Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο Θωμάς αποκάλυψε την αλήθεια για τα σκουπίδια – Τρία χρόνια πλήρωναν παραπάνω γιατί δεν τα ζύγιζαν!!!

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου έστελνε επί τρία χρόνια τα σκουπίδια στις χωματερές της Χαλκίδας και της Θήβας χωρίς να τα ζυγίζει, πληρώνοντας ένα σωρό χρήματα. Η ζύγιση γίνονταν στο χώρο υποδοχής, δηλαδή στις χωματερές και όχι στο χώρο φόρτωσης (πριν φύγουν δηλαδή από το Δήμο).
Όταν ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου αποφάσισε – επιτέλους – να τα ζυγίζει πριν φύγουν τα φορτηγά από το Δήμο, τα σκουπίδια, ως δια μαγείας, μειώθηκαν και μάλιστα κατά 35%!!!
Το θέμα συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, έθεσε ζήτημα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα των σκουπιδιών η Δημοτική Αρχή:
“Σας είχαμε πει ότι τα σκουπίδια πρέπει να ζυγίζονται εδώ, πριν φύγουν για τις χωματερές της Χαλκίδας και της Θήβας. Επί τρία χρόνια μας αγνοούσατε πληρώνοντας 900.000 ευρώ το χρόνο. Από τον Σεπτέμβρη που άρχισαν να ζυγίζονται εδώ, μειώθηκαν κατά 35%” είπε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: “Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το θέμα, οι οποίες πρέπει ν’ αναζητηθούν, καθώς ο Δήμος έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά”
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Μπαράκος, δέχτηκε ότι όντως τα σκουπίδια, τα προηγούμενα χρόνια, ζυγίζονταν στο χώρο υποδοχής και όχι στο χώρο φόρτωσης, χωρίς να εξηγήσει όμως το λόγο. Μάλιστα είπε ότι, τώρα, ζυγίζονται σε δύο σημεία (ένα στο Αλιβέρι και ένα στην Κύμη), χωρίς όμως να υπάρχει πάντα υπάλληλος του Δήμου εκεί.
Η συμπολίτευση δέχτηκε σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα, καθώς και τα στοιχεία του Φο.Δ.Σ.Α Στεράς Ελλάδας, αποδεικνύουν το πρόβλημα. Συγκεκριμμένα, στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνεται η τεράτσια μείωση του όγκου των σκουπιδιών από την στιγμή που άρχισαν να ζυγίζονται.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου βρίσκεται στην πρώτη θέση των Δήμων της Περιφέρειας στην “παραγωγή” απορριμμάτων ανά κάτοικο (303,66 κιλά το εξάμηνο), και μάλιστα ενώ ο όγκος των σκουπιδιών έχει μειωθεί κατά 35,12%. Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια η παραγωγή απορριμμάτων ανά κάτοικο ξεπερνούσε τα 400 κιλά ανά εξάμηνο, υποχρεώνοντας το Δήμο να πληρώνει τεράστια επιπλέον ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου