Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Απολογισμός της εκλογής ενός Δημάρχου

       Συμπληρώνονται έξι μήνες από τότε που ο Δημήτρης Θωμάς, εκλέχτηκε Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
       Προσωπικά τον γνωρίζω από μικρό παιδί, δεν είχαμε ποτέ φιλικές σχέσεις αλλά μια αλληλοεκτίμηση λόγω της κοινωνικής θέσεως που και οι δύο είχαμε στην κοινωνία της Κύμης, λόγω θέσεως και βαθμού που λέγαμε στο Στρατό. Είχα όμως εκτιμήσει  το έργο του στο Δήμο Κύμης, βλέποντας ακόμα και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τους δρόμους τους αγροτικούς, τα έργα μακράς πνοής, βιολογικός, λιμάνι, δρόμος Χαλκίδα -  Κύμη που δείχνουν το όραμα του ανθρώπου.
     Επίσης διαπίστωσα και την ευαισθησία του ανθρώπου σε άτομα με μεγάλες οικονομικές ανάγκες και σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Διαπίστωσα ότι είναι ένας δικός μας άνθρωπος.
    Και ήρθε ο Καλλικράτης. Και τότε διαπίστωσα και τα μεγάλα προσόντα που έχει και που δύσκολα θα τον κρατήσουν στα όρια του Δήμου. Την διάρκεια και την επιμονή για την επίτευξη του σκοπού. Οι λεπτομέρειες  είναι περιττές, όλοι γνωρίζουμε έναν αγώνα που έκανε και είχε όραμα και πάθος. Και συμμετείχαμε ακόμα και εμείς που δεν είχαμε μάθει σε διαδηλώσεις.
     Και έγιναν οι εκλογές και εκλέχθηκε ο Θωμάς Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου.   Ευτυχώς.
     Πήγαμε μαζί του αξιολογώντας το προηγούμενο έργο των υποψηφίων Δημάρχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και τώρα βλέπουμε ότι κάναμε καλά και ας ακούσαμε τόσα και τόσα. Μας πίεσαν από όλες τις πλευρές, αλλά ζώντας δίπλα του με το Καλλικράτη αλλά και από προσωπική θέση και άποψη , οι πιέσεις λειτούργησαν αντίθετα. Μας πείσμωσαν.
   Οι πολιτικοί αντίπαλοί του την αποφασιστικότητά του την λένε παρανομία, και την επινοητικότητά του αναρχία.  
    Σήμερα ακούμε τους κατοίκους του Αλιβερίου να λένε δόξα το Θεό που βγήκε ο Θωμάς, αλλά ακούμε και τους εκλεγμένους των άλλων συνδυασμών να λένε ότι " ...εδώ είναι το Δημοκρατικό Αλιβέρι και δεν είναι Κύμη", και δεν σκέπτονται καθόλου ότι για αυτές τις σκέψεις τους, τους έβαλε ο λαός του Δήμου στην αντιπολίτευση. Και από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι το Αλιβέρι είναι περισσότερο δημοκρατικό από την Κύμη; ίσως επειδή   έβγαλε Δήμαρχο τον Δ. Θωμά.
     Στη δύσκολη περίοδο που περνάμε για την χώρα μας ο Δήμαρχος Θωμάς θα πάει καλά και στο μέλλον καλύτερα.
     Ολόψυχα του εύχομαι δύναμη, υπομονή και υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου