Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Γιατί παραιτήθηκα;

      Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν είχα την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δ. Κ. Κύμης. Όταν για δεύτερη φορά σε θέμα που εισηγούμαι δεν ψηφίζεται, όταν οι σύμβουλοι δεν προσέρχονται για να μην ψηφίσουν, τότε ποίος ο ρόλος μου; Να υπογράφω σαν Πρόεδρος τις αποφάσεις και να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αλιβέρι;
     Η άποψη δε ότι δεν έλαβα υπόψη μου την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπατριωτών μου δεν ευσταθεί, γιατί δεν παραιτούμαι από σύμβουλος της Δ. Κ. Κύμης,  αλλά μόνο από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου. Με εξέλεξαν ως σύμβουλο και το συμβούλιο, του οποίου δεν έχω την πλειοψηφία, με εξέλεξε ως Πρόεδρο. Πως θα είμαι Πρόεδρος σε συμβούλιο που δεν με ψηφίζουν οι σύμβουλοι;
     Στο σημείο όμως αυτό πρέπει να τονίσω ότι, η όλη υπόθεση δεν είχε καμία σχέση με τον Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου κ. Θωμά Δημήτριο, τον οποίο στηρίζω και υποστηρίζω και θα είμαι μαζί του όποια εξέλιξη και να έχει το θέμα και από οποιαδήποτε θέση. Είναι δε κρίμα γιατί πολλά ακούσθηκαν εις βάρος του, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή και καμία σχέση. Άλλωστε η παραίτηση υποβλήθηκε κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου και οι αποφάσεις ήταν αστραπιαίες.     
      Τώρα  ποια ήταν η αφορμή της παραίτησης;  Λοιπόν θα γράψω όλη την ιστορία με λεπτομέρειες για την ενημέρωση όλων και για να υπάρχει και κάπου γραμμένη η αλήθεια.
     

       Στις 2 ή 3 Αυγούστου του 2011 η κ.Καραγεωργίου Στέλλα ζήτησε να μάθει τα αποτελέσματα σχετικής αίτησης που είχε καταθέσει τον Αύγουστο του 2010, στο τότε Δήμο Κύμης, ώστε να τις δοθεί άδεια να τοποθετήσει ένα "π" προστατευτικό στο πεζοδρόμιό της, γιατί διερχόμενα αυτοκίνητα έξω από το σπίτι της στην οδό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λόγω παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων, ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο και τις σπάζουν το καπάκι του φρεατίου ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά και η υγρασία να εμφανίζεται στους τοίχους του σπιτιού της που είναι χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου.
       Απάντηση από τον τότε Δήμο δεν υπήρχε ή δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί και μετά σχετική ενημέρωση που μου έγινε, την 4 Αυγούστου 2011 στις 11.00 το πρωί, πήγα στο συγκεκριμένο σημείο, οδός Κοιμήσεως της Θεοτόκου 17  και συνάντησα μία μεγάλη γυναίκα, η πεθερά νομίζω της κ. Καραγεωργίου, η οποία μου υπέδειξε τον συγκεκριμένο χώρο, όπου το φρεάτιο ήταν σπασμένο και προφανώς εκ παραδρομής μου είπε ότι σταθμεύουν αυτοκίνητα και γι' αυτό  είναι σπασμένο το φρεάτιο. Μέσα στο δωμάτιο που βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό δρόμο υπήρχαν ίχνη υγρασίας και στον δρόμο, ποιο πάνω υπήρχε σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο, όπως φαίνεται   και στην παρακάτω φωτογραφία που έβγαλα εκείνη την στιγμή, ώστε να μην αμφιβάλλω για τα λεγόμενά της.

         Από έρευνα που έκανα πληροφορήθηκα ότι για να τοποθετηθεί κάποιο προστατευτικό "π" θα πρέπει να δοθεί άδεια από  τον Δήμο (Απόφαση Συμβουλίου Δ.Κ. Κύμης-Πρόταση σε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής-Απόφαση Δημοτικού  Συμβουλίου) και θα πρέπει ο ελεύθερος χώρος να είναι τουλάχιστον 0,60μ και να υπάρχει έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ότι δεν υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα πεζών και οχημάτων.
        Οι προϋποθέσεις υπήρχαν και εξέδωσα σχετικό έγγραφο,  για να ακολουθηθεί όλη η διαδικασία. Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα προφορική έγκριση στην κ. Καραγεωργίου γιατί μου είπε ότι θα έπρεπε να φύγει μέχρι 17 Αυγούστου 2011. Το λάθος όμως οφείλεται στο ότι το αίτημα περιέγραφε πραγματικά γεγονότα και η πράξη θα ήταν νόμιμη, γιατί ίσχυαν οι προϋποθέσεις νομιμότητας. 
         Το θέμα θα το συζητούσαμε στο συμβούλιο της 24 Αυγούστου 2011, προκειμένου να ληφθεί τελική απόφαση. Σε περίπτωση δε που η απόφαση θα ήταν αρνητική θα έπρεπε η κ.Καραγεωργίου να αφαιρέσει τα "π" και να αποκαταστήσει όποιες φθορές του πεζοδρομίου με δικά της έξοδα, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2δ του εγγράφου που εξέδωσα.
        Μέχρι τότε ο μόνος που είχε αντιδράσει ήταν ο κ. Τρίμης  Αντώνης, σύμβουλος της αντιπολίτευσης με το αιτιολογικό ότι δεν έκρινε σκόπιμο να τοποθετηθούν κάγκελα στα πεζοδρόμια του συγκεκριμένου δρόμου. 
       Την 17 Αυγούστου 2011 η κ. Λουμίδη Δήμητρα, που διαμένει απέναντι από την κ. Καραγεωργίου, υπέβαλε αίτηση στο Δήμο με θέμα " Καταγγελία για παράνομη τοποθέτηση εμποδίων ΄π΄". Οι λόγοι για τους οποίους έκρινε και αποφάσισε ότι η τοποθέτηση ήταν παράνομη ήταν ότι "....η κ.Καραγεωργίου Στέλλα (έρχεται 20 ημέρες τον χρόνο)..." και ότι "... τα ΄π΄ δεν διευκολύνουν την κάθοδο των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιές τα διερχόμενα οχήματα στα σταθμευμένα όπως το δικό μου".
       Εάν καταλάβατε το όχημα της κ. Λουμίδη σταθμεύει παράνομα, αλλά δεν την πειράζει, ας σπάει το φρεάτιο του απέναντι, αφού το διερχόμενο αυτοκίνητο υποχρεώνεται να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, επειδή είδε ότι η κ.Καραγεωργίου ετοιμαζόταν να φύγει, έκανε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία διαπίστωσε την πράξη και δρομολόγησε την δικαστική εξέλιξη του θέματος.
      Με αυτό το ιστορικό φθάσαμε την 24 Αυγούστου 2011. Ο κ.Σιδεράκης και η κ. Τσάλα ανέφεραν ιατρικό πρόβλημα και δεν προσήλθα, ο δε κ.Τρίμης εδήλωσε ότι το λησμόνησε. Λόγω απαρτίας το Συμβούλιο δεν συνεδρίασε την προγραμματισμένη ώρα, ούτε το απόγευμα της ίδιας ημέρας που τους ζήτησα τηλεφωνικά να προσέλθουν. Η συνεδρίαση προγραμματίσθηκε για την 29 Αυγούστου 2011
με τα ίδια θέματα.
      Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρουσίασα το  θέμα, έκανα την τοποθέτησή μου αποδεικνύοντας, κατά την γνώμη μου το εύλογο του αιτήματος της κ. Καραγεωργίου και το θρασύ  και παράνομο αίτημα της κ. Λουμίδη.
     Στη συνέχεια τοποθετίθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γεωργίου,  ο οποίος συμφώνησε με την τοποθέτηση των "π", ακολούθησε ο κ. Σιδεράκης ο οποίος δεν συμφώνησε με το αιτιολογικό ότι όταν εξέδωσα το έγγραφο που έχω προαναφέρει δεν ερωτήθηκε, ο κ.Τρίμης δεν συμφώνησε με το αιτιολογικό που είχε είδη προαναφέρει, ότι δεν εγκρίνει την   τοποθέτηση "π" πάνω στα πεζοδρόμια και τέλος η κ.Τσάλα δεν συμφώνησε αλλά δεν κατάλαβα γιατί. Η ψηφοφορία που ακολούθησε   είχε το αποτέλεσμα των τοποθετήσεων, δηλαδή 2-3 κατά της τοποθέτησης.
    Μετά από αυτό συζητήθηκε άλλο ένα θέμα και μετά την ολοκλήρωσή του κατέθεσα και εγγράφει στα πρακτικά η παραίτησή μου από τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, γιατί οι θέσεις μου και οι απόψεις μου δεν "συνάδουν" με αυτές του Συμβουλίου.
     Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι το αποτέλεσμα αποτελεί μομφή κατά του Προέδρου και αφού δεν ελέγχω την πλειοψηφία  πρέπει να παραιτηθώ. Και πρέπει να παραιτηθώ γιατί η απόφαση στηριζόταν σε παράνομο αίτημα, οι δε δικαιολογίες ήταν αστείες. Εάν δε, δεν υπέβαλα εκείνη την στιγμή την παραίτησή μου, στην ουσία θα υιοθετούσα με την υπογραφή μου μια παράνομη απόφαση.
     Επειδή κάποιοι απέρριψαν μετά βδελυγμίας τον χαρακτηρισμό των παλαιοκομματικών τακτικών, είναι αλήθεια, γιατί δεν έχω προσωπική άποψη, ότι συναντήθηκα πριν το συμβούλιο ο κ. Σιδεράκης με την κ. Τσάλα και στη συνέχεια η κ.Τσάλα με τον κ. Τρίμη; 
    Τέλος όταν έχεις εκλεγεί με την συμπολίτευση και για τους δικούς σου λόγους θα ψηφίσεις αντίθετα, δεν πρέπει να τους ενημερώσεις; Και πόσες φορές θα ψηφίζεις αντίθετα; Πόσο θα σε ανέχεται ο άλλος;


  

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε γενικες γραμμες, τα Opel εχουν απο 1800mm εως 2100mm πλατος. Και το opel Που βλεπουμε στη φωτογραφια ειναι περισσοτερο απο το μισο πανω στο πεζοδρομιο επομενως το πεζοδρομιο πρεπει να ειναι απο 90cm εως 100cm τουλαχιστον. Θα ειχε ενδιαφερον να τραβηξει καποιος μια φωτογραφια του χωρου που φαινεται με εμφανες ενα χαρακα του μετρου.

    Προφανως ειστε απο αυτους που θιγονται απο τα μετρα κατα του παρανομου παρκαρισματος ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με το πρώτο σχόλιο, μια και νομίζω ότι είναι από τον ίδιο αναγνώστη, η ανωνυμία σου επιτρέπει να είσαι ακόμα και αγενής αλλά δεν σου επιτρέπει να είσαι ανακριβής και προφανώς άσχετος.Βασικά πιστεύω ότι δεν έχεις καταλάβει τι διάβασες, παρ΄όλα αυτά για την ενημέρωσή σου διάβασε και τα παρακάτω:
    Λοιπόν, ο κτιριοδομικός κανονισμός, άρθρο 367, με τίτλο "πεζοδρόμια", παράγραφος 3ε,αναφέρει ότι "....οπωσδήποτε αφήνεται ελεύθερη δίοδος πλάτους τουλάχιστον 0,60 μ για τη διέλευση των πεζών."
    Ως για το σχόλιό σου αν με έχουν ανάγκη οι Δημότες, καλύτερα να ρωτήσεις αυτούς και να μήν κάνεις επίδειξη αντιδημοκρατικών πεποιθήσεων.
    Σχετικά τώρα με το δεύτερο σχόλιό σου, δεν καταλαβαίνω τι γράφεις. Ίσως πριν το δημοσιεύσεις θα πρέπει να βάζεις και κάποιον άλλο να το διαβάζει για να δείς αν το καταλάβει. Είναι ένας καλός τρόπος ελέγχου των κειμένων.
    Εάν θίγομαι από τα μέτρα κατά της παρανόμου στάθμευσης, σε πληροφορώ ότι δεν θίγομαι καθόλου, δεν μένω στην σχετική περιοχή, εκ πεποιθήσεως δεν σταθμεύω ποτέ παράνομα και θα πρέπει να καταλάβεις ότι εάν θα πρέπει να επιβιώσουμε σαν άνθρωποι θα πρέπει να μην βλέπουμε μόνο το ατομικό μας συμφέρον, αλλά το συμφέρον του συνόλου.Η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η δική μου.
    Παρά το ότι ο τρόπος που γράφεις δεν με ενθουσιάζει, σε ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητώ συγνώμη που δεν κατάλαβα ότι ο δεύτερος "ανώνυμος" απαντούσε στον πρώτο και όχι σε μένα. Ίσως γι αυτό και δεν κατάλαβα το πνεύμα του. Ευτυχώς με ένα τηλεφώνημα έγινε η διευκρίνηση.
    Ευχαριστώ πάντως και για το σχόλιο αλλά και για την τηλεφωνική διευκρίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρανομο δεν ειναι το παρκαρισμα στα δεξια του δρομου...ελεως...(η κυρια που αναφερεστε με τοση ευγενεια, αυτο σας ελεγε και οχι το αριστερα κακοπαρκαρισμενο που αποτελει εξαιρεση μοναδικη)
    Παρανομο ειναι να βγαζει ¨Καποιος¨την πινακιδα που δηλωνει την απαγορευση ανοδου λογω μονοδρομησης και να βαζει αντ`αυτης πινακιδα που δηλωνει αδιεξοδο...(ισως γνωριζε που οδηγουσε ο δρομος στις μερες του..)ειτε να φροντιζει για την μη σημανση ωστε να βολευθουν οι λιγοι παρανομουντες πλην ημετεροι.
    Οσο περι τουτων και οχι μονο, κωφευετε .... τον δημοκρατικο μανδυα μη γυρευετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ αναγνώστη
    Αντί σχολίου για την πρώτη παρατήρηση και για την ενημέρωσή σου σου παραθέτω τα παρακάτω: " Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας,Κεφάλαιο Γ΄,Κανόνες οδικής συμπεριφοράς, άρθρο 34: Στάση και Στάθμευση,παράγραφος 3: Η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται α)...β)...γ)...δ)Αν το ελεύθερο μέρος της οδού που απομένει είναι ανεπαρκές για την κυκλοφορία των οχημάτων."
    Για την δεύτερη παρατήρηση, έχεις δίκαιο. Υπήρχε πινακίδα και αφαιρέθηκε, άγνωστο από ποίους, όχι όμως εκεί που είναι αυτή για το αδιέξοδο.Παραπάνω. Η απαγορευτική θα τοποθετηθεί εκ νέου.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πινακιδα υπηρχε αρχικα στη συμβολη των δρομων ωστε να μην ανεβαινουν αναποδα τα οχηματα.
    Ποιοι και γιατι την αφαιρεσαν γνωριζουν ολοι.
    Οσοι τους βολευει και οσοι ¨λιγοι¨σιωπουν καιυπομενουν καταστροφικες νοοτροπιες προοδευτικων αρχοντων.
    Περι παρκαρισματος ....Δεξια του δρομου δεν υπαρχουν κρασπεδα και σε καθε περιπτωση μιλαμε για παρκαρισμα επι οδοστροματος κι οχι για "αναβασεις¨...ας μη το κουραζουμε αλλο,τελικα αν μιλαμε για βασικο επιπεδο σεβασμου κοκ και πολιτη
    αρκει να δουμε πως παρκαρουν οχι τα οχηματα εκτος οδοστροματος αλλα καρεκλες,τραπεζια και οχι μονο εντος οδοστροματος, φαινομενο ισως μοναδικο "με τις ευλογιες των υπευθυνων" σε Πανελληνιο επιπεδο.
    Ξερω...ο Δημος μας πρωτοπορει και σε αυτο ,οπως και σε οτι αναπτυξιακο ... με την δικη του μοναδικη λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ δέχομαι το "... ας μη το κουραζουμε αλλο,.."
    Συμφωνώ για τις καρέκλες κλπ, αλλά μια ιστορία τόσων ετών και στην δύσκολη εποχή που ζούμε, πως την αλλάζεις;
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικα δεν παραιτηθηκατε κι ολα αυτα λιγο πριν το '' DRIFT SHOW '' στο Αλιβερι...τι να σημαινει αυτο αραγε?
    Μηπως ανταποδοτικα καποιο αλλο ¨SHOW¨ ετοιμαζει ο Δημαρχος μας και σας θελει πρωταγωνιστη?
    Χιουμορρρ κανω γιατι μονο ετσι μπορω να σας αντιληφθω...και η πλακα χρειαζετε να`στε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ αναγνώστη
    το χιούμορ είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ζώα και σου εύχομαι να το διατηρήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επικοινωνούν μαζί μου άτομα όπως εσύ αλλά πιστεύω ότι το θέμα έκανε τον κύκλο του, πλέον κουράζει και δεν το κατεβάζω απλά για λόγους ενημέρωσης.
    Μπορούσα από την αρχή να ανακαλέσω, αλλά δεν το έκανα και όπως είπε κάποιος φίλος "... τους άφησες να εκτεθούν.". Τώρα ξέρω με ποίους έχω να κάνω.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή