Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.




Πραγματοποιήθηκε   την       Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου  2014 και ώρα    11.00   στο χώρο συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, Ιππ. Βάχλα 14, 1ος όροφος, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

Προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης υποβλήθηκε πρόταση από τον Πρόεδρο κ. Πόγκα Δημήτριο για   το  Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 της Δ.Κ.Κύμης και το οποίο, μετά από σχετική συζήτηση, τελικά  εγκρίθηκε ομόφωνα. 

 Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα ημερησίας διάταξης και λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Ορίσθηκε, με απόφαση του Προέδρου,   αναπληρωτής Πρόεδρος βάσει του ν.3852/10 παρ. 1 και 2 του      άρθρου 79 και των παρ. 16 του άρθρου 6 του ν. 4071/2012, ο κ. Τριανταφυλλίδης Λίνος και σε απουσία αυτού ο κ. Δρακίδης Κώστας.
2. Εγκρίθηκε πρόταση του Προέδρου   για την υποβολή εισήγησης προς τον Δήμο για την λειτουργία στην Δ.Κ. Κύμης, με έδρα την Κύμη, ως Ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, φορέας για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα καθώς και την ανάπτυξη και άλλων υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου και τέλος 

3. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση και υποβλήθηκαν προτάσεις για την καθαριότητα στην Δ.Κ. Κύμης.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε θέματα που είχαν θέσει οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Παππάς και κ. Μαργέλης, σχετικά με το Νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης, περί του Ιστορικού Κέντρου και του κανονισμού χρήσεως κοινοχρήστων χώρων καθώς και για άλλα θέματα τρεχούσης φύσεως.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης και την ανάγκη μεταστέγασής του.

Ακολούθως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε μία εκτενή ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν γίνει ή πρέπει να γίνουν για την ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης και τέθηκαν και θέματα για μελλοντική ενημέρωση του Συμβουλίου, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, όπως Β΄Βιολογικος Σταθμός, εργασίες ανακατασκευής Αγίας Μαρίνας στο Σουτσίνι κ.α.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε η Σύμβουλος του Δήμου και τέως Αντιδήμαρχος κ. Αρετή Μπάτσα.

Συμπεράσματα συντάκτη από 1η Συνεδρίαση Συμβουλίου.
1. Τα μέλη του Συμβουλίου που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές έχουν πρόθεση να ασχοληθούν για το καλό της Κύμης και των Δημοτών της.
2. Τα μέλη της συμπολίτευσης έχουν την πρόθεση και διάθεση να εργασθούν αλλά ακόμα, και είναι λογικό, δεν έχουν την εμπειρία.
3. Τα μέλη της συμπολίτευσης τώρα βλέπουν ότι που και που πρέπει να χρησιμοποιείται και κανένας εργαζόμενος χωρίς να είναι υπάλληλος του Δήμου, είτε στην ύδρευση, είτε στο Α΄Βιολογικό, γιατί δεν γίνεται αλλιώς, πράγμα το οποίο και μετά βδελυγμίας κατηγορούσαν για την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Δεν τους κατηγορώ γι' αυτό που κάνουν γιατί ξέρω ότι δεν γίνεται αλλιώς αλλά για αυτά που έλεγαν περί ομήρων κ.α. 
4. Αν και ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι από τον ΟΣΚ του είπαν ότι το 1ο ΔΣ θα λειτουργήσει 2 χρόνια από την στιγμή που θα συνταχθούν οι μελέτες, προσωπικά πιστεύω, ότι θα χρειασθούν τουλάχιστο 5 χρόνια, δυστυχώς.

2 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 3η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΤΑΤΩΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ,ΕΝΤΑΞΕΙ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ;
    ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΙΜΗΝΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΣ Α.Δ.Θ.Σ.Ε. ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έγραψα και στην προηγούμενη απάντηση περί ανωνύμων σχολίων κλπ, θα κάνω μια τελευταία εξαίρεση λόγω του σοβαρού τρόπου ασχολίαστη εκ μέρους σας. Το θέμα δεν είναι πως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι μια και είναι εντός του αυτού έτους προ και μετά των εκλογών, όπως επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπάρχον εργατικό δυναμικό δεν επαρκεί, αλλά ότι ένας ολόκληρος προεκλογικός αγώνας στηρίχθηκε σε κάτι που τώρα επαναλαμβάνεται στις ίδιες θέσεις και μάλιστα με το ίδιο προσωπικό, λόγω εμπειρίας. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή