Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Σχετικά Με τον Δρόμο για το Σουτσίνι.

 
 Είναι ένας βασικός δρόμος που ξεκινά από την Κύμη και μέσω Πετισούνα και Μισόκαμπου, οδηγεί προς Κάβο και Σουτσίνι. Ο δρόμος αυτός είναι στρωμένος με άσφαλτο και σε μερικά σημεία με τσιμέντο άγριο λόγο της κλίσεως. Σε ένα σημείο διακλαδώνεται προς Κάβο, όπου ο δρόμος παραμένει χωματόδρομος και ο δρόμος προς Σουτσίνι συνεχίζει με άσφαλτο.
   Ο δρόμος αυτός με τις ετήσιες εποχιακές συντηρήσεις και αποψιλώσεις δένδρων και ρεμάτων, ήταν ένας ασφαλής δρόμος, πλην ενός σημείου λίγο πριν το τέρμα, στα Λιάπικα που λέμε, όπου ο δρόμος "έφευγε", μετά από μια προσπάθεια οικοδόμησης που έκοψε την πλαγιά και το "νεύρο" που κρατούσε σταθερό το έδαφος. Το 2013 το θέμα αυτό αντιμετωπίσθηκε με την μεταφορά μεγάλων βράχων από τον Κάβο και μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε πάλι πρόβλημα. Κάτι μικρές κατολισθήσεις από την νότια πλευρά αντιμετωπίζονταν.
    Το 2016 με την φωτιά στην περιοχή , καταστράφηκαν τα δένδρα που κρατούσαν το έδαφος, το δασαρχείο για διάφορους λόγους δεν σχεδίασε κάποια αναδάσωση με αποτέλεσμα  ο δρόμος αυτός να παρουσιάζει μια διάβρωση, ιδιαίτερα επικίνδυνη σε πολλά σημεία. Ειδικά σε ένα σημείο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει φύγει το έδαφος κάτω από την άσφαλτο με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
    Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται:
    1ον. 'Αμεση διευθέτηση ώστε να είναι ασφαλής η διάβαση, γιατί ο δρόμος δεν παύει να χρησιμοποιείται.
    2ον. Σύνταξη μελέτης για ριζική αντιμετώπιση του όλου δρόμου, γιατί η διάβρωση δεν είναι μόνο στο σημείο αυτό.
    3ον. Άμεση δενδροφύτευση στην κατάλληλη εποχή, ώστε να σταθεροποιηθεί το έδαφος. 
 
  Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν ικανοποιεί μόνο τους εποχιακούς επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους μονίμους κατοίκους, τα οχήματα συλλογής των απορριμμάτων και την κίνηση των οχημάτων του ΠΣ σε περίπτωση πυρκαϊάς και άλλων οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.
   Ελπίζουμε στην άμεση αντιμετώπιση του θέματος, γιατί εκτός της αποκατάστασης του δρόμου , της μεταφοράς των απορριμμάτων,  είναι και ιδιαίτερα θέμα ασφάλειας των διερχομένων.
   Σχετική ενημέρωση και προτάσεις θα υποβληθούν στο Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου