Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

   
 Αναφέρομαι σε σχόλιο που ανέβασε φίλος αναγνώστης στο ιστολόγιο και μάλιστα στην προηγούμενη ανάρτηση. Σκοπός μου είναι να ενημερωθούν και αυτοί που δεν διαβάζουν σχόλια αλλά μόνο τις κεντρικής αναρτήσεις.
     Με μπλε γράμματα τα δικά μου σχόλια στα σχόλια των αποτυχημένων μισθοσυντήρητων το πάλαι υπαλλήλων, που διοχετεύουν υπό μορφή αναρτήσεων στον φίλο σχολιαστή.
   
 1. Από πότε άρχισε να μιλά η αντιπολίτευση για νομιμότητα της καντίνας στο Σουτσίνι;Η υποκρισία έχει όρια!!!
Είναι προφανές ότι για άλλο θέμα μιλάει η αντιπολίτευση και για άλλο οι διάφοροι σχολιαστές που νομίζουν ότι κάνουν καλό στους τοπικούς άρχοντες. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την έγκαιρη λύση του προβλήματος στο Σουτσίνι και την λειτουργία της καντίνας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Αντιδήμαρχος έχει την ίδια άποψη με μας, που είναι και άποψη των Δημοτών. Άλλωστε η απόφαση για την διακοπή λειτουργίας της καντίνας λόγο κακής διαχείρισης του θέματος από τον πλειοδότη ήταν και με την δική μας ψήφο.Αλλά όλα αυτά τα περί νομιμότητας και τα λοιπά θα τα είχαν επικαλεσθεί εάν ο κ. Ποντίκης είχε εκπληρώσει τις υπερβολικές υποχρεώσεις του; Δεν γνώριζαν οι "έντιμοι" ότι η καντίνα ήταν παράνομο κτίσμα όταν έκαναν τον διαγωνισμό; Θα είχαν εισπράξει τα ευρώ και δεν θα έβγαζαν μιλιά.  

2. Για τα νεκροταφεία και αυτά που είχατε κάνει με το πέταγμα των οστών τα ξεχάσατε φαίνεται.
   Αυτό ξεπερνά τα όρια του ψεύδους και είναι κοινή συκοφαντία. Από σεβασμό και μόνο και με τις οδηγίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κάναμε τις εργασίες για την βελτίωση των συνθηκών φύλαξης των οστών στο οστεοφυλάκιο των Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη. Ήταν ένας χώρος γεμάτος φίδια και τρωκτικά, με σπασμένα και διαλυμένα κιβώτια και με τα οστά ριγμένα στο έδαφος.
    Εκ δώσαμε την πρώτη ανακοίνωση το Νοέμβριο του 2011, που κοινοποιήθηκε στου Ι.Ν της Κύμης και στην Ι.Μ. Σωτήρα. Αυτό το επαναλάβαμε άλλε δύο φορές και μετά από 6 μήνες μεταφέραμε τα κιβώτια με τα οστά περίπου για μια εβδομάδα εμπρός από το οστεοφυλάκιο, από όπου κάποιο ήρθαν και πήραν κιβώτια με οστά συγγενών των και τα μετέφεραν σε νεκροταφεία του τόπου καταγωγής των.Μετά όσα κιβώτια ήταν άνω των 20 ετών τα μεταφέραμε στο προβλεπόμενο για το σκοπό αυτό χωνευτήρι, που προϋπήρχε και που κατά καιρούς είχαν μεταφερθεί οστά προκειμένου αποφορτιστεί ο χώρος.
    Όλα έγιναν με βάση τους εκκλησιαστικούς κανόνες και με το τέλος των εργασιών πραγματοποιήθηκε τρισάγιο.
    Αυτή είναι η αλήθεια και όλα έχουν αναρτηθεί και με φωτογραφίες για την ενημέρωση του κοινού.

3.Αφήσατε διαλυμένα και ασυντήρητα όλα τα μηχανήματα του Δήμου και τώρα ζητάτε να κάνουν θαύματα!
   Δεν λέτε όμως τι μηχανήματα παρέλαβε ο Θωμάς όταν ανέλαβε τους διαλυμένους Δήμους.

4. Η έγκαιρη ενημέρωση σας φαίνεται παράξενο, διότι εσείς ενημερώνατε πάντα καθυστερημένα.
    Τι σχέση αυτό με την επόμενη παρατήρησή σας; Άλλος έγραψε τα μισά και άλλος το συμπλήρωσε; 

5. Τι τα θέλατε τα αντίγραφα;Η ενημέρωση των δημοτών είναι αρμοδιότητα της συμπολίτευσης και όχι δική σας. Όταν είσαστε συμπολίτευση δεν ενημερώνατε ποτέ. Τώρα σας ήρθε ξαφνικό ενδιαφέρον;
    Είσθε άσχετος αγαπητέ, γιατί όλα έχουν κοινοποιηθεί έγκαιρα μέσα από το παρόν ιστολόγιο, που είναι και το μόνο που εκπροσωπεί Κυμαίους και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για την Κύμη.

6. Οι δεξαμενές νερού Άγγελε ξέρεις που βρίσκονται; Έχεις πάει ποτέ να τις δεις;;;
    Αστείο το ερώτημα.Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου. Ειδικά μια και αυτοί που τα γράφουν δεν είναι Κυμαίοι αλλά "μέτοικοι".

7. Και τέλος, μη μιλάτε για χρήματα...Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί!
   Το θέμα είναι ποιος είναι ο κρεμασμένος; Καλά, ας πληρώσετε πρώτα τα χρέη των υποστηρικτών σας που άρχισαν να έρχονται στο Δήμο με κατασχετήρια και μετά τα λέμε. Αλήθεια τα κατασχετήρια που πήγαιναν στο Θωμά πως τα πλήρωνε;

4 σχόλια:

  1. 1. Αν ενδιαφερόσαστε πραγματικά Άγγελε για την καντίνα, θα το είχατε λύσει το πρόβλημα 11 χρόνια που είχατε το δήμο αλλά τα χρήματα από το ενοίκιο ήταν γλυκά. Αλήθεια που πήγαιναν;

    2. Γιατί τότε είχαν ξεσηκωθεί οι δημότες και έψαχναν να βρουν τα οστά των συγγενών τους; Θέλεις να σου αναφέρω ονόματα συγγενών;

    3. Δηλαδή από τη τσέπη του τα αγόρασε ο Θωμάς τα μηχανήματα και πόσα χρήματα έπαιρνε από το κράτος για να συντηρεί τα μηχανήματα αυτά; Και τι ασφάλεια είχαν οι οδηγοί που δούλευαν σε αυτά; Μήπως τους θεωρούσατε αναλώσιμους;

    4. Δεν το κατάλαβες. Το λέω με άλλα λόγια. Σε ένα τεμπέλη φαίνεται παράξενο όταν βλέπει κάποιον να εργάζεται.

    5. Το ιστολόγιο μπορεί να εκπροσωπεί μια ομάδα ανθρώπων ΟΧΙ όμως τη Δημοτική Αρχή για να κοινοποιεί τα έγγραφά της.

    6. Αυτό είναι το ερώτημα του δημοτικού σύμβουλου και πρώην Αντιπρόεδρου ΔΕΥΑΚΑ Ευάγγελου Μπελιά ο οποίος, ισχυρίζεται ότι δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στις δεξαμενές να τις δεις.

    7. Από που και ως που τα χρωστάει η νέα Δημοτική Αρχή; Όλα είναι από χρέη δικά σας. Γι' αυτό και ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα στα οικονομικά τα δικά σας και όχι της νέας δημοτικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ στην παρ. 2.
      Αληθεύει ότι μια δημότης η οποία είναι και δικηγόρος σας έχει κάνει αγωγή για τα οστά;

      Διαγραφή
  2. 1. Εάν τα είχε πληρώσει ο κ. Ποντίκης θα υπήρχε θέμα;
    2. Όποιος σου είπε ότι τότε που τα είχαμε έξω και περιμέναμε να φτιάξει τα ράφια ο σιδηρουργός μια εβδομάδα και μετά από 6μηνη ενημέρωση δεν τα βρήκε, σου λέει ψέματα. Θυμάμαι δύο περιπτώσεις. Μία που την ρώτησα που ήταν το κιβώτιο με τα οστά των οικείων της και δεν ήξερε και μία που πήγε στο Δεσπότη και παραπονέθηκε. Έτερον ουδέν και αυτά που έγραψες περί μηνύσεων είναι μπούρδες.
    3. Ο Θωμάς έπαιρνε τα ίδια χρήματα που παίρνουν και τώρα.
    4.Ακατανόητο.
    5.Το ιστολόγιο είναι προσωπικό και κοινοποιεί στους Κυμαίους τις ειδήσεις της Κύμης, και δεν είναι γραφείο τύπου της Δ.Κ.Κύμης.
    6.Ο αγαπητός Ευάγγελος δεν είναι Κυμαίος και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Τον εκτιμώ γι'αυτό που κάνει μέσα από την καρδιά του αλλά του το έχω πει ότι χάνει το δίκαιό του με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα διάφορα θέματα.
    7. Τα χρέη της Καράπα που πήγαν με κατασχετήριο στο Δήμο είναι χρέη του Θωμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Το θέμα ήδη υπήρχε. Που πήγαν τόσα χρήματα από το ενοίκιο της καντίνας; Μετά το πρόβλημα διογκώθηκε που δεν πλήρωσε ο κ. Ποντίκης.

    2. Κάνατε γκάφα εδώ και τα καλύψατε εκ των υστέρων. Υπάρχουν μαρτυρίες δημοτών οι οποίες είναι μακάβριες και δεν θέλω να τις αναφέρω τέτοιες μέρες που είναι.

    3. Και τι τα έκανε τα χρήματα ο Θωμάς; Γιατί δεν συντηρούσε τα μηχανήματα και κινδύνευαν οι οδηγοί;

    4. Πάω πάσο.

    5. Τα έγγραφα που ζητούσες από το συμβούλιο ήταν σωστό και νόμιμο να τα κοινοποιήσεις μέσω του ίντζου στους δημότες; Η ενημέρωση αυτών των εγγράφων στους δημότες, ήταν αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής.

    6. Ο κοινός μας φίλος Ευάγγελος Μπελιάς έχει δουλέψει για το Δήμο και τον αγαπά περισσότερο από τον καθένα Κυμαίο που κάθεται και ρητορεύει. Ξέρει δε, όλα τα προβλήματά της περιοχής με κάθε λεπτομέρεια και προσπαθεί να τα λύσει με εντιμότητα και ειλικρίνεια.

    7. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται η περίοδος Θωμά 2011-2013 και όχι της Καράπα. Μην μπερδεύεσαι. Και να έχεις υπόψη του ότι, η Δικαιοσύνη, μπορεί να αργεί και οι Κρατικοί μηχανισμοί να μην λειτουργούν γρήγορα, αλλά στο τέλος όσοι έχουν καταχραστεί Δημόσιο χρήμα, χρήμα του Ελληνικού λαού, για ίδιον όφελος θα λάβουν την πρέπουσα τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή