Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

        


Πραγματοποιήθηκε η 
 5η τακτική    συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης   με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την  20/05/2021, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18.00, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα.  

              Προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης είχε ζητηθεί να συζητηθεί το θέμα της κατανομής των χρημάτων ύψους 4.000,00 ευρώ που είχε αιτηθεί ο Προέδρος   από τον Δήμο και είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, γιατί αναφερόταν μόνο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με πρόταση να συμπεριληφθούν στο αυτό ποσόν και οι λοιπές καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

                Μετά από έντονη συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να υποβληθούν προτάσεις στον Πρόεδρο προκειμένου να γίνει ανακατανομή του ποσού. Μειοψήφισε ο Πρόεδρος.

                  Ακολούθησαν τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης.

1.            Εκδήλωση προς τιμήν του Ήρωα των Ηρών Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, ώστε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στις  13 Ιουνίου 2021.

2.            Αίτημα δημοτών για διαμόρφωση παρόδου της οδού Γαλάνη.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, να υποβληθεί σχετική πρόταση στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης.

3.            Αίτημα δημοτών για άδεια στάθμευσης στην αδιέξοδο οδό Παλαμά .

 Θα εξετασθεί το θέμα μετά από την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Α.Τ.Κύμης.

4.            Ανδριάντα  «Αφανούς Ναύτη» Παραλία Κύμης.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  (5-2), μετά από μακρά συζήτηση, η πρόταση  του Συλλόγου  " Λιανάμμου", παραμείνει η "Τριήρης" μέχρι κατασκευής του "Αφανούς Ναύτη" και στη συνέχεια με μέριμνα του Συλλόγου να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.  

5.            Επικαιροποίηση ψηφίσματος περί Ανεμογεννητριών

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, να γίνει η επικαιροποίηση του ψηφίσματος.

5.         Ενημέρωση από Αντιδήμαρχο Δ.Ε. για σχεδιαζόμενα έργα στην Κοινότητα Κύμης και Παιδική Χαρά, Καντίνα Σουτσίνι κλπ

 Ενημέρωση από Αντιδήμαρχο Δ.Ε. για τη διάθεση των χρημάτων για έργα στη Δ.Ε. Κύμης από τις καταστροφές του 2020, για το 1ο ΔΣ, για την Παιδική Χαρά Κύμης και για τη διάθεση του ποσού των 150.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλεως Κύμης.

6.     Ενημέρωση από Πρόεδρο για τα πεπραγμένα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

                       Η ενημέρωση αφορούσε τις εργασίες     πυρασφάλειας   στο δρόμο Κύμη - Σουτσίνι και προετοιμασία των δρόμων και παραδρόμων του δρόμου Παραλία - Κύμη.    

            Στην συνεδρίαση εκτός από όλα τα μέλη του Συμβουλίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς, οι Αρχηγοί της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης  κ. Θαλασσινού και κ. Κέκκης και  η Σύμβουλος κ. Μπάτσα . Δημοσιογραφική κάλυψη από την κ. Έφη Ντίνη. Τους ευχαριστούμε θερμά.                    

1 σχόλιο:

  1. Εντάξει, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάσθηκαν στις οθόνες κάποια σχόλια μεταξύ δύο, ενός συμμετέχοντος και ενός τρίτου. Δεν είναι θέμα σχολιασμού για την συνεδρίαση. Μάλλον ως ευτράπελο μπορεί να χαρακτηρισθεί. Σχόλια επί της συνεδρίασης αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή