Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Μνημόσυνο & Τρισάγιο Υπέρ Γ. Ν. Παπανικολάου.

 



                Την Κυριακή  19 Φεβρουαρίου 2023, επέτειος ημέρα θανάτου του σωτήρα της                 ανθρωπότητας Κυμαίου Ιατρού Γ. Ν. Παπανικολάου,  πραγματοποιήθηκε              επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Κύμη και στη συνέχεια τρισάγιο  ,         εμπρός από την προτομή του, στην κεντρική πλατεία της Κύμης.

              Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης ανέφερε τα παρακάτω:


        Σήμερα πραγματοποιούμε   επιμνημόσυνο δέηση στην μνήμη του σωτήρα της ανθρωπότητας ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου, για την ανάπαυση της ψυχής του.

       Επί πλέον λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει μία καθορισμένη ημερομηνία σε ετήσια βάση που να εορτάζεται ως « Ημέρα Τιμής και Μνήμης » του Γεωργίου Παπανικολάου, προτείνουμε να καθοριστεί η ημέρα του θανάτου του ως η ημέρα αυτή και να πραγματοποιούνται κάποιες εκδηλώσεις προς τιμή του..

      Κάθε Δημότης μπορεί να υποβάλει κάποια πρόταση και το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης στην επόμενη συνεδρίασή του θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει.

      Μπορεί η διεθνής Κοινότητα να ΄μην απένειμε το Νόμπελ στον Παπανικολάου, αλλά η Κύμη εκ μέρους της ανθρωπότητας θα τιμά αιώνια το Παπανικολάου.

Στη συνέχεια η ιατρός κ. Πουλημένου του Γ,Ν, Κύμης πραγματοποίηση μία μεστή και σύντομη ομιλία και ακολούθεισε τρισάγιο στην πλατεία της Κύμης, εμπρός από την προτομή του Γ. Ν. Παπανικολάου.



     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Δημάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Θωμάς , οι ΔΣ κ. Χριστόπουλος, Αναγνώστου, Μάγειρας, Θαλασσινού, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Κύμης κ. Δαριβέρη, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, η Εκπαιδευτική Κοινότητα και πλήθος Δημοτών 

Την οργάνωση και την υλοποίηση της εκδήλωσης είχε η Κοινότητα Κύμης και την προετοιμασία και παρουσίαση πραγματοποίησαν οι Τ.Σ κ Γαλάνη και Χαρτσά.

 Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο με της διεύθυνση του κοινού από τον κ. Ευάγγελο Στάμου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου