Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημέρωση Δημοτών 19.09.2023

 


ΘΕΜΑ.: Διευκρινιστική  Επιστολή για Θέματα Καθαριότητας - Θέσεις Κάδων

ΣΧΕΤ.: Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

                   κ. Αντιδήμαρχε  ( κ. Ν. Μαστροκώστας)                                                                            

1.      Μετά τον σχολιασμό σας σε ανάρτηση Δημότη αναφέρατε κάποια πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και  επειδή αναφερθήκατε στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Κύμης είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω και μαζί και τους Δημότες, ώστε να μην υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις .

      α. Η Δ.Κ.Κύμης ήταν η μοναδική που το Συμβούλιό της έλαβε μέρος στη διαβούλευση του Κανονισμού Καθαριότητας, πράγμα που αναφέρθηκε και κατά την διάρκεια της ψήφισης του Κανονισμού στο ΔΣ., υπέβαλε προτάσεις οι οποίες έγινα ομόφωνα δεκτές.

      β. Οι θέσεις των κάδων με βάση το σχετικό, επιλέγονται από το Συμβούλιο της Δ.Κ. και προτείνονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας , η οποία επεμβαίνει ή όχι εντός μηνός, όπως όλες οι αποφάσεις των Συμβουλίων.

      γ. Εάν ήσασταν χορικός Αντιδήμαρχος θα γνωρίζατε ότι το προσωπικό σε κάθε Δ.Ε. είναι στην απόλυτη διαχείριση του Αντιδημάρχου και οι Πρόεδροι το διαχειρίζονται όταν τους διατίθεται από τον Αντιδήμαρχο. Δεν έχει λοιπόν στη διάθεσή του προσωπικό ο Πρόεδρος, παρά μόνο όταν του διατεθεί και για εργασίες συγκεκριμένες που έχει εγκρίνει ο χορικός Αντιδήμαρχος.

      δ. Το προσωπικό για την Δ.Ε.Κύμης δεν είναι αυτό που αναφέρεται, αλλά συνολικά είναι :

                (1). Δύο (2) υπάλληλοι λόγω covid για θέματα καθαριότητας

                (2). Δύο (2) υπάλληλοι που κέρδισαν αστικά μέτρα από προηγούμενο κοινωφελές πρόγραμμα και

                (3). Ένας (1) υπάλληλος στο πρόγραμμα 1+1

2.   Με αυτό λοιπόν το προσωπικό η Δ.Ε. Κύμης προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες που είναι:

                (1). Μία υπάλληλος(1) ασχολείται με την καθαριότητα Κεντρικής Πλατείας Κύμης , δημόσιες τουαλέτες, παιδική χαρά, παράδρομους Κύμης προς πλατεία, Λαϊκή Αγορά, τουαλέτες στο Σουτσίνι και καθάρισμα πέριξ κάδων στον Οξύλιθο. . Ένας (1) άλλος  υπάλληλος ασχολείται με την γενική καθαριότητα οδών της Κύμης.

                (2).    Μία ή δύο φορές την εβδομάδα η Δ.Ε. Κύμης, δλδ ο Αντιδήμαρχος διαθέτει δύο(2) άτομα για την φόρτωση των βαρέων υλικών στο αυτοκίνητο του Δήμου, μια και η υπηρεσία καθαριότητας στα Ταμπάκικα δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό.

                (3).    Τις υπόλοιπες ημέρες και μετά από την διαχείριση του προσωπικού από τον κ. Αντιδήμαρχο, πραγματοποιούνται εργασίες καθαριότητας πέριξ κάδων, φρεατίων, οδών εντός και εκτός Κύμης με χορτοκοπτικά μηχανήματα και διατίθενται και σε όλα τα χωριά της ενότητας.

      Θα πρέπει δε να λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει έλλειψη κάδων απορριμμάτων, μονίμου προσωπικού και μικρού οχήματος περισυλλογής κάδων ανακύκλωσης που είναι και αρμοδιότητάς σας.

3.         Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι Δημότης έχει κάνει προσωπική αναφορά προς τον κ. Δήμαρχο, αναφέροντας όλη την διαδικασία μετά από καταγγελία που έκανε προς την Δ.Κ. Κύμης, η οποία εφάρμοσε κατά γράμμα τον κανονισμό, αλλά με εντολή του πρώην Αντιδημάρχου και υποψηφίου για τις Βουλευτικές Εκλογές, οι κάδοι επέστρεψαν στην αρχική θέση, που ήταν η αιτία της διαμαρτυρίας. Επί της επιστολής προς τον κ. Δήμαρχο, με ιδιόχειρη σημείωση του δικαίωνε την Δημότισσά, αλλά ουδέποτε    υλοποιήθηκε η οδηγία του κ. Δημάρχου.

 4.      Τα παραπάνω αναφέρονται για την ενημέρωσή σας, λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα συνεργασία μας την προσπάθεια που καταβάλλεται και τον σεβασμό μου προς την θέση που εκπροσωπείται.

                                                             Ο

                                                      Πρόεδρος της  Κοινότητας  Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου