Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Περί Νεκροταφείων Κοινότητας Κύμης.

 

Στις 22.09.2020 ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε καθαριότητα στο νεκροταφείο Εισοδίων της Παναγίας στην Κύμη και την Τετάρτη 24.09.2020 αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Νεκροταφείου από γνωστό δηλωσία σχολιαστή, με   σχόλια για τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κύμης, με τον οποίο συμφώνησε επώνυμα και κυρία που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Νεκροταφείο. Υπόψη ότι πριν 15  μέρες; είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη εργασία και στο Νεκροταφείο της Παραλίας της Κύμης. Αυτά είναι και τα δύο Νεκροταφεία που παρακολουθεί η Κοινότητα Κύμης και συντηρούνται με προγραμματισμό. Τολμώ όμως τα πω ότι ο  σεβασμός  του Προέδρου προς τους νεκρούς φαίνεται από τα έργα που έχει κάνει στο συγκεκριμένο νεκροταφείο. 
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε το συνεργείο του Δήμου. Στου οικογενειακούς τάφους δεν επεμβαίνουν τα συνεργεία καθαριότητας και ούτε τους αναφέρουμε ονομαστικά σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε γιατί άλλο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας και άλλο η αδιαφορία..

Την Δευτέρα 28.09.2020, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νεκροταφείο των Εισοδίων, μαζί με ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δύσκολες για τους ανθρώπους καταστάσεις, προκειμένου να εξετάσουν την διαθεσιμότητα σε χώρους ταφής, την κατάσταση των οικογενειακών τάφων και την διαθεσιμότητα χώρου στο οστεοφυλάκιο. Διαπιστώθηκαν ότι ως προς τους διατιθέμενους χώρους ταφής δεν υπάρχει πρόβλημα, ως προς του οικογενειακούς τάφους κάποιοι είναι παντελώς εγκαταλελειμμένοι, αυτούς είχε σε φωτογραφίες ο γνωστός δηλωσίας σχολιαστής, το δε οστεοφυλάκιο είναι πλήρες και πρέπει να γίνει κάτι.

Μετά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Νεκροταφείων της Κοιμήσεως της Παναγίας, οι ανάγκες για χώρους ταφής ίσως γίνουν επιτακτικές και γι αυτό θα ενημερωθούν όσοι έχουν συγγενείς ενταφιασμένους πέραν των 5 ετών, να προβούν σε εκταφές. 

Για τους οικογενειακούς τάφους ήδη έχει αρχίσει η ενημέρωση καθώς έχουν σταλεί και ενημερωτικές επιστολές για την καταβολή του ετήσιου τέλους. Υπόψη ότι οι Οικογενειακοί Τάφοι δεν πωλούνται, παρά μόνο από τον Δήμο παραχωρείτε η χρήση του χώρου με κάποιο πάγιο τέλος Επαναλαμβάνω ότι δεν πωλείται από χρήστη ή κληρονόμο χρήστη σε άλλον και αν διαπιστωθεί τέτοια πράξη θα κληθεί ο νέος ιδιοκτήτης της χρήσης  να καταβάλει το τέλος στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Οι έχοντες το δικαίωμα χρήσης εάν για 5 χρόνια δεν έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο τέλος, χάνουν το δικαίωμα χρήσης και ο χώρος παραχωρείτε σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Σχετικά με το οστεοφυλάκιο θα γίνει μια προσπάθεια με αλλαγή  του τρόπου τοποθέτησης, ώστε να δημιουργηθεί επάρκεια χώρου. Αλλά οι φυλάσσοντες  οστά συγγενών στο οστεοφυλάκιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ετήσιο τέλος φύλαξης είναι 20,00 ευρώ μέχρι τα δέκα(10) χρόνια, για μετά τα 10 και μέχρι τα είκοσι(20) είναι 100,00ευρώ  και στα 20 χρόνια προβλέπετε και εκκλησιαστικά επιτρέπεται να τοποθετούνται στο προβλεπόμενο χωνευτήρι.

Αυτά για ενημέρωση των Δημοτών για τα Δημοτικά Νεκροταφεία της Κοινότητας Κύμης, με βάση τον "Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Νεκροταφείων"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου