Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ποίο το όριο του παραλόγου;

   
Η παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου κατέλαβε την εξουσία κάνοντας πολεμική εναντίον του τέως Δημάρχου κ. Δημητρίου Θωμά και άρχισε έναν δικαστικό αγώνα εναντίον του, ώστε να μην τον έχει αντίπαλο ούτε στις επόμενες δημοτικές εκλογές.Βέβαια σαν άτομα μπορεί να είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, αλλά εδώ κρίνονται σαν δημοτικοί άρχοντες, τα προσόντα τους, οι ικανότητές τους και οι δυνατότητές τους. Δεν κρίνονται οι κομματικές τους διασυνδέσεις, ούτε οι συνδικαλιστικές, ούτε οι οικονομικές.
   Από τον Σεπτέμβριο λοιπόν του 2017 μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο(2) χρόνια τι καταλάβαμε;

 Η "Συμπολιτεία" κέρδισε την μάχη των εκλογών και η Κύμη έχασε τον πόλεμο. 

      Τι έχουμε λοιπόν από τότε; Τι έχει γίνει μέχρι τώρα στην Κύμη;
    Το λιμάνι έμεινε εκεί που το έφθασε ο Θωμάς, άσχετα με τι ισχυρίζεται η Συμπολιτεία, για το ποιος έδωσε τα χρήματα για να γίνουν τα έργα. Άραγε ποιος θα τα έδινε; Και γιατί η παρούσα δημοτική αρχή δεν έκανε κάτι ανέξοδο, όπως το άνοιγμα προς τα ακτοπλοϊκά και τα κρουαζιερόπλοια που τόσα έλεγαν σε κάθε ευκαιρία;
   
 Το σπίτι που έζησε ο Γ. Ν. Παπανικολάου, ο Θωμάς το  αγόρασε και το ανακαίνισε υπό την επίβλεψη των προϊσταμένων τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά τον κατηγορούν για οικονομικά θέματα. Και τώρα τι κάνουν; Ούτε τα τζάμια δεν καθαρίζουν, ούτε ένας υπάλληλος του Δήμου δεν πάει εκεί και να εκτελεί μια εργασία γραφείου ώστε να είναι ανοιχτά και να ενημερώνει και κάποιον επισκέπτη. Στο τέλος θα ρημάξει! 
       Το Μηλωνοπούλειο τι έγινε; Το προσέφερε η Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, το ανακαίνισε ο "άχρηστος" ο Θωμάς και τι έκανε η παρούσα δημοτική αρχή; Το θαυμάζει κατά την διάρκεια της "Ανάβασης", τον αγώνα αυτοκινήτων,που ο Θωμάς σχεδίασε, υλοποίησε και καθιέρωσε.
          Και η παρούσα, στην ουσία απούσα δημοτική αρχή, υποβάλει επιστολές για διάφορα θέματα λες και διαγωνίζεται σε μάθημα έκθεσης ιδεών. Άσε που κατηγορεί στελέχη της για έργα που δεν έγιναν όταν αυτοί είχαν αιρετές προϊστάμενες  θέσεις. 
       Τελευταία δημοσιεύονται και πίνακες του ΣΔΟΕ   με στελέχη του Δήμου, εν δυνάμει ύποπτους για ατασθαλίες. Η δικαιοσύνη θα αποδώσει τα εύσημα και όποιος ευθύνεται να τιμωρηθεί, όποτε γίνει αυτό. Και πάνω στα συσσωρευμένα προβλήματα συνεχίζονται οι παραιτήσεις στελεχών του Δήμου, γιατί δεν τους πάει ο τάδε σύμβουλος ή γιατί δεν σκύβουν το κεφάλι σε μεταφερόμενους βοηθούς ή συμβούλους των αιρετών του Δήμου.
     Αλλά για όλα φταίει ο Θωμάς, ο οποίος βγήκε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές που είχε χάσει και είχε ευθαρσώς δηλώσει ότι προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ο Δήμος έχει υπερβεί τον προ υπολογισμό ή όπως λέγετε αυτό στην λογιστική ορολογία "κινούμενος στα όρια της νομιμότητας". Και τώρα χρωστάνε ακόμα τα ενοίκια του βρεφονηπιακού σταθμού της Κύμης.
     Όπως αναφέραμε και σε άλλη ανάρτηση, η περίοδος χάριτος έληξε καθώς και η δεύτερη ευκαιρία. Θα αρχίσουμε πλέον να αναλύουμε ένα ένα όλα τα θέματα, όπως απορρίμματα, αγροτική οδοποιία, νυχτερινός φωτισμός , ΔΕΥΑΚΑ κλπ.
     Έχουμε δουλειά μπροστά μας, γιατί είναι μακριά το όριο του παραλόγου.

7 σχόλια:

  1. Ένα ακόμη παραλήρημα εν όψη της αναμονής των αποφάσεων της δικαιοσύνης. Λογικό το βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηρθε. Η ωρα να παρετε τον πουλο κωσταμ και θανε και μεγαλος γιανα κανετε ντει ντει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλατεία της Κύμης γέμισε πούπουλα από τα φτερά σας. Μαζεύετε τα.

      Διαγραφή
    2. "Τον αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς".Γιατί σχολιάζεις; Έχεις ιστολόγιο, γράψε εκεί τις απόψεις σου, αλλά μη μου ζητήσεις να διαγράψω τα σχόλια των άλλων.

      Διαγραφή
  3. Εντάξει, αφού προτιμάς μονο αυτούς που συμφωνούν με αυτά που γράφεις και τους ανώνυμους, δεν θα σχολιάζω. Εξάλλου με τους ανώνυμους δεν μπορεις να κάνεις διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.Άστοχη η παροιμία.Ήμουν και θα είμαι πάντα καθαρός. Πλύνε κανέναν άλλον από αυτούς που συναναστρέφεσαι. Αυτοί έχουν βρωμίσει!

      Διαγραφή
    2. "Τον αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"

      Διαγραφή