Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.

 

     Πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης  με τηλεδιάσκεψη, λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού την 14/01/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20.00 και ελήφθησαν  οι παρακάτω αποφάσεις  

1.      Αίτημα ΚΤΕΛ Ν. Ευβοίας α.ε. για διάθεση χώρου για στάθμευση των Λεωφορείων ( μπροστά από επιχείρηση κ. Νακόπουλου)

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου για διάθεση 123,38 τμ, μπροστά από το κατάστημα του κ. Νακόπουλο, ο οποίος θα παρέχει τις διευκολύνσεις λειτουργικότητας του ΚΤΕΛ με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Τσιμεντόστρωση με σκοπό την μελλοντική κάλυψη με πλάκες.

β. Αντιμετώπιση οχλήσεων για την χρήση του χώρου από όμορους ιδιοκτήτες  ή ιδιοκτήτες οχημάτων με ευθύνη του ΚΤΕΛ.

γ. Τοποθέτηση πινακίδων ρύθμισης κυκλοφορίας ή ενημερωτικές προς χρήστες των μέσων του ΚΤΕΛ με μέριμνα ΚΤΕΛ

δ. Η παραχώρηση, όπως για όλους τους κοινόχρηστους χώρους ισχύει για ένα(1) χρόνο.

2.      Γνωμοδότηση εισόδου – εξόδου εκτός σχεδίου πόλεως Κύμης μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατόπιν αιτήσεως του κ. Χαμαντ Αλνοαϊμι

Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου  μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε.  

3.       Έναρξη ενημερωτικών επαφών για 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων,

Δεν εγκρίθηκε η πρόταση του  Προέδρου της  Κοινότητας, για διαβίβαση  εγγράφου προς φορείς,  προκειμένου να γίνει περαιτέρω επεξεργασία και να υποβληθούν προτάσεις για  επεξεργασία με ψήφους 2 έναντι 4. Υπόψη ότι κατά την ανταλλαγή απόψεων δεν απορρίφθηκε  η πρόταση για επέκταση της έκθεσης τοπικών προϊόντων αλλά ο χρόνος υποβολής του εγγράφου και πιθανή τροποποίησή του, ανάλογα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν από τους Συμβούλους. Για ενημέρωση των Δημοτών στο τέλος της ανάρτησης θα κοινοποιηθεί αυτούσιο το έγγραφο.

4.         Τοποθέτηση  από Αντιδήμαρχο Δ.Ε. κατά την κρίση του.

           Ο Αντιδήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις συμμετεχόντων.

5.         Ενημέρωση από Πρόεδρο για τα πεπραγμένα  περί των μέχρι τώρα εκδηλώσεων από την προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου μέχρι σήμερα.

            Ενημερώθηκαν οι σύμβουλοι για την εορτή του Αγίου Αθανασίου, λειτουργία και δοξολογία, και για την εκδήλωση της κοπής πίτας και βράβευσης μαθητών / φοιτητών την 21 Ιανουαρίου 2022.

Ο Πρόεδρος στο τέλος ευχαρίστησε τον Αντίδήμαρχο κ. Θεοδώρου, Και τους Αρχηγούς μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Θωμά, την κ. Θαλασσινού, τον κ. Κέκκη και την Δημοτική Σύμβουλο κ. Μπάτσα , οι οποίοι και συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Επίσης την δημοσιογράφο κ. Ντίνη. Τέλος η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ευχή για υγεία προς όλους και μια καλύτερη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ:

1. Τα αποτελέσματα που αναφέρονται στην ανάρτηση δεν είναι αποφάσεις του Συμβουλίου, αλλά ότι συγκράτησε ο συντάκτης της ανάρτησης.

2. Σημαντική η δήλωση του Προέδρου κατά την διάρκεια ανταλλαγής απόψεων, ότι οι Σύμβουλοι σε αναρτήσεις δεν εκφράζουν απόψεις του Συμβουλίου αλλά προσωπικές απόψεις. Θέσεις του Συμβουλίου με βάση τον νόμο εκφράζει ο Πρόεδρος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

ΣΧΕΤ.:  

1.            Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της 1ης και 2ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων στην Κύμη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, προτιθέμεθα να διοργανώσουμε και εφέτος την 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

2.            Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία των προηγουμένων ετών, στοχεύουμε να μετατρέψουμε την έκθεση από τοπική εκδήλωση της Κοινότητας Κύμης, σε εκδήλωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με συμμετοχή   των Ενώσεων Εμπόρων, όλων των πρώην Δήμων του ενιαίου Δήμου Κύμης -Αλιβερίου.  

3.            Η εκδήλωση αυτή θα είναι μια ανάλογη εκδήλωση του «Παζαριού» του Αυλωναρίου σε επίπεδο Δήμου και θα μπορούσαν να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλες τις  έδρες των πρώην Δήμων, με ανάλογα θέματα.

4.         Για τo  λόγο αυτό απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους φορείς αυτής που έχουν σχέση με το αντικείμενο, στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και στις τοπικές Ενώσεις Εμπόρων, Βιοτεχνών του Δήμου, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας και να ζητήσουμε την συμμετοχή τους.

5.         Η Κοινότητα Κύμης θα αναλάβει την οργάνωση, σχεδίαση και παρουσίαση της όλης εκδήλωσης με την στήριξη των προαναφερθέντων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

6.         Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ενημερωτικές ομιλίες, συναυλίες και για ομαδικούς επισκέπτες επισκέψεις σε ενδιαφέροντες τουριστικούς, εκκλησιαστικούς και ιστορικούς χώρους κλπ , κατά τις οποίες και θα εφαρμόζονται  και όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας.  

7.         Προσβλέπουμε   στην θετική αντιμετώπιση της πρότασης που σας υποβάλουμε, λαμβάνοντας υπόψη ότι μια εκδήλωση, θα συνδράμει τόσο οικονομικά όσο και ηθικά τους επαγγελματίες της περιοχής και θα αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό πνεύμονα για όλο το Δήμο μας.

8.         Παρακαλούμε για την απάντησή σας κατά την κρίση σας μέχρι τέλος Μαρτίου 2022. .

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου