Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

       


  Πραγματοποιήθηκε η 2η 
 τακτική    συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης   με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την  05/02/2021, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 21.00, και έλαβε  απόφαση  στα παρακάτω θέματα:

1.             Επανάσταση 1821 – 200 Χρόνια.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Πρόεδρο του Συμβουλίου, ώστε :

α.  Να συσταθεί η  συντονιστική επιτροπή με   άλλους φορείς της πόλεως για δράσεις της Κοινότητας Κύμης και των άλλων φορέων, κατά το 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αλλά και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων  .Από την Κοινότητα Κύμης, θα  συμμετέχει ο Πρόεδρος της Κοινότητας και η Σύμβουλος κ. Κουτέλου.

β.  Σχετικά με την   πρόταση  για δράσεις της Κοινότητας Κύμης κατά το 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αλλά και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Συμβούλου κ. Κουτέλου,   ανατέθηκε  σε αυτήν η σχεδίαση , οργάνωση  των υποομάδων κατά αντικείμενο και κατάθεση της σύστασης των ομάδων ονομαστικά μέχρι 12 Φεβ. 2021, η σύσταση οικονομικού προϋπολογισμού για κάθε δράση και η  σύνταξη σχεδίου προγραμματισμού των εκδηλώσεων από την 1η Απριλίου και μετά. Μπορεί να λάβει και κάποιον άλλον Σύμβουλο ως βοηθό, κατά την κρίση της και μετά από σχετικό αίτημά της στο Συμβούλιο. Τα παραπάνω θα πρέπει να καταθέσει στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης της 5ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθούν ή οχι και θα αφορούν μόνο τις δράσεις της Κοινότητας. Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021, να υποβληθεί στο Συμβούλιο διά  της κ. Κουτέλου πρόοδος εργασιών. 

 

2.          Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Πρόεδρο του Συμβουλίου, ώστε να οργανωθούν εκδηλώσεις  λόγο της Ημέρας αλλά και των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, όπως η λαμπαδοφορία την παραμονή το βράδυ από τοπικούς Συμβούλους, καθηγητές   μαθητές και συλλόγου Αξάνεμες, ιδιαίτερα μικρού αριθμού συμμετεχόντων και η κατάθεση στεφάνου από την Κοινότητα στο άγαλμα του Τχη  Ιωάννη Βελισσαρίου την 24.03.2021 και την 25.03.2021 στο Μνημείο των Ηρώων της Κύμης. Επίσης να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ζωγραφική απεικόνιση του 1821 από μαθητές του Δημοτικού σχολείου

 

3.          Σεμινάριο Αστροφυσικής.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Πρόεδρο του Συμβουλίου, ώστε να    βρεθεί   τρόπος παρουσίασης εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να είναι   δυνατή η συμμετοχή και παρακολούθηση   όσο των δυνατόν   μεγαλύτερου αριθμού ατόμων

 

4.          Ονοματοθεσία Οδών.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Πρόεδρο του Συμβουλίου, ώστε , να  υποβληθεί εκ νέου πρόταση  για  ονοματοθεσία των οδών προς τιμήν του Γ. Σιδεράκη, πρώην Δημάρχου που απέρριψε η επιτροπή του Άρθρου 8 και προς τιμήν του Ιωάννη Αδαμόπουλου φαρμακοποιού και επί σειρά ετών προέδρου του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κύμης με τεράστιο έργο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης.

 

5.          Ανάθεση αρμοδιοτήτων Τοπικών Συμβούλων.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Πρόεδρο του Συμβουλίου, όπως αυτή τροποποιήθηκε, ώστε να ανατεθούν οι  εργασίες προετοιμασίας των υλικών της βιβλιοθήκης της Κύμης, για την περιοχή της Κύμης, στην Σύμβουλο κ. Γαλάνη και στην κ. Κουτέλου για την περιοχή των Αθηνών,  η  σύνταξη πρωτοκόλλων  παραλαβής βιβλίων και λοιπών άλλων υλικών, διαχωρισμό κατά είδος και κατηγορία και προϋπολογισμό κόστους συντήρησης αυτών. Υποβολή προόδου σε κάθε συνεδρίαση του Συμβουλίου από την Σύμβουλο κ. Γαλάνη.        

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε  για τα πεπραγμένα από την προηγούμενη συνεδρίαση   μέχρι την σημερινή. Την τηλεδιάσκεψη παρακολουθούσαν και τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρων τους, οι ΔΣ κ. Θαλασσινού, ο κ. Γλυκός και από δημοσιογραφικής πλευράς η κ. Ντίνη. Να διευκρινίσουμε ότι την ίδια ώρα συνεδρίαζε και το Δ.Σ.  με τηλεδιάσκεψη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γ.Γ. του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου κ. Γ. Μαθιουδάκη για την βοήθειά του προκειμένου να υλοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη.

                         

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου