Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση Δ.Σ. Ινστιούτου Γ.Ν.Παπανικολάου

Gnpapanikolaou.jpg 
3,5 μήνες πριν τις εκλογές ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς προχωρά σε αλλαγή του καταστατικού του Δ.Σ. Παπανικολάου!!!.
Η αλλαγή αυτή αφορά στην ΕΞΑΙΡΕΣΗ συμμετοχής στο Δ.Σ. της οικογένειας του ερευνητή-ιατρού Γεώργιου Παπανικολάου, όπως προκύπτει και από την εισήγηση.
Αν πράγματι αυτό συμβεί, θα αποτελεί "ύβρη' στον παγκοσμίου φήμης ευεργέτη της ανθρωπότητας και προσβολή στην Κύμη και την ιστορία της.

Καλούμε :
-τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. να αναθεωρήσει την αλλαγή του καταστατικού ως προς αυτό το σημείο.
-όλους τους Κουμιώτες να παραβρεθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο,την Τρίτη 5/2 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κύμης,
ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.):
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 423 22 Φεβρουαρίου 2016
Άρθρο 2
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Το Ινστιτούτο διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο, ως πρόεδρο, από επτά (7) μέλη, τα οποία μαζί με τους αναπληρωτές τους ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, και από ένα (1) μέλος της οικογένειας του Γ. Παπανικολαου.
2. Τα επτά (7) μέλη που ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ως εξής: α. τέσσερα (4) μέλη είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Από τους δημοτικούς συμβούλους δύο (2) μέλη είναι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και δύο (2) μέλη της αντιπολίτευσης. β. δύο μέλη (2) είναι δημότες ή με καταγωγή από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κύμης με ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή επιστημονική εμπειρία που δύνανται να συνδράμουν στην εκπλήρωση των σκοπών του ιδρύματος και γ. ένα (1) μέλος είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους με συνεισφορά στους σκοπούς του Ινστιτούτου.
3. Το μέλος που προέρχεται από την οικογένεια του Γ. Παπανικολαου, μαζί με τον αναπληρωτή του, ορίζεται επίσης από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από γραπτή πρόταση των εγγυτέρων συγγενών της οικογένειας Γ. Παπανικολαου.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ) ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Θ.ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ:
Άρθρο 2
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1. Το Ινστιτούτο διοικείται από 9µελές διοικητικό συµβούλιο που απαρτίζεται από τον ,δήµαρχο ή από οριζόµενο από αυτόν Αντιδήµαρχο ή άλλον δηµοτικό σύµβουλο ή άλλο τρίτο πρόσωπο, ως πρόεδρο, και από οκτώ (8) µέλη, τα οποία µαζί µε τους αναπληρωτές τους ορίζονται από το ,ηµοτικό Συµβούλιο.
2. Τα οκτώ (8) µέλη που ορίζονται από το ,Δηµοτικό Συµβούλιο έχουν ως
εξής:
α. τέσσερα (4) µέλη είναι δηµοτικοί σύµβουλοι. Από τους δηµοτικούς συµβούλους δύο (2) µέλη είναι δηµοτικοί σύµβουλοι της συµπολίτευσης και δύο (2) µέλη της αντιπολίτευσης και
β. τέσσερα µέλη (4) µε ανάλογη επαγγελµατική ή κοινωνική δράση ή επιστηµονική εµπειρία που δύνανται να συνδράµουν στην εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύµατος.
3. Το ,.Σ. του Ινστιτούτου εκλέγει στη συνέχεια µε την απόλυτη πλειοψηφία των µελών του, ένα µέλος ως αντιπρόεδρο, µέσα σε ένα µήνα από την λήψη της ως άνω Απόφασης του ,Δηµοτικού Συµβουλίου του ,ήµου Κύµης – Αλιβερίου.
4. Το αξίωµα του µέλους του , Δ.Σ. είναι τιµητικό και άµισθο. Στα µέλη του ,Δ.Σ. δύναται να καταβληθεί αποζηµίωση για κάθε συνεδρίαση, ύστερα από απόφαση του ,Δηµοτικού Συµβουλίου και µε βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3463/2006.
5. Το Ινστιτούτο εκπροσωπείται στα δικαστήρια, σε κάθε δηµόσια αρχή και σε κάθε τρίτο, από το Πρόεδρο του ,Διοικητικού Συµβουλίου, ή όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, από τον Αντιπρόεδρο.

1 σχόλιο:

  1. Κατ΄επανάληψη έχουμε ζητήσει το αυτονόητο, δλδ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης να είναι μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος, αλλά δεν έχουμε εισακουσθεί.
    Είναι δυνατόν η Κύμη να μην εκπροσωπείτε από εκλεγμένο μέλος της κοινωνίας της Κύμης, της γενέτειρας του Παπανικολάου, στο ΔΣ του Ιδρύματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή