Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση Δημοτών - Χώρος Απόθεσης Οικοδομικών Υπολειμμάτων και Κάδων Απορριμμάτων

 

 


ΣΧΕΤ.: Φ.300.02.3565/16.03.2021/Κοινότητα Κύμης.

1.      Είναι γνωστό ότι η τοπική Κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χώρων απόθεσης οικοδομικών υπολειμμάτων, κάδων απορριμμάτων και χώρων απόθεσης βαρέων υλικών, ιδιαίτερα οικοσκευής.

2.      Για την     δημιουργία χωματερών από υπολείμματα από οικοδομικά υλικά, που προέρχονται από συντηρήσεις οικοδομών ή άλλων εργασιών ανάλογου περιεχομένου, η Κοινότητα Κύμης με το σχετικό έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και περιμένει απάντηση.

3.      Το πρόβλημα των κάδων έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη και για την Κοινότητα Κύμης, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πυρπολήσεις , υπάρχει ανάγκη πενήντα(50) κάδων απορριμμάτων (πράσινων) 500 και 1000 λίτρων για Κύμη, Παραλία, Πετισούνα, Μισόκαμπο, Χιλή, Φαλάριο, Στέρνα και Σουτσίνι.

4.      Οι φθορές των κάδων λόγω χρήσεως εν μέρει οφείλονται και στην κακή χρήση του προσωπικού, λόγω προσλήψεως εκτάκτων υπαλλήλων και κατά βάση άπειρων, με αποτέλεσμα το σύνολο των φθορών να είναι στις ρόδες, με αποτέλεσμα να χάνουν την ευστάθειά τους. Επίσης έχουμε σημαντικές απώλειες και πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα και στο χώρο ευθύνης του ΟΛΝΕ, στην Παραλία της Κύμης.

5.      Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να ορισθούν  ανάλογοι χώροι απόθεσης υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών και βαρέων υλικών για   την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αναπλήρωση των κάδων.

                                                           Ο

                                                   Πρόεδρος της  Κοινότητας  Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου