Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κ Κύμης-28.02.2025

 


         Συνεδρίασε το  Συμβούλιο της Δ. Κ.   Κύμης που   πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κύμης, την  27/2/2025, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 6.00 μ.μ.   Εκτός των μελών του Συμβουλίου, πλην κ. Αθ. Πύθουλα, συμμετείχαν η πρώην Αντιδήμαρχος και ΔΣ κ. Μπάτσα, ο ΔΣ κ. Γκίκας, ο πρώην Δντης της Πολεοδομίας Κύμης κ. Μανωλιάς, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.  Γραμματέας επισήμως και μετά από δεκαετή αγώνα η κ. Αντωνίου.

        Προ της συζήτησης των θεμάτων της Η.Δ. ο Πρόεδρος κ. Ρούσσος και ο πρώην Πρόεδρος κ. Μαργέλης αντάλλαξαν απόψεις επί διοικητικών θεμάτων και της λειτουργίας του Συμβουλίου σε έντονο ύφος.

        Ερωτήσεις δημοτών που έχουν υποβληθεί ή τέθηκαν  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης,      δεν απαντήθηκαν λόγω της απουσίας του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κύμης.

        Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της Η.Δ.

1.Προτάσεις και κατευθύνσεις για τη σύνταξη της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δ.Κ. Κύμης.

 Έγινε μια αρχική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και θα επακολουθήσει ανοικτή συνεδρίαση προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις.

2. Προτάσεις για θέσεις εγκατάστασης επαναφόρτισης οχημάτων στην περιοχή Κύμης, εν όψη της θερινής περιόδου. 

Θα υποβληθούν προτάσεις μετά από μελέτη των προϋποθέσεων.

 

 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Γ. Παπανικολάου - Αντί Μνημοσύνου.

 

Ο Γεώργιος Παπανικολάου (Κύμη Ευβοίας13 Μαΐου 1883 - ΜαϊάμιΗ.Π.Α.19 Φεβρουαρίου 1962) ήταν διάσημος Έλληνας ιατρόςβιολόγος και ερευνητής. Ήταν πρωτοπόρος στην κυτταροπαθολογία, και για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδο, γνωστή ως Τεστ Παπ[6], που χάρισε ζωή στις γυναίκες όλου του κόσμου, όπως αναφέρει αναμνηστική πλάκα στο Ερευνητικό Καρκινολογικό Ινστιτούτο «Γ. Παπανικολάου».


Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώιμη Ηλικία και Σπουδές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Παπανικολάου, στην Κύμη Ευβοίας.

Γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1883 στην Κύμη Ευβοίας. Ο πατέρας του Νικόλαος Παπανικολάου ήταν ιατρός και διετέλεσε και δήμαρχος της πόλης ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής Ευβοίας και Καρυστίας.[7] Ο Γεώργιος Παπανικολάου πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κύμη, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.[8] Κατόπιν οι γονείς του, τον έστειλαν στην Αθήνα για να τελειώσει τις εγκύκλιες σπουδές.[8] Με το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών εισήλθε το 1898 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ηλικία 16 ετών. Έλαβε το πτυχίο του το 1904, σε ηλικία, δηλαδή, μόλις 21 ετών.[8][9] Στη συνέχεια εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία. Τότε, ο πατέρας του πρότεινε μεταξύ άλλων να ακολουθήσει το δρόμο του στρατιωτικού ιατρού, την οποία πρόταση απέρριψε. Μάλιστα σε ένα γράμμα προς τον πατέρα του έγραφε: