Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Οι αποφάσεις-σφαλιάρες συνεχίζονται.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΦΑΛΙΆΡΕς
Ακυρώθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση οι αυξήσεις του στο νερό που επιβλήθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, γεγονός που αποτελεί ανάσα για τα νοικοκυριά αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Η ακύρωση της απόφασης έγινε μετά από προσφυγή της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και των δημοτικών συμβούλων: Νίκου ΚιούσηΒασίλη ΝτόβοληΆγγελου Ποθητάκη και Αναστάσιου Βλάχου.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν στην προσφυγή τους ότι, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυξήσεις στο νερό στερείται νομιμότητας καθώς:
1. Δεν υπάρχει τεκμηριωμένη επίσημη μελέτη από την οποία να προκύπτει η αναγκαιότητα αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης και αποχέτευσης.
2. Δεν προκύπτει θεσμοθέτηση ενιαίου τιμολογίου.
3. Δεν υπάρχει μελέτη αντιμετώπισης των προβλημάτων διαρροής και ελέγχου λειτουργίας.
4. Δεν υπάρχει μελέτη αντιμετώπισης των υπέρογκα ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΥΑΚΑ.
Οι αιτιάσεις που τέθηκαν από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης έγιναν δεκτές από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η απόφαση για αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚΑ ελήφθη χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψιν τα παρακάτω:
1. Δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο έργο ή παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. 
2. Δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια ο κύκλος των ωφελούμενων προσώπων. 
3. Δεν ορίζεται ρητά και με σαφήνεια η ειδική ωφέλεια που προκύπτει για τους πολίτες. 
4. Δεν αιτιολογείται επαρκώς, με την παράθεση στοιχείων η τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη και αντικειμενική επιβάρυνση των πολιτών.
Κατόπιν αυτών, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αυξήσεις στο νερό, απόφαση που ήδη κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Κατά της απόφασης, ο Δήμος, έχει δικαίωμα να προσφύγει εντός 1 μήνα στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06
Πηγή : soropoulos's



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου