Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων με Δημοτική Αρχή.

     
 Θεωρώ πολύ επωφελή την συνάντηση που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, με σκοπό τον καθορισμό των υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων.
        Ήταν μία συνάντηση που και εμείς είχαμε προσπαθείσει να πραγματοποιήσουμε, τότε που ήταν και η αρχή της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτη, αλλά για διάφορους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς ενημέρωσε τους Προέδρους ότι είναι ενημερωμένες οι υπηρεσίες του Δήμου και κάθε 10 του μήνα θα παίρνουν τα χρήματα τους, ενώ θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματα που τους οφείλονται από την αρχή της θητείας τους μέχρι και τώρα. Επίσης, υπήρξε μέριμνα από το δήμο έτσι ώστε να καταβληθούν τα χρήματα και στους Προέδρους παρελθόντων ετών που δεν τα έχουν πάρει. «Ότι χρωστάει ο δήμος και στους παλιότερους προέδρους, στην προηγούμενη θητεία θα τα πάρουν» .
         Όλες οι Τοπικές Ενότητες θα πάρουν από 1000€ και οι Δημοτικές Κοινότητες 2.000€.  Οι Πρόεδροι θα πρέπει να κάνουν κουμάντο έτσι ώστε να διαχειριστούν τα χρήματα με βάση τις 4 κατηγορίες δαπανών που τους έχουν δοθεί στο φυλλάδιο με τις οδηγίες, από το Δήμο.
         Στις αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων είναι η Βεβαίωση Μονίμου Κατοικίας, Πιστοποιητικά βάση δημοτολογίου και  μητρώου αρρένων, θεώρηση γνησίου υπογραφής, οποιαδήποτε βεβαίωση και εν γένει έγγραφο αναφορικά με τη λειτουργία των Κοιμητηρίων σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας, βεβαίωση χορήγησης αγροτικής άδειας στρατεύσεως, βεβαιώσεις έκδοσης άδειας αγροτικών οχημάτων –ταξινόμηση, βεβαιώσεις για παραχώρηση σε κοινή χρήση λωρίδων γης σε δρόμο οικισμών πλάτους κάτω των 4αρων μέτρων με συμβολαιογραφική πράξη και αυτοψία από τη Δημοτική Υπηρεσία, βεβαιώσεις για συνδέσεις με ΔΕΗ, πιστοποιητικό οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης για απόρους, δικαιολογητικά για λήψεις επιδοτήσεων ή παροχή υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
         Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μπουραντάς, ο δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο εκχώρησης και άλλων αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια στα οποία δήλωσε για ακόμη μία φορά δημόσια ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα είναι δίπλα τους ότι και αν χρειαστούν προκειμένου να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον τόπο.
         Η συνάντηση αυτή ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και σωστά έγινε και θέλω να πιστεύω ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθούν και οι πάγιες προκαταβολές και των προηγουμένων ετών που δεν έχουν δοθεί, γιατί είναι χρήματα που οφείλει το κράτος στις τοπικές κοινωνίες.
Πληροφορίες από eyiakosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου