Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

     
Συνεδρίασε  την 30η  Δεκεμβρίου   2015,  ημέρα Τετάρτη    και ώρα 11:00 στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική  συνεδρίαση το Συμβούλιο για  τα παρακάτω θέματα:

     Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος από πλευράς συμπολίτευσης και δύο(2) μέλη της αντιπολίτευσης, πράγμα που οδηγεί στη σκέψη ότι θα μπορούσε να τεθεί κάποιο θέμα μια και είχαν την πλειοψηφία και να εγκριθεί αντίθετο με τις θέσεις τις συμπολίτευσης. Το αναφέρουμε   για να αναδείξουμε την σοβαρότητα με την οποία η αντιπολίτευση του τοπικού Συμβουλίου βλέπει τα θέματα που αφορούν την Κύμη. 

1.Ενέκρινε  την αίτηση  Μπαξεβάνη  Ιωάννη  για ανανέωση άδειας  λειτουργίας  μουσικών οργάνων  στο κατάστημά του Καφέ «Θέα» στη Παραλία Κύμης για το έτος  2016.
2.Ενέκρινε την αίτηση  Κουτουλογένη Ιωάννης  για ανανέωση  άδειας  λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημά του «Πέτρινο»  στη Παραλία Κύμης 2016.
3. Σχεδίαση  για το μέλλον  της ακτής   λουομένων στο Σουτσίνι  και ειδικά  τις συνθήκες   λειτουργίας της καντίνας.
    Προφανώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι τώρα και ο χρόνος περνά. Το Συμβούλιο αποφάσισε να επιταχυνθούν οι ενέργειες προκειμένου βρεθεί η καλύτερη λύση.Θετική η θέση του κ. Θεοδώρου, που ταυτίζεται απόλυτα με γραπτώς υποβληθείσα πρόταση της αντιπολίτευσης, να εξετασθεί η δυνατότητα νομίμου χρήσης της υπάρχουσας εγκατάστασης για καντίνα .
4. Περί εσόδων  δημοτικού νεκροταφείου  Εισοδείων  της Παναγίας της Κύμης.
    Πληρώνουν τα τέλη όσοι επιθυμούν. Η Δ.Κ.Κύμης που έχει την ευθύνη δεν έχει ενημερώσει τους υπόχρεους για τα τέλη που πρέπει να καταβάλουν.
5. Περί αγροτικής οδοποιίας  και συντήρησης  ορεινών  δρομολογίων (δασοδρόμων).
    Η Δ.Ε.Κύμης συντήρησε την ορεινή οδοποιία μέσα στα όριά της, μέχρι που χάλασε το μηχάνημα του Δήμου. Πεδινή αγροτική οδοποιία, "ουδέν". Δασόδρομοι με ευθύνη Δασαρχείου μηδέν.Το μέλλον; Αόρατο.
6. Ενημέρωση  περί  του Τεχνικού Προγράμματος  της Δ.Κ. Κύμης  έτους  2015.
    Χαιρέτα μου τον πλάτανο. Για το 2016 θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.
7.Περί της ποιότητας  νερού  με το οποίο υδρεύεται η Δημοτική Κοινότητα Κύμης καθώς και για την ποιότητα του νερού  της πηγής του Χωνευτικού.
    Παρουσίασε κάποια έντυπα ο Πρόεδρος, αλλά δεν μας έδωσε αντίγραφα προκειμένου να ενημερώσουμε τους Δημότες. Γιατί; Άγνωστο! Πάντως υποθέτω ότι για να τα παρουσιάσει θα αποδεικνύουν την καλή ποιότητα του νερού. 
8 .Ενημέρωση  για την πρόοδο  των έργων  ή μελετών  του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
    Ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, ότι η Περιφέρεια ανέλαβε την ολοκλήρωση των μελετών, πράγμα που γνωρίζαμε. Έτερον ουδέν. Δεν βλέπουμε φως.
9..Λειτουργία Βρεφονηπιακού /παιδικού  σταθμού Κύμης.  
    Χρωστάει το Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου είκοσι(20) ενοίκια. Πότε θα πληρωθούν άγνωστο! Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, όπου υπάγονται αυτά τα ιδρύματα, και ο οποίος  είχε κληθεί από την Δημοτική Κοινότητα, να μας ενημερώσει, μας τίμησε δια της απουσίας του.                             
(Τα θέματα  3,4,5,6 , 7, 8 και  9 προτάθηκαν  από τον Σύμβουλο κ. Μαργέλη)   
    Ελπίζουμε το 2016 να αναρριχηθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου με ρεαλισμό, θάρρος και αποφασιστικότητα. Η φράση "..δεν θέλω να με τρέχει ο εισαγγελέας" δεν είναι αποδεκτή, πάντα υπάρχουν λύσεις! "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους  ......". Και εμείς της Αντιπολίτευσης συμπάσχουμε για τα προβλήματα του τόπου.Θα επανέλθουμε με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016.
Ευχόμαστε σε όλους μια καλύτερη χρονιά, με υγεία, υπομονή και κουράγιο.
Χρόνια Πολλά.                               

6 σχόλια:

  1. 1. Από πότε άρχισε να μιλά η αντιπολίτευση για νομιμότητα της καντίνας στο Σουτσίνι;Η υποκρισία έχει όρια!!!

    2. Για τα νεκροταφεία και αυτά που είχατε κάνει με το πέταγμα των οστών τα ξεχάσατε φαίνεται.

    3.Αφήσατε διαλυμένα και ασυντήρητα όλα τα μηχανήματα του Δήμου και τώρα ζητάτε να κάνουν θαύματα!

    4. Η έγκαιρη ενημέρωση σας φαίνεται παράξενο, διότι εσείς ενημερώνατε πάντα καθυστερημένα.

    5. Τι τα θέλατε τα αντίγραφα;Η ενημέρωση των δημοτών είναι αρμοδιότητα της συμπολίτευσης και όχι δική σας.Οταν είσαστε συμπολίτευση δεν ενημερώνατε ποτέ. Τώρα σας ήρθε ξαφνικό ενδιαφέρον;

    6. Οι δεξαμενές νερού Άγγελε ξέρεις που βρίσκονται; Έχεις πάει ποτέ να τις δεις;;;

    7. Και τελος, μη μιλάτε για χρήματα...Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος, θα είναι η χρονιά των αποκαλύψεων. Μετά το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, θα έχουμε να πούμε πάρα πολλά Άγγελε. Ήδη φροντίσαμε να έρθει καρδιολόγος στο νοσοκομείο Κύμης για τα έκτακτα περιστατικά. Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία και δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές ότι το πρώτο σχόλιο δεν είναι του Κ. Αντωνίου, αλλά το έχει "υιοθετήσει", γιατί και το ύφος του δεν ταιριάζει, αλλά και γιατί ο Αντωνίου δεν είναι ψεύτης.Το δεύτερο είναι δικό του.
      Για το πρώτο σχόλιο, θα κάνω ιδική ανάρτηση γιατί ξύνονται στην "γκλίτσα του τσοπάνη".

      Διαγραφή
    2. Άγγελε το πρώτο σχόλιο είναι δικό μου. Απλά, είναι ερωτήσεις και παρατηρήσεις που τις ακούς από πολλούς δημότες στην Κύμη. Σίγουρα δεν έχω βιομηχανία ερωτήσεων, απλά είμαι πολύ κοντά στους δημότες και συζητώ μαζί τους.

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας ξέρει για τη δική του σωματική κατάσταση, εάν κρίνετε αναγκαία την παρουσία καρδιολόγου κάτι θα ξέρετε. Εγώ εύχομαι να μην τον χρειασθείτε.

      Διαγραφή
  3. Επαίρονται δια τις επιστημονικές και τεχνολογικές τους κατακτήσεις και ταυτόχρονα σφίγγονται από την αγωνίαν του αύριον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή