Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ “ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ” “ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ

   




    21η Νοεμβρίου 2021 Ημέρα σήμερα εορτής των Εισοδίων της Παναγίας , της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού , με την ευλογία της οποίας οι Έλληνες μαχητές έγραψαν χρυσές σελίδες ιστορίας , πλημμυρισμένες από δόξα – ανδρεία – ανεκτίμητο θάρρος και από ακλόνητη πίστη στα Εθνικά ιδεώδη και στο δίκαιο των αγώνων τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για Επίσημο Πανελλαδικό Εορτασμό της ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ώστε να αποδίδεται η οφειλόμενη τιμή στην αποστολή, στο έργο και στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. 

     Η 21ηΝοεμβρίου θεσμοθετήθηκε ως ημέρα εορτής για όλα τα εν ενεργεία στελέχη, για τα στρατευμένα νιάτα του λαού μας, για το πολιτικό προσωπικό , για τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν σε όλους τους Κλάδους των ΕΔ, ακόμη και για τους Εφέδρους και τους Εθνοφύλακες. Αναμβίβολα είναι και ημέρα Μνήμης και Τιμής για τις πολλές χιλιάδες μαχητών, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας. Μετά την από το 2016 σχετική πρόταση των Ενώσεων Αποστράτων ( Στρατού – Ναυτικού – Αεροπορίας ), το ΥΠΕΘΑ αποδέχτηκε και θέσπισε την ‘’ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ / ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ’’ και το ΓΕΕΘΑ καθόρισε όπως ο εορτασμός της ημέρας αυτής να γίνεται κάθε έτος στο πλαίσιο των προβλεπομένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας ΕΔ. Με τον ούτω καθορισθέντα συν-εορτασμό, πρωτίστως αναγνωρίζεται και τιμάται δεόντως η συμμετοχή των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ σε πολεμικές επιχειρήσεις, και επί πλέον προσδίδεται και σε όλα τα εν αποστρατεία στελέχη, ανεξαρτήτως προελεύσεως και αποστρατευτικού βαθμού, η πρέπουσα τιμή και ευαρέσκεια για τις υπηρεσίες και το έργο, που προσέφεραν, εκτελώντας με ζήλο και επαγγελματική ευσυνειδησία τα όποια καθήκοντα είχαν κατά τη μακρόχρονη ενεργή υπηρεσία τους. Είναι όντως αδιαμφισβήτητη η αξία και η σημασία της προσφοράς του κάθε αποστράτου, που ουδέποτε έπαψε να νιώθει και να πιστεύει ότι ανήκει στη μεγάλη και τιμημένη οικογένεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, και που ουδέποτε επέτρεψε την αποκοπή του ομφάλιου λώρου με τους εν ενεργεία συναδέλφους και την εν γένει Ενεργό Υπηρεσία. 

     Οι σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις, με όλο το έμψυχο δυναμικό τους, αξίζουν το σεβασμό της Πολιτείας και της εκάστοτε Κυβέρνησης. Έχει δε πολλές φορές δημοσκοπικά αποδειχθεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην κορυφή της εκτίμησης του ελληνικού λαού, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο των ΕΔ, που επιτελείται με επίπονες προσπάθειες, με σκληρή δουλειά και κυρίως με ευσυνειδησία. - 2 - Εορτάζοντας με όλες τις προβλεπόμενες εκδηλώσεις ( Επίσημη Έπαρση – Υποστολή Σημαίας, Σημαιοστολισμό, Φωταγώγηση, Δοξολογία, Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνων) και τιμώντας σήμερα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στρέφουμε ευλαβικά τη σκέψη μας ‘’ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ‘’ σε όλους τους ηρωικώς αγωνισθέντες και πεσόντες εν πολέμω μαχητές των Ελληνικών ΕΔ, καθώς και σε όλο το προσωπικό των ΕΔ , που έχει χαθεί στην ειρήνη , εκτελώντας τα καθήκοντά του με πλήρη αφοσίωση, αυταπάρνηση και ηρωισμό. 

      Ευχόμαστε οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πάντα υπό τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους σε όλους τους τομείς δράσης τους, και να παραμείνουν ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ , που ο ελληνικός λαός και η Πολιτεία τους έχει εμπιστευθεί, που τους έχει αναθέσει ενόρκως την υπεράσπισή τους με πίστη και αφοσίωση ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. 

      Οι εν αποστρατεία συνάδελφοι, ανεξαρτήτως προέλευσης και βαθμού, είθε για πάντα να νιώθουν υπερήφανοι για όλες τις υπηρεσίες που προσέφεραν στις Ελληνικές ΕΔ και πάντοτε να διατηρούν ένθερμο και άσβεστο το πνεύμα της σύνδεσής τους με την ενεργό Υπηρεσία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου