Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κύμης.

Την 30/07/19, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, συνεδρίασε για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης :

1.Αίτημα Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
α.Παράταση ωραρίου για τα καταστήματα που κάνουν χρήση μουσικής μέχρι τις 3.00 σε κλειστούς χώρους και μέχρι τις 2.00 σε ανοιχτούς χώρους.
Ισχύει από προηγούμενη απόφαση.
β. Κλείσιμο της πλατείας της Κύμης για το διάστημα από 01/08/19 έως 05/09/19 από το καφενείο του κ. Κριτσιμά έως το περίπτερο κ.Βάχλα.
Εγκρίθηκε και θα υποβληθεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου για έγκριση.
γ, Ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει με τα αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.
Έγινε μια ευρεία ενημέρωση από τον παρευρισκόμενο και μέχρι πρότινος αρμόδιο εκ του Δήμου κ. Μούντριχα, η οποία άφησε και μία πικρή γεύση.Δεν υπάρχει λυση, επί του παρόντος.
  
2. Αγροτική Οδοποιία –Πρόοδος εργασιών
Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες, κατά δήλωση κ. Θεοδώρου.

3. Παιδική Χαρά Κύμης.
Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσης, κατά δήλωση κ. Θεοδώρου, βάση του προγράμματος "Φιλόδημος"

4.Κατάσταση Ύδρευσης Κύμης.
Έγινε μία ευρεία ενημέρωση από τον παρευρισκόμενο κ. Μούντριχα, που άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με τις θέσεις του, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ενδιαφέρεται για επίλυση του θέματος για το πρόβλημα νερού στην Κύμη. Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι η μόνη υπηρεσία του Δήμου που προσήλθε στο Συμβούλιο να μας ενημερώσει είναι η ΔΕΥΑΚΑ και με την σημερινή αλλά και την προηγούμενη Διοίκηση.
Διαφωνούμε πχ στο θέμα της συντήρησης. Πως είναι δυνατόν η αντλία που αγοράσθηκε τον Αύγουστο πέρυσι, εφ όσον συντηρήθηκε έγκαιρα να έπαθε βλάβη πριν συμπλήρωση χρόνου; Δεν γίνονται αυτά. Και βέβαια δεν φταίει το προσωπικό που δουλεύει νύχτα μέρα και αν έχουμε νερό, αυτό που έχουμε, είναι από το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων.
Συμφωνούμε ότι υπάρχουν πολλές παράνομες συνδέσεις, αντικανονικά συνδεδεμένες που πρέπει άμεσα να διακοπούν και να επιβληθούν και οι ανάλογες ποινικές διώξεις και πρόστιμα.
Δεν συμφωνούμε για την διακοπή των παροχών, αβίαστα και άνευ εξέτασις μιας εκάστης ξεχωριστά, οικιακών ή επαγγελματικών συνδέσεων, αλλά συμφωνούμε για την διακοπή παροχών όσων οφείλουν, σε αγροκτήματα που δεν υπάρχουν σπίτια ή άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. 

3) Αίτημα  Γεωργίου Αθανασίου για καθαρισμό οικοπέδου
Εγκρίθηκε και θα καταβληθεί προσπάθεια να ευρεθούν οι ιδιοκτήτες.

4) Αίτημα κ. Τράκου Κων/νου—Νταντάκου Σ Ο.Ε για παράταση ωραρίου.
Εγκρίθηκαν.

    Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Μούντριχας, ο Γενικός Δντής του Δήμου κ. Μαθιουδάκης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και Περιχώρων κ. Τράκος και η Ταμίας κ. Ντοβίνου, οι οποίοι και έθεσαν θέματα του κλάδου τους. Επίσης παρευρέθηκαν εκλεγμένοι σύμβουλοι δημοτικοί και τοπικοί που θα συμμετέχουν στα συμβούλια από 1ης Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου