Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Κύμη!

Η Κύμη έκανε την έκπληξη και νίκησε 87-77 το Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να προκριθεί στην 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο! Χάρη σε ένα καταιγιστικό τέταρτο δεκάλεπτο, η Κύμη νίκησε 87-77 το Ρέθυμνο και έτσι πήρε την πρόκριση για την 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου, βρίσκοντας μπροστά της τον Πανιώνιο. 

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι για τρεις περιόδους, αλλά και μέχρι τα μισά της τέταρτης. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι νεοφώτιστοι στη φετινή Α1 πάτησαν το… γκάζι, φτάνοντας στην ιστορική τους νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 46-44, 64-63, 87-77 
Πηγή : spotr fm.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

  
      Την 30η  Σεπτεμβρίου  2016,  ημέρα  Παρασκευή   και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, συνεδριάζει το Συμβούλιο , σε τακτική δημόσια  συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας  διάταξης:

1. Αίτημα για τσιμεντόστρωση δρόμου στη θέση Πλάτανος Παραλίας Κύμης

2. Αιτήματα του Συλλόγου Παραλίας Κύμης

3. Περί παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων πλατείας-πεζοδρομίων  Κύμης και Παραλίας
            
4. Ενημέρωση περί διαφόρων θεμάτων της Δ.Κ.Κύμης

                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΥΜΗΣ                                     


                                                   ΠΟΓΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ηρακλής έχει το ρόπαλο αλλά η Κύμη ρίχνει τις σφαλιάρες!

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης Βόλεϊ
      Η Κύμη παρά το καλό της ξεκίνημα, στο δεύτερο μέρος δυσκολεύτηκε από τον μαχητικό Ηρακλή, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 69-73 και την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου, στο ημίχρονο είχε πάρει προβάδισμα με 21-41 αλλά ο Ηρακλής έκανε την αντεπίθεση του στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα.


     2η αγωνιστική (24/9)
      Κύμη – Ρέθυμνο
     
     Πηγή : Φίλαθλος

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ίδρυμα Παπανικολάου - Κύμη

  Παρατηρούμε από την ανάληψη της εξουσίας από την "Συμπολιτεία" στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, μία κατακόρυφη πτώση των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Παπανικολάου στην Κύμη.


  Κατά την άποψή μας, αυτό οφείλεται στο ότι κανένα από τα μέλη του ΔΣ δεν πιστεύει στο έργο του ιδρύματος και μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα ότι επειδή κάθε πράξη η ενέργεια είναι υπέρ της Κύμης, αυτόματα απορρίπτεται.
  Ούτε συνέδριο έγινε ξανά ούτε κάποια άλλη εκδήλωση. Και μη πει κανένας ότι έγινε εκδήλωση στο Καποδιστριακό Παν. Αθηνών, γιατί η εκδήλωση αυτή ήταν του Πανεπιστημίου και όχι του Δήμου, όταν δε πήγαν στην Κύμη να προβάλουν τις βιντεοσκοπίσης της εκδήλωσης της Αθήνας, οι Δημότες τους απέρριψαν με την απουσία τους.
   
 
  Τι φταίει λοιπόν; Όχι βέβαια ο τρόπος με τον οποίο ο τέως Δήμαρχος κατάφερε να ανακατασκευάσει το σπίτι όπου έζησε ο ιατρός της ανθρωπότητας Γ.Ν. Παπανικολάου .
    Κατά την άποψή μου η σύνθεση του ΔΣ και όπως ανέφερα και παραπάνω η αδιαφορία των μελών του.
    Πιστεύω ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό και τα μέλη του ΔΣ να είναι προκειμένου για πενταμελές:
    Ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος, ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ως Αντιπρόεδρος, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και ένας εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου, προερχόμενος από την Δημοτική Ενότητα Κύμης. Εάν για λόγους λειτουργικότητας θα πρέπει να είναι επταμελές να προστεθούν, ο πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων και ένας σύμβουλος της Συμπολίτευσης του Δήμου.
    Επίσης πιστεύω ότι η τοποθέτηση του πρώην υφυπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όταν ήταν στα κέντρα αποφάσεων δεν έκανε τίποτε, ήταν λάθος.
    Το Ίδρυμα χρειάζεται Κουμιώτες, ενεργούς και δυναμικούς και όχι συνταξιούχους, για να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως χόμπι.
    Όχι άλλους συνταξιούχους.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Καλή Χρονιά - Καλή Παραμονή.

   Από καρδιάς ευχόμαστε 
στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης 
καλή χρονιά στην Α1 και παραμονή στην κατηγορία.
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης Βόλεϊ
Ο Γ.Σ. Κύμης ήταν ιστορικός σύλλογος της πόλης με χρονολογία ίδρυσης το 1893. Ήταν ένας εκ των ιδρυτών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. που με την πάροδο των δεκαετιών είχε αδρανοποιηθεί. Ο σύγχρονος σύλλογος ιδρύθηκε από παρέα ερασιτεχνών αθλητών που εξασφάλισαν το καταστατικό του παλαιού συλλόγου από τον τότε κάτοχο του, στον οποίο είχε περάσει από γενιά σε γενιά.
Η αγωνιστική δραστηριότητα του σύγχρονου συλλόγου ξεκίνησε επισήμως το 2010 με τη δημιουργία τμήματος ανδρικής καλαθοσφαίρισης. Ξεκίνησε την πορεία του πολύ δυναμικά, πετυχαίνοντας άμεσα διαδοχικές ανόδους από τα τοπικά Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε. μέχρι τις εθνικές κατηγορίες.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η Υποβάθμιση συνεχίζεται....

     Η παραίτηση του κ. Αγγελόπουλου από την θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, είναι πλέον γεγονός και άλλος ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος της Δημοτικής Ενότητας Κύμης υποβαθμίστηκε.
    Άραγε πόσο βοηθήθηκε από τον Δήμο ο κ. Αγγελόπουλος, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπήρχαν; Μήπως η υποβολή της παραίτησης ήταν προγραμματισμένη, ώστε να οδηγηθεί ο Δήμος στην τοποθέτηση αιρετού από άλλη Δημοτική Ενότητα;
   Και αν ο Δήμος δεν είχε την δυνατότητα να βοηθήσει τον κ. Αγγελόπουλο, θα έχει την δυνατότητα να βοηθήσει   τον αντικαταστάτη του;
   Άρα οδηγούμε θα σε δύο συμπεράσματα:
      1ον. Ο κ. Αγγελόπουλος οδηγήθηκε στην παραίτηση, γιατί δεν είχε την βοήθεια του Δήμου, δλδ υπήρχε σκοπός και σχέδιο.
      2ον. Ο Δήμος δεν είχε την δυνατότητα να βοηθήσει τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του Δήμου, οπότε πρέπει να παραιτηθεί ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
     
  Διαλέξτε!

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδριάζει το ΔΣ του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.Παραιτήθηκε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος

  Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών (αριθ. αποφ. 210/2014), που θα γίνει την 6-9-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 μ.μ. προκειμένου να
συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω  θέματα της  ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Στερεά Ελλάδα» Άξονας Προτεραιότητας 10 « Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ» με τίτλο « Κέντρα Κοινότητας Δήμου Κύμης-Αλιβερίου».
2. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή του έργου του 1ο Δημοτικού Σχολέιου Κύμης
3.  Έγκριση  παραλαβής της  μελέτης: « Μελέτη Τοπογραφικής Αποτύπωσης Δρόμου προς Αγ. Λουκά Δ.Ε. Ταμυνέων».
4. Έγκριση  παραλαβής της  μελέτης: Μελέτη Τοπογραφικής Αποτύπωσης Δρόμου προς Αγ. Γεώργιο Δ.Ε. Αυλώνος.
5.  Παράταση  προθεσμίας του έργου : « Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δ.Κ. Αλιβερίου».
6.   Έγκριση   πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου : « Κ.Ε.Π. ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΙΝΑΙΩΝ».
7.   Κατανομή πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.
8.    Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016.
9.    Αποδοχή  παραίτησης του Δ.Σ Αγγελόπουλου Παναγιώτη από Πρόεδρος του  ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου  και ορισμός νέου Προέδρου. Την παραίτηση του στο δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά έχει υποβάλει εδώ και μέρες   ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 
      Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου αντιμετωπίζει σοβαρά   προβλήματα , δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά  και η παρούσα Δημοτική Αρχή αδυνατεί να τα λύσει!
   Τελικά ποιος εκπρόσωπος της Δ. Ε. Κύμης θα μείνει στα κέντρα αποφάσεων του Δήμου;