Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Από το μαντρί στο "ξέφραγο αμπέλι" του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Κύμης Αλιβερίου

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, "ένα μείζον θέμα", όπως το χαρακτήρισε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, τέθηκε προς συζήτηση. Επρόκειτο για την επιστολή των τοπικών συμβούλων της κοινότητας Κύμης κας Αικατερίνης Κουτέλου και της κας Νίνας Γαλάνη.

Οι δύο τοπικές σύμβουλοι έκαναν λόγο για επιθέσεις σεξιστικού χαρακτήρα στο πρόσωπό τους, εκ μέρους του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Κύμης κου Άγγελου Μαργέλη και του δημοτικού συμβούλου κου Κώστα Καρτελιά, σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η επιστολή τους, στάθηκε αφορμή να μετατραπεί το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα για "λίγους" καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων έμειναν παντελώς αμέτοχοι.
Το θέμα είχε έρθει ως προ ημερησίας, στο περασμένο συμβούλιο κι αυτή τη φορά ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Ζέρβας το έθεσε στα ημερήσια θέματα συζήτησης του συμβουλίου, με τον δήμαρχο κ. Μπουραντά και τον Πρόεδρο κ. Ζέρβα ,να μην μπορούν να δώσουν, κανείς από τους δύο, μια σαφή και πειστική απάντηση στο ερώτημα του κου. Καρτελιά, για το ποιο είναι το σκεπτικό τους, ώστε να το χαρακτηρίζουν ως μείζον θέμα για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απάντηση του δημάρχου, ότι το θέμα των δύο κυριών-τοπικών συμβούλων, είχε προκληθεί από τα γραφόμενα αιρετών του δήμου Κύμης Αλιβερίου, όταν είναι γνωστό σχεδόν και στον τελευταίο δημότη αυτού του τόπου, πως υπάρχουν εντεταλμένα άτομα, έμμισθα της δημοτικής αρχής που μέσα από συγκεκριμένες διαδικτυακές ομάδες καθημερινά και ανελλιπώς, θίγουν αυθαίρετα, ασυνείδητα και βάναυσα γυναίκες, μητέρες, παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες, ευυπόληπτα άτομα του τόπου, επαγγελματίες με αήθεις χαρακτηρισμούς, εκβιασμούς, επιθέσεις άνευ προηγουμένου και ειδικές συνθέσεις φωτογραφιών.
Όλα αυτά έχουν έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να παρέμβει ο δήμαρχος κ. Μπουραντάς και να δώσει ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Εκείνος δυστυχώς απαξίωσε τα γεγονότα και τους δημότες που συνεχίζουν να τα επωμίζονται.

Μάλιστα, η κα Κουτέλου, μία εκ των δύο κυριών που διαμαρτύρονται για επιθέσεις σεξιστικού χαρακτήρα, ήταν (είναι;) διαχειρίστρια σε μία τουλάχιστον από αυτές τις ομάδες που εργάζονται νυχθημερόν όχι για τον δήμο, αλλά για την δημοτική παράταξη του δημάρχου.

Οι εντεταλμένοι που προαναφέραμε, έφτασαν μέχρι την ελεεινό σημείο να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη για να χαρακτηρίσουν χυδαία, τον αναγνωρισμένο από τον ίδιο τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, συνεργάτη του, Κυμαίο ποιητή Κώστα Καρτελιά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Καρτελιάς είχε συνεργασία με την δημοτική αρχή (παρόλο που ανήκει σε διαφορετική παράταξη) σε θέματα πολιτισμού, μέχρι την στιγμή που όλα ανατράπηκαν, όταν αρνήθηκε να συμμετέχει σε μία ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου και έκτοτε "τιμωρήθηκε" από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης βάζοντας τον στο περιθώριο και με αήθεις διαδικτυακές επιθέσεις χωρίς να προσμετράει το αντίκτυπο για την οικογένεια του, την 17χρονη θυγατέρα του και το κύρος του ως αναγνωρισμένος ποιητής σε Ελλάδα και εξωτερικό . Ουσιαστικά όμως η τοπική κοινωνία ως επί το πλείστον πιστεύει πως με αυτή την τακτική της δημοτικής αρχής τιμωρήθηκε ο τόπος που στερήθηκε όλα αυτά που θα μπορούσε να έχει προσφέρει ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις κι εμπειρία σε πολιτιστικά θέματα, στα οποία ο δήμος στερούταν σε δραματικό βαθμό.

Άσχημη εντύπωση επίσης, προκάλεσε στην κοινή γνώμη η χρονική στιγμή που η κα Κουτέλου, επέλεξε να κάνει λόγο σχετικά με μια επιτροπή ισότητας, με μοναδική αφορμή το ότι ένιωσε θιγμένη η ίδια, χωρίς να κάνει λόγο έστω και την ύστατη στιγμή, για όλα τα παρόμοια επεισόδια που έχουν διαδραματιστεί στο πρόσφατο παρελθόν εις βάρος δημοτών του δήμου, στον οποίο είναι εκλεγμένη. Ούτε έδειξε να την απασχολεί καθόλου το ότι άκουγε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, να ζητούν οι επικεφαλής των παρατάξεων να διαβαστεί παρόμοια επιστολή άλλης γυναίκας δημότη που είχε θέσει ανάλογο ζήτημα, το οποίο της είχε δημιουργήσει η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου.

Άρα την κα Κουτέλου δεν την αφορά η ισότητα μεταξύ όλων των δημοτών αλλά, τα καλά και τα συμφέροντα.

Δυστυχώς οι δημότες είδαν στην πράξη από την τοπική σύμβουλο, να αντιστρέφονται οι κοινωνικοί ρόλοι, που θέλουν οι αιρετοί να υπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα των δημοτών και όχι οι αιρετοί να χρησιμοποιούν την θέση που απέκτησαν με την ψήφο των δημοτών, για να κερδίζουν προσωπική, ειδική μεταχείριση, εύνοια και ενδόμυχα δημοσιότητα .

Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η δημοτική αρχή βρέθηκε σε θέση απολογίας, καθώς είναι πολλά τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για τέτοιου είδους προσβολές, εξαιτίας των συνεργατών της. Όμως ουδέποτε ο δήμαρχος δεν καταλόγησε κατηγορίες ευθέως σε όσους κατηγορήθηκαν για πολύ σοβαρότερες πράξεις, όπως έκανε στο θέμα των τοπικών συμβούλων, καθώς επίσης δεν κατάφερε να σταματήσει το κακό, δηλαδή να λοιδορούνται πολίτες από το επιτελείο του.

Τέλος οι δύο διαμαρτυρόμενες τοπικές σύμβουλοι έγιναν αφορμή, να δούμε την αγαπημένη ηρωίδα των παιδικών μας παραμυθιών "Σταχτοπούτα" με άλλα μάτια και άλλη αντίληψη, από αυτή που είχαμε μέχρι τώρα, αναμεταδίδοντας ευρύτερα, κουβέντες ανδρών σε μια "αίθουσα ψυχαγωγίας" που είναι το facebook.

Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι ο καθένας λέει ότι τον εκφράζει στο διαδίκτυο. Σοβαρά ή αστεία σχόλια, όπως για παράδειγμα αυτό το διάστημα σχεδόν όλη η Ελλάδα χρησιμοποιεί το στιχάκι γ******* Μητσοτάκη προσελκύοντας αρνητικά, υβριστικά σχόλια για τον πρωθυπουργό. Πολλοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, τα οποία όμως δεν θεωρούνται μείζονα θέματα και δεν έρχονται στη Βουλή.
Για άλλη μία φορά, στα χείλη όλων, αιρετών και πολιτών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έμεινε η λέξη "απογοήτευση" , καθώς οι δύο διαμαρτυρόμενες τοπικοί σύμβουλοι αποδέχθηκαν τον χαρακτηρισμό, που ευθέως τους πρόσαψε ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, λέγοντας δημόσια πως η κα Κουτέλου, καθηγήτρια Γαλλικών, "έφυγε από το μαντρί" πράγμα που επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς λέγοντας πως όλα αυτά γίνονται γιατί η κα Κουτέλου έφυγε από την παράταξη Θωμά και προσχώρησε στην παράταξη Μπουραντά, πράγμα που η ίδια η κα Κουτέλου δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα.

Βέβαια χωρίς να το καταλάβουν προφανώς, ο δήμαρχος Μπουραντάς και ο αντιδήμαρχος Θεοδώρου, έκαναν φανερές τις δικές τους προθέσεις να ευχαριστήσουν και να καλωσορίσουν με ειδική αλλά όχι έξυπνη μεταχείριση το νέο απόκτημα της παράταξης τους, το οποίο σαφέστατα ονόμασαν ως ..........(τι μπορεί να έρθει στο ανθρώπινο μυαλό), που βγήκε από μαντρί.

Θλιβερή κι απογοητευτική, κατά γενική ομολογία χαρακτηρίστηκε για ακόμη μια φορά, η εικόνα και η ποιότητα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου, με κατηφορική ροπή σε συμπεριφορές και σχέσεις που δεν μπορούν να ξεγελάσουν την κοινή λογική.

Να υπογραμμίσουμε πως το eviaxpress.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κα Κουτέλου επανειλημμένες φορές αφού είχε άψογη συνεργασία μαζί της αλλά πλέον αυτό στάθηκε αδύνατο, αφήνοντας μας την απορία "αν βγήκε ή αν τελικά μπήκε στο μαντρί" αφού το eviaxpress.gr στο παρελθόν στα πλαίσια της στήριξης κάθε καλού που γίνεται για τον τόπο, δημοσίευσε δράσεις της κας Κουτέλου και εξαιτίας της (όπως η ίδια το γνωρίζει) δέχτηκε κατακραυγή από τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου και αποπομπή από τις διαδικτυακές ομάδες της δημοτικής αρχής.

Αυτή η απαξιωτική εικόνα του δημοτικού συμβουλίου είναι κάτι που κατά γενική ομολογία οι δημότες περιμένουν να προστατέψει όπως οφείλει ο θεματοφύλακάς του, Πρόεδρος κ. Ζέρβας Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου