Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Εκδήλωση για το Παπανικολάου στη Χαλκίδα 2.

Στη συνέχεια του αιτήματός μου για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με μοναδικό θέμα την εκδήλωση στη Χαλκίδα την 12 Μαΐου, 13 Μαΐου γεννήθηκε ο Γ.Ν.Παπανικολάου, έχω να σας επισημάνω τα παρακάτω:
1ον. Εφ΄ όσον δεν πρόκειται για εκδήλωση για τον Γ,Ν,Παπανικολάου γιατί γίνεται στα γεννέθλιά του;
2ον. Θα μπορούσε να γίνει κάποια εκδήλωση στην Κύμη και κάποια άλλη ημερομηνία να γίνει στη Χαλκίδα;
3ον. Μήπως ο καθορισμός της εκδήλωσης προς τιμήν του Ήρωα των Ηρώων Ι. Βελισσαρίου την 13 Μαϊου, που πάντα εορταζόταν την 1η Κυριακή του Ιουνίου, ορίσθηκε προκειμένου να μην μπορεί να γίνει κάποια εκδήλωση για τον Γ.Ν.Παπανικολάου;
4ον. Γιατί ακολουθώντας το ΔΣ Κύμης - Αλιβερίου απορρίπτεται και την συζήτηση για το θέμα; Βέβαια με τα θέματα που θα δώσουμε για την ημερησία διάταξη στην συνεδρίαση του Μαΐου θα το θέσουμε πάλι πρώτο, μαζί με το επιπλέον ερώτημα να μας ενημερώσετε για τις σχεδιασμένες δραστηριότητας του Ιδρύματος Παπανικολάου για το έτος 2018. Ελπίζουμε να μην μας παραπέμπεται στο Ίδρυμα, πιστεύοντας ότι εσείς θα είστε ενήμεροι.
5ον. Οι οργανωτές, πλην του Δήμου Χαλκιδαίων, έχουν ζώνη ευθύνης όλη την Εύβοια και δεν αποτελεί χώρο δράσεώς τους η Χαλκίδα. Ειδικά δε ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου που διαθέτει και κάποιο χρηματικό ποσό για τα έξοδα της όλης εκδήλωσης. Άλλωστε η εκδήλωση στην Κύμη από πλευράς συμμετοχής στέφθηκε από πλήρη αποτυχία, που οφείλεται βασικά στην αδιαφορία του Δήμου για την εκδήλωση.
6ον. Για την απόρριψη του αιτήματος συνεδρίασης του Συμβουλίου, πιστεύω ότι δεν έχετε το δικαίωμα εσείς αλλά μόνο το Συμβούλιο και για αυτό θα επανέλθουμε στην επόμενη συνεδρίαση πιστεύοντας ότι θα ορίσετε ημερομηνία προ της 12 Μαΐου 2018.
7ον. Προσωπικά εάν η εκδήλωση γινόταν οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία δεν θα είχα καμία ένσταση, αφού την γενέθλια ημέρα του Γ.Ν.Παπανικολάου γινόταν μια εκδήλωση στην Κύμη.

Μετά τα παραπάνω παραθέτω αυτούσια την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης για πλήρη ενημέρωση και ο καθένας ασ βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
         
Κύμη, 25 Απριλίου 2018
                                                                                                   Αριθ.Πρωτ. 5.441
Προς τον
κ.Άγγελο Μαργέλη,
Μέλος Συμβουλίου Δ.Κ.Κύμης

Κοιν : Ι.Μ.Καρυστίας και Σκύρου
         Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης
         κ.Λουκά Παππά, Μέλος Συμβουλίου Δ.Κ.Κύμης
         Φορείς και Σωματεία Κύμης

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σχετικά με το παραπάνω θέμα και σε απάντηση της από 22/4/2018 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Δεν πρόκειται για "εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Κυμαίου Γ. Παπανικολάου", όπως ισχυρίζεστε, αλλά για μια εκδήλωση ενημερωτική για την πρόληψη του καρκίνου.
2. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας, κλήθηκε δε ως συνδιοργανωτής, τιμής ένεκεν, και το Ινστιτούτο Γ.Παπανικολάου.
3. Η εκδήλωση αυτή σκοπό έχει την ενημέρωση φορέων και κατοίκων της περιοχής Χαλκίδας και γίνεται με πρωτοβουλία φορέων αυτής της περιοχής, όπως έγινε τον περασμένο χρόνο παρόμοια εκδήλωση στην Κύμη, η οποία ήταν φυσικό για ευνοήτους λόγους να αφιερωθεί στον Γ.Παπανικολάου.
4. Το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου κατά τη συνεδρίαση της 24/4/2018, στην οποία άλλωστε είσαστε παρών, όπου και πάρθηκε η απόφαση συμμετοχής.
5. Μετά τα παραπάνω, όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, δεν είναι σκόπιμο να τεθεί από εμάς θέμα αλλαγής του τόπου διοργάνωσης της εκδήλωσης και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος σύγκλισης για το λόγο αυτό του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου