Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κύμη - Αγία Μαρίνα - Σουτσίνι.



     Μετά την μεταφορά  των αρμοδιοτήτων στα Δομικά Γραφεία των Δήμων από την Ναοδομία, όπου από 08 Αυγούστου 2011, εκκρεμούσε έκθεση τριμελούς επιτροπής επικινδύνων οικοδομών,του Ν. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την οποία έκθεση επιτροπή αποφαίνεται ότι το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι της Κύμης, πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να χαρακτηρισθεί ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κατόπιν προτάσεως του Προέδρου κ. Άγγ. Μαργέλη και μετά την έγκριση και την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, απεφάσισε ομόφωνα κατά την συνεδρίαση της 18 Φεβρουαρίου 2013, να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο να ενεργήσει προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να κτισθεί εκ νέου το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.
     Βασική προϋπόθεση να κτισθεί με τις ίδιες πέτρες, οι οποίες προέρχονται από τις καλύβες των λεπρών που ζούσαν στην περιοχή αυτή, όπου μετά την απάληψη της αρρώστιας κτίσθηκε το εκκλησάκι της ιατρού Αγίας Μαρίνας.
     Απαιτούνται λοιπόν άνθρωποι.
     Άνθρωποι εθελοντές για την κατεδάφιση της Εκκλησίας με τα χέρια.
     Άνθρωποι επαγγελματίες για:
     - τη μεταφορά προσωπικού, υλικών και εργαλείων.
     - γνώσεων για την διαμόρφωση του χώρου.
     - γνώσεων για την εκτέλεση των χωματουργικών εργασιών
    Άνθρωποι για να εγγραφούν μέλη του συλλόγου που θα ιδρυθεί, με οικονομική συνδρομή, για την κατασκευή του νέου Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας.
     Χρειάζεται η βοήθεια όλων και κάθε προσφορά θα εκτιμηθεί.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου