Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΟΑΕΔ 2021: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – 36.500 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες

 


 Ξεκινούν οι διαδικασίες κατάρτισης για τους 36.500 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Ειδικότερα αναρτήθηκε η Δημόσια Πρόσκληση σύμφωνα με την οποία συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 26.000 ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα καταρτισθούν.

Σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ξεκινάει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης και λήγει την Τρίτη 02/03/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Δικαιούχοι της κατάρτισης είναι οι ωφελούμενοι έως και 54 ετών συμμετέχουν υποχρεωτικά στην κοινωφελή εργασία ενώ οι άνω των 55 ετών συμμετέχουν εφόσον το έχουν επιλέξει κατά τη διεξαγωγή της πρώτης ατομικής συμβουλευτικής στα ΚΠΑ2.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης από 120-150 ώρες αντίστοιχα με το αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης και μετά από σχετική εισήγηση του φορέα εκπόνησης των εκπαιδευτικών ενοτήτων και του περιεχομένου των εκπαιδευτικών υλικών προκειμένου για την αποτελεσματικότητα της κατάρτισης, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου