανείς
Τριανταφυλλίδης Λίνος(Αντιπρόεδρος)
Δρακίδης  Κων/νος
Παππάς Λουκάς
Μαργέλης  Αγγελος
Παρόντες  στη συνεδρίαση  ήταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων Κύμης ήτοι: Του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού  Συλλόγου  Κύμης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας  «Η Λιανή  Αμμος» καθώς και του εξωραϊστικού  και Αλιευτικού  Συλλόγου Χιλής.
ΘΕΜΑ: Εισήγηση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κοινότητας του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου προς την Εκτελεστική Επιτροπή για το επιχειρησιακό πρόγραμμα
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το   θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 266 του Ν.3852/2010 όπως αναδιατυπώθηκε με την παρ.10κα του άρθρου 18 του N. 3870/2010 (ΦΕΚ 138/09.08.2010 τεύχος Α):
"Για το μεσοπρόθεσμο Προγραμματισμό των Δήμων εκπονείται πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο εξειδικεύεται κατ' έτος σε ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και Ετήσιο Προϋπολογισμό.
Το τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται μαζί με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το οποίο αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται, σε αυτό, ως παράρτημα"

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ανόητοι και πλαστογράφοι!

 
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε σε γνωστό ιστολόγιο της περιοχής που σκοπό έχει να θέσει τον πρώην Δήμαρχο κ.Θωμά εκτός υποψηφιότητας για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και ταυτόχρονα να υποστηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά του, να καπηλεύεται και να παραποιεί το λογότυπο του δικού μου ιστολογίου, κατά τρόπο εντελώς αντιδεοντολογικό και πρόστυχο.
   Παρά την σύσταση που έκανα στον βασικό διαχειριστή να μη συνεχίσει την ανόητη αυτή συμπεριφορά, αυτός συνεχίζει, προσπαθώντας να παρασύρει αναγνώστες και να δημιουργήσει κατά την άποψή του προβλήματα.
   Στερείτε σεβασμού, ευθύνης και γλαφυρότητας, εκθέτει δε αυτούς που δήθεν νομίζει ότι υποστηρίζει, γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι τα γράφει από μόνος του, αν και το διαψεύδει, αλλά και ότι τα υιοθετούν σημαίνει ότι τον καλύπτουν μέχρι τώρα. Είναι γνωστή η ιστορία που αποκαλύψαμε με γνωστό ψεύτικο προφίλ. Θα το καταλάβει σύντομα όταν θα κληθεί από την δικαιοσύνη να αποδείξει τα ψεύδη που αναπαράγει, από αυτούς που κατηγορεί χωρίς στοιχεία. Ας αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και τα "αποκλειστικά" των 180.000 ευρώ, είναι γελοία όταν ο πρώην Δήμαρχος έχει αναφέρει ότι για εύλογους λόγους, κατά την άποψή του, έχει υπερβεί τα 700.000 ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο του 2014. Οι νόμιμοι κριτές θα αποφασίσουν και οι λοιποί θα λογοδοτήσουν.
 
Το intzu έχει έναν διαχειριστή, τον υποφαινόμενο, και ότι αναγράφεται εδώ είναι πρωτότυπο, προσωπικό και δεν έχει δικαίωμα κανείς να το αναδημοσιεύει χωρίς να αναφέρεται στην πηγή προέλευσης. Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει ενυπόγραφες ανακοινώσεις ή σχόλια με γνωστό και αναγνωρίσιμο όνομα και τίτλο, χωρίς υβριστικά κείμενα ή χαρακτηρισμούς προκειμένου να δημοσιευθούν αυτούσια.
    Σχόλια ανώνυμα διαγράφονται, μόλις γίνουν αντιληπτά.
    Κάθε αναδημοσίευση με παραποιημένα στοιχεία είναι παράνομη 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ευχαριστώ για τις Ευχές σας!

     Ευχαριστώ θερμά όλους όσους μου ευχήθηκαν για τα γενέθλιά μου και όσους θα μου ευχηθούν στη συνέχεια. Το σίγουρο είναι ότι ωριμάζεις κατά ένα χρόνο και ότι, μετά από κάποια χρόνια, τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου θα είναι λιγότερα από αυτά που έχεις ζήσει μέχρι τώρα.
     Να είμαστε όσο είμαστε καλά, να προσφέρουμε όσο μπορούμε και να  πεθάνουμε υγιείς!
    Ο Ιούνιος για μένα είναι διπλός μήνας γενεθλίων μια και Ιούνιο παντρεύτηκα το 1980 την κ. Γεωργία, η οποία με ανέχεται ακόμα.
    Σας ευχαριστώ όλους θερμά και σας εύχομαι  να ζήσετε καλά.
   (Φωτο: Ιούνιος 1980 Ηράκλειο Άγιος Τίτος)

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αγροτική Οδοποιία.

Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να ξεχάσουμε εμείς στην Κύμη, τουλάχιστον για όσο διαρκεί αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι η άριστη εμφάνιση των αγροτικών δρόμων και ιδιαίτερα των δευτερευόντων που συνδέουν τις κύριες αγροτικές αρτηρίες, όπως αυτή που συνδέει τον δρόμο από το κτήμα Βλάχου προς Λίας ή Αχλί!
Οι περισσότεροι από τους δρόμους αυτούς από μονοπάτια έγινα δρόμοι την εποχή του Σιδεράκη και ολοκληρώθηκε σχεδόν το έργο επί Θωμά με ασφαλτοστρώσεις με βάση κάποια αγροτικά προγράμματα. Ο Αντιδήμαρχος Παππάς φρόντιζε για την συντήρηση και μάλιστα όταν γκρίνιαζα έλεγε " Πρώτα οι δρόμοι που πάνε σε σπίτια και μετά οι άλλοι".
Τώρα λόγο των κακών καιρικών φαινομένων αλλά βασικά επειδή δεν συντηρήθηκαν και την προηγούμενη χρονιά, το έργο είναι πολλαπλάσιο, επειδή δε οι οικονομικές δυνατότητες της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης είναι μηδενικές δεν βλέπω να γίνεται κάτι.
Η προσπάθεια του "καταστροφέα", μέχρι που χάλασε, έγινε σε βασικούς δρόμους και μάλιστα εκεί που δεν χρειαζόταν, να μην πάμε σε λεπτομέρειες γιατί θα γράφουμε καμιά εβδομάδα.
Και βέβαια να μην μιλήσουμε για τους δασοδρόμους προς τα βουνά. Χαίρε βάθος ( ρηγμάτων) αμέτρητο.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση για το Σουτσίνι

Σουτσίνι 17 Ιουνίου 2016.
    Βασικά το Σουτσίνι που ξέραμε ξεχάστε το. Οι εργασίες άρχισαν και συνεχίζονται. Ο διαγωνισμός για την επιχείρηση "καντίνα" έγινε και παρά λίγο να έχουμε πάλι παρατράγουδα. Ας είναι . Μουρμούρες ακούγονται από τους λεγόμενους "χωματουργούς" για το πως κάποιος πήρε το έργο της κατεδάφισης και αποκατάστασης του χώρου. Λένε ότι πάλι κάποιος έβαλε το χέρι στην τσέπη για κέρδος χρόνου. Ας είναι.
    Θα γίνει καλύτερο το Σουτσίνι; Θα είναι χειρότερο;
    Θα δείξει!
    Ο επιχειρηματίας είναι του αντικειμένου, καλός επαγγελματίας από ότι δείχνουν οι άλλες του δουλειές και από ότι λένε αυτοί που τον ξέρουν. Αλλά με ένα χρόνο σύμβαση τι να κάνει και αυτός;
   
 Ας πάρουν όμως τα ξερά πεύκα που τα μισά είναι από πέρυσι και ας μαζέψουν και την σκάλα που έχει καταστραφεί αν και πέρσι που ζητήσαμε να μαζέψουν τα υλικά μας έλεγαν ότι κάνουμε κακή
αντιπολίτευση. Να τη μαζέψουν για να μη κτυπήσει κανένας.
    Άντε, και καλό καλοκαίρι.
Επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος στο Σουτσίνι;
(Στη μουριά πάνω από την θέση της καντίνας.)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

     
 
Την 17η  Iουνίου  2016,  ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε το Συμβούλιο σε τακτική δημόσια  συνεδρίασε για τη λήψη αποφάσεων  στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας  διάταξης:"Κατάρτιση του 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος (εξ. επείγον)" .
              Προτάθηκαν προκειμένου υποβληθούν στον Δήμο ώστε να συμπεριληφθούν στο αντίστοιχο  πρόγραμμά του  ή να προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, τα παρακάτω θέματα:
                 - Β' Βιολογικός Σταθμός Κύμης.
                 - Δημιουργία χώρων Στάθμευσης στις εισόδους της Κύμης.
         - Αναγκαίες εργασίες στον οικισμό Χιλής, φωτισμού, οδοποιίας, στάθμευσης οχημάτων, απομάκρυνσης σκουπιδιών κ.α.
                 - Κατασκευή αμμοπαγίδων στην παράκτια περιοχή από Σουτσίνι μέχρι Παραλία.
                 - Μέτρα προστασίας του πευκοδάσους Κάβου- Σουτσίνι.
                 - Συντήρηση δασοδρόμων και αγροτικής οδοποιίας.
                 - Οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού- Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης.
                 - Κατασκευή πολιτιστικού χώρου με κέντρο την περιοχή βράχος προς Ενορία.

              Επίσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ενημερώθηκε το Συμβούλιο από τον κ. Ν. Πιτερό για θέματα του Πολιτιστικού- Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης και από τον κ. Ευάγγελο Γκάσδαγκλη για θέματα της Παραλίας και ειδικά για την πρόοδο των εργασιών για την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης στο λιμάνι, για τις διευθετήσεις στο λιμάνι για υποδοχή πλοίων κρουαζιέρας , για την  χρήση της προέκτασης του νέου λιμανιού για την χρήση  αεροπλάνων και για την αλλαγή των ορίων της Παραλίας, που υπάγονται στην ΟΛΝΕ
        


 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Όταν ήταν Νομάρχης δεν τα ήξερε τα προβλήματα;

   
      Ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου υπέβαλε μία επιστολή στην Κυβέρνηση, με την οποία επισημαίνει τα αναγκαία έργα υποδομής σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν για την βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης της περιοχής.
      Μακάρι να τον λάβουν υπόψη καινα γίνει κάτι, αν και μια τέτοια εποχή μέσα στην κρίση το βλέπω δύσκολο.
      Βέβαια αυτόματα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα.
      Παραθέτω αυτούσια την επιστολή που υπέβαλε ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου στους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης σχετικά με τις αναγκαίες υποδομές της Εύβοιας.         Είναι προφανές ότι η επιστολή έχει συνταχθεί με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από την εποχή που ήταν Νομάρχης Ευβοίας ή Αντιπεριφερειάρχης εμπλουτισμένη με τοπικά στοιχεία και αφού τότε δεν είχε την ευκαιρία να λύσει τα προβλήματα της Εύβοιας θα τα λύση τώρα ως Δήμαρχος ενός σημαντικού μεν Δήμου, αλλά Δήμου. Κουβέντα να γίνεται θα μου πείτε για να μην μου πείτε καμιά άλλη παροιμία.
    Βέβαια γενάται το ερώτημα: Γιατί κ. Δήμαρχε δεν λύσατε τα προβλήματα που περιγράφετε όταν είσασταν στις προηγούμενες θέσεις με μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη και σε καλύτερη για το Κράτος εποχή; Είστε βέβαιος ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες μελέτες; Οι μελέτες ήταν το πρόβλημα; Και ποιανού ευθύνη ήταν η σύνταξη των μελετών; Γιατί;
Στη συνέχεια η επιστολή, με την ελπίδα να την διαβάση και κανένας αρμόδιος!

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε ο Νομός της Εύβοιας είναι ένας από τους τρείς Νομούς που βρίσκονται πολύ κοντά στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι οικονομικές και άλλες σχέσεις έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά με την Αττική.  Σε πολύ μεγάλο βαθμό, το ίδιο συμβαίνει με σημαντικό τμήμα κατοίκων της Αττικής, στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής, αλλά και στην κατασκευή χιλιάδων εξοχικών κατοικιών στην  Εύβοια και στην Σκύρο.  Από τα πράγματα επομένως το βασικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας, που είναι από τα χειρότερα της χώρας, αποκτά τεράστια κίνηση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται υπερβολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, ενώ η οικονομική ζωή του τόπου χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, για το λόγο ότι αυτό το οδικό δίκτυο είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μεταφορών και την ανάπτυξη του τόπου.

Μέχρι σήμερα λίγα στελέχη, όλων των κυβερνήσεων κατανόησαν το πρόβλημα, αλλά δεν ήταν εύκολο να κατασκευαστούν έργα στον διαμήκη άξονα που εκτείνεται, από την Αιδηψό στην Χαλκίδα την Κύμη και την Κάρυστο, γιατί δεν υπήρχαν οι αναγκαίες μελέτες.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

  

         Σας  καλούμε  την 17η  Iουνίου  2016,  ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων  στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας  διάταξης:


ΘΕΜΑ : Κατάρτιση του 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος (εξ. επείγον) 

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Καθαριότητα Ακτών - Ημέρα Περιβάλλοντος.


Μικροί και μεγάλοι εν δράσει …Καθάρισαν την Παραλία της Κύμης και το Σουτσίνι     Για μια ακόμα χρονιά η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, οργάνωσε με τη ευκαιρία του εορτασμού της  ημέρας  του περιβάλλοντος,   την καθαριότητα των ακτών. Και πάλι η συμβολή του Λιμεναρχείου κύμης ήταν χαρακτηριστική και αποτελεσματική. Οι μικροί μαθητές διδάχτηκαν στην πράξη αυτά που δεν διδάσκονται στην αίθουσα και που έχει άμεση σχέση με το μέλον τους. Και του χρόνου. 
        Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν είμαστε σε θέση να σας παραθέσουμε άλλα στοιχεία γιατί δεν ενημερωθήκαμε ούτε για τον προγραμματισμό, ούτε για τις συμμετοχές, ούτε για τα αποτελέσματα. Ενημερώθηκε μόνο φιλικό προς την τοπική αρχή ιστολόγιο, από το οποίο και πήραμε και την φωτογραφία και μάλιστα με την σχετική επισήμανση.
       Θα παρακαλούσαμε την επόμενη φορά να μας πληροφορούσαν  έγκαιρα, ώστε να ενημερώνουμε τους Κυμαίους για τις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας  και της Δημοτικής Κοινότητας. 




Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Είναι Άδικο!

    Ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης, εργατικός, σωστός επαγγελματίας και βασικά καλό παιδί, μας έφυγε ξαφνικά. Ήταν μόνο 38 ετών, ο γυιος του συμμαθητού μας Νίκου Στοφόρου, ο αγαπητός Δημήτρης. Κουράγιο στους γονείς και στα αδέλφια του.
    Κουράγιο στυ σύζυγο και δύναμη για να μεγαλώσει τα παιδιά της.
    ΛΥΠΑΜΑΙ.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ( εξ αναβολής)


        Σας  καλούμε   την 13η  Iουνίου  2016,  ημέρα  Δευτέρα   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση εξ αναβολής για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης:


1.Σε  αίτηση  Κουνέλη Ελευθερίας  για  παραχώρηση της δημοτικής καντίνας στο χώρο  του Χωνευτικού. 
2. Σε αίτηση  Τράκου Χρήστου  για  ανανέωση  άδειας   μουσικής στο   κατάστημά    του στη
Παραλία Κύμης 
3. Αίτημα  προς  ΔΕΥΑΚΑ  επισκευής  αγωγού 

4. Ενημέρωση  περί διαφόρων θεμάτων  της Δ.Κ. Κύμης                                    

Ευχαριστώ Θερμά!

Από το λοφο Ίντζου.

     Στις 5 Ιουνίου του 1821 οι Κυμαίοι συγκεντρώθηκαν στο λόφο Ίντζου και κήρυξαν την επανάσταση για την ελευθερία. Οι σύγχρονοί Κυμαίοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο λόφος Ίντζου. Ο λόφος Ίντζου είναι ο λόφος που βρίσκεται μεταξύ Καλημεριάνων και Κύμης, όπου σήμερα βρίσκεται η κεραία του ΟΤΕ. Η " ε π α ν ά σ τ α σ η " συνεχίζεται.
    Σήμερα για πρώτη φορά οι αναγνώστες του ιστολογίου πέρασαν τις 5.000 το μήνα. Σας ευχαριστώ.
   Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, τους Κυμαίους και τους φίλους των Κυμαίων και της Κύμης, αισθάνομαι τιμή που με τιμάτε.
   Παρά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζω, θα συνεχίζω να σας ενημερώνω σε ότι αφορά την Κύμη και τις ενέργειες του Δήμου για την Κύμη, με υποκειμενική βέβαια κρίση και με προσπάθεια η υποκειμενική κρίση να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενική.  
   Και πάλι σας ευχαριστώ.
     Αντιστράτηγος ε.α
   Άγγελος Γ. Μαργέλης
 Σύμβουλος Δ. Κ. Κύμης
    

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ορθοπεδικός & Αναισθησιολόγος στην Κύμη.

     Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ευθύνης του Νοσοκομείου μας, ότι ανέλαβε καθήκοντα εξειδικευμένος επικουρικός ιατρός με τριετή θητεία Ορθοπεδικός ο κος Ν. Δεδούκος.
      Μπορείτε να κλείνετε τα ραντεβού στο 2222350126 καθημερινά.
     Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, προκηρύχθηκε μόνιμη θέση Ορθοπεδικού ιατρού Επιμελητή Β΄ καθώς επίσης και μόνιμη θέση Επιμελήτή Β΄ Αναισθησιολογίας.
   Η διασφάλιση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, είναι και θα παραμείνει απόλυτη προτεραιότητα, του Αναπληρωτή Διοικητή Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.

                                              Αναπληρωτής Διοικητής του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

                                                         Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τχης (ΠΖ) Ιωάννης Βελισσαρίου - Αξιος!

Εορτή Ιωάννη Βελισσάριου, την "βγάλατε" την υποχρέωσή... Πολλούς ήρωες "γέννησε" η Κυμαικη γη, οι τρεις πιο σημαντικοί είναι, ο Ιπποκλής που "οδήγησε" τους Κουμιώτες σε νέους κόσμους και στην αποικία της Κύμης στην Ιταλία. Ο Σταμάτιος Αστερης που εναντιώθηκε στον τουρκικό ζυγό και ειδικά στον Μπέη της Καρύστου. Αλλά και ο Ιωάννης Βελισσαρίου πασίγνωστος στον τόπο μας, και στα Ιωάννινα αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Ιωάννης Βελισσαρίου απελευθέρωσε την πόλη των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό στις 21 Φεβρουάριου του 1913. Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου θεωρείται, δικαίως, ιερό πρόσωπο. Η Κύμη τιμά των ήρωα των ηρώων, τον μαύρο καβαλάρη όπως είναι γνωστός, κάθε χρόνο σχεδόν μια εικοσαετία τώρα, στις αρχές του καλοκαιριού. Φέτος η γιορτή που διοργανώθηκε από την δημοτική αρχή δεν ήταν αντάξια της αίγλης και του ονόματος του συμπολίτη ήρωα. Αν και εκδόθηκαν προσκλήσεις και ανακοινώσεις, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την κοινωνία της Κύμης. (Γιατί άραγε; τα προηγούμενα χρόνια πολλοί Κουμιώτες συμμετείχαν...) Οι απλοί πολίτες δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε που παρευρέθηκαν στο χώρο του ανδριάντα στον προφήτη Ηλία. Δεν παρευρέθηκαν ούτε το Γυμνάσιο και Λύκειο Κύμης και έτσι μόνο οι σημαίες με τους σημαιοφόρους των δύο Δημοτικών ήταν εκεί. Δεν υπήρξε καν η συνηθισμένη χορωδία για να απαγγείλει τον εθνικό μας ύμνο αλλά και τον ύμνο του Βελισσαρίου. Ευτυχώς που έχουμε την τιμή να είναι συμπατριώτης μας ο μουσικός κ. Παναγιώτη Θεοδώρου που ανταποκρίνεται πάντα και κατάφερε αξιοπρεπώς να σώσει την εορτή και να υπενθυμίσει στους διοργανωτές την ανάγκη για ενός λεπτού σιγής. Δεν υπήρξε ούτε στρατιωτικό άγημα για έναν ήρωα ταγματάρχη που του οφείλουμε αιώνια τιμή και δόξα. Δεν υπήρξε καν άνθρωπος με ευθύνη για την έπαρση της σημαίας όταν ακουγόταν ο εθνικός ύμνος. Με αποτέλεσμα κάποιος τυχαίος πολίτης που βρέθηκε δίπλα από τον ιστό, καθυστερημένα να πάρει την ευθύνη και να κυματίσει εν τέλει, η σημαία μας με το τέλος του εθνικού ύμνου.
Ιδιαίτερη και ευχάριστη ήταν η ομιλία του κ. Καράπα που πρόσθεσε νέα στοιχεία για την ζωή και όχι μόνο του Ιωάννη Βελισσαρίου. Προσωπικά συγκράτησα την οργάνωση και φροντίδα του τάγματος του, από τον Κουμιώτη ήρωα. Μια οργάνωση και φροντίδα που φέτος δεν του απέδωσε η Δημοτική αρχή μας. Θα τολμήσω να πω αυτό που ένιωσα, φέτος ευτελίστηκε μια γιορτή που θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αίγλη στην Κυμη και από τις εθνικές επετείους. Ωραία είναι κύριοι τα ταρατατζουμ και οι φιέστες αλλά πρώτα από όλα πρέπει να τιμούμε με σεβασμό αυτούς που με την ζωή τους μας χάρισαν την ελευθερία και την πατρίδα, που έκανα την Κύμη γνωστή ανά την Ελλάδα, με ουσιαστικό και περήφανο τρόπο. Κάπως έτσι εμείς πλέον ελεύθεροι, μπορούμε και κάνουμε (και πολύ σωστά) τις φιέστες, τους αγώνες Ράλι και τις φρουτώδης γιορτές μας. Λουκάς Παππάς Τοπικός σύμβουλος Κύμης
Περισσότερες φωτογραφίες στο fb του κ Δ. Αθαναασίου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Αίσχος!

     
 Η τοποθέτηση της συζήτησης του θέματος Δημότη και πρώην Αντιδημάρχου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως τελευταίου στα θέματα ημερησίας διάταξης για δεύτερη φορά, αν και όλοι γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
      Η διαχείριση του θέματος από την Δημοτική Αρχή είναι περίεργη και εκθέτει τους αρμόδιους στα μάτια των Δημοτών. Σε άλλες περιπτώσεις θέματα Δημοτών τα έθεταν τελευταία στην ημερησία διάταξη; Εάν δεν ήταν μέλος του συνδυασμού των Ν. Οριζόντων πάλι τελευταίο θα τοποθετείτο το θέμα του;  Τον τιμωρούν; Τι θα τους πείραζε εάν το έβαζαν πρώτο;
     Λυπάμαι!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης

  
   Την     6η  Ιουνίου  2016,  ημέρα  Δευτέρα   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση, συνεδριάζει το Συμβούλιο  για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης: 
1.Σε αίτηση  Κουνέλη Ελευθερίας   για  παραχώρηση της δημοτικής καντίνας στο χώρο του Χωνευτικού
2. Αίτημα προς ΔΕΥΑΚΑ επισκευής αγωγού 
3. Σε αίτηση Τράκου Χρήστου για ανανέωση άδειας μουσικής             
            

4. Ενημέρωση περί διαφόρων θεμάτων της Δ.Κ.Κύμης

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Χαλαρώστε!

πανο απ ωλα υ μωρφοσι  

· Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά. (Γυμνάσιο Πάτρας)

 · Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικό, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του. (Γυμνάσιο Θεσπρωτίας)

  . Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (Γυμνάσιο Αθήνας) 

· Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες. (Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) 

· Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;"

Απάντηση: "Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες. Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (Γυμνάσιο Αθήνας) 

· Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες. (Γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας)

· Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας. (Γυμνάσιο Καρδίτσας)

· Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος.

· Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη.

· Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά.

Άντε και στα δικά μας .....