Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σε δικό του χώρο προτίθεται να στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Κύμης ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Από eviaportal.gr
Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης απέστειλε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς με βασικό θέμα την ενημέρωση του Υπουργού αναφορικά με τη συγκέντρωση των κατοίκων της Κύμης για τη διατήρηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής.
Θανάσης Μπουραντάς
Θανάσης Μπουραντάς
Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμαρχος ενημερώνει τον Υπουργό ότι ο Δήμος προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε δικό του χώρο χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο

Κύριε Υπουργέ

Μετά την ενημέρωσή μας στην Λαμία, την Τετάρτη 18/11/2015, για τον σχεδιασμό του Υπουργείου, να υποβαθμίσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης σε Αστυνομικό Σταθμό, σας στέλνουμε Δελτίο Τύπου για την μεγάλη συγκέντρωση πολιτών της Κύμης την Παρασκευή 20/11/2015, που διαδήλωσαν την έντονη αντίδρασή τους σε μία τέτοια απόφαση και την πρόθεση όλων για συνεχείς κινητοποιήσεις κάθε μορφής, γιατί δεν δόθηκε καμία πειστική εξήγηση για τον σχεδιασμό της υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

Την ίδια στιγμή σε άλλους Δήμους με το 1/3 του πληθυσμού του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, διατηρούνται δύο τμήματα, χωρίς κάποιους σοβαρότερους λόγους από την δική μας περίπτωση.

Όλα αυτά προκαλούν πικρία και απογοήτευση, αφού οι πολίτες περίμεναν διαφορετική πολιτική από την σημερινή κυβέρνηση.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα, όπως και το γεγονός ότι ο Δήμος δήλωσε στην συγκέντρωση της Κύμης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε δικό του χώρο χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Θανάσης Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου