Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οδηγίες για την περισυλλογή των απορριμμάτων της Δημ. Κοιν. Κύμης

        Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, απέστειλε προς τους καταστηματάρχες, τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στη ζώνη ευθύνης της επιστολή με σκοπό την καθαριότητα αλλά και την ασφάλεια από τις φωτιές εν όψη της θερινής περιόδου, με οδηγίες και προτάσεις για μια καθαρή πόλη και μια ασφαλή ύπαιθρο.
       Η επιστολή έχει όπως παρακάτω :

       Αγαπητοί συμπατριώτες
       
        Όλοι γνωρίζουμε τις ημέρες  και τις περίπου ώρες που τα απορριμματοφόρα αυτοκίνητα του Δήμου περνούν από τους δρόμους της Κύμης, της Παραλίας και από τους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους που οδηγούν από συνοικισμούς (Χηλή, Σουτσίνι, Μισόκαμπος, Πετισούνας, κλπ) ή μοναχικές εξοχικές κατοικίες προς το κέντρο.

        Παρά ταύτα συχνά βλέπουμε να εγκαταλείπονται απορρίμματα από την προηγούμενη ημέρα, ακόμα και εκτός  κάδων απορριμμάτων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετούνται την ημέρα που περνά το απορριμματοφόρο, αν όχι και την περίπου ώρα. 



Ακόμα εγκαταλείπονται απορρίμματα και σε χώρους που δεν υπάρχουν  κάδοι  απορριμμάτων ή   γεμίζουν με υλικά συσκευασίας κάδους απορριμμάτων, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, και αφού έχουν τοποθετηθεί τα προϊόντα στα ράφια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περίοικοι να τοποθετούν τα απορρίμματά τους εντός των κάδων.

        Επί πλέον λόγω εποχής εγκαταλείπονται δίπλα στους κάδους των αγροτικών δρόμων κλαδιά και ξερά χόρτα αποτελέσματα εργασιών αποψιλώσεων, ακόμα και υλικά οικοδομών μετά από εργασίες επισκευής.

        Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης  παρακαλεί:

                -  Να μην βγάζουμε τα απορρίμματά μας, τις ημέρες που δεν περνούν απορριμματοφόρα, ιδιαίτερα Κυριακές και Αργίες.
                - Να μην αφήνουμε τα απορρίμματά μας εκτός  κάδων απορριμμάτων.
                - Να μην αφήνουμε τα απορρίμματά μας εκεί όπου δεν υπάρχουν  κάδοι απορριμμάτων.
                -  Όταν φεύγουμε το απόγευμα της Κυριακής ή μιας Αργίας, και δεν υπάρχει κάδος έξω από το σπίτι μας, ας πηγαίνουμε  τα απορρίμματά μας στον πλησιέστερο κάδο.
                - Να μην εγκαταλείπουμε κλαδιά, χόρτα ξερά, υλικά οικοδομών δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.
                - Να μην γεμίζουμε με υλικά συσκευασίας κάδους απορριμμάτων.

         Ο εμπορικός Σύλλογος Κύμης παρακαλείται να ενημερώσει τα μέλη του, με διανομή της παρούσας, ιδιαίτερα εκείνα   που στα απορρίμματά τους υπάρχουν υπολείμματα τροφίμων, καθώς και υλικά συσκευασίας, για την εφαρμογή των περιεχομένων στην παρούσα ενημέρωση.
       
        Εάν υπάρχουν κάτοικοι, που επιθυμούν να τους χορηγηθεί «κάδος», να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναφέρονται στην αρχή του εγγράφου ή στα γραφεία της Δημοτική Κοινότητας.

        Η υποχρέωση της καθαριότητας της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και ιδιαίτερα της Ιστορικής έδρας του Δήμου, είναι υποχρέωση όλων και όχι μόνο των συνεργείων καθαριότητας.

        Σας ευχαριστώ για τον χρόνο   και την προσπάθειά σας για μια καθαρή γειτονιά, μια καθαρή πόλη και μια ασφαλή εξοχή.

                                                                        Ο
                                                Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Κύμης



                                                             Αγγελής  Γ.  Μαργέλης
                                                                Υποστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου