Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

28η Οκτωβρίου - Ολοκλήρωση.

 

     Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κύμη με την καθιερωμένη παρέλαση Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου Κύμης και Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Την παρέλαση συνόδευσε με τους ήχους της σε όλη την διάρκειά της η ¨μπάντα¨ Γυμνασίου Λυκείου Κύμης. Παρέλαση ξεκίνησε με τον Χορευτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο ¨ΑΞΑΝΕΜΕΣ¨ και ακολούθησε η υπόλοιπη εκπαιδευτική Κοινότητα.

      Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη με ομιλίες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταθέσεις στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων Ηρώων στο Υψ. του Προφήτη Ηλία και το βράδυ με την λαμπαδοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κύμης.

       Η 28η ξεκίνησε στην Κύμη υπό τους ήχους της ¨μπάντας¨ και ακολούθησε η καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Αθανάσιο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σεραφείμ, ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Βαμβακούλα, Τρισάγιο στο Ηρώο και καταθέσεις στεφάνων.

       Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση.


       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ευβοίας κ. Καζάνη, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βελισσαρίου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δ.Σ. κ. Θεοδώρου, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς,  οι ΔΣ κ. Μπάτσα και κ. Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ. Μαργέλης, η Σύμβουλος Τ.Κ. κ. Γαλάνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων κ. Βότση και πλήθος γονέων των μαθητών που παρέλασαν.

      Την εκδήλωση οργάνωσε η Δ. Κ. Κύμης και την παρουσίαση είχε η Σύμβουλος της Κοινότητας κ. Χαρτσά. Ευχαριστούμε την Βυζαντινή χορωδία της Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου και τον κ. Ευάγγελο Στάμου για την συμπαράστασή τους.

      ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου