Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

"Σχολάζουζα" Διαθήκη Γεωργικόπουλου.

     Κάποια μέρα 2012, συναντήθηκα με τον φίλο μου Ν. Γιαννούκο, που έχει σπίτι πίσω από την πλατεία της Κύμης, απέναντι από το ΚΕΠ και μου είπε, ότι ένας τοίχος πάνω από το σπίτι του, που ήταν σχετικά χαμηλά, είχε πέσει με αποτέλεσμα να πέφτουν πέτρες πάνω στην σκεπή του.
     Ο τοίχος ήταν της αυλής του σπιτιού του Γεωργικόπουλου, όπου είχαν πεθάνει όλα τα αδέλφια και που η κατάσταση της περιουσίας περιλαμβάνεται σε μία "διαθήκη" , μη υπάρξεως κάποιας κανονικής διαθήκης, η οποία ονομάζεται "σχολάζουσα"
    Στην περίπτωση αυτή, το Πρωτοδικείο Αθηνών, αναθέτει σε κάποιον ιδιώτη, τη διαχείριση της περιουσίας με την καταβολή υπέρ του Κράτους  κάποιου αντιτίμου για χρονικό διάστημα 20 ετών, χρόνος που διατίθεται για την δικαστική διεκδίκηση από κάποιον φερόμενο ως κληρονόμο. Μετά την παρέλευση αυτού του χρόνου το ακίνητο παραδίδεται σε μόνιμο διαχειριστή, συνήθως την κρατική υπηρεσία του δημοσίου ή τοπικό φορέα της αυτοδιοίκησης με κάποιες προϋποθέσεις.
   Όλα αυτά με βάση κάποιας ενημέρωσης γιατί δεν έχουμε και ανάλογες νομικές γνώσεις.
   Κατά πληροφορίες η περιουσία περιλαμβάνει:
   -Το σπίτι στην κεντρική πλατεία της Κύμης, με το μαγαζί του ισογείου και την αυλή πίσω.Για το μαγαζί ο χρήστης με τον διαχειριστή είναι στα δικαστήρια
   - Δύο(2) διαμερίσματα στην Αθήνα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
   - Κάποιοι αποθηκευτικού χώροι στην Παραλία Κύμης παραθαλάσσιοι, όπου ουδείς καταβάλει κάποιο κόστος
   -Ένα(1) οικόπεδο κάπου πίσω από το ξενοδοχείο του Μπέη, συνεχώς μειούμενο.
  Αφού άρχισα να ψάχνω το θέμα, με αρκετή αλληλογραφία και χωρίς βοήθεια έφθασα  μέχρι το Πρωτοδικείο, από όπου μια δικαστική υπάλληλος με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι :
  - Το χρονικό διάστημα της αναμονής είχε παρέλθει
  - Κατά το χρονικό διάστημα αυτό η διαδικασία είχε μεταφερθεί στο Υπουργείο Οικονομικών στη Διεύθυνση Κληροδοτημάτων, η οποία και συνεργάζεται μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ. Μετά από αυτήν την ενημέρωση απευθύνθηκα στη ΔΟΥ Κύμης, από όπου άρχισε κάποια αλληλογραφία, με μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πω, μέχρι που απάντησε η Υπηρεσία Κληροδοτημάτων, ότι έχει ζητήσει από το Πρωτοδικείο την απόφασή του, περί μη υπάρξεως "διεκδικητού" της περιουσίας.  Εκεί  έφθασα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου    της προηγούμενης τοπικής δημοτικής αρχής.
    Μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα  Δημοτική  Αρχή, ενημέρωσα το Συμβούλιο για να πιέσουν για το θέμα μια και εγώ είχα ζητήσει, να ορισθεί ως μόνιμος διαχειριστής η Δημοτική Κοινότητα Κύμης. Τι έχει γίνει από τότε και μετά την παρέλευση 6-7 μηνών; Νομίζω τίποτε! Ούτε υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα γιατί φαντάζομαι ότι θα υπήρχε κάποια ενημέρωση, αλλά και κανένας δεν έκανε κάτι. Υπάρχει και εντεταλμένος Σύμβουλος για τα οικονομικά θέματα, τον οποίο και ενημέρωσα αυτοπροσώπως.
   Είναι κρίμα και άδικο να μην περιέλθουν στην Δημοτική Κοινότητα Κύμης τα περιουσιακά στοιχεία των εκλιπόντων. Κρίμα και άδικο.
   Αυτά για την ενημέρωση των αναγνωστών, την δήλωση ότι οι πληροφορίες ενδεχόμενα να έχουν κάποιες ανακρίβειες και με την παράκλιση, εάν κάποιος μπορεί να βοηθείσει ας το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου