Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σχόλιο 5 (11.02.2012)


        Κατ' αρχήν δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εκπρόσωποι των Ελλήνων, οι Βουλευτές δηλαδή, είναι όλοι προδότες. Βέβαια μερικοί από αυτούς δεν έχουν δουλέψει ποτέ, μερικοί δεν έδωσαν ποτέ εξετάσεις, ακόμα και τις πανεπιστημιακές τους γνώσεις(;) τις απέκτησαν στο εξωτερικό, ποιος ξέρει πως, κάποιοι με το ζόρι έβγαλαν το Λύκειο, κάποιοι δεν είχαν δεύτερο παντελόνι, που λέει ο λαός, και τώρα δεν ξέρουν τι έχουν και τέλος κάποιο έξυπνοι αφού πλούτισαν, άλλαξαν επάγγελμα με βάση "τα κεκτημένα" .
       Υπάρχουν μεταξύ τους κλέφτες; Φυσικά και υπάρχουν, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έκλεισαν κανέναν φυλακή; Όχι. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
         Στη συνέχεια ακούω τους διάφορους καθηγητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και δεν βγάζω νόημα. Πως είναι δυνατόν να διαφωνούν για ένα θέμα με τα ίδια δεδομένα; Πως τα ερμηνεύουν; Ποιος έχεις δίκαιο; Φαντάζομαι τι σύγχυση θα έχουν οι φοιτητές  τους! Οι καθηγητές είναι θεωρητικοί, είναι οι προπονητές μιας ομάδας ποδοσφαίρου. Είδατε κανέναν προπονητή να αγωνίζεται με την ομάδα του; Όχι, γιατί δεν μπορούν να αγωνισθούν. Το ίδιο και οι καθηγητές, δεν είναι για να παίζουν! Είναι καθηγητές δεν είναι πολιτικοί. Άλλη η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη! Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά όχι στους σημερινούς κυβερνώντες.
          Τους ξένους δεν τους λαμβάνω στα σοβαρά, ιδιαίτερα τους Γερμανούς, γιατί το συμφέρον τους ψάχνουν. Σιγά να μη θέλουν το καλό της Ελλάδας. Δύο παγκόσμιους πολέμους έκαναν οι Γερμανοί και δεν τα κατάφεραν, προσπάθησαν να εξοντώσουν τους Εβραίους και τελικά από αυτούς έμαθαν ότι το καλύτερο όπλο είναι το χρήμα και μέσω του χρήματος η εκμετάλλευση. Και το εφάρμοσαν.
         Λοιπόν; Ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο; Γιατί δεν βάζουν κάποια όρια; Γιατί κάποιοι βουλευτές με το κληρονομικό χάρισμα είναι βουλευτές εφ' όρου ζωής; Μέχρι οκτώ (8) χρόνια παράδειγμα, λίγα είναι; Ότι μπορούν να προσφέρουν εάν είναι ικανοί θα το έχουν κάνει, εάν δεν το έχουν κάνει θα είναι ανίκανοι, να πάνε σπίτια τους.
        Και θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει. Εμείς φταίμε. Δεν τα βλέπαμε; Απόφοιτος δημοτικού με μισθό 2.800 ευρώ; Δάνεια για ότι θες, δεν βλέπαμε που πάμε; Αλλά κάπου μας βόλευε. Μας είχαν φτιάξει τέτοια κατάσταση που δεν μίλαγε κανένας. Πολιτικοί βλέπεις.
         Τώρα τι κάνουμε;
         Πιστεύω ότι εκεί που μας έχουν φέρει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για το τώρα.
       Το τώρα πέρασε, τα αδέλφια και οι άλλοι με εσωτερική ενημέρωση πλούτισαν, θα κάνουμε ότι μας επιβάλουν. 
        Πρέπει όμως να δούμε το αύριο, γιατί τα παιδιά μας δεν χρωστάνε να χρωστάνε τα δικά μας χρέη.
       Πρέπει κάτι να κάνουμε. Πρέπει.
        Ακούω απόψεις. Όχι του τύπου ποιος φταίει, αλλά του τι   πρέπει να γίνει.
       Θα τα ξαναπούμε.
       ( Η φώτο είναι για να γνωριζόμαστε)

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου