Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 


 

        Παρακαλείσθε όπως συμμετάσχετε στην τακτική    συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την  05/02/2021, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 21.00, για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

            1.             Επανάσταση 1821 – 200 Χρόνια.

Εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου.

α.  Στην συντονιστική επιτροπή με τους άλλους φορείς της πόλεως και για την οποία έχουν ήδη προταθεί μέλη, προτείνεται να προεδρεύει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης , μια και τα μέλλη θα είναι και Πρόεδροι άλλων φορέων και προτείνεται να συμμετέχει η Σύμβουλος κ. Κουτέλου.

β.  Σχετικά με την πρόταση  για δράσεις της Συμβούλου κ. Κουτέλου, την οποία   έχει αποστολή σε όλους τους Συμβούλους, προτείνεται η έγκριση της και η ανάθεση σε αυτήν της σχεδίασης, οργάνωσης των υποομάδων κατά αντικείμενο και κατάθεση της σύστασης των ομάδων ονομαστικά μέχρι 12 Φεβ. 2021, την σύσταση οικονομικού προϋπολογισμού για κάθε δράση και η  σύνταξη σχεδίου προγραμματισμού των εκδηλώσεων από την 1η Απριλίου και μετά. Μπορεί να λάβει και κάποιον άλλον Σύμβουλο ως βοηθό, κατά την κρίση της και μετά από σχετικό αίτημά της στο Συμβούλιο. Τα παραπάνω θα πρέπει να κατατεθούν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης της 5ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθούν ή οχι και θα αφορούν μόνο τις δράσεις της Κοινότητας. Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021, να υποβληθεί στο Συμβούλιο διά  της κ. Κουτέλου πρόοδος εργασιών.  

             2.          Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου. Προτείνεται η οργάνωση εκδηλώσεων λόγο της Ημέρας αλλά και των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, όπως η λαμπαδοφορία την παραμονή το βράδυ από τοπικούς Συμβούλους, καθηγητές   μαθητές και συλλόγου Αξάνεμες, ιδιαίτερα μικρού αριθμού συμμετασχόντων και η κατάθεση στεφάνου από την Κοινότητα στο άγαλμα του Τχη  Ιωάννη Βελισσαρίου την 24.03.2021 και την 25.03.2021 στο Μνημείο των Ηρώων της Κύμης.

3.          Σεμινάριο Αστροφυσικής.

Εισηγητής ο Πρόεδρος Προτείνεται αρχικά η έγκριση και στη συνέχεια εύρεση του τρόπου παρουσίασης εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να είναι η δυνατή η παρακολούθηση και  όσο των δυνατόν ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών.

4.          Ονοματοθεσία Οδών.

Εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, σχετικά με την υποβολή εκ νέου πρότασης για  ονοματοθεσία των οδών προς τιμήν του Γ. Σιδεράκη, πρώην Δημάρχου που απέρριψε η επιτροπή του Άρθρου 8 και προς τιμήν του Ιωάννη Αδαμόπουλου φαρμακοποιού και επί σειρά ετών προέδρου του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης με τεράστιο έργο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

5.          Ανάθεση αρμοδιοτήτων Τοπικών Συμβούλων.

Εισήγηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για ανάθεση των εργασιών προετοιμασίας των υλικών της βιβλιοθήκης της Κύμης στην Σύμβουλο κ. Γαλάνη, σύνταξη πρωτοκόλλων  παραλαβής βιβλίων και λοιπών άλλων υλικών, διαχωρισμό κατά είδος και κατηγορία και προϋπολογισμό κόστους συντήρησης αυτών. Υποβολή προόδου σε κάθε συνεδρίαση του Συμβουλίου.

6.            Ενημέρωση για πεπραγμένα από την προηγούμενη συνεδρίαση   μέχρι την σημερινή.

                 7.            Λόγο αλλαγής οικονομικής πολιτικής, η προηγούμενη πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης έχει οικονομικές απαιτήσεις, οπότε προσπαθούμε να συνδεθούμε με άλλη για την οποία θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

             8.            Λόγο πολλών θεμάτων στην ημερησία διάταξη καλό θα ήταν τα μην υπάρχουν θέματα προ της ημερησίας διάταξης, ο κάθε σύμβουλος θα έχει περιορισμένο χρόνο ομιλίας κατά την κρίση του. Επίσης είναι αντιδεοντολογικό να υποβάλλονται θέματα ή προτάσεις από Συμβούλους σε άτομα εκτός Συμβουλίου, εφ όσον δεν έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο. Προτάσεις για υποστήριξη από το Δήμο ή προώθηση από την Δ.Ε. Κύμης, θα υποβάλλονται μόνο από το Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου